DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

04-03-2010, 00:03

No to skoro już tak grzebieCie w starych czasach to cofnijmy się dla przypomnienia do polskich początków łomotu....
http://www.youtube.com/user/panzervader ... zfgHSqQ1ic
Jak ja kocham tego Pana prowadzącego! zawsze sobie dwa razy puszczam jego zapowiedź zanim obejrzę całość! Jakże inaczej mówią Ci muzycy w tamtych czasach :)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-03-2010, 07:01

Triceratops pisze: A Cro-Mags to gdzie, ja sie pytam.
Nie rozumiem jak mozna nie lubic Cro-Mags.
:lol: :lol: :lol: nie zakończyli działalnosci na poczatku lat 90, wiec nie pasowali mi do wywodu :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-03-2010, 07:06

[V] pisze: zeby bylo smieszniej,mi osobiscie nowa plyta sie podoba
na razie jest dobrze,ale jak nagraja jeszcze kilka takich plyt to juz nie bedzie o czym rozmawiac.chyba ze ostro wezna sie za lata 70 na co w sumie mocno licze bo lata 80 juz w zasadzie przerobili.
o właśnie...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
zuo
zaczyna szaleć

04-03-2010, 08:36

Anthropophagus, zrozum w końcu człowieku, że LOA i BIOHAZARD przez samych ludzi, którzy tworzyli NYHC nie byli uważani, i bardzo słusznie, za NYHC. Freddy/Madball wprost wypowiadał się na łamach Metal Hammera chyba, że dla niego Bio to żaden hc. To samo powiedzą Ci ludki ze sceny, bo posiadanie elementu hc i bycie z NY nie czyni kapel automatycznie
NYHC...
Cro-Mags, Warzone(kvlt na kvlty), Agnostic Front, Murhy's Law, SOIA. posłuchaj, porównaj, zrozum.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

04-03-2010, 09:11

Drone pisze:Hehe, dokładnie takie same reakcje były na "A Blaze". Że wtórne, że wiocha, że to nic takiego, że nuda i tak dalej, i tak dalej.
Co ty nie powiesz, jakoś tego nie pamiętam, ale ja już stary jestem, więc mam prawo tego nie pamiętać hehe
[V] pisze:nie ma czegos takiego jak jedyna wlasciwa opcja odbioru,percepcji, nowych dokonan DARKTHRONE. na zasadzie ze mamy tutaj analize minionych lat i powinnismy zdjac czaki z glów i oddawac poklony. a kto z koleczka wystapi ten niekumaty i pewnie zaczal przygode z norwegami gdzies pod koniec lat 90 tych. znam wiele osób które sluchaja tego zespolu od czasów A Blaze i leja na calego z ich nowych dokonan.
coś w ten deseń
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Triceratops

04-03-2010, 09:12

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze: A Cro-Mags to gdzie, ja sie pytam.
Nie rozumiem jak mozna nie lubic Cro-Mags.
:lol: :lol: :lol: nie zakończyli działalnosci na poczatku lat 90, wiec nie pasowali mi do wywodu :lol: :lol: :lol:
No te wieczne wojny Johna i Harleya to tez nie dawaly jednoznacznej odpowiedzi kiedy zespol istnieje a kiedy nie :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-03-2010, 09:20

zuo pisze:Anthropophagus, zrozum w końcu człowieku, że LOA i BIOHAZARD przez samych ludzi, którzy tworzyli NYHC nie byli uważani, i bardzo słusznie, za NYHC. Freddy/Madball wprost wypowiadał się na łamach Metal Hammera chyba, że dla niego Bio to żaden hc. To samo powiedzą Ci ludki ze sceny, bo posiadanie elementu hc i bycie z NY nie czyni kapel automatycznie
NYHC...
Cro-Mags, Warzone(kvlt na kvlty), Agnostic Front, Murhy's Law, SOIA. posłuchaj, porównaj, zrozum.
Ano owszem, z tym ze Biohazard gdy wydali pierwsza plyte, to mieli calkiem inne przyjecie i status zanim zespol zrobil sie znany, bo debiut to calkiem dobra plyta jest. Pamietam w zinach wiekszosc wypowiadala sie z uznaniem o debiucie. A freddy/mafdball to gnojek byl wtedy moze 15 letni wiec jego zasmarkanego zdania nie bralbym zbytnio pod uwage, brat mu zmontowal zespol zeby mial co gowniarz robic jak sie nudzi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-03-2010, 09:23

rob pisze:
Drone pisze:Hehe, dokładnie takie same reakcje były na "A Blaze". Że wtórne, że wiocha, że to nic takiego, że nuda i tak dalej, i tak dalej.
Co ty nie powiesz, jakoś tego nie pamiętam, ale ja już stary jestem, więc mam prawo tego nie pamiętać hehe
Reakcje na tę płytę były różne, z tego co pamiętam. Była zdaje się recenzja w Morbid Noizz, gdzie ktoś ocenił ja jako rozczarowanie po świetnej "Soulside Journey".
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

04-03-2010, 10:25

zuo pisze:Anthropophagus, zrozum w końcu człowieku, że LOA i BIOHAZARD przez samych ludzi, którzy tworzyli NYHC nie byli uważani, i bardzo słusznie, za NYHC. Freddy/Madball wprost wypowiadał się na łamach Metal Hammera chyba, że dla niego Bio to żaden hc. To samo powiedzą Ci ludki ze sceny, bo posiadanie elementu hc i bycie z NY nie czyni kapel automatycznie
NYHC...
Wiesz co akurat to co przydupas AF mówił na łamach MH o Bio ma tu małe znaczenie. IMO Freddy mógłby nosić kable na gigach Bajo co najwyżej :D Zresztą to odbiorcy szufladkują artystów a historia ich jednoznacznie sklasyfikowała, wiele tu do gadania brat starszego brata z Agnostic Front jak i reszta tego konkurencyjnego towarzystwa nie mają. Ja wiem, że LOA i Bio to trochę inna bajka niż protoplaści gatunku, których wymieniłeś. I schedę po tych wielkich przejęły młodsze kapele m.in. w/w. Można to umownie nazwać 2 falą NYHC. (rozgraniczmy prawdziwych od pozerów i pedałów na wokalu :wink: ) Ale tak już pozostanie w świadomości niektórych niestety, że NYHC umarł wraz z wymarciem dinozaurów, które stworzyły tą scenę. Coś jak rozgraniczenie Mayhem/The True Mayhem. A fakty są takie, że ten nurt miał się lepiej niż wcześniej, za sprawą świeżej krwi, nowych pomysłów i rozwiązań, mixowania styli NYHC wypłynął na szerokie wody. No i wiadomo, prawdziwki się poobrażały, zdrada underground'owych ideałów, tam wogóle była przejebana konkurencja i rywalizacja w tamtych latach. Mnóstwo kapel, jeden drugiemu dupę obrabiał, tylko ci zaprzyjaźnieni ze sobą jakoś się dogadywali, z resztą kosa, Hermetyczne środowisko, niczym TFM :wink: IMO ględzenie, że to nie jest NYHC jest sapaniem starców, którym nikt nie nakazuje słuchać syfu pokroju Papa Roach tylko uczciwie przyznać ile taki Bio zrobił dla NYHC czy generalnie HC. Zresztą szufladkując można powiedzieć, że taki Biohazard jest dla przykładu w takim samym stopniu NYHC jak i Crossover czy modern HC. Czyli nie do końca ale jednak. Ale cóż.. ''to samo mi powiedzą ludki ze sceny'', tak samo jak statystyczny ortodoksyjny black metalowiec powie mi, że Mayhem po DMDS nie istnieje a przeciętny onetowiec, że Metallica skończyła się na Kill'em All. :D Dla rasowego oldskulowego hardcorowca taka opinia to oczywiście bluźnierstwo ale nic nie poradzę, że jedni mają węższy a drudzy tęższy umysł.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
zuo
zaczyna szaleć

04-03-2010, 14:17

ale ta historia ich właśnie jednoznacznie sklasyfikowała już nawet nie jako nyhc, ale nawet nie hc, niestety, opinia dla tych nazi-żydów okrutna ale prawdziwa.

no z tym przydupasem i noszeniem kabli to Ci się udało, nie będę komentował, ale przejdź się na jakiś koncert hc, opowiedz tą zabawną historyjkę ludziom, myślę że będziesz miał większy poklask niż gwiazda wieczoru. jak się tylko ludzie przestaną tarzać ze śmiechu :lol:

chcesz kogoś kto przejął schedę? to właśnie madball, crown of thornz, 25 ta life, h2o, vietnom , a nie bajo i loa.
zuo
zaczyna szaleć

04-03-2010, 14:19

ale masz rację, niektórzy o delfinie powiedzą że ładna rybka i się dziwią jak ktoś im zwróci uwagę :wink:
zuo
zaczyna szaleć

04-03-2010, 14:25

Triceratops pisze:
NYHC...
Ano owszem, z tym ze Biohazard gdy wydali pierwsza plyte, to mieli calkiem inne przyjecie i status zanim zespol zrobil sie znany, bo debiut to calkiem dobra plyta jest. Pamietam w zinach wiekszosc wypowiadala sie z uznaniem o debiucie. A freddy/mafdball to gnojek byl wtedy moze 15 letni wiec jego zasmarkanego zdania nie bralbym zbytnio pod uwage, brat mu zmontowal zespol zeby mial co gowniarz robic jak sie nudzi.

gnojek - nie gnojek, kilka dobrych płyt nagrał(pomijając hazen street i jakieś hophip projekty, bo to asłuchalne).
Awatar użytkownika
Triceratops

04-03-2010, 14:31

zuo pisze:
Triceratops pisze:
NYHC...

gnojek - nie gnojek, kilka dobrych płyt nagrał(pomijając hazen street i jakieś hophip projekty, bo to asłuchalne).
Ja tam nie lubie Madball, pierwsza plyte jeszcze jakos tak z rozpedu moze akceptowalem ale ogolnie to lipa jak dla mnie.
woodpecker from space
est
mistrz forumowej ceremonii

04-03-2010, 15:15

Triceratops pisze:Ja tam nie lubie Madball, pierwsza plyte jeszcze jakos tak z rozpedu moze akceptowalem ale ogolnie to lipa jak dla mnie.
Po latach stawiałbym raczej na dwójkę, chociaż cała dyskografia Madball to w zasadzie to samo. Ja tam ich lubię.
kakademona
weteran forumowych bitew

04-03-2010, 18:43

Drone pisze:Hehe, dokładnie takie same reakcje były na "A Blaze". Że wtórne, że wiocha, że to nic takiego, że nuda i tak dalej, i tak dalej. A ja spokojnie siedzę, piję browar, słucham nowego DARKTHRONE i kiwam głową z pobłażaniem nad wynurzeniami tych mniej kumatych :lol:
nie było nigdy takich reakcji.był chłopie SZOK.po prostu SZOK.
Dr Drone nie może tego pamietać , bo akurat stawiał swoje pierwsze koślawe litery w swoim pierwszym zeszycie do nauki .
Ostatnio zmieniony 04-03-2010, 18:53 przez kakademona, łącznie zmieniany 1 raz.
White Pharaoh
postuje jak opętany!

04-03-2010, 18:50

Nowe płyty to też szok:)
kakademona
weteran forumowych bitew

04-03-2010, 18:52

heheh no też.to fakt.nieco w druga stronę , ale jednak SZOK! :)
kakademona
weteran forumowych bitew

04-03-2010, 19:37

nie wiem o czym ty do mnie rozmawiasz.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-03-2010, 22:26

Ja tam tez nic takiego nie pamietam, ze nuda i etc.. no ale kazdy czyta co innego. Biorac pod uwage owczesne w miare glowne media to nie przypominam sobie ze ktos to jebal. Moze w Bravo Girl pisali ze kicha?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-03-2010, 22:35

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze:Ja tam tez nic takiego nie pamietam, ze nuda i etc.. no ale kazdy czyta co innego. Biorac pod uwage owczesne w miare glowne media to nie przypominam sobie ze ktos to jebal. Moze w Bravo Girl pisali ze kicha?
Ja pamiętam, że Metal Hammer pisał o nich dość chłodno - ale wtedy były to jeszcze czasy gdy tłumaczyli większość tekstów z niemieckiego i Pipa Lang recenzje pisała :) A jak ktoś ma na imię Pipa to wiadomo już jaki poziom reprezentuje :))

No to bylo niezle :D Wszystko co bylo pudlowatym gownem to wychwalali pod niebiosa a jak dobre to krzywlil ryje. Pamietam ze White Zombie - La Sexorcisto dali 3 a jakiemus gownaniemu Sator z pudlowatym powerem ze szwecji plyte miesiaca. Za czasow krakowiakowiej szczytem byla 5 dla trzeciego Annihilatora i 3 dla trzeciego Sacred Reich. No i 4 dla ostatniego Coroner. Zatem ustalone co czytal dr.one. :lol:
woodpecker from space
ODPOWIEDZ