CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: CANNIBAL CORPSE

09-01-2009, 20:40

Mol pisze:dobry ten numer, zajebiste miecho na gitarach. :mrgreen:
mięchem w tym jednym numerze można tradycyjnie obdzielić całą sieć sklepów Biedronka włącznie z Żabką
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

09-01-2009, 20:53

Rattlehead pisze:
Mol pisze:dobry ten numer, zajebiste miecho na gitarach. :mrgreen:
mięchem w tym jednym numerze można tradycyjnie obdzielić całą sieć sklepów Biedronka włącznie z Żabką
+ caly Constar i Morliny kurwa. :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

09-01-2009, 21:59

bardzo fajny numer. znacznie bardziej mi się podoba niż nowy wałek Pestilence.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

09-01-2009, 22:06

Kapitalny kawałek! Od pierwszych sekund słychać, że to CC w baaaardzo dobrej formie. Klasa. Może być dobry na koncerty - miarowy rytm, trochę wręcz transowy - kapitalny do przyprawienia publiki o zakwasy w karku:)
twoja_stara_trotzky pisze:bardzo fajny numer. znacznie bardziej mi się podoba niż nowy wałek Pestilence.
Zgadzam sie z Trotzkym - faktycznie, mimo iż prostszy, to dużo bardziej przekonuje niz nowa propozycja PESTILENCE.
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

10-01-2009, 08:51

Nowe numery to bida straszna. Zapowiada się tak samo słabiutki album jak 3 ostatnie :?
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-01-2009, 08:57

Jeśli reszta utworów utrzyma poziom tytułowego to może być najlepsza ich płyta od lat.

Tęskniłem za takim CANNIBAL CORPSE. To znaczy brzmienie współczesne, ale solówki i riffy przypominają mi to co grali w połowie lat 90. Może to zasługa Barretta, bo najwięcej slyszę tu "The Bleeding" i "Vile".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

10-01-2009, 11:11

Przesłuchałem nowy wałek kilka razy i śmiem twierdzić że jest nawet lepiej niż sie spodziewałem. Mistrzostwo świata pod względem aranżacyjnym, a takiego brzmienia (gitary) tylko pozazdrościć. Ciekawa sprawa bo numer osadzony praktycznie przez większą część w średnim tempie i kiedy już spodziewasz się wyraźnego przyspieszenia w "canibalowym" stylu CHŁOPACY wracają do głównego motywu lejąc wiadrami tę swoją bulgoczącą, smolistą, brunatnoczerwoną wybroczynę :D Cudnie. Najwięcej słyszę tu "Vile" jak to Maniek zauważył choć początek wałka to firmowe jazdy "legato" :) Jackowi Owenowi naprawdę może być "łyso". Czekam w pampersie na nowy album. Jest zajebiście. Howgh!
Jak narazie : zajawka CC >>>>>>>>>>>>>>> zajawka Pestilence !!!!!
Six o clock.
Awatar użytkownika
Skaut

10-01-2009, 13:15

Melepeta pisze:Przesłuchałem nowy wałek kilka razy i śmiem twierdzić że jest nawet lepiej niż sie spodziewałem. Mistrzostwo świata pod względem aranżacyjnym, a takiego brzmienia (gitary) tylko pozazdrościć. Ciekawa sprawa bo numer osadzony praktycznie przez większą część w średnim tempie i kiedy już spodziewasz się wyraźnego przyspieszenia w "canibalowym" stylu CHŁOPACY wracają do głównego motywu lejąc wiadrami tę swoją bulgoczącą, smolistą, brunatnoczerwoną wybroczynę :D Cudnie. Najwięcej słyszę tu "Vile" jak to Maniek zauważył choć początek wałka to firmowe jazdy "legato" :) Jackowi Owenowi naprawdę może być "łyso". Czekam w pampersie na nowy album. Jest zajebiście. Howgh!
Chyba zdrowo przesadziłeś z tym mistrzostwem świata. Przecież oni już takie patenty grali na "The Bleeding". Właśnie, gdy usłyszałem początek, od razu przyszły mnie skojarzenia z " Stripped, Raped and Strangled" właśnie z tego albumu. Ale o ile tam czuć ciężar i te 'cannibalowe' przyspieszenia nadają kawałkom charakterności, tak tutaj ma się wrażenie, że wszystko już się gdzieś wcześniej słyszało. Kawałek jest według mnie średni.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

10-01-2009, 13:22

Całkiem przyjemny kawałek... jeszcze się okaże, że kupię cd Kanibali... a to ci dopiero
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

Re:

10-01-2009, 13:38

Skaut_Kwatermaster pisze:
Melepeta pisze:Przesłuchałem nowy wałek kilka razy i śmiem twierdzić że jest nawet lepiej niż sie spodziewałem. Mistrzostwo świata pod względem aranżacyjnym, a takiego brzmienia (gitary) tylko pozazdrościć. Ciekawa sprawa bo numer osadzony praktycznie przez większą część w średnim tempie i kiedy już spodziewasz się wyraźnego przyspieszenia w "canibalowym" stylu CHŁOPACY wracają do głównego motywu lejąc wiadrami tę swoją bulgoczącą, smolistą, brunatnoczerwoną wybroczynę :D Cudnie. Najwięcej słyszę tu "Vile" jak to Maniek zauważył choć początek wałka to firmowe jazdy "legato" :) Jackowi Owenowi naprawdę może być "łyso". Czekam w pampersie na nowy album. Jest zajebiście. Howgh!
Chyba zdrowo przesadziłeś z tym mistrzostwem świata. Przecież oni już takie patenty grali na "The Bleeding". Właśnie, gdy usłyszałem początek, od razu przyszły mnie skojarzenia z " Stripped, Raped and Strangled" właśnie z tego albumu. Ale o ile tam czuć ciężar i te 'cannibalowe' przyspieszenia nadają kawałkom charakterności, tak tutaj ma się wrażenie, że wszystko już się gdzieś wcześniej słyszało. Kawałek jest według mnie średni.
"The Bleeding" był najbardziej hiciarskim i przystępnym albumem z całej dyskografii Cannibali. Pamiętam jakie było moje zdziwienie w momencie pierwszych odsłuchów tego albumu, gdzieś ok 1994r. Chris Barnes i s-ka zaskoczyli czytelną strukturą numerów, mniej grobowym soundem i charakterystyczną melodyką. Na pewno nowa produkcja dużym przełomem w karierze Cannibali nie będzie. Porównania do są "The Bleeding" jak najbardziej na miejscu. W końcu to ten sam zespół heheh. Wydaje mi się że podświadomie liczysz na jakąś większą zmianę w muzie Hamerykańców, co według mnie popełnili w zasadzie raz jedyny, właśnie na "The Bleeding". Mnie numer podoba się zajebiście, ma właściwy ciężar ale przede wszystkim zajebisty klimat. O zjadaniu własnego ogona nie może być mowy. Słyszę transowy motyw przewodni, jest odpowiedni ciężar, jest przestrzeń, kilka pauz, wszystko wyważone właściwie, naprawdę dobre solówki. Wszystko gra pięknie. Pewnie że mistrzostwo :)
Six o clock.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: Re:

10-01-2009, 13:45

Melepeta pisze:Wydaje mi się że podświadomie liczysz na jakąś większą zmianę w muzie Hamerykańców, co według mnie popełnili w zasadzie raz jedyny, właśnie na "The Bleeding".
Według mnie spore zmiany w muzyce Amerykanów można było zaobserwować przy okazji premiery każdej z sześciu pierwszych płyt (ze szczególnym uwzględnieniem, "Butchered at birth", "The bleeding" i "Vile").
Awatar użytkownika
Skaut

10-01-2009, 13:47

Melepeta pisze: "The Bleeding" był najbardziej hiciarskim i przystępnym albumem z całej dyskografii Cannibali. Pamiętam jakie było moje zdziwienie w momencie pierwszych odsłuchów tego albumu, gdzieś ok 1994r. Chris Barnes i s-ka zaskoczyli czytelną strukturą numerów, mniej grobowym soundem i charakterystyczną melodyką. Na pewno nowa produkcja dużym przełomem w karierze Cannibali nie będzie. Porównania do są "The Bleeding" jak najbardziej na miejscu. W końcu to ten sam zespół heheh. Wydaje mi się że podświadomie liczysz na jakąś większą zmianę w muzie Hamerykańców, co według mnie popełnili w zasadzie raz jedyny, właśnie na "The Bleeding". Mnie numer podoba się zajebiście, ma właściwy ciężar ale przede wszystkim zajebisty klimat. O zjadaniu własnego ogona nie może być mowy. Słyszę transowy motyw przewodni, jest odpowiedni ciężar, jest przestrzeń, kilka pauz, wszystko wyważone właściwie, naprawdę dobre solówki. Wszystko gra pięknie. Pewnie że mistrzostwo :)
No właśnie "The Bleeding" to dla mnie taki "Domination" Morbidów ;) ale, faktycznie, słuchając tego kawałka, chciałem się właściwie przekonać, czy warto w ogóle wracać do tej kapeli i możliwe, że liczyłem na coś więcej niż dostałem. Według mnie to taki poprawny średniak i tyle. Jakoś do kupna całej płyty nowy utwór mnie nie zachęcił. Żadne tam mistrzostwo :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-01-2009, 13:53

Jasne Skaut, zależy co kto czuje.

Takie utwory jak tytułowy z ostatniej płyty sprawiają, że muszę ich obejrzeć na żywca tyle razy ile tylko się da, zanim się rozsypią. :)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-01-2009, 14:03

zaczyna sie kiespko, ale calkiem fajne to. wypadnie pewnie duzo lepiej bez tej fatalnej kompresji, ktora ucina chyba polowe czestotliwosci
this is a land of wolves now
Heretyk

Re:

10-01-2009, 14:21

Skaut_Kwatermaster pisze: Żadne tam mistrzostwo :)
no właśnie, to jest zdecydowanie za duże słowo, użyte w kontekście tego kawałka
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-01-2009, 14:22

niezly numer, mozna posluchac bez ziewniecia. tyle. nowe numer Pestilence podoba mi sie duzo bardziej.
DCI Hunt

10-01-2009, 14:37

Dobry numer, nawet bardzo dobry. chętnie poznam całość jak wyjdzie, a w międzyczasie może w końcu przesłucham 'Kill'.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-01-2009, 14:51

Przesłuchaj. ;) Warto.
To jest CANNIBAL CORPSE po raz dziesiąty ("Kill") starające się zaskoczyć i zaszokować słuchacza, ale jednak CANNIBAL CORPSE.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-01-2009, 14:54

Czym zaskoczyc? serio pytam, nie sluchalem.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

10-01-2009, 15:33

Gore_Obsessed pisze:Przesłuchaj. ;) Warto.
To jest CANNIBAL CORPSE po raz dziesiąty ("Kll") starające się zaskoczyć i zaszokować słuchacza, ale jednak CANNIBAL CORPSE.
Zaskoczyc to raczej sie nie staraja panie, graja swoje :wink:

I przestancie pierdolic, ze z plyty na plyte to samo, bez problemu mozna je rozroznic. Poza tym, pokazcie mi kapele DM, ktora przy 10 wydanych plytach na kazdej kolejnej plycie robi cos nowego. :roll:
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ