MASSEMORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

Re: MasseMord

19-11-2010, 10:25

do połowy materiał przypomina mi momentami fields of the nephilim
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

20-11-2010, 08:12

Conflagrator pisze:Do niego tak się nie da :)
te, nie podskakuj ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2010, 12:13

nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-11-2010, 12:30

Ja tutaj słynę z dawania lekką ręką 10 na 10, ale akurat nowemu Massemord jeszcze sporo brakuje do takich not. Jest to na pewno najlepsza pozycja w ich dyskografii, ale bez fajdania pod siebie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

26-11-2010, 12:53

maciek z klanu pisze:nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
Haxan rozwala całe Massemord, z Furią na dokładkę.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
maciek z klanu

26-11-2010, 14:06

Góral pisze:
maciek z klanu pisze:nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
Haxan rozwala całe Massemord, z Furią na dokładkę.
No porownywalne sa zarowno CDG jak i MM. Dla mnie osobiscie bo dosc sredniej EPce MM zniszczylo wszystko.
marcelus
świeżak

26-11-2010, 19:16

Pomysł na nową płytę był dobry, ale czegoś jej brakuje. Jeszcze pare razy przesłucham, ale 10 na 10 to przesada. Zresztą chyba mogli to wydać pod innym szyldem, a kilka ich tam posiadają bo do samej koncepcji massemord to nie pasuje. Ogólnie pozytywnie bo przynajmniej mieszają trochę na scenie.
Każdy wie to co chce, raz jest dobrze a raz zle. W zyciu czasem trzeba wiedzieć kiedy stać, a kiedy siedzieć.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-11-2010, 19:28

Tez przesłuchałem... najlepsze w tej płycie jest, ze włączyłem... poszedłem do klopa z gazetą... wróciłem i...utwór nadal był w tym samym miejscu. Lubie takie kawałki co robią tak byś nie czuł, ze cokolwiek tracisz rozpraszając swoją uwagę na kilka minut. Muzycznie jest całkiem ok... 10/10 to oczywista gruba przesada... bo brzmienie jednak jak z demówki i myślę, ze dobre 6/10 im się należy za dobre posunięcie z długością kawałka.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-11-2010, 00:19

brzmienie jak z demowki ? wg mnie najlepsze z dotychczasowych plyt.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-11-2010, 00:26

dla mnie chujowe na maksa ale pewnie dla nich to pułap maksimum, nikt nie jest doskonały
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

27-11-2010, 00:27

ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-11-2010, 00:34

brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".
Awatar użytkownika
Skaut

27-11-2010, 00:38

Realista pisze:
Skaut pisze:
Realista pisze:Zajebisty jest ten nowy album MM, jak ich cała wcześniejsza twórczość plasowała się pomiędzy 3 a 4 tak nowy album jest na mocną 5, zajebiście wciągający no i te wokale. Kurwa świetna płyta!
ja bym nawet 6.5, w porywach 7 dał :)
dziwną skale ocen miałeś w szkole :D
dziwną miałeś szkołę, skoro myślisz, że to skala ocen :D

Odnośnie MasseMord, niewiele się zmieniło, nadal pomiędzy 6.5-7. Fajnie, że jednak jakoś w dobry transowy trend próbują się wpasować, ale to jeszcze nie jest to i jak pisałem - ostatni kawałek z Belusa kasuje całą nową płytę Massemord :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

27-11-2010, 00:45

Maleficio pisze:brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".
wolę to "domowe" brzmienie ostatniej płyty niż na wskroś studyjne wręcz komputerowe (chodzi mi o perkusję, głównie werbel) wcześniejszych płyt MasseMord. Jeśli porównać płyty MM pod względem brzmienia to ostatnia bije wcześniejsze na łeb. Ale muzycznie jest dużo gorzej. Ale MasseMord na tej płycie się nie skończy, czuje że jeszcze nie raz zaskoczą mnie pozytywnie :D

A co powiesz o brzmieniu płyt takich kapel jak Mgła czy Kriegsmaschnie? To tez brzmi "domowo"?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-11-2010, 00:51

Castor pisze:
Maleficio pisze:brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".
wolę to "domowe" brzmienie ostatniej płyty niż na wskroś studyjne wręcz komputerowe (chodzi mi o perkusję, głównie werbel) wcześniejszych płyt MasseMord. Jeśli porównać płyty MM pod względem brzmienia to ostatnia bije wcześniejsze na łeb. Ale muzycznie jest dużo gorzej. Ale MasseMord na tej płycie się nie skończy, czuje że jeszcze nie raz zaskoczą mnie pozytywnie :D

A co powiesz o brzmieniu płyt takich kapel jak Mgła czy Kriegsmaschnie? To tez brzmi "domowo"?
nie wiem bo Mgły nie słyszałem a Kriegsmaschine sobie wogólę nie przypominam jak brzmi... A tak na prawdę to ten nowy Massemord to pierwsza ich płyta jaką słyszałem, całkiem możliwe, ze przedtem mieli bębny z kompa. :wink:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2010, 01:01

Castor pisze:ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

27-11-2010, 01:02

na wcześniejszych płytach MM za perkusją zasiadał Darkside, ale to z tego jak i tak perkusja wyszła jak aparat perkusyjny, czyli dość sztucznie. Oczywiście mówię o brzmieniu. Jeśli chodzi o Mgłę to warto sobie przyswoić bo to w pytkę granie, dwa pierwsze MM zresztą też. Mgłę to sam Nergal zachwala w wywiadach udzielanych za granicą jak się ktoś jego zapyta: co jest jeszcze warte uwagi w Polsce oprócz Behemoth'a :lol: Więc uwierz że warto ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-11-2010, 01:04

twoja_stara_trotzky pisze:
Castor pisze:ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.
:lol: :lol: :lol:
i automat fotograficzny :lol:
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

27-11-2010, 01:06

:lol: no tak, zmęczony już jestem, więc proszę o wyrozumiałość ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2010, 01:06

Castor pisze:na wcześniejszych płytach MM za perkusją zasiadał Darkside, ale to z tego jak i tak perkusja wyszła jak aparat perkusyjny, czyli dość sztucznie. Oczywiście mówię o brzmieniu. Jeśli chodzi o Mgłę to warto sobie przyswoić bo to w pytkę granie, dwa pierwsze MM zresztą też. Mgłę to sam Nergal zachwala w wywiadach udzielanych za granicą jak się ktoś jego zapyta: co jest jeszcze warte uwagi w Polsce oprócz Behemoth'a :lol: Więc uwierz że warto ;)
kup se gościu AUTOMAT SŁUCHOWY czy coś, bo nie słyszysz, co się do ciebie mówi.
ODPOWIEDZ