SODOM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: Najlepsza płyta SODOM

20-11-2010, 16:46

twoja_stara_trotzky pisze:jakie bzdury ;)
Sodom nigdy nie nagrał NIC wybitnego. zawsze był zespołem do granic kwadratowym i jeżeli jest czegoś esencją, to własnie kwadratowego łomotu. owszem, panowie mają kilka fajnych płyt na koncie, ale w samym gatunku pt. thrash metal ciężko by im było wylądować z którąkolwiek z niuch w TOP 50, nie mówiąc już o metalu jako takim....
Znowu bzdurzysz ;)
twoja_stara_trotzky pisze:zawsze był zespołem do granic kwadratowym i jeżeli jest czegoś esencją, to własnie kwadratowego łomotu..
i właśnie za to kwadratowe, teutońskie napierdalanie w najlepszym stylu (którego są królami) ich kocham :mrgreen:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

20-11-2010, 17:10

Sodom srodom, Destruction zawsze był lata świetlne przed Sodom, o Kreator nawet nie wspominam... No, ale dziś, fakt faktem, wszystkie trzy klepią podobną biedę, przy czym Destruction, mimo wszystko, nadal klepie ją ligę wyżej.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-11-2010, 17:13

twoja_stara_trotzky pisze:jakie bzdury ;)
Sodom nigdy nie nagrał NIC wybitnego. zawsze był zespołem do granic kwadratowym i jeżeli jest czegoś esencją, to własnie kwadratowego łomotu. owszem, panowie mają kilka fajnych płyt na koncie, ale w samym gatunku pt. thrash metal ciężko by im było wylądować z którąkolwiek z niuch w TOP 50, nie mówiąc już o metalu jako takim...
a ta nowa płyta, to album z rodzaju "na zachodzie bez zmian". posłuchałem z kronikarskiego obowiązku i tyle. w sumie mogłoby jej nie być. możliwe, że jest lepsza od poprzedniej, ale to wciąż dokładnie ten sam kwadratowy, koślawy, grany bez żadnego polotu, teutoński thrash - raz do potupania, raz do pośpiewania. takie wielkie NIC.
Jakbym o Destruction czytał. ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-11-2010, 17:15

Nie no, Destruction AŻ TAK kwadratowe nigdy nie było, a i ma kilka albumów, które w ogóle kwadratowe nie są.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-11-2010, 17:19

Jedną niekwadratową płytę mają, to fakt.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

20-11-2010, 17:38

twoja_stara_trotzky pisze:Sodom srodom, Destruction zawsze był lata świetlne przed Sodom, o Kreator nawet nie wspominam... No, ale dziś, fakt faktem, wszystkie trzy klepią podobną biedę, przy czym Destruction, mimo wszystko, nadal klepie ją ligę wyżej.
twoja_stara_trotzky pisze:Sodom nigdy nie nagrał NIC wybitnego. Zawsze był zespołem do granic kwadratowym i jeżeli jest czegoś esencją, to właśnie kwadratowego łomotu.
Ty sie do PiSu zapisałeś, bo jakbym Brudzińskiego z Girzyńskim czytał? :wink:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-11-2010, 18:07

ja należę tylko do Powszechnego Stowarzyszenia Mizantropów Polskich ;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-11-2010, 14:54

Tak jak zajebiście lubię Sodom i ostatni krążek mi się podobał, tak nowy to trochę bieda już... Za mało pierdolnięcia, za dużo niemieckich melodyjek. Momentami przypomina to ostatnie "dzieło" Kreator :x
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-11-2010, 16:56

twoja_stara_trotzky pisze:Sodom srodom, Destruction zawsze był lata świetlne przed Sodom, o Kreator nawet nie wspominam... No, ale dziś, fakt faktem, wszystkie trzy klepią podobną biedę, przy czym Destruction, mimo wszystko, nadal klepie ją ligę wyżej.
Nie sądziłem, że przyjdzie dzień w którym się z Tobą zgodzę. :-)
Ale fakt jest taki, że kwadratowość Sodom do "Marooned" włącznie i z wyjątkiem w postaci "M-16" jest urzekająca i niepowtarzalna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

21-11-2010, 22:06

1. Nowej płyty jeszcze nie słyszałem, ale już do mnie idzie z masą innych smakowitych nowości :)
2. Trotzky nie wąchaj więcej kleju!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

21-11-2010, 22:11

:D :D :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

22-11-2010, 19:22

Trocki, opamiętaj się! przecież w kategorii "kwadratowy metal" stare płyty wielkiej trójcy niemieckiego sraszu to kvlt. i basta.
co nie zmienia faktu, że:
twoja_stara_trotzky pisze:dziś, fakt faktem, wszystkie trzy klepią podobną biedę
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

22-11-2010, 22:21

Nowa płytka wcale nie jest gorsza od poprzednich, od M-16 nawet lepsza, bo mniej hiciarska. Jedynie brzmienie mogłoby być mniej wygładzone. Typowy do bólu, kwadratowy :) Sodom, ale generalnie lubię piosenki, które już znam (np. Unleashed, Iron Maiden). Pewne rzeczy nie powinny ewoluować. Słucham na zmianę z "Jupiter" i świetnie się uzupełniają, jak jin i jang.
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

22-11-2010, 23:15

sveneld pisze:Nowa płytka wcale nie jest gorsza od poprzednich, od M-16 nawet lepsza, bo mniej hiciarska.
Bez jaj. :roll: Bida z nędzą - ciężko wytrwać do końca.
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

23-11-2010, 00:40

Bez jaj. :) Nie twierdzę, że to kamień milowy thrashu, czy nawet najlepsza płyta Sodom. Po prostu dobrze mi się słucha przy piwku. Akurat trafiło w nastrój, od jakiegoś czasu w odtwarzaczu kręcą się głównie starogermańskie zabytki - "Agent Orange", "Release from agony", "Golem", "Death Squad" itp. Miałem ochotę na coś nowego w tym gatunku i oto jest Angel R. & Co, jak znalazł. I okładka nastawiła mnie pozytywnie...
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

23-11-2010, 00:50

sveneld pisze:"Death Squad"
U mnie to samo. Ostatnio miałem na to fazę przez kilka tygodni.
Co do nowego SODOM: nic jeszcze nie słyszałem. O poziom jestem spokojny.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-11-2010, 00:55

sveneld pisze:miałem ochotę na coś nowego w tym gatunku i oto jest Angel R. & Co, jak znalazł. I okładka nastawiła mnie pozytywnie...
Tylko problem w tym, że ta płyta jest dokładnie taka jak jej okładka. :lol: Niby jest krew i ogień, ale wszystko to okazuje się sztuczne, plastikowe.
Awatar użytkownika
Lykantrop

29-11-2010, 17:12

Esencja Sodom i chuj. Słucham już 3ci raz tej płyty dzisiaj i stwierdzić trzeba, a nawet należy, że dziady są w formie. Jest do bólu szwabska, aż jebie nieprzetrawionym Franziskanerem i precelkami.
Niezobowiązujące, przyjemne granie, wybitnie koncertowa rzecz.
Na chwilę obecną jest 8/10. Nie sądziłem, że nagrają tak dobrą płytę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

30-11-2010, 23:57

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=150139

Zmiany w składzie - Schottkowski wyrzucony. Może Atomic Steif rzuci w cholerę HOLY MOSES i wróci na stare śmieci?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-12-2010, 14:02

ODPOWIEDZ