7 GATES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

Re: 7 GATES

26-01-2010, 19:56

H-K44 pisze:
hcpig pisze: Wrzuci ktoś recenzje tej mrocznej kobitki w 7G?
Łap:

Przedsmak pełnej płyty w postaci "Płoń" zdecydowanie mnie
zaskoczył. Zaskoczył do tego stopnia, że ostatnimi czasy Furia
gości nieprzyzwoicie często w moim odtwarzaczu. Dawno już
nie słyszałam tak intensywnego i pełnego pasji materiału.
Obcuję z tą EP'ką od pewnego czasu, znam już ją niemal
na pamięć, mimo to za każdym razem słucham jej z takim samym
zaciekawieniem. Ten materiał to spory krok do przodu.
Furia ukazuje tu oblicze jeszcze bardziej wściekłe i nieokrzesane
niż to znane z "Martwej polskiej jesieni". Pokaz siły, agresji
i zaangażowania w idealnej symbiozie z dobitnymi (i na pozór
trywialnymi, choć to tylko początkowe wrażenie) tekstami.
Piękno ukryte w chaosie.
(777-Diva)
Ta płyta jest dokładnie odwrotna :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
DCI Hunt

26-01-2010, 20:43

Gdybym tego nie słyszał to pomyślałbym, że to jakaś soniczna dewastacja na najwyższych obrotach.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

26-01-2010, 22:05

Nie wiem co od tego biednego Vlada chcecie. Może i pierdolnął jakaś głupotę, może i napisał kontrowersyjną recenzję RiB, ale jednak chłopak coś robi - wyciąga z czeluści podziemia sporo thrashowych kapel (czasami wartych uwagi)
Przestań. 90% tego co wyciąga to jakieś smarkate retrothrashe, którzy łupią na jedno i to same kopyto. Chyba, że lubisz słuchać setnej kopii Kreator/ Exodus/ Slayer, itp, etc. to ok, rozumiem, nie wtrącam się.
HR to magazyn robiony dla młodych ludzi głównie przez młodych ludzi
Ale w redakcji tam próżno szukać młodych ludzi. Co mnie właśnie przeraża, bo w pewnym wieku powinno się już mieć, w jakimś tam sensie, gust wyrobiony. Inna sprawa, że Hardrocker promuje to na co dana wytwórnia z kiesy sypnie. Więc ten wątek można zaorać.
Gdyby pisał w 7 gates to byłby problem, ale dopóki siedzi sobie w swojej wąskiej thrashowej specjalizacji to w czym to komu przeszkadza?
W tym, że często przeinacza podstawowe fakty i na pewno nie jest dobrym nauczycielem dla "kinder metali". Idąc dalej, daleko mu do obiektywności, która i tak jest pojęciem abstrakcyjnym, w każdym razie często jego wizja dominuje nad odpytywaną/ recenzowaną kapelą. A Jaszakiem nie jest, aby szło to jeszcze łyknąć i wybaczyć.
Mi się podobało to rozbicie stylistyczne magazynów - w HMP mogłem poczytać o starym heavy, siermiężne i anty-dziennikarskie teksty, z których jednocześnie biła pasja, miłość do tej muzyki i dobra znajomość tematu
DYLETANCKIE wywody braci Książek nazywasz dobrą znajomością tematu?! Przecież oni promowali głównie jakiś 2 - 3 ligowy syf power metalowy z Szwablandii. Dodatkowo, robili byki i wykazywali się totalnym brakiem wiedzy jeśli chodzi o znajomość "prekursorów" takiego grania z USA. Ba, potrafili nawet zjebać Metal Church, a piać zachwyty nad jakimś Majesty czy Rhapsody. No kurwa, bez jaj...
Jakbym dobierał zespół redakcyjny do magazynu muzycznego to w CV kazałbym wklejać zdjęcia swojego kutasa. Jak ktoś nie ma fiuta, to od metalu powinien trzymać się z daleka.
Zaczynam się Ciebie naprawdę bać :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-01-2010, 08:30

Lykantrop pisze:
Nie wiem co od tego biednego Vlada chcecie. Może i pierdolnął jakaś głupotę, może i napisał kontrowersyjną recenzję RiB, ale jednak chłopak coś robi - wyciąga z czeluści podziemia sporo thrashowych kapel (czasami wartych uwagi)
Przestań. 90% tego co wyciąga to jakieś smarkate retrothrashe, którzy łupią na jedno i to same kopyto. Chyba, że lubisz słuchać setnej kopii Kreator/ Exodus/ Slayer, itp, etc. to ok, rozumiem, nie wtrącam się.
To wyciaganie polega glownie ne menedzerce czyli z milosci jedynie tego nie robi. Zreszta tak czy siak nie kazdy menago jest dobrym redaktorem i na odwrot, to obrzydzanie Reign In Blood byc moze ma na celu to zeby gnoje siegneli po to co ma zazwyczaj w stopce a nie po klasyke :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-01-2010, 10:09

Alkoholokaust pisze: Przecież widać z kilometra że Metal Blade tłusto sypneła w kieszeń redakcji HR na promocje AA.Chyba 2-3 razy byli na okładce, tyle samo był dołączany ich plakacik, artykuły porozciągane na 4 strony, konkursik był nawet chyba w którym można było zgarnąć gadżety AA, nawet jakiś niedojebany komiks o wikingach załączyli na 3 strony.Więc recka że AA to najlepsza kapela świata wcale mnie nie tutaj nie dziwi.
Aż tak trudno uwierzyć, że komuś może się Amon Amarth zwyczajnie podobać? Tak mało płyt sprzedają?
Na okładce HR byli raz, nie dwa czy trzy. Są popularnym zespołem (choć może nie na forum Masterfula :lol: ) więc nie widzę nic dziwnego w ich obecności na okładce czy plakacie, o wywiadach już nie wspominając. Czepianie się tego, że w tego rodzaju czasopiśmie pojawia się opłacona reklama (wspomniany komiks), bo mam nadzieje, że to miałeś na myśli pisząc Metal Blade tłusto sypneła w kieszeń redakcji HR na promocje AA, jest delikatnie mówiąc śmieszne.
Awatar użytkownika
Lykantrop

27-01-2010, 19:33

Taki urok tej sceny :) Ktoś inny na tej samej zasadzie może powiedzieć, że scena death metalowa to setne kopie Morbid Angel/ Deicide/ Cannibal Corpse.
Mam jednak wrażenie, że na scenie thrash metalowej mamy dużo więcej klonów, niż zainspirowanych. Ot, subtelna różnica.

Ale o co Ci chodzi? Bart Gabriel jest w moim wieku, od lata maniakalnie słucha heavy metalu i upust swoim fascynacjom daje w magazynie, który prowadzi. Z innymi piszącymi jest pewnie podobnie. Co znaczy wyrobiony gust? Twoim zdaniem nie powinno się słuchać heavy metalu po trzydziestce?
Ależ skąd, wręcz przeciwnie, ja też zacząłem słuchać dużo więcej heavy metalu po trzydziestce. Jednocześnie stwierdzam, że bardzo spora część kapel promowanych przez Barta, czy kapel którymi się zachwyca, to miernoty. Mam wrażenie, że on łyka wszystko co ma etykietę "oldschool heavy metal".
Błagam... te praktyki w mniejszym lub większym stopniu stosują wszystkie magazyny muzyczne. W mniejszym te, którym mniej kasy sypią.
Nie zauważam tego wszechobecnego w Hardrockerze włazidupstwa w tytułowym 7 Gates czy Mega-Sin. Poza tym to główny powód dla którego wolę czytać ziny.

No bo to żaden dziennikarz, ale fan muzyki, który pisze dla fanów z pozycji fana. Podobnie zresztą jak 95 proc. innych podobnych "dziennikarzy".
Nie oszukujmy się. 80% czytelników Hardrocker to motłoch bez większego gustu, który łyknie wszystko co wyląduje pod ich nosem. Pozycja Vlada czy innego redaktora jest tutaj pozycją quasi mentora. Tacy właśnie są odpowiedzialni za ten cały retrotrend, zupełnie jak niegdyś Mariusz K. i boom na Manowar w Polsce.
Podaj przykład, bo nigdy nie zauważyłem tych przeinaczonych faktów.
Patrz wyżej na recenzję RiB.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-01-2010, 09:19

Ee w ogole co to za maniax jak wiekszosc plyt tych bay area frisco srisco typu Defiance i inne kupil dopiero jak wyszly reedycje z metalmindu, no bez jaj. Pamietam jak mnie rozsmieszylo w jakims wywiadzie czy recenzji jak vlad sie doszukiwal w tworczosci jakiejst retro ekipy wplywow tak znanego, szanowanego i ogolnie znanego zespolu jak Pyracanda :lol: Jakas 5 liga srasz metalu a on chcial wmowic ze ktos sie tym inspirowal :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

28-01-2010, 17:39

Maria Konopnicka pisze: Widać mało spostrzegawczy jesteś :) Zaręczam Cię, że jest dokładnie odwrotnie niż Ci się wydaje. Różnica jest tylko taka, że Hard Rocker jest krzykliwie kolorowy a 7 gates czarno-biały, przez co robi wrażenie niezależnego, podziemnego i wiarygodnego :) Myślę, że magazyny muzyczne to najbardziej skurwiały rodzaj prasy. Prowadziłem w życiu kilka czasopism i dla mnie nie do pomyślenia było, żeby ktoś mógł np. kupić okładkę, albo dając reklamę skłonić redakcję do zajęcia się jakimś tematem. W prasie muzycznej to nagminne - dlatego trzeba patrzeć na nią z przymrużeniem oka i zachowywać odpowiedni dystans.
Skoro już Maria o tym napisał, to ja przedstawię swój aktualny cennik na wywiady i recki.
1. Wywiady
- na 1 stronę - 200 zł
- na 2 strony - 350 zł
- powyżej dwóch stron od 450 zł (do negocjacji)

2. Recenzje
- wazeliniarsko-wdupowłażąca - 100 zł
- pochwalna - 85 zł
- przychylna - 66 zł
- neutralna - 40 zł
- gdy muzyka gówniana, a label chce żebym napisał że jest dobra cena - 175 zł

Na zagranice przelicznik w Euro lub USD według aktualnego kursu NBP.

Obecnie mam promocję z racji ferii i na wszystkie ceny daje 15% rabatu :D
Hello darkness, my old friend
[V]

28-01-2010, 17:59

Tymothy pisze:
Maria Konopnicka pisze: Widać mało spostrzegawczy jesteś :) Zaręczam Cię, że jest dokładnie odwrotnie niż Ci się wydaje. Różnica jest tylko taka, że Hard Rocker jest krzykliwie kolorowy a 7 gates czarno-biały, przez co robi wrażenie niezależnego, podziemnego i wiarygodnego :) Myślę, że magazyny muzyczne to najbardziej skurwiały rodzaj prasy. Prowadziłem w życiu kilka czasopism i dla mnie nie do pomyślenia było, żeby ktoś mógł np. kupić okładkę, albo dając reklamę skłonić redakcję do zajęcia się jakimś tematem. W prasie muzycznej to nagminne - dlatego trzeba patrzeć na nią z przymrużeniem oka i zachowywać odpowiedni dystans.
Skoro już Maria o tym napisał, to ja przedstawię swój aktualny cennik na wywiady i recki.
1. Wywiady
- na 1 stronę - 200 zł
- na 2 strony - 350 zł
- powyżej dwóch stron od 450 zł (do negocjacji)

2. Recenzje
- wazeliniarsko-wdupowłażąca - 100 zł
- pochwalna - 85 zł
- przychylna - 66 zł
- neutralna - 40 zł
- gdy muzyka gówniana, a label chce żebym napisał że jest dobra cena - 175 zł

Na zagranice przelicznik w Euro lub USD według aktualnego kursu NBP.

Obecnie mam promocję z racji ferii i na wszystkie ceny daje 15% rabatu :D
:lol:

ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

28-01-2010, 18:00

To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? ! :)

(bez urazy dla ciebie, ale niektórzy, np. taka diva to powinna dostać co najwyżej kg. cebuli albo kopa w dupe za uzewnętrznianie swojego wewnętrznego dziennikarza.)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-01-2010, 18:06

[V] pisze: ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...

To po co się tym zajmujesz, skoro to takie wkurwiające? Wysyłaj CV do Machiny, może Cię przyjmą.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-01-2010, 18:08

Nif pisze:To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? ! :)
A Ty dostajesz pensję za pisanie na forum?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

28-01-2010, 18:09

ultravox pisze:
Nif pisze:To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? ! :)
A TY ?
[V]

28-01-2010, 18:15

ultravox pisze:
[V] pisze: ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...

To po co się tym zajmujesz, skoro to takie wkurwiające? Wysyłaj CV do Machiny, może Cię przyjmą.
nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-01-2010, 18:16

Nif pisze:
ultravox pisze:
A TY ?
10zł za każdy post, który wywoła dyskusję
5zł za każdy post na temat
2zł za każdy post nie na temat
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-01-2010, 18:20

[V] pisze: nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.
Rozumiem, ale pytam się poważnie - dlaczego się tym zajmujesz, skoro tak bardzo (jak to ująłeś powyżej) przeszkadza Ci brak pieniędzy z tego tytułu? Chyba masz świadomość, że zajmując się tą tematyką raczej nigdy ich nie zobaczysz.
[V]

28-01-2010, 18:27

ultravox pisze:
[V] pisze: nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.
Rozumiem, ale pytam się poważnie - dlaczego się tym zajmujesz, skoro tak bardzo (jak to ująłeś powyżej) przeszkadza Ci brak pieniędzy z tego tytułu? Chyba masz świadomość, że zajmując się tą tematyką raczej nigdy ich nie zobaczysz.
mysle troche w odmienny sposób.sadze,ze jak najbardziej mozliwym jest pozyskiwanie profitow z takiej dzialanosci.nie wazne czy to bedzie portal czy gazeta,mam zamiar w niedalekiej przyszlosci wystartowac z takim przedsiewzieciem. i placic ludziom którzy poswiecaja swoj czas piszac o muzyce.oczywiscie jest tysiac rzeczy które moga sie nie udac,ale dlaczego mialbym nie spróbowac?

kontynuuje wspolprace z niszowymi periodykami poniewaz w ten sposób stale powiekszam baze kontaktów i jestem bogatszy o nowe doswiadczenia.mam nadzieje ze to zaprocentuje,jesli chodzi o moje przyszle dzialania.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-01-2010, 00:28

to zainwestuj maria kasę - masz pojęcie o dziennikarstwie (ponoć) - powzól się wykazać ludziom, którzy z kolei mają pojęcie o muzyce ;)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-01-2010, 00:37

a ten jak ciepłego etatu szuka ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

29-01-2010, 00:39

nie żartuj, musiałby sporo zaproponować, żebym nie kupić ;)
no chyba, że na boku miałbym sobie dorabiać ;)
ODPOWIEDZ