(un)black metal mafia?Drone pisze:W świetle tej definicji jestem 100% blackmetalowym purystą.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
(un)black metal mafia?Drone pisze:W świetle tej definicji jestem 100% blackmetalowym purystą.
tak, po to bylo to pytanie, za duzo gnoi nam sie tu pojawialo zeby nie skonfrontowac choc czesci wiedzy czlowieka podajacego sie za starszego niz 30 lat.snake plissken pisze: CO TO JAKIŚ SPRAWDZIAN Z WIEDZY O METALU? TAK, PODOBAŁY MI SIĘ BARDZO KONCERTY LOUDBLAST, BETRAYER, LASTWAR, MIASMA, SAMAEL, NECROBIOSIS, GUARDIAN, VADER, MERCILESS DEATH, IMPERATOR, DEATH VOMIT, THY WORSHIPER, UNCROWD, DEATHBLOW, ITP. NIE NIE ZMARZŁEM, JAKOŚ CIEPŁO BYŁO W WAKACJE.
Nie, w żadnym razie nie chodzi tylko o muzykę i tu się z tobą zgodzę. Wręcz przeciwnie, o muzykę chodzi tutaj najmniej i wcale nie uważam, że człowiek kończąc ileś tam lat powinien nagle nabrać dystansu polegającego na tym, że interesuje go tylko muzyka i wszystko inne mu wisi, bo w tym momencie wychodziłoby na to, że ten cały black metal to taka przelotna zabawa dla niegrzecznych chłopaków i kółeczko wzajemnej adoracji, która mija wraz z wiekiem. Inna sprawa, że inercyjne slogany o wojnie i elitarnym podziemiu też często mnie mierżą. Problem w tym, że nie trafiłeś za bardzo z tym śmiesznym makle kfuckle - to nie jest ani hc/punk ani żaden czerwony wynalazek tylko kilku kolesi grubo po 30-tce, którzy z jakąkolwiek ideologią maja zero wspólnego (zresztą wiem, że nawet im powiedział, że jeśli będą chcieli grać na wospach itd to zakończy z nimi współpracę) . Gość równie dobrze mógłby sobie grać w thrashowym zespole śpiewającym o piciu piwa - 'ideologii' w tym tyle samo (czyli żadnej) tyle, że muzyka byłaby lepsza. Na tej samej zasadzie dłubie z coś Mordor, który ponoć zaczął grać jakieś próby po latach niebytu. Wbrew pozorom i różnym prowokacjom, bardzo poważnie podchodzę do tego tematu, ale szczerze mówiąc przestało mnie interesować zdanie innych i nikogo nie zamierzam przekonywać, więc z mojej strony koniec tematu.snake plissken pisze: z wypowiedzi tutaj zawartych wynika, że ktoś, kto jest "stary" nie może nim być i wszystko mu "lata", nic nie przeszkadza, etc. Czy np. śluby kościelne black metalowców z polskiego podziemia też są "normalne" i "akceptowane"? Czyli chodzi tylko o muzykę, tak?
Czyli istnieje jakiś zbiór zasad i reguł, którymi powinien kierować się black metalowy purysta, tak? Czy istnieje zatem też jakaś odgórna kontrola, hierarchizacja?snake plissken pisze:OK, W WIELKIM SKRÓCIE: NIE BRANIE ŚLUBÓW KOŚCIELNYCH, NIE CHRZCZENIE DZIECI, NIE CHODZENIE DO KOŚCIOŁA, NIE ZMIENIANIE SWYCH POGLĄDÓW JAK CHORĄGIEWKA, ZGODNIE Z AKURAT PANUJĄCYMI TRENDAMI NA SCENIE, NIE WYRYWANIE PANIENEK NA NASZEJ KLASIE NA ZESPÓŁ BM, NIE PRODUKOWANIE MAJTEK Z LOGIEM KAPELI, KTÓRA UWAŻA SIĘ ZA PODZIEMNĄ, ETC.
TROCHĘ DZIWNE, ZE TYCH KILKA MOICH UWAG NAZYWASZ "UJADANIEM", PONIEWAŻ JAKOŚ NIE ZAUWAŻYŁEM, ŻEBYM NAPIERDALAŁ TU NA INFERNAL WAR.Heretyk pisze:zabawnie tu. mnie ciekawi tylko jedno, mianowicie czy Pan purysta snake plissken byłby skłonny przedstawić swoje wątpliwości Panu Stormblastowi prosto w twarz ? bo na forum to każdy może ujadać, ale jak przychodzi co do czego, wtedy większości zaczyna brakować cywilnej odwagi, podkulają ogon i spierdalają w podskokach
Olo pisze:bo caps-lock jest dla debili, którzy wszystko co mówią to krzyczą
to teraz mi jeszcze zacytuj w którym miejscu stwierdziłem, że "napierdalasz na Infernal War" ?snake plissken pisze: TROCHĘ DZIWNE, ZE TYCH KILKA MOICH UWAG NAZYWASZ "UJADANIEM", PONIEWAŻ JAKOŚ NIE ZAUWAŻYŁEM, ŻEBYM NAPIERDALAŁ TU NA INFERNAL WAR.
Dopiero teraz zauważyłem. Dużo was tu takich? To ja od 2 miesięcy porządnej pracy znaleźć nie mogę, a tu się takie rzeczy wypisujeConflagrator pisze: forum (...), które traktuje głównie jako sposób na zabicie czasu w pracy
Kurwa mać, ja też...est pisze:(...) To ja od 2 miesięcy porządnej pracy znaleźć nie mogę (...)Conflagrator pisze: forum (...), które traktuje głównie jako sposób na zabicie czasu w pracy