BLASPHEMOPHAGHER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

BLASPHEMOPHAGHER

07-02-2009, 14:28

Dzien dobry.
Zauwazylem, ze calkiem spore powodzenie ma na forum przeokrutna zaloga zwana Morbosidad. W sumie ciezko sie dziwic, wszak ich ubiegloroczny album skutecznie rozczlonkowal niewiernych. O dziwo jednak, nie znalazlem wiele informacji nt. innego, rownie (a kto wie czy nie bardziej) udanego, zblizonego stylistycznie albumu pod tytułem "Nuclear Empire of Apocalypse", ktory rowniez ukazal sie w 2008 roku, za posrednictwem tej samej wytworni tj. niezawodnej Nuclear War Now! Panowie pochodza z Wloch, i po serii splitow (m. in. z polskim Bestial Raids) wydali w koncu swoj pierwszy LP. Ale do rzeczy - skoro wydala ich NWN! to wiadomo, ze awangardy i jazzowej sekcji raczej spodziewac sie nie powinnismy. Lzy beda jednak zbyteczne, gdyz na pocieszenie otrzymalismy lekko ponad 35 minut death metalowego holokaustu, podanego w starej, dobrze sprawdzonej formule, czerpiacej garsciami z dokonan np. Angelcorpse czy Sarcofago (a i Slayer sie pojawia niejednokrotnie). Goscie maja papiery na srogi kult - podobnie jak inne kapele z tej stajni, nie oszczedzaja na lancuchach i maskach przeciwgazowych, a nagromadzenie "blehhhh" w wokalach niejednokrotnie przewyzsza normalny tekst, wypluwany przez "wokaliste" w taki sposob, ze sami nie mamy pewnosci czy jakikolwiek tekst w ogole istnieje. Oczywiscie, nie jest tak, ze nagrali jakis kamien milowy w dziedzinie death metalu, jednak kiedy obserwuje sie obecne nowosci plytowe w tej dziedzinie, wypelnione po brzegi plastikiem i "ladnym", czysciutkim brzmieniem, czlowiek zaczyna doceniac takie wydawnictwa. Innymi slowy - min. oryginalnosci, max. radochy. Jesli nie oczekujecie "przekraczania barier", "eklektyzmu gatunkowego" etc. a jedyne na co macie w tej chwili ochote to solidne napierdalanie, osadzone w najbardziej stechlych czelusciach piwnicznych, to trafiliscie pod wlasciwy adres. Zreszta, jak sie daje takie tytuly to pewne rzeczy staja sie oczywiste:
Dawn of Chaoscratic Tyrrany
Bringers of Extermination
Abyss of Lust, Chaos & Death
Curse of the Phosgene Fog
Devastating Radioactive Torments
Holocaust Summoning of Nuclear Storm
...Of Atomic Orgies & Demoniac Elements
Demiurge of Thermonuclear Damnation
Teratogenesis of Doom
The Return of Bestial Vomit

Bleeehhh !
That's what she said !
Sineater
postuje jak opętany!

Re: Blasphemophagher - Nuclear Empire of Apocalypse

07-02-2009, 14:55

Ja osobiście podejrzewam, że NWN! naprodukuje przez następnych parę lat ze sto kolejnych, gównianych kapel w tym stylu. Wystarczy maska gazowa, gwoździe, dużo słów atomikk, nukklear, blasphemous, exxterminattion, chaotikk w tekstach i zawsze się sprzeda. Syf.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-02-2009, 15:06

Sineater pisze:Ja osobiście podejrzewam, że NWN! naprodukuje przez następnych parę lat ze sto kolejnych, gównianych kapel w tym stylu. Wystarczy maska gazowa, gwoździe, dużo słów atomikk, nukklear, blasphemous, exxterminattion, chaotikk w tekstach i zawsze się sprzeda. Syf.
bardzo mozliwe - ceny maja niezle, wiec pewnie sie sprzeda.
ale do rzeczy - zdarzaja sie im slabsze pozycje np. nie moge sie przekonac do takiego Perversora, natomiast ciezko mowic o syfie w przypadki takich kapel jak np. Ares Kingdom, Midnight czy Rites of thy Degringolade.
nie znam ich wszystkich podopiecznych, jednak to co znam i mam na CD robi zdecydowanie pozytywne wrazenie.
znalezli swoja nisze i git.
nikt przynajmniej nie probuje wciskac kitu, ze promuja jakies wiekopomne dziela i wydaja plyty, ktore na dlugo zapisza sie w historii ekstremalnej muzyki.
That's what she said !
Sineater
postuje jak opętany!

07-02-2009, 15:15

Nie no, wytwórnia wiadomo - fajna. Dużo stuffu wydają na prawdę konkretnego. Ares Kingdom jest super. Ale taki Blasphemophager czy Proclamation na prawdę powinni na dupach siąść w sali prób i napisać fajny kawałek zanim ubiorą się w fajne fatałaszki i wydadzą płytę. Myślę, że takich zespołów naprodukuje NWN! więcej, że to będzie seryjna produkcja Ross Bay Cultów za 5$. Taka moda. Może na nie dużą skalę, ale zawsze moda.
DCI Hunt

07-02-2009, 15:24

Sineater pisze:Ja osobiście podejrzewam, że NWN! naprodukuje przez następnych parę lat ze sto kolejnych, gównianych kapel w tym stylu. Wystarczy maska gazowa, gwoździe, dużo słów atomikk, nukklear, blasphemous, exxterminattion, chaotikk w tekstach i zawsze się sprzeda. Syf.
Racja. Problem w tym, że 'Nuclear Empire of Apocalypse' to naprawdę solidna pozycja ze sporą ilością fajnych riffów i porządnym brzmieniem. Kupiłem ten CD i uważam, że były to naprawdę dobrze wydane pieniądze. Zdecydowanie nie jest to jedna z tych nukkklearfukkkingwargoatvomitmetalowych kapel, które tonami naboi, masek gazowych i sloganami próbują maskować nieudolny hałas przez nie tworzony. Przynajmniej od strony muzycznej jest to płyta więcej niż przyzwoita. Oczywiście jeśli ktoś lubi taką stylistykę.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-02-2009, 15:36

Sineater pisze:Nie no, wytwórnia wiadomo - fajna. Dużo stuffu wydają na prawdę konkretnego. Ares Kingdom jest super. Ale taki Blasphemophager czy Proclamation na prawdę powinni na dupach siąść w sali prób i napisać fajny kawałek zanim ubiorą się w fajne fatałaszki i wydadzą płytę. Myślę, że takich zespołów naprodukuje NWN! więcej, że to będzie seryjna produkcja Ross Bay Cultów za 5$. Taka moda. Może na nie dużą skalę, ale zawsze moda.
bardzo mozliwe - juz teraz mozna sie spotkac z wieloma, bezkrytycznymi opiniami nt. wydawnictw NWN! - mowie o zagranicznych forach - do nas jeszcze chyba ta tendencja nie doszla.
inna sprawa, ze jednak nie widze Blasphemophager w tej czesci, ktora pozytywne opinie zawdziecza aurze wytworni - przy takim "return of bestial vomit" naprawde ciezko usiedziec w miejscu. nikt nie twierdzi, ze to ten sam poziom co np. hammer of gods Angelcorpse - trzeba wziac pod uwage fakt, ze to debiut, ze to taka, a nie inna konwencja, w ktorej na pewne rzeczy (np. surowosc, czy wrecz prymitywizm) kladzie sie wiekszy nacisk itp. mnie przekonal.
That's what she said !
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-02-2009, 15:43

Warcrimer pisze:
Racja. Problem w tym, że 'Nuclear Empire of Apocalypse' to naprawdę solidna pozycja ze sporą ilością fajnych riffów i porządnym brzmieniem. Kupiłem ten CD i uważam, że były to naprawdę dobrze wydane pieniądze. Zdecydowanie nie jest to jedna z tych nukkklearfukkkingwargoatvomitmetalowych kapel, które tonami naboi, masek gazowych i sloganami próbują maskować nieudolny hałas przez nie tworzony. Przynajmniej od strony muzycznej jest to płyta więcej niż przyzwoita. Oczywiście jeśli ktoś lubi taką stylistykę.
o to to !
kwestia podjescia - wielu wychodzi z zalozenia, ze nie waro sluchac nasladowcow, skoro ma sie pod reka oryginal w postaci kultowych kapel. i z tego punktu widzenia wydawanie kasy na takie plyty moze faktycznie mijac sie z celem.
sa tez tacy, ktorzy wielbia bezkrytycznie pewna stylistyke i lykaja wszystko z nalepka np. "brutal vulgar death/black metal".
trzeba znalezc jakis srodek - mozna przeciez skutecznie odsiewac nieudolne proby wyplynecia w oparciu o wpisanie w influences odpowiednich nazw, od tych kapel, ktore poza dobrymi wzorcami, potrafia rowniez przypierdolic dobrym riffem i obrzygac obskurnym wokalem - Blasphemophagher imo spelnia te kryteria.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

07-02-2009, 17:45

Jest to do kupienia w jakimś polskim distro?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-02-2009, 17:53

Gore_Obsessed pisze:Jest to do kupienia w jakimś polskim distro?
szczerze - nie mam pojecia.
ja swoje CD nabylem na allegro za 22 zl.
byly wystawione 3 sztuki - dosc szybko sie rozeszly.

nie zaszkodzi zapytac czy zostaly jeszcze jakies egzemplarze - wal do tego goscia: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5110865
That's what she said !
Awatar użytkownika
Houwitser
rozkręca się

07-02-2009, 21:54

Świetna kapela , podobnie jak Perversor z ostatnich tygodni ,
Proclamation mniej mi wchodzi ale za to Nocturnal graves to miazga .
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

07-02-2009, 22:34

Houwitser pisze: za to Nocturnal graves to miazga .
ooo, bardzo gites pozycja.
widzialem na allegro, ale niestety cena oscylowala w granicach 35 zl, a to jednak ciut za duzo, biorac pod uwage po ile schodza inne pozycje z NWN!.
masz moze jakies tansze dojscie?
That's what she said !
Awatar użytkownika
Houwitser
rozkręca się

07-02-2009, 23:07

Przy obecnym kursie , 3,60 za dolara , 4,70 za euro ciężko będzie tanio wyhaczyć ,
tym bardziej że w NWN od dawna CD już nie ma.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

07-02-2009, 23:28

ryszard pisze: widzialem na allegro, ale niestety cena oscylowala w granicach 35 zl, a to jednak ciut za duzo, biorac pod uwage po ile schodza inne pozycje z NWN!.
no bez jaj 35 zl to duzo? rozumiem 45 zl i w zwyz ,ze to juz konkretna kasa, ale 35 zl wydane od czasu do czasu to akurat cena w miare przyzwoita moim zdaniem
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

08-02-2009, 11:56

gdybym blasphemophager nie znał, to opis z pierwszego posta by mnie zachęcił ;)
nie jestem zbyt wybredny, więc i blasphemophager, i nawet proclamation łykam bez popitki, i nic właściwie do zarzucenia tym bandom nie mam.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

08-02-2009, 15:42

Tymothy pisze:
ryszard pisze: widzialem na allegro, ale niestety cena oscylowala w granicach 35 zl, a to jednak ciut za duzo, biorac pod uwage po ile schodza inne pozycje z NWN!.
no bez jaj 35 zl to duzo? rozumiem 45 zl i w zwyz ,ze to juz konkretna kasa, ale 35 zl wydane od czasu do czasu to akurat cena w miare przyzwoita moim zdaniem
to zalezy.
akurat Nocturnal Graves to dobra plyta, ale bez przesady - za taka kase, czyli ok. 40 zl po wliczeniu wysylki, kupilem niedawno jedynke i trojke (po 20 zl od sztuki) Thornspawn, ktore sa na min. takim samym poziomie co NG.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

12-02-2010, 16:24

Zleciało już trochę czasu od premiery …For Chaos, Obscurity and Desolation… , a tu widzę cisza, nikt nie słyszał ?
Moim zdaniem album jest zajebisty, pod wieloma względami lepszy od Nuclear Empire Of Apocalypse. Zdecydowanie najmocniejsze wydawnictwo, jakie wypluli włoscy rzeźnicy. Mogliby w końcu ruszyć dupy do polski, nabrałem ochoty ponownego ich ujrzenia.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-02-2010, 16:36

Mam to CD od wczoraj. Moc, zło i zniszczenie. Poprzedni mój kontakt z tą kapelą był przy okazji splitu z Bestial Raids, zatem nie słyszałem debiutu, ale chyba się w niego zaopatrzę.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
DCI Hunt

13-02-2010, 20:03

Mental pisze:Mam to CD od wczoraj. Moc, zło i zniszczenie. Poprzedni mój kontakt z tą kapelą był przy okazji splitu z Bestial Raids, zatem nie słyszałem debiutu, ale chyba się w niego zaopatrzę.
Warto. Nową już zamówiłem, a debiut mnóstwo ok.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

03-03-2010, 18:17

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
DCI Hunt

03-03-2010, 18:30

Conflagrator pisze:
Mental pisze:Mam to CD od wczoraj. Moc, zło i zniszczenie. Poprzedni mój kontakt z tą kapelą był przy okazji splitu z Bestial Raids, zatem nie słyszałem debiutu, ale chyba się w niego zaopatrzę.
Warto. Nową już zamówiłem, a debiut mnóstwo ok.
Juz jest :)
Góral pisze:Zleciało już trochę czasu od premiery …For Chaos, Obscurity and Desolation… , a tu widzę cisza, nikt nie słyszał ?
Moim zdaniem album jest zajebisty, pod wieloma względami lepszy od Nuclear Empire Of Apocalypse. Zdecydowanie najmocniejsze wydawnictwo, jakie wypluli włoscy rzeźnicy.
Racja, choć w porównaniu do debiutu wielkiej różnicy nie ma co oczywiście nie jest wadą, bo to bardzo solidna porcja hałasu.
ODPOWIEDZ