DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEATHSPELL OMEGA

05-09-2010, 13:49

Drone pisze:No i jeszcze Triceps się upiera, że można bez uszczerbku dla zdrowia codziennie jeść swój kał, a co więcej - wzbogaca to organizm w cenne enzymy.
Moze sie doucz niewolniku wlasnego zoladka lol.
Oprocz enzymow w kale jest 70% twojej dziennej dawki witaminy E, sporo blonnika i innych mineralow, ktorych organizm nie przyswoil hehe. Np konie jedza swoj kal codziennie niemal. Tak czy siak to z pewnoscia przeczy twojej idiotycznej tezie niewolniku sznurowki i dlugopisa.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 13:49

Przestańcie już pisać o tych chujowych zespołach i jeszcze porównywać do tego Katharsis. Paranoja.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 13:51

Kurwa, ja wiedziałem, wiedziałem, że nic dobrego z tego nie wyniknie. No i miałem rację ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2010, 13:53

Triceratops pisze:
Drone pisze:No i jeszcze Triceps się upiera, że można bez uszczerbku dla zdrowia codziennie jeść swój kał, a co więcej - wzbogaca to organizm w cenne enzymy.
Moze sie doucz niewolniku wlasnego zoladka lol.
Oprocz enzymow w kale jest 70% twojej dziennej dawki witaminy E, sporo blonnika i innych mineralow, ktorych organizm nie przyswoil hehe. Np konie jedza swoj kal codziennie niemal. Tak czy siak to z pewnoscia przeczy twojej idiotycznej tezie niewolniku sznurowki i dlugopisa.
jakoś dziwnie ta rozmowa przypomina mi gadkę o gównie Tricepsa z Marią, po której Maria się z forum wyjebał :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 13:55

Riven pisze: zatwardziali ateisci beda ignorowac problem, ja uwazam, ze mozna tego doswiadczyc i bez tego doswiadczenia pewnie w koncu strzelilbym sobie w leb.
"tego" czyli czego?Obecności?Istnienia?I Jaki problem?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 13:59

kompletnego braku sensu, niemoznosci oddania 'tego' slowami. domena sztuki (dla mnie przede wszystkim muzyki) i erotyki. uwazasz, ze wszystko mozna zredukowac do rownania albo rozbic na atomy i uzyskac odpowiedzi?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 14:03

Uważam, że o wiele lepiej jest trzymać się odpowiedzi, która może i nie jest w 100% pewna, niz trwać w totalnej niepewności ;)
A z tym kompletnym brakiem sensu to chodzi o ew. niewiarę w życie pozagrobowe?Jesli nie to mnie popraw, ale to sformułowanie bardzo często wybrzmiewa mi w tym kierunku hehe.
Awatar użytkownika
Lykantrop

05-09-2010, 14:05

Oprocz enzymow w kale jest 70% twojej dziennej dawki witaminy E, sporo blonnika i innych mineralow, ktorych organizm nie przyswoil hehe. Np konie jedza swoj kal codziennie niemal.
Nie zapominajmy o tym, że w kale oprócz wit. E, błonnika i wodorowęglanów jest też masa toksyn. One przekreślają możliwość regularnego spożywania tego produktu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 14:14

Alsvartr pisze:Uważam, że o wiele lepiej jest trzymać się odpowiedzi, która może i nie jest w 100% pewna, niz trwać w totalnej niepewności ;)
A z tym kompletnym brakiem sensu to chodzi o ew. niewiarę w życie pozagrobowe?Jesli nie to mnie popraw, ale to sformułowanie bardzo często wybrzmiewa mi w tym kierunku hehe.

nie, nie, jesli chodzi o 'zycie' pozagrobowe to mam podobne podejscie jak ty - uwazam, ze w tej materii powinno sie kierowac argumentami naukowymi a te jasno mowia, ze po smierci...nie zyjesz. i chuj. to zreszta nudny temat i dosc banalny.

mnie chodzilo o doswiadczenia - jakiekolwiek - ktorych nie da sie opisac. a nawet jak to zrobisz, to dobrze wiesz, ze strasznie splycasz sprawe. najprosciej jako przyklad podac tutaj ekstremalne stany emocjonalne albo doznania estetyczne, ale jak sie tak dluzej zastanowic, to latwo zauwazyc, ze tak naprawde dotyczy to KAZDEGO momentu w zyciu, nawet jakiejs kompletnie prozaicznej rzeczy. oczywiscie mozesz bardzo skutecznie przekazac co widzisz/czujesz etc., ale to i tak nie jest to. nie wiem, czy potrafie to jasno wytlumaczyc, moim zdaniem jezyk jest po prostu duzo bardziej oddalony od 'rzeczywistosci' niz sie nam wydaje. no ale z ta muzyka to chyba dosc jasny przyklad. jesli zalozymy, ze doznan jakie daje muzyka nie da sie sprowadzic do jakiegos fizycznego procesu (a wiec zobiektywizowac), to to jest wlasnie, miedzy innymi, to o czym pisalem w poprzednim poscie. ateizm = pewnosc struktury swiata (nie w sensie jego faktycznej konstrukcji, a tego, ze przy odpowiednich srodkach teoretycznie daloby sie taka strukture jasno opisac). agnostycyzm jest natomiast nudny i asekurancki :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-09-2010, 14:23

ateista = człowiek siedzący na drzewie budujący z gałęzi tego drzewa narzędzie do ścięcia tego drzewa.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 14:29

no , cos takiego ;P

ateizm/teizm - to sa w ogole zle pojecia, a przynajmniej troche mylace IMO. przynajmniej dopoki nie doprecyzujemy ze ten 'bog' w slowie 'ateizm' to nie jest wcale jakis tam antropomorficzny byt z brodą co pociaga za sznurki galaktyki, a wlasnie ta sfera swiata, ktora kompletnie wymyka sie wszelkim definicjom i logicznym opisom. potem wychodza takie kwiatki, ze jak sie krytykuje ateizm, to odrazu wrzucaja do wora z nawiedzonymi klechami itp.

a przeciez mainstreamowe chrzescijanstwo jest tak naprawde do cna ateistyczne (tylko ze, w przeciwienstwie do
"schludnego ateizmu", durne i niespojne).
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 15:08

Którego to twierdzenia i tak nie udowodnisz na tyle dobitnie, żeby taką osobę przekonać. Do mnie te tłumaczenia nie trafiają i są oparte tylko i wyłacznie na domysłach TAK SAMO jak argumenty tych "debili".
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 15:09

nie, chociaz sam ateizm jest debilny.

[to do Drone'a]
Ostatnio zmieniony 05-09-2010, 15:12 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 15:11

Alsvartr pisze:Którego to twierdzenia i tak nie udowodnisz na tyle dobitnie, żeby taką osobę przekonać. Do mnie te tłumaczenia nie trafiają i są oparte tylko i wyłacznie na domysłach TAK SAMO jak argumenty tych "debili".
napisz ktora czesc mojego postu do Ciebie nie trafia, ciekaw jestem (pisze bez ironii jak cos ;D) przeciez meritum sprawy to dosc prosta obserwacja.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 15:12

przy czym to samo mogę powiedziec o wierze i dojdziemy do tego samego, a mianowicie, że nie da sie tego udowodnić. I chuj, taki jest własnie sens dyskusji o wierze.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 15:15

Riven pisze:napisz ktora czesc mojego postu do Ciebie nie trafia, ciekaw jestem (pisze bez ironii jak cos ;D) przeciez meritum sprawy to dosc prosta obserwacja.

Ależ oba Twoje posty na tej stronie rozumiem i może nawet po części się z nimi zgadzam. Przy czym jest to cały czas gdybanie. Człowiek w tej materii nigdy nie miał, nia ma i nie będzie miał pewności. Dlatego uważam taką dyskusję za bezcelową, bo i tak jedna strona nie przekona drugiej, a przy okazji do niczego nie dojdziemy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 15:18

tu nie chodzi wcale o zadne dowodzenie , spisywanie itp. - to jest wlasnie katolickie. tak powstaje to zalosne gowno pt. teologia (nie mowie oczywiscie o teologii sredniowiecznej, bo to bardzo ciekawy sprawa, ale w charakterze poznania historii mysli, a nie krytykowania :P). moim zdaniem to nie jest wcale takie oderwane od rzeczywistosci pierdolenie (czym jest np. 90% wspoleczesnej ontologii, przynajmniej w tym wydaniu z jakim sie zetknalem), tylko elementarna rzecz nad ktora kazdy powinien sie zastanowic. muzyka, zwlaszcza metalowa, bardzo sprzyja takim refleksjom, takze napierdalac !!!!!111111 arghhh

edit (nie bylo twojego posta jak zaczynalem pisac) - no wlasnie ja bym chcial zeby paru zatwardzialych ateistow z tego forum choc na chwile rozwazylo ze jest inna opcja, to nie jest takie bezcelowe :P
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-09-2010, 15:25

Alsvartr pisze:Którego to twierdzenia i tak nie udowodnisz na tyle dobitnie, żeby taką osobę przekonać. Do mnie te tłumaczenia nie trafiają i są oparte tylko i wyłacznie na domysłach TAK SAMO jak argumenty tych "debili".
właśnie nie na domysłach. ateizm jako pogląd wywodzący się z racjonalizmu jest absurdalny, bo przynajmniej od czasów Kanta wiadomo, że jakakolwiek racjonalna myśl nie oparta na założeniach a priori jest niemożliwa. jak jak istnieją założenia a priori, to znaczy, że u podstawy danego światopoglądu istnieje WIARA.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 15:26

Ale widzisz, refleksja refleksją, popieram, przeszedłem, swoje wydumałem ;) Jednak nie zawsze taka refleksja może prowadzić do konkretnych wniosków. Z drugiej strony to jest krytyczne myślenie, a ono nigdy nie jest bezcelowe.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-09-2010, 15:31

Drone pisze:
Riven pisze:nie, chociaz sam ateizm jest debilny.

[to do Drone'a]
OK. Dość powiedzieć, że każdy ateista to neurotyk, który uważa, że jego nerwica jest obiektywną normą.
niech Ci bedzie ;)
ja np. bardzo lubie poczytac/posluchac Dawkinsa. w sprawach elementarnych zupelnie sie z facetem nie zgadzam, zreszta jako egzystencjalista to on za ciekawy nie jest :lol: , nie mniej jako glos rozsadku na tym skatolonym lez padole sprawdza sie znakomicie. a jesli ktos sie interesuje jak to wyglada np. w stanach, to taka dzialalnosc tym bardziej zasluguje na uznanie. tam sie wydaje dziesiatki milionow dolarow np. na muzea kreacjonizmu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Creation_Museum

Tak, udowadniaja tam, ze ziemia ma 6000 lat a dinozaury zmiescily sie na arce noego.
ODPOWIEDZ