METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Cztery pierwsze + ewentualnie 5 album Metallica są zajebiste, wręcz genialne nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
South of Heaven i AJFA to ta sama, najwyzsza klasa, ale gdzie takiemu Show No Mercy do Kill'em All - najbardziej thrash metalowej z thrash metalowych plyt?Riven pisze:dodam tylko, ze zarowno KEA, jak i AJFA bronia sie doskonale - moze nie tak dobrze jak analogiczne albumy SLAYER
I AM MORBID
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
otóz to.pala dla kazdego kto mi tu zbluzga pierwsze 6 plyttwoja_stara_trotzky pisze:a ja poproszę o indeks, abym mógł wpisać w nim pałę ;)Drone pisze:Profesorze, zamiast zjadliwych żartów, proszę o konkret ;)
co ci mam tłumaczyć? oczywiste oczywistości, że Exodus zawsze był krok za Metalliką i, pomijając ostatnie kilkanaście lat, kiedy to Metka rzeczywiście przypomina bardziej kabaret niż zespół, mógł za nimi gitary nosić? weź ty sobie RTL posłuchaj, bo chyba zapomniałeś, jak genialna jest to płyta.
:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Mort>
okej - palnalem gafe, choc osobiscie bardziej lubie sluchac SNM ;)
okej - palnalem gafe, choc osobiscie bardziej lubie sluchac SNM ;)
this is a land of wolves now
-
Beerhead
- zaczyna szaleć
No ale bez jaj, "Force of habit" i "Impact is imminent", to też jest wysoka forma?Gore_Obsessed pisze:
Mort - nie zdezaktualizowały się, ale nie zmienia to faktu, że METALLICA utrzymywała wysoką formę przez raptem kilka lat. EXODUS od dwudziestu kilku i nawet jeśli brać pod uwagę kilkuletnią przerwę w działalności to daje do myślenia.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Impact is imminent to jedna z ich najlepszych płyt
-
Beerhead
- zaczyna szaleć
impact nie jest oczywiście jakąś chujowizną ale w porównaniu do wcześniejszych jest jednak klasę niżej a do tego jest mocno zainspirowana AJFA, chłopaki też chcieli odnieść sukces jak Meta.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
gdzie ona jest zainspirowana AJFA? to jest DOSKONAŁA płyta, 100% Exodus w Exodus
-
535
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
nie, litości. nie wyjeżdżajcie znowu z tym jebanym Slayerem, bo na samą myśl mi słabo...
- twoja_stara_trotzky
Impact to moja druga ulubiona płyta Exodus po Fabulous Disaster. nie ma tam żadnej jebanej AJFY, jest za to blues, zajebisty blues. nie znam innej thrashowej płyty z takim wyczuciem bluesa. poza tym brzmienie gitar na tej płycie gniecie świat ;)
- hcpig
Co masz do FoH, świetny album - thrash goes grunge goes blues goes sabbs goes southern etc czego na tym albumie nie ma...Beerhead pisze: No ale bez jaj, "Force of habit" i "Impact is imminent", to też jest wysoka forma?
Yare Yare Daze
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
i to niech każdy kto ma wątpliwości powiesi sobie nad łóżkiem i czyta tak długo aż załapie.twoja_stara_trotzky pisze:Impact to moja druga ulubiona płyta Exodus po Fabulous Disaster. nie ma tam żadnej jebanej AJFY, jest za to blues, zajebisty blues. nie znam innej thrashowej płyty z takim wyczuciem bluesa. poza tym brzmienie gitar na tej płycie gniecie świat ;)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a ten jak nie potrafi się pogodzić, że król jest tylko jeden i pochodzi z San ThrashicoBonny pisze:nie, litości. nie wyjeżdżajcie znowu z tym jebanym Slayerem, bo na samą myśl mi słabo...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
535
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
a czy ten król nagrał kiedyś coś w takim np. stylu?Adrian696 pisze:a ten jak nie potrafi się pogodzić, że król jest tylko jeden i pochodzi z San ThrashicoBonny pisze:nie, litości. nie wyjeżdżajcie znowu z tym jebanym Slayerem, bo na samą myśl mi słabo...
- Adrian696
to bardzo dobry kawałek, ale wnioskuję, że kolega bardzo słabo zna twórczość Zabójcy, bo na swoim koncie maja duzo wiecej duzo lepszych kawałków - nawet w porównywalnie czasowo okresie... a o różnicy w klasie garowych to nawet nie wspomne, zeby Cie nie zawstydzać ;)Bonny pisze:a czy ten król nagrał kiedyś coś w takim np. stylu?Adrian696 pisze:a ten jak nie potrafi się pogodzić, że król jest tylko jeden i pochodzi z San ThrashicoBonny pisze:nie, litości. nie wyjeżdżajcie znowu z tym jebanym Slayerem, bo na samą myśl mi słabo...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Beerhead
- zaczyna szaleć
pozostanę przy swoim zdaniu - Force of habit to najsłabszy Exodushcpig pisze:Co masz do FoH, świetny album - thrash goes grunge goes blues goes sabbs goes southern etc czego na tym albumie nie ma...Beerhead pisze: No ale bez jaj, "Force of habit" i "Impact is imminent", to też jest wysoka forma?
- Rattlehead
Panowie, ależ po co te przepychanki. Bądźmy dorośli. Adrian ma rację skąd pochodzi król, który nagrywa tylko takie numery
i tutaj mamy 100 % bluesa
i tutaj mamy 100 % bluesa
support music, not rumors
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Adrian696 pisze:to bardzo dobry kawałek, ale wnioskuję, że kolega bardzo słabo zna twórczość Zabójcy, bo na swoim koncie maja duzo wiecej duzo lepszych kawałków - nawet w porównywalnie czasowo okresie... a o różnicy w klasie garowych to nawet nie wspomne, zeby Cie nie zawstydzać ;)Bonny pisze:a czy ten król nagrał kiedyś coś w takim np. stylu?Adrian696 pisze: a ten jak nie potrafi się pogodzić, że król jest tylko jeden i pochodzi z San Thrashico
nie jestem aż tak bardzo oderwany od rzeczywistości żeby Cię przekonywać, że Exodus jest lepszy od Slayer ;) mi styl Exodus odkąd pamiętam dużo bardziej odpowiadał i odkąd pamiętam przedkładałem ich ponad wszystkie inne thrashowe kapele ze Stanów.