MASSEMORD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- chaos
- w mackach Zła
Re: MasseMord
do połowy materiał przypomina mi momentami fields of the nephilim
- Castor
- weteran forumowych bitew
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Ja tutaj słynę z dawania lekką ręką 10 na 10, ale akurat nowemu Massemord jeszcze sporo brakuje do takich not. Jest to na pewno najlepsza pozycja w ich dyskografii, ale bez fajdania pod siebie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Góral
- w mackach Zła
Haxan rozwala całe Massemord, z Furią na dokładkę.maciek z klanu pisze:nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- maciek z klanu
No porownywalne sa zarowno CDG jak i MM. Dla mnie osobiscie bo dosc sredniej EPce MM zniszczylo wszystko.Góral pisze:Haxan rozwala całe Massemord, z Furią na dokładkę.maciek z klanu pisze:nowa plyta przesluchana i jak dla mnie to najlepsza rzecz na polskiej scenie od kilku lat. jak wczesniejsze dokonania mm wypadaly powiedzmy 8/10 to tutaj jest totalna 10! Genialny riff genialny trans !! tap madel polskiej sceny modelek. 10/10
-
- świeżak
Pomysł na nową płytę był dobry, ale czegoś jej brakuje. Jeszcze pare razy przesłucham, ale 10 na 10 to przesada. Zresztą chyba mogli to wydać pod innym szyldem, a kilka ich tam posiadają bo do samej koncepcji massemord to nie pasuje. Ogólnie pozytywnie bo przynajmniej mieszają trochę na scenie.
Każdy wie to co chce, raz jest dobrze a raz zle. W zyciu czasem trzeba wiedzieć kiedy stać, a kiedy siedzieć.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Tez przesłuchałem... najlepsze w tej płycie jest, ze włączyłem... poszedłem do klopa z gazetą... wróciłem i...utwór nadal był w tym samym miejscu. Lubie takie kawałki co robią tak byś nie czuł, ze cokolwiek tracisz rozpraszając swoją uwagę na kilka minut. Muzycznie jest całkiem ok... 10/10 to oczywista gruba przesada... bo brzmienie jednak jak z demówki i myślę, ze dobre 6/10 im się należy za dobre posunięcie z długością kawałka.
- maciek z klanu
brzmienie jak z demowki ? wg mnie najlepsze z dotychczasowych plyt.
- Maleficio
- Kontakt:
dla mnie chujowe na maksa ale pewnie dla nich to pułap maksimum, nikt nie jest doskonały
- Castor
ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.

- Maleficio
- Kontakt:
brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".
- Skaut
dziwną miałeś szkołę, skoro myślisz, że to skala ocenRealista pisze:dziwną skale ocen miałeś w szkoleSkaut pisze:ja bym nawet 6.5, w porywach 7 dałRealista pisze:Zajebisty jest ten nowy album MM, jak ich cała wcześniejsza twórczość plasowała się pomiędzy 3 a 4 tak nowy album jest na mocną 5, zajebiście wciągający no i te wokale. Kurwa świetna płyta!

Odnośnie MasseMord, niewiele się zmieniło, nadal pomiędzy 6.5-7. Fajnie, że jednak jakoś w dobry transowy trend próbują się wpasować, ale to jeszcze nie jest to i jak pisałem - ostatni kawałek z Belusa kasuje całą nową płytę Massemord

Coś tam było! Człowiek!
- Castor
wolę to "domowe" brzmienie ostatniej płyty niż na wskroś studyjne wręcz komputerowe (chodzi mi o perkusję, głównie werbel) wcześniejszych płyt MasseMord. Jeśli porównać płyty MM pod względem brzmienia to ostatnia bije wcześniejsze na łeb. Ale muzycznie jest dużo gorzej. Ale MasseMord na tej płycie się nie skończy, czuje że jeszcze nie raz zaskoczą mnie pozytywnieMaleficio pisze:brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".

A co powiesz o brzmieniu płyt takich kapel jak Mgła czy Kriegsmaschnie? To tez brzmi "domowo"?

- Maleficio
- Kontakt:
nie wiem bo Mgły nie słyszałem a Kriegsmaschine sobie wogólę nie przypominam jak brzmi... A tak na prawdę to ten nowy Massemord to pierwsza ich płyta jaką słyszałem, całkiem możliwe, ze przedtem mieli bębny z kompa.Castor pisze:wolę to "domowe" brzmienie ostatniej płyty niż na wskroś studyjne wręcz komputerowe (chodzi mi o perkusję, głównie werbel) wcześniejszych płyt MasseMord. Jeśli porównać płyty MM pod względem brzmienia to ostatnia bije wcześniejsze na łeb. Ale muzycznie jest dużo gorzej. Ale MasseMord na tej płycie się nie skończy, czuje że jeszcze nie raz zaskoczą mnie pozytywnieMaleficio pisze:brzmienie to bardzo subiektywna rzecz... dla niektórych płyta nagrana w sypialni może mieć "bardziej naturalne" brzmienie a dla innych nowy DsO czy Atheist....(sound na tych płytach to żyleta!). Nie musisz się ze mną zgadzać... mówię jak jest. Dla mnie wszystkie Massemordy, Furie czy inne Gravelandy brzmią ... "domowo".
A co powiesz o brzmieniu płyt takich kapel jak Mgła czy Kriegsmaschnie? To tez brzmi "domowo"?

- twoja_stara_trotzky
Castor pisze:ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.

- Castor
na wcześniejszych płytach MM za perkusją zasiadał Darkside, ale to z tego jak i tak perkusja wyszła jak aparat perkusyjny, czyli dość sztucznie. Oczywiście mówię o brzmieniu. Jeśli chodzi o Mgłę to warto sobie przyswoić bo to w pytkę granie, dwa pierwsze MM zresztą też. Mgłę to sam Nergal zachwala w wywiadach udzielanych za granicą jak się ktoś jego zapyta: co jest jeszcze warte uwagi w Polsce oprócz Behemoth'a
Więc uwierz że warto 

- Maleficio
- Kontakt:
i automat fotograficznytwoja_stara_trotzky pisze:Castor pisze:ja też nie kumam co można chcieć o tego brzmienia, jakie tam demówki, wreszcie normalne (bardziej naturalne), dobre brzmienie, które najbardziej słychać w perkusji->werblu. Wreszcie nie brzmi to jak aparat perkusyjny.![]()
![]()

- Castor
- twoja_stara_trotzky
kup se gościu AUTOMAT SŁUCHOWY czy coś, bo nie słyszysz, co się do ciebie mówi.Castor pisze:na wcześniejszych płytach MM za perkusją zasiadał Darkside, ale to z tego jak i tak perkusja wyszła jak aparat perkusyjny, czyli dość sztucznie. Oczywiście mówię o brzmieniu. Jeśli chodzi o Mgłę to warto sobie przyswoić bo to w pytkę granie, dwa pierwsze MM zresztą też. Mgłę to sam Nergal zachwala w wywiadach udzielanych za granicą jak się ktoś jego zapyta: co jest jeszcze warte uwagi w Polsce oprócz Behemoth'aWięc uwierz że warto