INFERNAL WAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

Re: INFERNAL WAR

13-05-2009, 09:16

chyba tematy pomyliłem, miało być o Infernal War :(
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

13-05-2009, 09:27

Drone pisze:Uderz w stół, a nożyce się odezwą!
Takie znaczki to ten sam poziom gleby jak gejowskie lanserstwo. Cóż, tłum zawsze domaga się normy, takiej czy innej :lol:
ale o co kaman?
znaczek byl zamieszczony w formie zartu... stad ta "buzka" pod nim...
a swoja droga o jakiej normie piszesz?
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-05-2009, 11:52

Drone pisze: Generalnie chodzi mi o to, że środowiska homoseksualne za wszelką cenę chcą podciągnąć swoją orientację pod jakąś ogólnie przyjętą normę, to jest walka o tożsamość i akceptację ego przez zbiorowe super-ego mówiąc po freudowsku :lol: Środowiska prawicowe zaciekle bronią dotychczasowej, restrykcyjnej obyczajowo normy seksualnej.
Ja to widzę inaczej. Sądzę, że najbardziej dociekliwym homoseksualistom chodzi o pokazanie, że "norma" jest formą arbitralnej konstrukcji, która podlega jakiejś odgórnej regulacji. Oczywiście, na pewno istnieje też "gejowska masówka", która po prostu zamiast rozsadzać pojecie normy, chce się w nie wpisać, a nawet tworzyć własne normy, wykluczające pozostałe grupy naznaczone "innością".
Drone pisze:Tymczasem, z punktu widzenia jednostki, norma tak naprawdę nie jest ważna, także norma seksualna :lol:
Dlaczego tak sądzisz? Myślę, że jednostka wręcz instynktownie dąży do wcielania sie w normatywne ideały. Stąd zresztą bierze się wyjątkowo skuteczne działanie mediów (np. reklamy) na każdego niemal człowieka.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

13-05-2009, 11:52

Drone pisze:
Scaarph pisze:no pewnie, że tak, co ty, masz jakiś kompleks, że tak często to podkreślasz?:)
Właśnie nie mam i dlatego uważam za stosowne podkreślanie tego przy każdej okazji. Jak słusznie zauważył Longinus, to jest powinność. Zwłaszcza w tym kraju i w tym społeczeństwie zapatrzonym w swoje buraczano-lewacko-katolickie ja.
powinność, ale nie na masterfulu - to nie jest przecież grupa docelowa. Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-05-2009, 12:34

Drone pisze:Powinienem był napisać: z punktu widzenia jednostki mniej lub bardziej wyzwolonej czy zindywiduowanej (mówiąc po jungowsku tym razem). Natomiast cżłowiek masowy - tak go roboczo nazwijmy - dąży do wcielania się w normatywne ideały. Oczywiście nic nie jest czarno-białe i na jednym poziomie ktoś może być zindywiduowany, a na innym być dalej człowiekem masowym.
A, to jak najbardziej. Właściwie, po jakiejś chwili doszedłem do wniosku, że o to właśnie może Ci chodzić : )
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

Re:

13-05-2009, 12:48

Skaut_Kwatermaster pisze:Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.
A ja mam wrazenie, ze probowal udowodnic, iz tak naprawde cale to Infernal War to tylko zabawa slowami z wyraznym przymruzeniem oka, co "niestety" mu sie nie udalo :lol:
Ostatnio zmieniony 13-05-2009, 12:52 przez Mental, łącznie zmieniany 2 razy.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

Re: Re:

13-05-2009, 12:48

Drone pisze: A kwestia, w jakich kategoriach rozpatrywać black metal nie jest wcale oczywista także w środowiskach metalowych.
bm to nosnik pewnych idei
no bo jak powiedzial Warcrimer chyba nikt zdrowy na umysle nie powie, ze bm to bron, dzieki ktorej nastananie nowy porzadek swiata
Awatar użytkownika
Skaut

13-05-2009, 12:55

Mental pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze: powinność, ale nie na masterfulu - to nie jest przecież grupa docelowa. Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.
A ja mam wrazenie, ze probowal udowodnic, iz tak naprawde cale to Infernal War to tylko zabawa slowami z wyraznym przymruzeniem oka, co "niestety" mu sie nie udalo :lol:
kto wie, może zbyt pochopnie przypiąłem mu łatkę "znawcy", no ale sugerowałem się tym, że kiedyś pisał dla Mystic Art ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

13-05-2009, 13:28

Drone pisze:
Może jego zapytajmy, ale moim zdaniem chodziło o co innego. Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie! Natomiast pytanie, przy użyciu jakich środków. Radykalizm nie zawsze jest możliwy i nie zawsze jest potrzebny.
niby jak bezposrednio bm moze zmienic swiat? to idee w nim zawarte zaszepione w ludziach moga sprawic, ze ludzie wezma sie za zmiane swiata, a w jaki sposob to uczynia to jest juz zupelnie inna kwestia
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

13-05-2009, 13:39

Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie!.[/quote]

Chyba za bardzo się nakręciłeś człowieku,zastanawiam się w jakim świecie fantasy ty żyjesz :lol: :lol: :lol: .
Społeczeństwo w dzisiejszych czasach ma w dupie wszelkie idee nie mówiąc już o ideach radykalnych których boi się jak ognia.
Społeczeństwo chce mieć święty spokój, póki mają co żreć i gdzie mieszkać chcą po prostu w spokoju konsumować.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-05-2009, 14:41

i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-05-2009, 15:09

nie marudz. poza tym zobacz, jaka fajna dyskusja o homoseksualizmie rozwinela sie w temacie o Infernal War ; ))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

13-05-2009, 15:42

Drone pisze:Niczego nie zrozumiałeś z tej dyskusji, biedaku :lol:
Najwyrazniej.... tak chyba masz rację :lol: ,jednakowoż z tego całego "nieporozumienia" wypłynął jeden istotny moim zdaniem pozytyw.
Otóż ty jako intelektualista człowiek znacznie "mądrzejszy" być może nawet oczytany :D ,błyszczący na tym forum jedną z jaśniejszych gwiazd elokwencji ,ulitowałeś się na nade mną,zamiast mnie flekować i wyraznie mi współczujesz,co jest naprawdę godne podziwu z twojej strony, biorąc pod uwagę dystans jaki nas dzieli :D .
Mimo wszystko nawiązała się jakaś drobna nić porozumienia między naszymi tak odległymi światopoglądami,moim zdaniem jest to niezwykle budujące. :lol:
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

13-05-2009, 15:48

Scaarph pisze:i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
Może w takim razie opuść to niegodne miejsce.

ps: dalibyście już spokój z "robieniem laski" wiadomej osobie,przekroczyło to wszelkie granice dobrego smaku już dobrych kilka postów temu.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-05-2009, 15:53

Lucek pisze:
Scaarph pisze:i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
człowieku, jakie niegodne? o czym ty mówisz? niewłaściwe - tak, ale niegodne?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Skaut

13-05-2009, 15:58

Scaarph pisze:
Lucek pisze:
człowieku, jakie niegodne? o czym ty mówisz? niewłaściwe - tak, ale niegodne?
to jakaś postać z kreskówki chyba :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

13-05-2009, 16:08

wiem że jeszcze z nich nie wyrosłeś,dlatego wszystko ci się z nimi kojarzy :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

13-05-2009, 18:47

Drone pisze:
rob pisze:chyba tematy pomyliłem, miało być o Infernal War :(
Cały czas przecież o tym rozmawiamy, no chyba że jesteś jednym z tych, dla których liczy się tylko muzyka :lol:
lolek, masz rację, tylko muzyka + lewacka ideologia
jebać frajerów
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

14-05-2009, 12:05

Drone pisze: Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie! Natomiast pytanie, przy użyciu jakich środków. Radykalizm nie zawsze jest możliwy i nie zawsze jest potrzebny.
zKelthuziałeś do reszty
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

14-05-2009, 20:52

Tylko czekac na wspaniale piesni przy akompaniamencie niepodłączonego basu :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
ODPOWIEDZ