BLINDEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: BLINDEAD
Słucham właśnie debiutu Blindead. Do dziś ta płyta bardzo mi podchodzi. A ten nowy utwór z EPki, na Myspace, również bardzo ciekawy.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Jestem po przesłuchaniu "Impulse", powiem jedno zaskoczyli mnie jednym a dokładniej ostatnim numerem, w którym pojawiły się kobiece wokale, nie zmienia to faktu, że klimat ma nieziemski .... zwłaszcza w połączeniu z wokalami Nicka!
MLP trochę inny od tego co było na II Lp. poszli do przodu, dużą rolę widać w tym MLP odgrywają klawisze, które budują niesamowitą atmosferę "Impulse", jak dla mnie zajebiście na plus!
... zresztą po wczorajszym koncercie jestem ponownie zglebiony
MLP trochę inny od tego co było na II Lp. poszli do przodu, dużą rolę widać w tym MLP odgrywają klawisze, które budują niesamowitą atmosferę "Impulse", jak dla mnie zajebiście na plus!
... zresztą po wczorajszym koncercie jestem ponownie zglebiony
- grot
I bardzo dobrze, że poszli do przodu. Kobiece wokale to nie jest coś czego bym oczekiwał, ale co tam, trzeba dać chłopakom szansę. Trochę mi szkoda, że nie mogłem być na ich występie na Asymmetry, ale nie ma co rozpaczać, już niedługo będą ponownie w Firleju razem z Rosettą.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wiesz ten wokal kobiecy jest na zasadzie bardziej tła w samplach/klawiszach, coś na zasadzie przewodniego numeru w Twin Peaks.grot pisze:I bardzo dobrze, że poszli do przodu. Kobiece wokale to nie jest coś czego bym oczekiwał, ale co tam, trzeba dać chłopakom szansę. Trochę mi szkoda, że nie mogłem być na ich występie na Asymmetry, ale nie ma co rozpaczać, już niedługo będą ponownie w Firleju razem z Rosettą.
... dokładnie, w czerwcu grają z Rosettą. Czyli trzeba się będzie wybrać ponownie;
tak na marginesie na fajny pomysł wpadli, z tego co gadałem z Nickiem i Havociem będą robić do każdego numeru z "Autoscopia: Murder... " koszulkę, na Asymmetry były teraz w sprzedaży do pierwszego numeru, w czerwcu będą do kolejnych
to tak w ramach ciekawostki;
P.S. Trotz, dupe Ci obrobiliśmy
- grot
O, nie słyszałem o tym. Ciekawa inicjatywa.Ihasan pisze:tak na marginesie na fajny pomysł wpadli, z tego co gadałem z Nickiem i Havociem będą robić do każdego numeru z "Autoscopia: Murder... " koszulkę, na Asymmetry były teraz w sprzedaży do pierwszego numeru, w czerwcu będą do kolejnych
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
Mozna miec koszulke ze swoim ulubionym kawałkiem, tylko weź tu wybierz ulubiony; )
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
dlatego ja wciągam wszystkie, będzie spokójslayer pisze:Mozna miec koszulke ze swoim ulubionym kawałkiem, tylko weź tu wybierz ulubiony; )
tu jest do pierwszego numeru:

- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunek
to tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
wywiadzik:
http://neuromuza.blogspot.com/2009/11/b ... ywiad.html
ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
http://neuromuza.blogspot.com/2009/11/b ... ywiad.html
ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
Coś tam było! Człowiek!
-
DCI Hunt
W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.Nerwowy pisze:Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunekto tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
naczy się, wreszcie rozpakowałeś i zabrałeś się za słuchanieConflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
-
DCI Hunt
Już jakiś czas temu. Dość późno kupiłem "Autoscopia" i chciałem się nacieszyć tym materiałem zanim zabrałem się za jeszcze lepszy "Impulse". Czasem mam dość dziwną strategię odsłuchu nowych płyt, np. wczoraj, po 1,5 miesiąca od kupna, odpakowałem ostatni Katharsis, który paradoksalnie był jedną z bardziej oczekiwanych przeze mnie pozycjiIhasan pisze:naczy się, wreszcie rozpakowałeś i zabrałeś się za słuchanieConflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
PS. Nie rozpakowałem, tak ładnie wygląda w tej folii ten digi, że mi było szkoda...
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
hehehe ... no tak myślałemConflagrator pisze:Już jakiś czas temu. Dość późno kupiłem "Autoscopia" i chciałem się nacieszyć tym materiałem zanim zabrałem się za jeszcze lepszy "Impulse". Czasem mam dość dziwną strategię odsłuchu nowych płyt, np. wczoraj, po 1,5 miesiąca od kupna, odpakowałem ostatni Katharsis, który paradoksalnie był jedną z bardziej oczekiwanych przeze mnie pozycjiIhasan pisze:naczy się, wreszcie rozpakowałeś i zabrałeś się za słuchanieConflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.![]()
PS. Nie rozpakowałem, tak ładnie wygląda w tej folii ten digi, że mi było szkoda...
a tak poważniej, mam niejednokrotnie podobnie, tym bardziej że jedną płytkę potrafię słuchać miesiąc-dwa na inną wystarczy mi tydzień, nie mniej często brakuje czasu by nadążyć za wszelkimi nowościami i się później albo gromadzą zaległości, albo coś najzwyczajniej w świecie odpuszczam, choć wiem że przez to mogę stracić dobry materiał;
-
DCI Hunt
U mnie do tego dochodzi mnóstwo czasu poświęcane na wałkowanie klasyków. Jak mnie weźmie na Possessed to katuje "Seven Churches" jakbym to usłyszał wczoraj, a nowe płyty leżą sobie w foliach i czekają na swoja kolej. Poza tym nie dość, że nie potrafię chłodno kalkulować na zasadzie "to sobie odpuszczam, bo to tylko średniak" to jeszcze mam sentyment do niektórych przeciętnych w gruncie rzeczy kapel, których płyty kupuję, np. Mayhemic Truth/Morrigan.Ihasan pisze: a tak poważniej, mam niejednokrotnie podobnie, tym bardziej że jedną płytkę potrafię słuchać miesiąc-dwa na inną wystarczy mi tydzień, nie mniej często brakuje czasu by nadążyć za wszelkimi nowościami i się później albo gromadzą zaległości, albo coś najzwyczajniej w świecie odpuszczam, choć wiem że przez to mogę stracić dobry materiał;
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ja "cierpię" na ciągły brak czasu, więc odpuszczanie średniaków jest nieuniknione. Choć dla mnie średniak, może być dla kogoś innego czymś doskonały i na odwrótConflagrator pisze:U mnie do tego dochodzi mnóstwo czasu poświęcane na wałkowanie klasyków. Jak mnie weźmie na Possessed to katuje "Seven Churches" jakbym to usłyszał wczoraj, a nowe płyty leżą sobie w foliach i czekają na swoja kolej. Poza tym nie dość, że nie potrafię chłodno kalkulować na zasadzie "to sobie odpuszczam, bo to tylko średniak" to jeszcze mam sentyment do niektórych przeciętnych w gruncie rzeczy kapel, których płyty kupuję, np. Mayhemic Truth/Morrigan.
Powroty do klasyków to najprzyjemniejsza sprawa, zwłaszcza jeśli człowieka najdzie ochota na przesłuchanie czegoś i sobie może spokojnie sięgnąć po dany album na regał, by później mimo znanej każdego wersu na płycie, każdej nuty/patentu słuchał ten album tak, jakby odkrywał go na nowo. Mnie jak nie raz weźmie choćby na "Zoon" NEFILIM to potrafię nie słuchać niczego innego oprócz tego albumu, zachwycając się nim na nowo; to samo choćby Bathory czy Danzig.
tak odnośnie jeszcze Blindead ... "Autoscopie ... " słuchałem praktycznie dzień w dzień przez praktycznie pół roku, w tej chwili też muszę sobie tak z raz w tygodniu pierdolnąć ten album na uszy, podobnie zresztą było/jest z "Impulse".
Aż szkoda, że nowy album dopiero w drugiej połowie 2010 roku;
no trochę mnie zdziwiła jego wypowiedź na temat ostatniego albumu, ale na temat MINSK ma takie samo zdanie jak mySkaut pisze:ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
- Skaut
dla mnie ciężko porównywać "Autoscopia" z "Impuls", bo to jednak troszkę inne granie jest, ale oczywiście obie płytki znakomite.Conflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.Nerwowy pisze:Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunekto tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.Ihasan pisze:no trochę mnie zdziwiła jego wypowiedź na temat ostatniego albumu, ale na temat MINSK ma takie samo zdanie jak mySkaut pisze:ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
Coś tam było! Człowiek!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
aż się go spytam przy najbliżejszej okazji hehehe,Skaut pisze:podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
Dla mnie oczywiście "Wavering Radiant" jest genialna, jedna zresztą z czołowych pozycji z tego roku, jak się zacznę bawić w innym temacie w podumowanie roku, z pewnością ten album będzie zajmował wysoką pozycje;
- Skaut
No ja właśnie sobie robię podsumowanie wszystkich kupionych/przesłuchanych materiałów z tego roku i jak na razie The Flaming Lips ma pełną dychę, a dla przykładu ISIS i Mastodon po 9,5/10Ihasan pisze:aż się go spytam przy najbliżejszej okazji hehehe,Skaut pisze:podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
Dla mnie oczywiście "Wavering Radiant" jest genialna, jedna zresztą z czołowych pozycji z tego roku, jak się zacznę bawić w innym temacie w podumowanie roku, z pewnością ten album będzie zajmował wysoką pozycje;
Coś tam było! Człowiek!
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re:
No 9,5 to może nie (dla Isis), ale 9.0 spokojnieSkaut pisze:No ja właśnie sobie robię podsumowanie wszystkich kupionych/przesłuchanych materiałów z tego roku i jak na razie The Flaming Lips ma pełną dychę, a dla przykładu ISIS i Mastodon po 9,5/10Ihasan pisze:aż się go spytam przy najbliżejszej okazji hehehe,Skaut pisze:podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt: