CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: CANNIBAL CORPSE

24-01-2009, 14:35

dla kazdego cos milego :lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

24-01-2009, 14:38

A dokladnie :lol:
Mort
rasowy masterfulowicz

24-01-2009, 19:57

AroHien pisze: A ja przesluchalem i ... gniecie worek mosznowy :lol:
znaczy, ze wyciekl, kurwa pamietam jak w 2006 roku czekalem na Kill, chyba dopiero 1,5 miesiaca po premierze pojawil sie u nas w sklepach, mam nadzieje, ze 03.02 towar bedzie lezal na polce
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

30-01-2009, 13:38

wlasnie sobie slucham po raz kolejny nowych Kanibali i musze przyznac ze wcale tak zle nie jest. Nie wiem jak brzmiały poprzednie albumy po 2000 roku (oprocz kilku sampli), bo tak jak pisalem, zupełnie mnie ten zespoł zobojetniał, a tutaj słyszę dojrzałe podejscie do DM. Udane, przemyślane kompozycje, chwytliwe riffy, średnie tempa. Wszystko ładnie się trzyma kupy. Do tego perkusja czytelna bardzo ładnie wysunięta. Mam wrazenie, że na tym albumie stali sie bardziej "technical" niz "brutal", co tylko przemawia na ich korzyść. Podsumowując, spore zaskoczenie in plus w nowym roku.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re:

31-01-2009, 11:48

Skaut_Kwatermaster pisze: a tutaj słyszę dojrzałe podejscie do DM. Udane, przemyślane kompozycje, chwytliwe riffy, średnie tempa. Wszystko ładnie się trzyma kupy. Do tego perkusja czytelna bardzo ładnie wysunięta. Mam wrazenie, że na tym albumie stali sie bardziej "technical" niz "brutal", co tylko przemawia na ich korzyść.
Dobre ale to chyba nie o Evisceration Plague, który jest niestety kontynuacją bezpłodności twórczej. Barret nic tu nie pomógł, a najlepszą robotę jak zwykle odwalił Corpsegrinder. Tyle, że to o wiele za mało. Miało być technicznie, jak prawił Webster, a jest jak zawsze od 10 lat. Najlepszym utworem jest najwolniejszy tytułowy.
W przyszłym tygodniu naginam na ich koncert urwać łeb przy klasykach.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-01-2009, 15:37

Zapoznaję się powoli z "Centuries of torment". 7 godzin, 20 minut materiału. He he he...

Na razie obejrzałem tylko pierwszy dysk, gdzie jest film dokumentalny i to też nie w całości, doszedłem do końca lat 90. Bardzo mnie cieszy, że zespół tego nie "odwalił", tylko przygotował naprawdę świetny dokument. Już w tej chwili (a zapoznałem się z mniej niż połową zawartości) wiem, że to jedno z najlepszych DVD w historii Metalu (inna sprawa, że pisze to osoba dla której muzyka tego zespołu od około 17 lat stanowi bardzo istotną część życia).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

31-01-2009, 15:39

a czy tez jest taki przegadany ten dokument jak SODOM????
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

31-01-2009, 15:51

Adrian696 pisze:a czy tez jest taki przegadany ten dokument jak SODOM????
Nie widzialem powyzszego, ale DVD kanibali moge z czystym sumieniem polecic, oglada sie naprawde dobrze :)
Obrazek

Obrazek
nan
postuje jak opętany!

31-01-2009, 16:02

Gore_Obsessed pisze:Zapoznaję się powoli z "Centuries of torment". 7 godzin, 20 minut materiału. He he he...

Na razie obejrzałem tylko pierwszy dysk, gdzie jest film dokumentalny i to też nie w całości, doszedłem do końca lat 90. Bardzo mnie cieszy, że zespół tego nie "odwalił", tylko przygotował naprawdę świetny dokument. Już w tej chwili (a zapoznałem się z mniej niż połową zawartości) wiem, że to jedno z najlepszych DVD w historii Metalu (inna sprawa, że pisze to osoba dla której muzyka tego zespołu od około 17 lat stanowi bardzo istotną część życia).
Kupiłem se to DVD na święta, żeby nie zrzygać się z nudów i miałem nadzieję, że starczy na 3 dni. Łyknąłem na raz - to była zajebista Wigilia :D I faktycznie - niezależnie od opinii o zespole, DVD jest wyjebane w kosmos. Znam ludzi, którzy nie znają CC - ba! nie słuchają metalu - a 1. i 3. dysk oglądali z zaciekawieniem.
Mort
rasowy masterfulowicz

04-02-2009, 19:30

Evisceration Plague jest zupełnie w pyte. Przez pierwsze kilka przesluchan, nie przedstawialo sie to ciekawie, ale za 4-5 razem wyczulem klimat. Wiadomo, ze rewolucji nie ma, ale udalo sie chlopakom przygotowac plyte lepsza niz KILL, brzmienie jest mocarne, Corpsegrinder wokalnie w zyciowej formie( posluchajcie Priests of Sodom ) i co mnie zdziwilo znalazlo sie miejsce na 3 bardzo fajne solowki( Shatter Their Bones, Unnatural, Skewered From Ear to Eye ) i 13 kawalkow( to juz mnie nie zdziwilo :+): 10 zajebistych, utrzymanych w klimacie Bloodthirst/Kill, wolniejszy od calej reszty tytulowy( i trzeba przyznac, ze najmniej zajebisty w calej stawce ), mily uklon w strone czasow Tomb of the Mutilated( o dziwo napisany przez Barreta ) - Shatter Their Bones, i bonus do wersji z DVD - nagrany podczas sesji The Wretched Spawn - Skull Fragment Armor.
I AM MORBID
Mort
rasowy masterfulowicz

10-02-2009, 09:39

na Evisceration Plague spisał się zajebiście
jestem w trakcie przesłuchiwania całej dyskografii CC, dojechałem już do The Wretched Spawn
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Skaut

10-02-2009, 11:09

Maria Konopnicka pisze:Kurwa! Kurwa! Kurwa! Jaka ta płyta jest zajebista - słucham jej od tygodnia non stop, w samochodzie, w domu, w pracy, na treningach. Nie pamiętam kiedy z takim entuzjazmem przyjąłem nową płytę Cannibali... Po prostu rewelacja - wspaniałe, powalające brzmienie, genialne wokale, rify z tego albumu po prostu miażdżą, spokojnie mógłbym iść na kocert, na którym odegraliby cały ten album. Dla mnie jak na razie płyta roku 2009, na dziś stawiam ten album nawet przed świetnym krążkiem Napalm Death. Gdybym w skali 1-6 dał tej płycie 6 to ostatniemu albumowi Six Feet Under musiałbym postawić 0,0005. Przepaść między tymi płytami jest bezkresna. Przyznam też, że coraz bardziej Rybaka zaczynam doceniać....
będę trochę powściągliwy, ale przyznam racje Marianowi, że z każdym przesłuchaniem ta płyta daje mi więcej radochy. Może dlatego, że nie ma tutaj bezmyślnego "brutalizowania" dźwięków, jak to miało miejsce na poprzednich płytach. Podoba mnie się zdecydowanie bardziej niż chociażby ostatni średni Sinister, czy wypolerowany Krisiun z zeszłego roku.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

10-02-2009, 22:30

Jak dla mnie najlepszy album od czasu Bloodthirst, bardzo czesto slucham, mam swoich faworytow: "To Decompose" "Cauldron of Hate", tytulowiec oczywiscie. brzmienie wywala na cyce. moc!
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

Re: Re:

11-02-2009, 00:28

Maria Konopnicka pisze:Ta płyta to nowa jakość dla CC - cholernie jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą dalej.
nie do przesady jest dobra ale zeby o jakiejs nowe jakosci mowic :|
Mort
rasowy masterfulowicz

11-02-2009, 09:58

Maria Konopnicka pisze: Nie sądzicie, że jest inna - że postawili na bezpośredniość przekazu, feling i zwierzęcą moc nie koncentrując się przesadnie na technice i szybkości ?
swietnie na tym albumie pogodzili jedno z drugim, na dolaczonym DVD z cyklu making of widac, ze nagywanie bylo dla nich nie lada wyzwaniem
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

12-02-2009, 00:44

Maria Konopnicka pisze: Póki co Evisceration Plague słucha mi się rewelacyjnie. Najlepsze kawałki? Cholerny problem miałbym z wyborem - praktycznie każdy utwór mi się podoba, każdy naszpikowany jest takimi rifami, że aż skóra cierpnie na placach, a napletek zaczyna rytmicznie przesuwać się po żołędziu. To jest kurwa muza! 20 lat na scenie, 10 albumów, a tu taki wykurw - świeży, wspaniały, doskonały! Z pewnością ta płyta wybija się z dyskografii Cannibal Corpse. Nie sądzicie, że jest inna - że postawili na bezpośredniość przekazu, feling i zwierzęcą moc nie koncentrując się przesadnie na technice i szybkości ? Ta płyta to nowa jakość dla CC - cholernie jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą dalej.
Wszystko fajnie ale zamiast "Evisceration Plague" wsadziłbym na to miejsce "Kill". Dla mnie to dużo ciekawsza płyta. Początkowo "Evisceration Plague" nie robi wielkiego wrażenia. Trzeba sie solidnie z nią osłuchać by stwierdzić, że jest dobra ale ... poprzednia była lepsza. Ma świetne momenty jak To Decompose czy Shatter Their Bones ale na "Kill" od razu na dzień dobry był solidny wpierdol "The Time to Kill Is Now" potem dobił "Make Them Suffer" i tak dalej.
PENIS METAL
Cthulhu

12-02-2009, 09:55

Na nowej płycie nie zmieniłbym ani sekundy. Jest wyśmienita! I nie pisze tego z pozycji kolan jako fan, bo nigdy specjalnie CC mnie nie kręcił. Jak ktoś tu napisał zawsze każda kolejna płyta Cannibali wydawała mi się bliźniaczo podobna do kolejnej więc darowałem sobie ten zespół. Ale od Kill idą (dla mnie) w dobrym kierunku, czego wynikiem jest EP - świetnie wyważone proporcje, jest technicznie ale bez przesady, świetny wokal. Dawno nie miałem tyle radochy obcując z jakimś nowowydanym albumem, co tu.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-02-2009, 20:34

zlewały im się w jedną bezkształtną bryłę mięsa, ociekającą krwią i fekaliami :)
na tym moim zdaniem polega wlasnie najwieksza sila tych plyt :D

dlatego CC jako calosc jest dla mnie nudne. ale patologii starym plytom odmowic nie mozna - i to sie liczy.
this is a land of wolves now
Heretyk

22-02-2009, 14:49

rewelacyjna ta nowa płyta, myślałem, że już mnie niczym nie zaskoczą, a tu proszę... taka miła niespodzianka :P i chce się do niej wracać, a to bardzo ważne
długopisyyyyyyyyyy

22-02-2009, 19:18

Ciesze się Maria że tak Ci się podobają Kanibale.. to mój najlepszy zespół :) kładziesz miód na moje serce :P :oops: :wink:

ODPOWIEDZ