BLINDEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: BLINDEAD

27-04-2009, 01:33

Słucham właśnie debiutu Blindead. Do dziś ta płyta bardzo mi podchodzi. A ten nowy utwór z EPki, na Myspace, również bardzo ciekawy.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-04-2009, 08:51

Jestem po przesłuchaniu "Impulse", powiem jedno zaskoczyli mnie jednym a dokładniej ostatnim numerem, w którym pojawiły się kobiece wokale, nie zmienia to faktu, że klimat ma nieziemski .... zwłaszcza w połączeniu z wokalami Nicka!
MLP trochę inny od tego co było na II Lp. poszli do przodu, dużą rolę widać w tym MLP odgrywają klawisze, które budują niesamowitą atmosferę "Impulse", jak dla mnie zajebiście na plus!

... zresztą po wczorajszym koncercie jestem ponownie zglebiony :wink:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

27-04-2009, 17:03

I bardzo dobrze, że poszli do przodu. Kobiece wokale to nie jest coś czego bym oczekiwał, ale co tam, trzeba dać chłopakom szansę. Trochę mi szkoda, że nie mogłem być na ich występie na Asymmetry, ale nie ma co rozpaczać, już niedługo będą ponownie w Firleju razem z Rosettą.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-04-2009, 20:21

grot pisze:I bardzo dobrze, że poszli do przodu. Kobiece wokale to nie jest coś czego bym oczekiwał, ale co tam, trzeba dać chłopakom szansę. Trochę mi szkoda, że nie mogłem być na ich występie na Asymmetry, ale nie ma co rozpaczać, już niedługo będą ponownie w Firleju razem z Rosettą.
wiesz ten wokal kobiecy jest na zasadzie bardziej tła w samplach/klawiszach, coś na zasadzie przewodniego numeru w Twin Peaks. :wink:

... dokładnie, w czerwcu grają z Rosettą. Czyli trzeba się będzie wybrać ponownie;
tak na marginesie na fajny pomysł wpadli, z tego co gadałem z Nickiem i Havociem będą robić do każdego numeru z "Autoscopia: Murder... " koszulkę, na Asymmetry były teraz w sprzedaży do pierwszego numeru, w czerwcu będą do kolejnych :)
to tak w ramach ciekawostki;

P.S. Trotz, dupe Ci obrobiliśmy :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

27-04-2009, 20:32

Ihasan pisze:tak na marginesie na fajny pomysł wpadli, z tego co gadałem z Nickiem i Havociem będą robić do każdego numeru z "Autoscopia: Murder... " koszulkę, na Asymmetry były teraz w sprzedaży do pierwszego numeru, w czerwcu będą do kolejnych
O, nie słyszałem o tym. Ciekawa inicjatywa.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

27-04-2009, 20:35

Mozna miec koszulke ze swoim ulubionym kawałkiem, tylko weź tu wybierz ulubiony; )
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-04-2009, 20:47

slayer pisze:Mozna miec koszulke ze swoim ulubionym kawałkiem, tylko weź tu wybierz ulubiony; )
dlatego ja wciągam wszystkie, będzie spokój :)

tu jest do pierwszego numeru:
Obrazek
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-06-2009, 03:01

Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunek ;) to tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2009, 14:24

wywiadzik:

http://neuromuza.blogspot.com/2009/11/b ... ywiad.html

ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna ;)
Coś tam było! Człowiek!
DCI Hunt

26-11-2009, 15:23

Nerwowy pisze:Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunek ;) to tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-11-2009, 19:36

Conflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
naczy się, wreszcie rozpakowałeś i zabrałeś się za słuchanie :wink:
Black Magic Mushrooms

DCI Hunt

26-11-2009, 20:17

Ihasan pisze:
Conflagrator pisze:W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
Już jakiś czas temu. Dość późno kupiłem "Autoscopia" i chciałem się nacieszyć tym materiałem zanim zabrałem się za jeszcze lepszy "Impulse". Czasem mam dość dziwną strategię odsłuchu nowych płyt, np. wczoraj, po 1,5 miesiąca od kupna, odpakowałem ostatni Katharsis, który paradoksalnie był jedną z bardziej oczekiwanych przeze mnie pozycji :lol:

PS. Nie rozpakowałem, tak ładnie wygląda w tej folii ten digi, że mi było szkoda... :lol:
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-11-2009, 20:32

Conflagrator pisze:
Ihasan pisze:
Już jakiś czas temu. Dość późno kupiłem "Autoscopia" i chciałem się nacieszyć tym materiałem zanim zabrałem się za jeszcze lepszy "Impulse". Czasem mam dość dziwną strategię odsłuchu nowych płyt, np. wczoraj, po 1,5 miesiąca od kupna, odpakowałem ostatni Katharsis, który paradoksalnie był jedną z bardziej oczekiwanych przeze mnie pozycji :lol:

PS. Nie rozpakowałem, tak ładnie wygląda w tej folii ten digi, że mi było szkoda... :lol:
hehehe ... no tak myślałem :wink:

a tak poważniej, mam niejednokrotnie podobnie, tym bardziej że jedną płytkę potrafię słuchać miesiąc-dwa na inną wystarczy mi tydzień, nie mniej często brakuje czasu by nadążyć za wszelkimi nowościami i się później albo gromadzą zaległości, albo coś najzwyczajniej w świecie odpuszczam, choć wiem że przez to mogę stracić dobry materiał;
Black Magic Mushrooms

DCI Hunt

26-11-2009, 20:48

Ihasan pisze: a tak poważniej, mam niejednokrotnie podobnie, tym bardziej że jedną płytkę potrafię słuchać miesiąc-dwa na inną wystarczy mi tydzień, nie mniej często brakuje czasu by nadążyć za wszelkimi nowościami i się później albo gromadzą zaległości, albo coś najzwyczajniej w świecie odpuszczam, choć wiem że przez to mogę stracić dobry materiał;
U mnie do tego dochodzi mnóstwo czasu poświęcane na wałkowanie klasyków. Jak mnie weźmie na Possessed to katuje "Seven Churches" jakbym to usłyszał wczoraj, a nowe płyty leżą sobie w foliach i czekają na swoja kolej. Poza tym nie dość, że nie potrafię chłodno kalkulować na zasadzie "to sobie odpuszczam, bo to tylko średniak" to jeszcze mam sentyment do niektórych przeciętnych w gruncie rzeczy kapel, których płyty kupuję, np. Mayhemic Truth/Morrigan.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-11-2009, 21:11

Conflagrator pisze:U mnie do tego dochodzi mnóstwo czasu poświęcane na wałkowanie klasyków. Jak mnie weźmie na Possessed to katuje "Seven Churches" jakbym to usłyszał wczoraj, a nowe płyty leżą sobie w foliach i czekają na swoja kolej. Poza tym nie dość, że nie potrafię chłodno kalkulować na zasadzie "to sobie odpuszczam, bo to tylko średniak" to jeszcze mam sentyment do niektórych przeciętnych w gruncie rzeczy kapel, których płyty kupuję, np. Mayhemic Truth/Morrigan.
Ja "cierpię" na ciągły brak czasu, więc odpuszczanie średniaków jest nieuniknione. Choć dla mnie średniak, może być dla kogoś innego czymś doskonały i na odwrót :wink:
Powroty do klasyków to najprzyjemniejsza sprawa, zwłaszcza jeśli człowieka najdzie ochota na przesłuchanie czegoś i sobie może spokojnie sięgnąć po dany album na regał, by później mimo znanej każdego wersu na płycie, każdej nuty/patentu słuchał ten album tak, jakby odkrywał go na nowo. Mnie jak nie raz weźmie choćby na "Zoon" NEFILIM to potrafię nie słuchać niczego innego oprócz tego albumu, zachwycając się nim na nowo; to samo choćby Bathory czy Danzig.

tak odnośnie jeszcze Blindead ... "Autoscopie ... " słuchałem praktycznie dzień w dzień przez praktycznie pół roku, w tej chwili też muszę sobie tak z raz w tygodniu pierdolnąć ten album na uszy, podobnie zresztą było/jest z "Impulse".
Aż szkoda, że nowy album dopiero w drugiej połowie 2010 roku;
Skaut pisze:ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
no trochę mnie zdziwiła jego wypowiedź na temat ostatniego albumu, ale na temat MINSK ma takie samo zdanie jak my :wink:
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Skaut

27-11-2009, 12:12

Conflagrator pisze:
Nerwowy pisze:Pozamiatali nową EPką doszczętnie. Tak jak w poprzednich wydawnictwach nie do końca wszystko mi pasowało mimo, że to oczywiście najsłuszniejszy możliwy kierunek ;) to tutaj już wszystko jest dokładnie jak być powinno. Miszcze.
W sumie racja, choć mnie już "Autoscopia" rozłożyła. Tak czy inaczej, debiut tylko dobry/przyzwoity, "Autoscopia" to już zupełnie nowy poziom i bardzo dobra płyta, a "Impulse" to już ekstraklasa i to nie tylko krajowa. Świetny zespół.
dla mnie ciężko porównywać "Autoscopia" z "Impuls", bo to jednak troszkę inne granie jest, ale oczywiście obie płytki znakomite.
Ihasan pisze:
Skaut pisze:ale na ISIS to się chłopina kompletnie nie zna
no trochę mnie zdziwiła jego wypowiedź na temat ostatniego albumu, ale na temat MINSK ma takie samo zdanie jak my :wink:
podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re:

27-11-2009, 13:31

Skaut pisze:podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
aż się go spytam przy najbliżejszej okazji hehehe,
Dla mnie oczywiście "Wavering Radiant" jest genialna, jedna zresztą z czołowych pozycji z tego roku, jak się zacznę bawić w innym temacie w podumowanie roku, z pewnością ten album będzie zajmował wysoką pozycje;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Skaut

27-11-2009, 13:37

Ihasan pisze:
Skaut pisze:podejrzewam, że w natłoku wywiadów, koncertów i innych rzeczy nie poświęcił "Wavering Radiant" odpowiedniej ilości czasu. Ta płyta zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
Dla mnie oczywiście "Wavering Radiant" jest genialna, jedna zresztą z czołowych pozycji z tego roku, jak się zacznę bawić w innym temacie w podumowanie roku, z pewnością ten album będzie zajmował wysoką pozycje;
No ja właśnie sobie robię podsumowanie wszystkich kupionych/przesłuchanych materiałów z tego roku i jak na razie The Flaming Lips ma pełną dychę, a dla przykładu ISIS i Mastodon po 9,5/10 ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re:

27-11-2009, 18:35

Skaut pisze:
Ihasan pisze:
No ja właśnie sobie robię podsumowanie wszystkich kupionych/przesłuchanych materiałów z tego roku i jak na razie The Flaming Lips ma pełną dychę, a dla przykładu ISIS i Mastodon po 9,5/10 ;)
No 9,5 to może nie (dla Isis), ale 9.0 spokojnie ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-08-2010, 13:09

w oczekiwaniu na III Lp. :)

Black Magic Mushrooms

ODPOWIEDZ