KAT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KAT
hehe niezla beka z tego Luczyka, jeden z komentarzy pod wywiadem najlepiej oddaje istote 'Zakompleksiony frustrat + zero logiki i konsekwencji" , dawno sie tak nie usmialem
woodpecker from space
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
totalnie w dupie mam konflikt kostrzewski-luczyk, natomiast jakbym mial wybierac, to bez wahania wole pojsc na koncert Kata z Romanem niz The True Kata. zreszta pare lat temu bylem i bylo bardzo w porzadku ; ). A ten wywiad to jakies kompletne jaja.
this is a land of wolves now
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Co by nie wydziwiali (Kostrzewski/Luczyk), razem czy osobno, nic lepszego niż "Bastard" już raczej nie nagrają i jakoś mnie to szczególnie nie wzrusza. Kat bez Kostrzewskiego to wogóle jakiś dowcip - do dziś nie słyszałem tej płyty i jakoś się do tego nie palę
. Kat bez Romana is no fun. There are better things in life.

- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja więcej powiem, jebał trędowaty pies kata bez romana, nie słyszałem mind cannibals i nie mam zamiaru. a luczyk w tym wywiadzie wSpiął się na wyżyny. idiotyzmu i lania żółci. ja to pierdolę, to nie kat i już.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Chuj z szyldem, widać (a raczej słychać) kto sobie poradził bez kogo - Roman zapodał dwa lata temu Wodę i udowodnił klasę, choć obawiam się że ten świetny album pójdzie w takie samo zapomnienie w jakie popadł równie świetny debiut ALKATRAZ a szkoda.
Yare Yare Daze
- Scaarph
ależ o ten szyld właśnie się rozchodzi! bo umówmy się - kat to roman. zwyczajnie nie przystoi używać tego szyldu nie mając w szeregach pana romka, co też pokrętnie i niechcący zupełnie tłumaczy luczyk - otóż, gdyby moniker KAT nie był taki ważny, załoga piotra, tak pewna przecież sukcesu, serpentyn i konfetti na każdym z licznych koncertów mogłaby śmiało zaadoptować nazwę nową, odżegnując się tym samym od charyzmy kostrzewskiego na zawsze. tymczasem, wiedząc doskonale, że to, co niesie(no, jakaś tam potencjalna szansa w każdym bądź razie jest) tą nieszczęsną popłuczynę po dawnej świetności jest szyld, a raczej kojarzenie go z romkiem, zespół luczyka żeruje bezczelnie na byłym wokaliście, a później się tenże pioter w wywiadach deklaruje, że wyrzygać by się na romka nie chciał. dla mnie kompletne szambo i tyle.
- Gore_Obsessed
Kupiłem wczoraj to wznowienie "666" + "Metal & Hell". Jaka to jest genialna płyta... Chodzi mi o polską wersję; anglojęzycznej ciężko mi się słucha. Tekst nie ma odpowiedniego rytmu, Roman ma fatalną dykcję i nie najlepszą wymowę, a sam język pozostawia wiele do życzenia. Wcześniejsza wersja z października '85 to ciekawostka, która do wersji właściwej się nie umywa. Doszedłem też do wniosku, że na tym wznowieniu nie ma w zasadzie tej jedynej słusznej wersji debiutu KAT. Najbliższa jest ta zamieszona jako druga połowa CD nr 1, ale jak dla mnie brakuje odpowiedniej kolejności utworów, czyli "Czarne zastępy" jako utwór przedostatni, a tytułowy zamyka stawkę. Wtedy nie ma przebacz i klękajcie narody. Klasyk przez monstrualne K.
Only SŁUCHANIE płyt is real!