INFERNAL WAR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- rob
- w mackach Zła
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: INFERNAL WAR
ale o co kaman?Drone pisze:Uderz w stół, a nożyce się odezwą!
Takie znaczki to ten sam poziom gleby jak gejowskie lanserstwo. Cóż, tłum zawsze domaga się normy, takiej czy innej
znaczek byl zamieszczony w formie zartu... stad ta "buzka" pod nim...
a swoja droga o jakiej normie piszesz?
Hello darkness, my old friend
- longinus696
- zahartowany metalizator
Ja to widzę inaczej. Sądzę, że najbardziej dociekliwym homoseksualistom chodzi o pokazanie, że "norma" jest formą arbitralnej konstrukcji, która podlega jakiejś odgórnej regulacji. Oczywiście, na pewno istnieje też "gejowska masówka", która po prostu zamiast rozsadzać pojecie normy, chce się w nie wpisać, a nawet tworzyć własne normy, wykluczające pozostałe grupy naznaczone "innością".Drone pisze: Generalnie chodzi mi o to, że środowiska homoseksualne za wszelką cenę chcą podciągnąć swoją orientację pod jakąś ogólnie przyjętą normę, to jest walka o tożsamość i akceptację ego przez zbiorowe super-ego mówiąc po freudowskuŚrodowiska prawicowe zaciekle bronią dotychczasowej, restrykcyjnej obyczajowo normy seksualnej.
Dlaczego tak sądzisz? Myślę, że jednostka wręcz instynktownie dąży do wcielania sie w normatywne ideały. Stąd zresztą bierze się wyjątkowo skuteczne działanie mediów (np. reklamy) na każdego niemal człowieka.Drone pisze:Tymczasem, z punktu widzenia jednostki, norma tak naprawdę nie jest ważna, także norma seksualna
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
powinność, ale nie na masterfulu - to nie jest przecież grupa docelowa. Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.Drone pisze:Właśnie nie mam i dlatego uważam za stosowne podkreślanie tego przy każdej okazji. Jak słusznie zauważył Longinus, to jest powinność. Zwłaszcza w tym kraju i w tym społeczeństwie zapatrzonym w swoje buraczano-lewacko-katolickie ja.Scaarph pisze:no pewnie, że tak, co ty, masz jakiś kompleks, że tak często to podkreślasz?:)
Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
A, to jak najbardziej. Właściwie, po jakiejś chwili doszedłem do wniosku, że o to właśnie może Ci chodzić : )Drone pisze:Powinienem był napisać: z punktu widzenia jednostki mniej lub bardziej wyzwolonej czy zindywiduowanej (mówiąc po jungowsku tym razem). Natomiast cżłowiek masowy - tak go roboczo nazwijmy - dąży do wcielania się w normatywne ideały. Oczywiście nic nie jest czarno-białe i na jednym poziomie ktoś może być zindywiduowany, a na innym być dalej człowiekem masowym.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Mental
- weteran forumowych bitew
Re:
A ja mam wrazenie, ze probowal udowodnic, iz tak naprawde cale to Infernal War to tylko zabawa slowami z wyraznym przymruzeniem oka, co "niestety" mu sie nie udaloSkaut_Kwatermaster pisze:Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.

Ostatnio zmieniony 13-05-2009, 12:52 przez Mental, łącznie zmieniany 2 razy.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: Re:
bm to nosnik pewnych ideiDrone pisze: A kwestia, w jakich kategoriach rozpatrywać black metal nie jest wcale oczywista także w środowiskach metalowych.
no bo jak powiedzial Warcrimer chyba nikt zdrowy na umysle nie powie, ze bm to bron, dzieki ktorej nastananie nowy porzadek swiata
- Skaut
kto wie, może zbyt pochopnie przypiąłem mu łatkę "znawcy", no ale sugerowałem się tym, że kiedyś pisał dla Mystic ArtMental pisze:A ja mam wrazenie, ze probowal udowodnic, iz tak naprawde cale to Infernal War to tylko zabawa slowami z wyraznym przymruzeniem oka, co "niestety" mu sie nie udaloSkaut_Kwatermaster pisze: powinność, ale nie na masterfulu - to nie jest przecież grupa docelowa. Wydaje mi się, że Donarski specjalnie zadał takie tendencyjne pytania, bo wiedział, że wywiad trafi do ludzi spoza "subkultury metalowej" i być może otworzy szerzej oczy tym, którzy z metalem na co dzień mają niewiele wspólnego.

Coś tam było! Człowiek!
- Tymothy
- postuje jak opętany!
niby jak bezposrednio bm moze zmienic swiat? to idee w nim zawarte zaszepione w ludziach moga sprawic, ze ludzie wezma sie za zmiane swiata, a w jaki sposob to uczynia to jest juz zupelnie inna kwestiaDrone pisze:
Może jego zapytajmy, ale moim zdaniem chodziło o co innego. Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie! Natomiast pytanie, przy użyciu jakich środków. Radykalizm nie zawsze jest możliwy i nie zawsze jest potrzebny.
- Lucek
Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie!.[/quote]
Chyba za bardzo się nakręciłeś człowieku,zastanawiam się w jakim świecie fantasy ty żyjesz
.
Społeczeństwo w dzisiejszych czasach ma w dupie wszelkie idee nie mówiąc już o ideach radykalnych których boi się jak ognia.
Społeczeństwo chce mieć święty spokój, póki mają co żreć i gdzie mieszkać chcą po prostu w spokoju konsumować.
Chyba za bardzo się nakręciłeś człowieku,zastanawiam się w jakim świecie fantasy ty żyjesz

Społeczeństwo w dzisiejszych czasach ma w dupie wszelkie idee nie mówiąc już o ideach radykalnych których boi się jak ognia.
Społeczeństwo chce mieć święty spokój, póki mają co żreć i gdzie mieszkać chcą po prostu w spokoju konsumować.
- Scaarph
i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie marudz. poza tym zobacz, jaka fajna dyskusja o homoseksualizmie rozwinela sie w temacie o Infernal War ; ))
this is a land of wolves now
- Lucek
Najwyrazniej.... tak chyba masz racjęDrone pisze:Niczego nie zrozumiałeś z tej dyskusji, biedaku

Otóż ty jako intelektualista człowiek znacznie "mądrzejszy" być może nawet oczytany

Mimo wszystko nawiązała się jakaś drobna nić porozumienia między naszymi tak odległymi światopoglądami,moim zdaniem jest to niezwykle budujące.

- Lucek
Może w takim razie opuść to niegodne miejsce.Scaarph pisze:i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
ps: dalibyście już spokój z "robieniem laski" wiadomej osobie,przekroczyło to wszelkie granice dobrego smaku już dobrych kilka postów temu.
- Scaarph
człowieku, jakie niegodne? o czym ty mówisz? niewłaściwe - tak, ale niegodne?Lucek pisze:Może w takim razie opuść to niegodne miejsce.Scaarph pisze:i właśnie dlatego uważam, że nie ma co strzępić sobie klawiatury. nie tu.
- Skaut
- Lucek
wiem że jeszcze z nich nie wyrosłeś,dlatego wszystko ci się z nimi kojarzy

- rob
- w mackach Zła
lolek, masz rację, tylko muzyka + lewacka ideologiaDrone pisze:Cały czas przecież o tym rozmawiamy, no chyba że jesteś jednym z tych, dla których liczy się tylko muzykarob pisze:chyba tematy pomyliłem, miało być o Infernal War
jebać frajerów
-
- rasowy masterfulowicz
zKelthuziałeś do resztyDrone pisze: Wg mnie bm to broń, dzięki której porządek świata może ulec zmianie! Natomiast pytanie, przy użyciu jakich środków. Radykalizm nie zawsze jest możliwy i nie zawsze jest potrzebny.
KVLT lizania CZASZKI
- Deathless King
Tylko czekac na wspaniale piesni przy akompaniamencie niepodłączonego basu 

Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!