MASTODON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: MASTODON

22-03-2009, 12:44

AroHien pisze:Calkiem niezla plyta. Az sam sie sobie dziwie, ze ich najlagodniesze i najbardziej przystepne dokonanie jest rownoczesnie pierwszym ktore mi sie podoba, chyba sie starzeje... Fanem tego zespolu moze po tym krazku nie zostane ale na pewno bede do niego wracal.
co jak co, ale na 100 proc. nie jest to ich najbardziej przystępny krążek.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

22-03-2009, 12:46

Scaarph pisze:to jest akurat kapela, do zapoznania się z którą wszystko mnie zniechęca - nazwa, okładki, wygląd członków, rodzaj muzyki, nawet twoja stara. no wszystko, jestem wybitnie uprzedzony. raz miałem okazję ich zobaczyć na żywo, przed slayerem jakoiś chyba, ale przesiedziałem cały ich występ na ogródku piwnym :) ale skoro się tak podniecacie jak gówniarz catsem to chyba jednak sprawdzę co to za popierdółka ten mastodon.
Obrazek

źle wyglądają? :lol:
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

22-03-2009, 13:00

co najmniej niepoważnie :)
widziałem kiedyś teledysk jakiegoś ścierwa o nazwie blink sto ileśtam i oni tam wyglądali podobie, od tamtej pory nie dotykam muzyki produkowanej przez oszołomów takiego pokroju :)
właściwie to nigdy nie dotykałem takiej muzyki :D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

22-03-2009, 14:08

IMO wyglądają poważniej niż 99 proc. black metalowców - konkretnie wydziarani, widać morze wypitego alkoholu i torby wypalonego zielska, z rodzicami raczej nie mieszkają :lol:
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

22-03-2009, 14:17

w sumie masz rację, tylko ja po prostu nie lubię takiego akurat imidżu, ciężko mi to wytłumaczyć. nie lubię kolorowych tatuaży i nie lubię ćpunów, o :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

22-03-2009, 14:29

twoja_stara_trotzky pisze:
AroHien pisze:Calkiem niezla plyta. Az sam sie sobie dziwie, ze ich najlagodniesze i najbardziej przystepne dokonanie jest rownoczesnie pierwszym ktore mi sie podoba, chyba sie starzeje... Fanem tego zespolu moze po tym krazku nie zostane ale na pewno bede do niego wracal.
co jak co, ale na 100 proc. nie jest to ich najbardziej przystępny krążek.
To mnie pocieszyles, bo balem sie, ze miekne-hehe
Awatar użytkownika
hcpig

22-03-2009, 20:39

Scaarph pisze:w sumie masz rację, tylko ja po prostu nie lubię takiego akurat imidżu, ciężko mi to wytłumaczyć. nie lubię kolorowych tatuaży i nie lubię ćpunów, o :)
Czyli nie lubisz rockowego image'u, a w każdym razie przedkładasz go na malowanych bm-clownów? :wink: Wszyscy się teraz podjarali CTS (co słuszne jest), tyle że ciekawe co będzie jak zaczną klipy na co dzień w MTV lecieć, bo potencjał ku temu już jest... Ja cały czas nie mogę wyjść z podziwu dla tych doskonałych osbourne'owych wokaliz - cudo.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

22-03-2009, 21:04

jester pisze:Czyli nie lubisz rockowego image'u, a w każdym razie przedkładasz go na malowanych bm-clownów? :wink: Wszyscy się teraz podjarali CTS (co słuszne jest), tyle że ciekawe co będzie jak zaczną klipy na co dzień w MTV lecieć, bo potencjał ku temu już jest...
Ale kiedy w końcu przestaniesz z siebie robić wielkiego, zdystansowanego wobec metalu znawcę, który wie, co jest najwłaściwsze i zna na wylot pryncypia muzyki rockowej? Kiedy zrozumiesz, że przesiadłeś się tylko z jednej szopki na drugą?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re:

22-03-2009, 21:38

longinus696 pisze:
jester pisze:Czyli nie lubisz rockowego image'u, a w każdym razie przedkładasz go na malowanych bm-clownów? :wink: Wszyscy się teraz podjarali CTS (co słuszne jest), tyle że ciekawe co będzie jak zaczną klipy na co dzień w MTV lecieć, bo potencjał ku temu już jest...
Ale kiedy w końcu przestaniesz z siebie robić wielkiego, zdystansowanego wobec metalu znawcę, który wie, co jest najwłaściwsze i zna na wylot pryncypia muzyki rockowej? Kiedy zrozumiesz, że przesiadłeś się tylko z jednej szopki na drugą?
a Longi jaki sie ostatnio zrobił INKWIZYTOR ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

22-03-2009, 22:55

Ee... To tylko przypadkowe sytuacje, które się skupiły w krótkim odstępie czasu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

22-03-2009, 23:37

Jeszcze kilka dni i i ja posłucham :) W sumie to czekam na tą płytę bardziej niż na większość stricte metalowych rzeczy (w sumie to niektórych z tych niby-oczekiwanych metalowych płyt nawet nie chce mi się słuchać).
Awatar użytkownika
hcpig

Re: Re:

23-03-2009, 05:15

Adrian696 pisze: a Longi jaki sie ostatnio zrobił INKWIZYTOR ;)
Chyba raczej KOLEJNY NAWIEDZONY OSZOŁOM 8)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

23-03-2009, 13:55

Adrian696 pisze:
longinus696 pisze:
a Longi jaki sie ostatnio zrobił INKWIZYTOR ;)
ale racje chłop ma ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-03-2009, 18:17

jester pisze:
Scaarph pisze:w sumie masz rację, tylko ja po prostu nie lubię takiego akurat imidżu, ciężko mi to wytłumaczyć. nie lubię kolorowych tatuaży i nie lubię ćpunów, o :)
Czyli nie lubisz rockowego image'u
lubię rockowy image, napisałem, że nie lubię ćpunów i kolorowych tatuaży. nie rozumiem do czego pijesz. chyba, że dla ciebie każdy rockers musi mieć na łapach i plecach jebane delfinki czy inne słoneczniki i być ćpunem, ale wtedy to tylko pozostanie mi pogratulować.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-03-2009, 18:31

no generalnie to nie wyobrażam sobie rockersa, który nie ćpa :lol:
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-03-2009, 18:36

ja natomiast z wyobrażeniem sobie takiego nie mam najmniejszych problemów.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-03-2009, 18:40

daj przykład. wymień mi jakąś ikonę rocka, która nigdy nie ćpała.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

23-03-2009, 18:50

ojej, ale ja napisałem, że bez problemu mogę sobie rockersa takiego wyobrazić :lol:
no i czemu od razu z ikonami wyskakujesz?
a tak w ogóle to nie chce mi się o tym dyskutować :lol:
zaraz wyjdzie, że jak komuś się nie podoba wydziabana morda wokalisty mastodon to jest pedzio i wcale, ale to wcale nie lubi metalu czy tam rocka a tylko mu się wydaje :)
edit: i jeszcze. czemu piszesz "która nigdy nie ćpała"? napisałem, że nie lubię ćpunów, a nie ex-ćpunów. sam kiedyś jarałem zielsko :roll:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
hcpig

24-03-2009, 07:32

Scaarph pisze:lubię rockowy image, napisałem, że nie lubię ćpunów i kolorowych tatuaży.
Sam sobie przeczysz 8) No ale generalnie tutaj, wśród "pewnych środowisk" masterfulowi miłośnicy szyszaków jakoś nie kumają rockowych image'y (patrz: casus Satyr). Tak czy inaczej, polecam Ci ten nowy Mastodon, bo świetna płytka, niezależnie od Twoich kompletnie nieuzasadnionych na gruncie tej muzyk obiekcji :wink:
Yare Yare Daze
wolf

24-03-2009, 10:12

Scaarph pisze: napisałem, że nie lubię ćpunów i kolorowych tatuaży..
preferujesz atramentowe kotwice? :lol:
ODPOWIEDZ