INFERNAL WAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
aryman
postuje jak opętany!

Re: INFERNAL WAR

05-07-2009, 13:28

Riven pisze:wiem, specjalnie tak pisze. nie pytaj dlaczego , bo nie wiem.
Na pewno ma to jakieś freudowskie uzasadnienie. :wink:
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-07-2009, 13:33

dawaj :lol:
this is a land of wolves now
aryman
postuje jak opętany!

05-07-2009, 14:07

Riven pisze:dawaj :lol:
Piszesz antyortograficznie, aby tym mocniej pdkreślić wulgarność tego słowa albo też "huj" jest krótszy od "chuja", ergo masz małego... :oops: Wybierz sobie którąś wersję. :wink:
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

05-07-2009, 14:12

Z kolei pisząc "chuj", podświadomie wybierasz dłuższą wersję, bo chciałbyś mieć dłuższego (ujawnia się stłumione ID), ergo: masz krótkiego ;).

* * *

Zaiste, na "Conflagrator" wyszlazła z IW większa oryginalność.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-07-2009, 16:30

aryman pisze:
Riven pisze:dawaj :lol:
Piszesz antyortograficznie, aby tym mocniej pdkreślić wulgarność tego słowa albo też "huj" jest krótszy od "chuja", ergo masz małego... :oops: Wybierz sobie którąś wersję. :wink:
nie trafiles - nie jestem z tych co sie musza w internecie chwalic rozmiarem przyrodzenia (:lol:), ale nie narzekam hehe

tak poza tym na ortografie jestem kurewsko wyczulony, to taki maly hujowy wyjatek ; )
aryman
postuje jak opętany!

05-07-2009, 22:45

PrzemoC pisze:Z kolei pisząc "chuj", podświadomie wybierasz dłuższą wersję, bo chciałbyś mieć dłuższego (ujawnia się stłumione ID), ergo: masz krótkiego ;).
Na pewno dłuższego niż czas trwania "Conflagrator", jeśli pozwolimy sobie na pomieszanie wymiarów. :D
Ale, kurwa, prowadzimy dyskusję, zaraz Warcrimer nas opierdoli.
A tak a propos to ja nie oczekuję od IW jakiejś niebotycznej oryginalności. "Wódka nie ma smakować, tylko poniewierać."
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

05-07-2009, 22:52

ale tu nie chodzi o jakies odjechane eksperymenty. nic z tych rzeczy. chodzi o wlasny charakter, ktory moim zdaniem dopiero na C widac w pelnej krasie.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 18:07

Po kilkunastokrotnym przesłuchaniu Terrorfront i Redesekration muszę rzec, iż jest nad czym rozmyślać. Nie wiedziałem, że jak zwykle pod latarnią najciemniej i w polskim Lourdes gra się z taką klasą, wściekłością i zaangażowaniem.

:Terrorfront:
Na tej płycie wszystko gra jak w silniku T-34. Oryginalne kompozycje, świetna motoryka przyprawiana w odpowiednich miejscach bluźnierczymi solówkami, teksty czytelne w swoim przekazie propagandowym - bez smęcenia o zranionej duszy nad brzegiem strumyka w bezgwiezdną noc Baala. Jak na moje ucho bardzo przemyślany album i im częściej słucham, tym bardziej mnie urzeka swoją black-metalowością. Na początku zbytnio skupiałem się na brzmieniu bębnów, które brzmią -jakby to nazwać- płasko, ale potem zaczęły mi pasować do image kapeli.
Jak dla mnie każdy utwór może być blekowym hitem, choć Dechristianized By Para Bellum to arcydzieło herezji - żaden dźwięk nie jest tam zbędny, a ciekawe przejścia czynią ze słuchacza niewolnika od pierwszego kontaktu.
Aż zapuściłem sobie Marduk, żeby się upewnić, że batalion frontu terroru zasłużenie zmiażdżył pancerną dywizję w moim prywatnym rankingu i jedyne, co dane mi było zobaczyć to jak IW robi sobie z tych szwedzkich pończoszników swoje prywatne dziwki.
Nikogo to nie obchodzi, ale to chyba moje odkrycie tego roku. ;)
Nie-boska rzecz, 9.5/10.

:Redesekration:
Hmm... więc w tę stronę obrócił wieżyczkę czołg zwany IW? Już nie ma szaleńczej szarży, nie ma rozmów argumetowanych parabelką, manifest nietolerancji zamilkł. Płytka zdecydowanie różna od T. ale w żadnym wypadku nie próżna. ;)
Słyszę w niej więcej chaosu i nagromadzenia smaczków, co naturalną koleją rzeczy zmienia bezkompromisowość pierwszego albumu w wyższy stopień nawiązywania do światowych rozwiązań death-black młócenia. Wyczuwam Morbid Angel, Angelcorpse i Akercocke, a że dwóch pierwszych kapel nigdy nie wielbiłem, to słucham R. z ostudzonymi emocjami. Może przez tę stronniczość drażnią mnie solówki w dziwnych momentach utworów przecinane minimalnym zwolnieniem, bluzgiem itd. itp. i znów...
Nieczytelne są te założenia, zwłaszcza, że sąsiadują z thrash-deathowym Death's Evangelist skomponowanym metodą kij-łańcuch-kij=cep. Może jestem chamem, ale takie zakręcone modły obłąkańców w hołdzie chaosowi zrobiły na mnie mniejsze wrażenie niż prostolinijność wkurwionego żołnierza w okopach frontu terroru. Ciekaw jestem kolejnego kroku kapeli i gdyby było to coś po środku, nie posiadałbym się z radości.

5/10.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-07-2009, 18:46

Jesli nie wielbisz Morbid Angel - nie masz prawa glosu :D
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-07-2009, 19:38

:D Riven, Riven...

@MK - Tempo mam żółwie, ale jak już coś przypieprzy, to "ino roz!" :)

A co do Redesekration - może jakiś trybik tej maszyny musi zaskoczyć, nie wiem. Jak na razie nie dociera do mego chamskiego serca styl kompozycji i obniżenie progu agresji - bo w odróżnieniu od Ciebie odebrałem ten krążek jako spowolnienie i zabawę w ostrzeliwanie wszystkiego wokół. Do tego do obłąkańczych wizji w stylu Akercocke im daleko i odnoszę wrażenie, że gubią w tym swoje atuty. Parafrazując prezydenta Filipińczyka: "Infernal War - nie idźcie tą drogą". ;) Mam nadzieję, że połączą bezkompromisowość z wycieczkami w stronę chaosu - jest to na miarę ich możliwości. A jeszcze wciąż jedno CD przede mną...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-07-2009, 20:38

Ale taka jest prawda, nie wiem co sie cieszysz.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

22-09-2009, 13:40

Chronologicznie: Terrorfront nadal jest u mnie na pierwszym miejscu ale Redesekration podskoczyło o dwa punkty. Nadal nie robi na mnie piorunującego wrażenia, ale smaczki i aranżacje sukcesywnie dopominały się o uwagę i osiągnęły swoje.

Conflagrator: Jest dobrze, momentami bardzo dobrze - kompozycje kilkupoziomowe, ułożone ładnie i składnie choć w żadnym wypadku nie wieśniaczo/prostacko/w oklepany sposób. To właśnie co odróżnia "in plus" tę płytkę od poprzedniej to brak niezrozumiałych (w moim odczuciu na siłę wklejanych) zmian tempa - tutaj ma to większy sens bez tracenia atutów na polu "szybciej, mocniej, między uszy". Panowie Bluźnierczowie brzmią dojrzale i pewnie, co daje nadzieję na dokręcanie poziomu kolejnych płyt. Dobrze się tego słucha, choć paradoksalnie za mało Redesekration w tym wszystkim aby znaleźć się w oczekiwanym przez wielu fanów centrum T/R. Jest dobrze, momentami bardzo dobrze ale nie wznosi się moim zdaniem ta płyta ponad rolę klamry dwóch albumów - bardzo stylowej, choć jedynie klamry. Czekam na pełnowymiarowe gacie Szatana.

T: 9.5
R: 7
C: 7.5

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-09-2009, 16:21

T: 7+/10
R: 6/10
C: 9+/10
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-09-2009, 16:30

Ja ostatnio często katuję starsze rzeczy - takie Infernal SS to miszcz epka.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-01-2010, 00:08

News dnia: Split INFERNAL WAR z KRIEGSMASCHINE w dodatku min. na MC - zajebiście !
PENIS METAL
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

14-01-2010, 00:09

powiedz jeszcze, że nowe numery , a nie żadne covery i kupię też kasetę ;)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-01-2010, 00:11

Pewnie same nowe numery. Będzie LP/CD/MC.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

14-01-2010, 00:18

Powiedz jeszcze skąd to info i kiedy to wyjdzie i przez kogo będzie wydane i jak wygląda okładka.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-01-2010, 00:25

Widze, że już sam se wyszperałeś :) Brakuje ino daty i okładki.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

14-01-2010, 00:26

Wyszperałem, ale cudem bo normalnie rzadko się tak głęboko zapuszczam.
Give birth to something dead
Give birth to something old
ODPOWIEDZ