INFERNAL WAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: INFERNAL WAR

24-02-2010, 23:43

Lykantrop pisze:Moim zdaniem trzeba mieć zwyczajnie na to wyjebane. Chyba, że jesteś jakimś ideologicznym purystą, no ale takich na tym forum raczej próżno szukać.
oj tam, zaraz próżno :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

25-02-2010, 09:31

no i mamy problem...
bo skoro
L. Armstrong ---> Elvis --->The Beatels ---> Led Zeppelin --->Sex Pistols ---> Venom ---> Dark Throne
i kazdy kolejny potwierdza wpływy poprzednika to wychodzi, że black metalowcy wcale nie mają prawa do szykanowania punkowców :)
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 09:39

Beerhead pisze:Dzięki paluch i lykantrop tak własnie myslałem, nie wiedziałem że to się tak nazywa. a co do snake plisskena to jak uda mu się w koncu za cycka zlapać lub będzie musiał zarobić na chleb ze smalcem i czynsz to mu te szatany i inne haki przejdą :-)
hahahaha, to jest właśnie to - próbuje się na forach zamykać dyskusję sugerując temu, kto zaczął "niewygodne tematy", że jest młody, ma 15 lat i metalu słucha od roku hahahaha. Jakie to typowe. Może niech moderator/administrator od razu skasuje moje posty - nie bedziecie mieć problemu. Nie będziecie też musieli rozważać, "ile lat ma plissken, kiedy złapie za cycka, czy pracuje, ile zarabia, etc." Sami "starzy wyjadacze" tutaj są zapewne. Może nawet jest tu "gwiazda forów wszelkich" karzełek orias??
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 09:42

[Ba, sam byłem takim extremistą w wieku 16-17 lat i groziłem palcem wszystkim fanom Behemoth w podziemiu. Wtórowało mi też wiele person, spośród których nieliczni dzisiaj jeszcze w ogóle słuchają metalu. Więc to czas jest wyznacznikiem, a nie jakieś idiotyczne slogany i hasła, kto jest z krwi i kości true metal, a kto false metal, hehe.
A mam wrażenie, że snake jeszcze nie osiągnął pełnego pułapu mentalno - wiekowego. Więc dalsza dyskusja nie ma sensu.

rozumiem, że musisz mieć minimum 35 lat w takim razie...hohoho, nie wiedziałem, że aż tacy wiekowi metalowcy pisują na forach.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-02-2010, 09:44

byl kiedys, ale juz go nie ma.

edit: przed edycja posta pytales o oriasa.
Ostatnio zmieniony 25-02-2010, 09:50 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

25-02-2010, 09:45

snake plissken pisze: rozumiem, że musisz mieć minimum 35 lat w takim razie...hohoho, nie wiedziałem, że aż tacy wiekowi metalowcy pisują na forach.
tu znam conajmniej kilkunastu takich, ktorzy maja cos w okolicy 35, ja np 33, a Ty?
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 09:57

32, dlatego cokolwiek drażną mnie próby przypięcia mi bezrobocia, dziewictwa, niepełnoletności i braku jakichś tam klapek tylko dlatego, że mam odmienne zdanie od Was, nie jestem tolerancyjny i jestem tym "pieprzonym black metalowym purystą, których nie uświadcza się na tym forum". Rozumiem, że po ukończneiu 25 lat nie można być ortodoksem?
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

25-02-2010, 10:00

wytłumacz mi swoje pojęcie ortodoksa i rozszerz do jakich dziedzin w muzyce i ideologii się odnosi.
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 10:09

Analripper pisze:wytłumacz mi swoje pojęcie ortodoksa i rozszerz do jakich dziedzin w muzyce i ideologii się odnosi.
nie chodzi mi o tłumaczenie pojęcia "ortodoksja". Sam za takiego się nie uważam, ale z wypowiedzi tutaj zawartych wynika, że ktoś, kto jest "stary" nie może nim być i wszystko mu "lata", nic nie przeszkadza, etc. Czy np. śluby kościelne black metalowców z polskiego podziemia też są "normalne" i "akceptowane"? Czyli chodzi tylko o muzykę, tak?
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 10:20

Drone pisze:Też jestem ciekawy, o co chodzi z tym blackmetalowym purystą.
purystom jeśli już. o co chodzi? wiesz może, co to są ziny? jak wiesz, to poszukaj jakichś i poczytaj, to myślę, że się dowiesz choć trochę.
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 10:24

Drone pisze:
snake plissken pisze:
Drone pisze:Też jestem ciekawy, o co chodzi z tym blackmetalowym purystą.
purystom jeśli już. o co chodzi? wiesz może, co to są ziny? jak wiesz, to poszukaj jakichś i poczytaj, to myślę, że się dowiesz choć trochę.
Wiesz może, co to jest słownik poprawnej polszczyzny? Jak wiesz, to poszukaj i poczytaj :lol:
no, przyznaję zamiast "z tym" przeczytalem "tym" mój błąd
Awatar użytkownika
trup

25-02-2010, 10:25

Ależ można! Jak pewien purysta z Białegostoku, który chce zagłady ludzkości (totalny ortodoks!) i głosi wszem i wobec że "Nie będzie niczego!" ;-)

Tak się tylko zastanawiam, że chyba nie widzisz, że wiele osób na tym forum nie jest tolerancyjna muzycznie. Zarzucasz, że ktoś Ci coś próbuje przypiąć a sam przypinasz innym.

Powiedz lepiej czego oczekujesz? Pochwał? poklepania po ramieniu i przytaknięcia!? Że masz rację!? Że się wszyscy z Tobą zgadzają?

Dlaczego, jeśli uważasz że masz rację to tak Cię boli, ze inni się z Tobą nie zgadzają? W dupie to miej! A ja osobiście jestem przekonany że za jakiś czas zmienisz zdanie co do wielu rzeczy. I wcale nie pod wpływem tego forum a własnych przemyśleń, doświadczeń, etc. Tak głośno krzyczysz o byciu ortodoksem i purystą i ze nikt Cię nie rozumie, że mam wrażenie iż sam nie jesteś pewien lub w 100% przekonany do tego co mówisz iż musisz to wykrzyczeć aby poczuć się lepiej...
Co do wieku to się zgadzam, że nie jest to mądry argument ale wierz mi, że z wiedzą i mądrością człowiek się nie rodzi, ale je nabywa.

A purystą być to takie zamykanie się na różne piękne i ciekawe rzeczy które życie przynosi. Zamknięcie się na jeden gatunek czy nawet odłam gatunku jakim jest black metal grozi nie poznaniem takich dźwięków jak Dead Can Dance, Diamanda Galas, Current 93, Ordo Equilibrio, Wagner, Strawiński, Bethoveen, Lao Che, Siekiera, Diferent State, etc itp itd.... Co nie przeszkadza kochać i napierdalać banią przy Sarcofago czy Blasphemy!

Również jeśli chodzi o postawę ludzi coś głoszących a postępujących zupełnie inaczej to takich śliskich gości się odstawia po prostu. Ja tak mam z Satyricon np. Kiedyś mi pasili ale po paru wypowiedziach i zachowaniach Satyra - stwierdzam, ze gość jest do dupy. Dziwię się, że Frost który ma zupełnie inna postawę z nim się zadaje. Może po prostu kwestia że to traktuje jako zawód.

Pewne jest, że każdy je to co lubi, ale jak ja bym nie spróbował to bym nie wiedział, ze "wódka" Krupnik wcale nie smakuje jak zupa o tej samej nazwie, że szpinak jest zajebiście smaczny jak go się dobrze przyprawi, a pasta to nie maź do zmywania smaru czy konserwacji obuwia a również smaczna potrawa. I do dzisiaj wpierdalałbym tylko mielone, barszcz czerwony i jajecznicę!

Kurwa mać.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

25-02-2010, 10:27

snake plissken pisze:
Analripper pisze:wytłumacz mi swoje pojęcie ortodoksa i rozszerz do jakich dziedzin w muzyce i ideologii się odnosi.
nie chodzi mi o tłumaczenie pojęcia "ortodoksja". Sam za takiego się nie uważam, ale z wypowiedzi tutaj zawartych wynika, że ktoś, kto jest "stary" nie może nim być i wszystko mu "lata", nic nie przeszkadza, etc. Czy np. śluby kościelne black metalowców z polskiego podziemia też są "normalne" i "akceptowane"? Czyli chodzi tylko o muzykę, tak?
sam sobie zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz i utwierdzasz w odpowiedziach :)
rowniez bardzo szybko wszystko generalizujesz, a to malo wiekowa cecha.
powiedz mi, w jakich miesiacach zazwyczaj odbywal sie Shark Attack i czy za bardzo na nich nie marzles? bo skoro jestes rocznik 78 to na bank byles na conajmniej jednej edycji, prawda? Podobały Ci koncerty Laudblast, Lastgwar i Batreyer?
natomiast co do bycia starym i posiadania wszystkiego w zwisie, glupio trafiles, wiekszosc owych ok 35cio latkow z tego forum to muzycy wlasnie ortodoksyjnych kapel, badz byli lub aktualni wydawcy zinow.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

25-02-2010, 10:42

Zamknięcie się na jeden gatunek czy nawet odłam gatunku jakim jest black metal grozi nie poznaniem takich dźwięków jak Dead Can Dance, Diamanda Galas, Current 93, Ordo Equilibrio, Wagner, Strawiński, Bethoveen, Lao Che, Siekiera, Diferent State
Co jak co, ale "Zmierzchem Bogów" to Ci każdy BM purissta się będzie zachwycał. A przynajmniej powie Ci, że się zachwyca, nie wiem jak z praktyką i czy w ogóle słyszał. Wagnerem inspirował się w końcu sam Quorthon, więc to w kij dmuchał klasyka gatunku.
Zaraz się dowiemy, że to rebelię nie Venom, Running Wild czy Mercyful Fate zaczęli, ale właśnie Riccardo.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-02-2010, 10:48

Przeciez Wagner to stary ns-owiec
this is a land of wolves now
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 10:50

[quote="trup"]Ależ można! Jak pewien purysta z Białegostoku, który chce zagłady ludzkości (totalny ortodoks!) i głosi wszem i wobec że "Nie będzie niczego!" ;-)

NO, CHYBA, ŻE TAK HAHA

Tak się tylko zastanawiam, że chyba nie widzisz, że wiele osób na tym forum nie jest tolerancyjna muzycznie. Zarzucasz, że ktoś Ci coś próbuje przypiąć a sam przypinasz innym.

NIE CHIAŁEM BYĆ TAK ODEBRANY. GENERALNIE CHODZIŁO MI O TEKSTY W STYLU: "JAK ZŁAPIE ZA CYCKA, JAK PÓJDZIE DO ROBOTY, JAK DOROŚNIE" A TO WSZYSTKO W KONTEKŚCIE PYTAŃ O MAKLE KFUCKLE, WILCZEGO HAKA W LOGO, ITP. TE PYTANIA ZNACZĄ O ORTODOKSJI I PURYZMIE?? A PRZYPINANIE - MIECZ OBOSIECZNY JAK WIDAĆ, BO SKORO JA MAM 15 LAT I MIESZKAM Z MAMĄ, TO NP. KTOŚ INNY MOŻE BYĆ OAZOWCEM I CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA W NIEDZIELĘ. JAKIE MAM PODSTAWY DO TEGO BY TAK PISAĆ? ŻADNE, TAK SAMO JAK MR. BEERHEAD, CZY LYKANTROP.

Powiedz lepiej czego oczekujesz? Pochwał? poklepania po ramieniu i przytaknięcia!? Że masz rację!? Że się wszyscy z Tobą zgadzają?

I NIKT MNIE NIE LUBI I NIKT MNIE NIE KOCHA HAHAHA. NIE, NICZEGO NIE OCZEKUJĘ W ZWIĄZKU Z TYM FORUM.

Dlaczego, jeśli uważasz że masz rację to tak Cię boli, ze inni się z Tobą nie zgadzają? W dupie to miej! A ja osobiście jestem przekonany że za jakiś czas zmienisz zdanie co do wielu rzeczy. I wcale nie pod wpływem tego forum a własnych przemyśleń, doświadczeń, etc. Tak głośno krzyczysz o byciu ortodoksem i purystą i ze nikt Cię nie rozumie, że mam wrażenie iż sam nie jesteś pewien lub w 100% przekonany do tego co mówisz iż musisz to wykrzyczeć aby poczuć się lepiej...

ALE JA WCALE NIE STWIERDZIŁEM, ŻE TYLKO JA MAM RACJĘ "JEDYNĄ I PRAWDZIWĄ". DO MOMENTU MOJEGO POSTU O WILCZYM HAKU W LOGO 90% LUDZI Z TEGO FORUM W OGÓLE GO TAM NIE ZAUWAŻAŁO . MOŻECIE SIĘ ZE MNĄ NIE ZGADZAĆ, ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU, ŻE ON TAM JEST I W JAKIMŚ CELU TAM ZOSTAŁ ZAMIESZCZONY.

Co do wieku to się zgadzam, że nie jest to mądry argument ale wierz mi, że z wiedzą i mądrością człowiek się nie rodzi, ale je nabywa.

WIERZĘ CI.

A purystą być to takie zamykanie się na różne piękne i ciekawe rzeczy które życie przynosi. Zamknięcie się na jeden gatunek czy nawet odłam gatunku jakim jest black metal grozi nie poznaniem takich dźwięków jak Dead Can Dance, Diamanda Galas, Current 93, Ordo Equilibrio, Wagner, Strawiński, Bethoveen, Lao Che, Siekiera, Diferent State, etc itp itd.... Co nie przeszkadza kochać i napierdalać banią przy Sarcofago czy Blasphemy!

PRZECIEŻ JUŻ NAPISAŁEM, ŻE NIE JESTEM ORTODOKSEM. PURYSTĄ ,JEŚLI JUŻ, TO W KWESTIACH POZAMUZYCZNYCH DOTYCZĄCYCH BLACK METALU. M.IN. TO, O CZYM PISZESZ NA TEMAT "ŚLISKOŚCI POSTAWY". OCZYWIŚCIE JA ICH ODSTAWIAM, ALE NIE WIDZĘ PRZESZKÓD, BY O TYM NAPISAC, ŻE TO I TAMTO MNIE WKURWIA, CZY DRAŻNI. DEAD CAN DANCE, DIAMANDA GALAS, WAGNER ZNAM I SAM SŁUCHAM, NIE WIDZĘ PROBLEMU.
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 10:56

[sam sobie zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz i utwierdzasz w odpowiedziach :)

MOŻE MI SIĘ PRZYTRAFIŁO PRZYPADKIEM...ALE TO NIE TYLKO MOJA WADA TUTAJ.

rowniez bardzo szybko wszystko generalizujesz, a to malo wiekowa cecha.

SZYBKO, BO MAMY SZYBKIE CZASY :-), A JA SIEDZĘ W PRACY I NIE MAM JAK SIĘ ROZPISYWAĆ ZA BARDZO.

powiedz mi, w jakich miesiacach zazwyczaj odbywal sie Shark Attack i czy za bardzo na nich nie marzles? bo skoro jestes rocznik 78 to na bank byles na conajmniej jednej edycji, prawda? Podobały Ci koncerty Laudblast, Lastgwar i Batreyer?

CO TO JAKIŚ SPRAWDZIAN Z WIEDZY O METALU? TAK, PODOBAŁY MI SIĘ BARDZO KONCERTY LOUDBLAST, BETRAYER, LASTWAR, MIASMA, SAMAEL, NECROBIOSIS, GUARDIAN, VADER, MERCILESS DEATH, IMPERATOR, DEATH VOMIT, THY WORSHIPER, UNCROWD, DEATHBLOW, ITP. NIE NIE ZMARZŁEM, JAKOŚ CIEPŁO BYŁO W WAKACJE.

natomiast co do bycia starym i posiadania wszystkiego w zwisie, glupio trafiles, wiekszosc owych ok 35cio latkow z tego forum to muzycy wlasnie ortodoksyjnych kapel, badz byli lub aktualni wydawcy zinow.[/quote]

TO CIEKAWE. A Z GŁUPIM TRAFIENIEM...CÓŻ, INNI TEŻ GŁUPIO TRAFILI, ZDARZA SIĘ.
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 11:00

Drone pisze:OK! Ale wyjaśnij mi proszę po swojemy pojęcie blackmetalowego puryzmu i jak to się ma np. do codzienności, do życia w ogóle. Ja nie neguję takiej postawy, tylko chciałem zobaczyć, jak to wygląda w praktyce.
OK, W WIELKIM SKRÓCIE: NIE BRANIE ŚLUBÓW KOŚCIELNYCH, NIE CHRZCZENIE DZIECI, NIE CHODZENIE DO KOŚCIOŁA, NIE ZMIENIANIE SWYCH POGLĄDÓW JAK CHORĄGIEWKA, ZGODNIE Z AKURAT PANUJĄCYMI TRENDAMI NA SCENIE, NIE WYRYWANIE PANIENEK NA NASZEJ KLASIE NA ZESPÓŁ BM, NIE PRODUKOWANIE MAJTEK Z LOGIEM KAPELI, KTÓRA UWAŻA SIĘ ZA PODZIEMNĄ, ETC.
Awatar użytkownika
trup

25-02-2010, 11:04

No dobrze dobrze kochani, ja wiem, Walkiria, Pierścień Nibelungów, Zmierzch Bogów, Złoto Renu... przejęty Adolf Hitler... tak jakoś wyszło w historii. Ale czyż Nietzsche chciał, żeby naród niemiecki (którego przywar i cech nie znosił) tak porwie własna interpretacja jego filozofii? ;-) Czy Jarosław i Lech odważyliby się ukraść księżyc gdyby wiedzieli, że kiedyś będą rządzić choć przez chwilę całym "marchewkowym polem"? Czy Michał Sędziwoj był świadomy iż jego teorie i obliczenia zainspirują Newtona do sformułowania prawa ciążenia?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
snake plissken
zaczyna szaleć

25-02-2010, 11:08

Drone pisze:W świetle tej definicji jestem 100% blackmetalowym purystą.
FAJNIE. NIE MYŚLAŁEŚ CHYBA, ŻE NAPISZĘ, IŻ BYCIE BM PURYSTĄ TO: "MIESZKANIE W PIWNICY I WALENIE GRUCHY SŁUCHAJĄC VENOM", TUDIZEŻ "CHODZENIE W CORPSEPAINCIE, ŁAŃĆ€ĆĄĆ I GWOŹDZIACH DO PRACY/SZKOŁY"? HAHA
ODPOWIEDZ