Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ryszard
- postuje jak opętany!
Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Tak, mam tylko CDs - trochę kaset się jeszcze ostało, ale ich w ogóle nie słucham i trzymam je w osobnych szufladach. Do kolekcjonowania winyli jeszcze nie doszedłem. ;) Całość faktycznie była pomyślana głównie w celu zaprowadzenia porządku - zaczęły mnie po prostu wkurwiać sytuacje, kiedy miałem ochotę na posłuchanie konkretnej płyty i poświęcałem 20 minut na jej znalezienie - czasami nawet dochodziło do tego, że darowałem sobie szukanie i brałem coś innego, bo nie mogłem znaleźć pierwotnego obiektu pożądania. ;)
That's what she said !
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
ja właśnie myślę o czymś takim jak na załączonym obrazku, bo na razie mam 3-poziomową półkę na ok. 350 CD's i 2-poziomową na ok. 250, mimo, że płyty są wepchane w każdą wolną szczelinę, często przy użyciu brutalnej siły, to i tak brakuje miejsca i część skończyła w szafce lub pudłach. Pierwotnie miałem w planach jeszcze jedną półeczkę na jakieś 300 sztuk, ale stwierdziłem, że nie ma się co pierdolić w tańcu i lepiej zainwestować w coś konkretniejszego.ryszard pisze:dobra, to teraz ja się pochwalę:
w sumie, w porównaniu z Czesławem, wygląda to trochę nudno i sztampowo, ale i tak jestem z tego dumny![]()
pojawił się jednak ostatnio mały problem, bo zaczęło kończyć się potencjalne miejsce na kolejne regaliki i nie mam pojęcia gdzie ustawię kolejny - będę chyba musiał wyjebać fotel - "bo są zwykłe listy i priorytetowe"
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
Bardzo fajny regalik ryszard. Ja ogólnie mam problem ze znalezieniem czegoś w tym stylu, a jak już jest to w chuj drogie i nie dość obszerne.
- ryszard
- postuje jak opętany!
powiem Ci, że jeśli liczy się dla Ciebie porządek, komfort w znajdowaniu upragnionego CD i to, aby całość wtopiła się w wystrój reszty pokoju, to takie rozwiązanie jest bardzo dobre. dla mnie idealne, ale ja mam ogólnie cały pokój w meblach tego koloru. inna sprawa, że ładnie się prezentuje - jak wpadają koleżanki to każda ma mokro w gaciachpogodancer pisze:
ja właśnie myślę o czymś takim jak na załączonym obrazku, bo na razie mam 3-poziomową półkę na ok. 350 CD's i 2-poziomową na ok. 250, mimo, że płyty są wepchane w każdą wolną szczelinę, często przy użyciu brutalnej siły, to i tak brakuje miejsca i część skończyła w szafce lub pudłach. Pierwotnie miałem w planach jeszcze jedną półeczkę na jakieś 300 sztuk, ale stwierdziłem, że nie ma się co pierdolić w tańcu i lepiej zainwestować w coś konkretniejszego.

That's what she said !
- ryszard
- postuje jak opętany!
nie masz Ikei w okolicy? jeden taki regalik kosztuje 120 zł - mieści 180 CD's, więc IMO jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie. z dostępnością nie ma problemu - to już jest taki mały klasyk wśród kolekcjonerów: nie ma bata, żeby zabrakło tego na staniemłody_zakapior pisze:Bardzo fajny regalik ryszard. Ja ogólnie mam problem ze znalezieniem czegoś w tym stylu, a jak już jest to w chuj drogie i nie dość obszerne.

That's what she said !
- pogodancer
Tak, tylko mam dość wąski (i deko zawalony) pokój i półki były jedynym sensownym rozwiązaniem nie zagracającym dodatkowo pokoju, postawienie regału z płytami w odległości większej niż 5 m ode mnie (czytaj: w innym pomieszczeniu) nie wchodzi w rachubę. :D Pewnie któregoś dnia trzeba będzie pomierzyć to i owo, ewentualnie lekko przemeblować mój "room 101", trochę pomyśleć i zdecydować się na takie regały.ryszard pisze:Powiem Ci, że jeśli liczy się dla Ciebie porządek, komfort w znajdowaniu upragnionego CD i to, aby całość wtopiła się w wystrój reszty pokoju, to takie rozwiązanie jest bardzo dobre. dla mnie idealne, ale ja mam ogólnie cały pokój w meblach tego koloru. inna sprawa, że ładnie się prezentuje - jak wpadają koleżanki to każda ma mokro w gaciach. ;)
- ryszard
- postuje jak opętany!
One po szerokości dużo nie zajmują - są jedynie dość wysokie. Łącznie, 6 takich regalików to ok. jeden metr, chyba że mieszkasz w jakiejś ziemiance - wtedy może być problem. ;)
That's what she said !
-
- rozkręca się
Co do szafek na płyty - polecam poszukać jakiegoś stolarza w okolicy, ja za szafkę mieszczącą ok. 1000 CD, z przesuwanymi szybami, dałem 350 zł.
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
Aaa! Już wiem jak to wygląda. Kiedyś właśnie oglądałem w Ikei taki mebelek (na początku myślałem, że to na zdjęciu to jedna większa półka). Wtedy nie kupiłem, bo nie było odpowiedniego koloru, ale będę musiał się niedługo wybrać (bo blisko nie mam) i zakupić z jeden taki regał. :wink:ryszard pisze:Nie masz Ikei w okolicy? Jeden taki regalik kosztuje 120 zł - mieści 180 CDs, więc IMO jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie. Z dostępnością nie ma problemu - to już jest taki mały klasyk wśród kolekcjonerów: nie ma bata, żeby zabrakło tego na stanie. :)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mam identyczne, tyle że innego koloru .. i o cztery więcejryszard pisze:dobra, to teraz ja się pochwalę:

- ryszard
- postuje jak opętany!
Dobra rada - spisz sobie od razu numer regału i półki z magazynu, na której leżakują te regaliki. Raz kupisz, wrócisz po więcej. ;)młody_zakapior pisze: Aaa! Już wiem jak to wygląda. Kiedyś właśnie oglądałem w Ikei taki mebelek (na początku myślałem, że to na zdjęciu to jedna większa półka). Wtedy nie kupiłem, bo nie było odpowiedniego koloru, ale będę musiał się niedługo wybrać (bo blisko nie mam) i zakupić z jeden taki regał. :wink:
Pierwsza różnica mi się bardziej podobała. ;)Ihasan pisze: Mam identyczne, tyle że innego koloru .. i o cztery więcej :lol:
That's what she said !
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
co to jest ten czarny box po środku ?Czesław pisze:
-
- zaczyna szaleć
Unleashed ???
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
być może, albo prędzej box Mystifier z NWN.
ale co my będziemy gadać, lepiej niech się Czesiek wypowie
ale co my będziemy gadać, lepiej niech się Czesiek wypowie

- H-K44
Jeśli zaplanujesz w niedługim czasie (udany) zamach na Marię, to przy ilości 150 nowych płyt miesięcznie - na dogonienie Go, powinno Ci wystarczyć jakieś 10 lat.kregozmyk pisze:(...) czy jest szansa, że Cie dogonię? Ile lat upłynie do tej wiekopomnej chwili?

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- paluch
- rozkręca się
kurwa. też lubię kupować płyty i najchętniej bym wydał każdą złotówkę na muzę, ale.... 100 płyt miesięcznie? kurwa kiedy Wy tego słuchacie?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Za kilka lat (2-3) chętnie dołącze do wyścigukregozmyk pisze:No nie wiem. Być może ci co prowadzą biznes w Pagan i Agonia oraz innych większych wytwórniach (sklepach) mają duże zbiory, bo mają szybki i tani dostęp do wszystkiego co wychodzi. Spróbuję Cie dogonićMaria Konopnicka pisze: (...) wygląda na to, że mam chyba największą kolekcję z metalem w kraju - a pewnie i jedną z największych na świecieO jakich największych kolekcjach z tą muzyką słyszeliście ?
Ostatnio kupuję 100-150 płyt miesięcznie. Biorąc pod uwagę, że mam około 1500, a ponadto to, że Ty również kupujesz hurtowe ilości, czy jest szansa, że Cie dogonię? Ile lat upłynie do tej wiekopomnej chwili?

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://www.uwmfm.infowm.pl/templates/15 ... awczuk.jpgMaria Konopnicka pisze: A swoją drogę wygląda na to, że mam chyba największą kolekcję z metalem w kraju - a pewnie i jedną z największych na świecieO jakich największych kolekcjach z tą muzyką słyszeliście ?

Ostatnio zmieniony 12-09-2009, 10:27 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wyrzuć 'tą' i wypisz i wymaluj - JAkregozmyk pisze:kocham tą muzykę!!!

Kwestia posiadania dużej kolekcji to kwestia komfortu - chcesz słuchać czegoś, słuchasz, a nie dopisujesz do listy zakupów. Wybór daje wielkie możliwości i to mi się podoba w tym bałaganie. Nie ważne, czy masz 5000 CD na półce, 5000 win w piwnicy, czy 5000 kiełbas w spiżarni

Ja liczę wszystko, muzyka to muzyka

I dream of colour music,
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja o takiejMaria Konopnicka pisze: O jakich największych kolekcjach z tą muzyką słyszeliście ?
woodpecker from space