CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: CANNIBAL CORPSE

17-12-2008, 18:11

z tych sampli wnioskuję, że nowy krążek będzie kolejną identyczną płytą z plastikowym brzmieniem :lol:
długopisyyyyyyyyyy

17-12-2008, 18:35

Bo pewnie u ciebie znajomość Cannibali sprowadza się do znajomości kilku bardziej chwytliwych i słynniejszych kawałków z ich dyskografii.. takich które szybciej przyswoi mniej wyrafinowane death metalowe ucho :) Idż sobie do DsO, nie kalecz tematu.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

17-12-2008, 19:09

Kiedy Trotzky ma rację całkowitą :)

Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. Generalnie nowy album w ogóle mnie nie grzeje, wiadomość o 2 nowych kawałkach Autopsy zelektryzowała me cielsko i napełniła ekstazą, wiadomość o nowym albumie CC skwitowałem jedynie myślą "o znowu beznadziejna okładka".
Obrazek
Heretyk

17-12-2008, 19:31

Revenant pisze:.Generalnie nowy album w ogóle mnie nie grzeje, .
mam podobnie, ale to nie zmienia faktu, że i tak go kupię :D to już taka choroba, a poza tym sentyment
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

17-12-2008, 19:34

Revenant pisze:
Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. .
No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.
Awatar użytkownika
Skaut

17-12-2008, 19:44

AroHien pisze:
Revenant pisze:
Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. .
No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.
Kłopotu pewnie nie sprawia, ale jak kiedyś wielbiłem takie "Vile" czy "Tomb of the Mutilated", tak teraz mam problem z przesłuchaniem jednej płyty w całości. Kompletnie zobojętniał mnie ten zespół.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

17-12-2008, 19:45

AroHien pisze: No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.
Nie twierdzę, że tak nie jest, dlatego na początku tego stwierdzenia pojawiło się dość wymowne "Moim zdaniem" :wink:

All clear? :wink:
Obrazek
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

17-12-2008, 20:05

A jesli chodzi o okres z Fisher'em - Gore Obsessed
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

17-12-2008, 20:06

Chyba porównanie CC do Motorhead trochę na wyrost Mario ;) Bo o ile w Motorhead w 110% się zgadzam co do różnic pomiędzy płytami i praktycznie większą część ich dyskografii słucham z wielką przyjemnością, tak CC zwyczajnie muli mnie i nie słyszę w ich późniejszych płytach nic a nic co by mnie skłoniło do częstszego sięgania po nie. I nie zrzucałbym tu winy na ich pobieżne odsłuchanie, bo już wcześniej spotkałem się z taką teorią jak Twoja i poświęciłem im sporo czasu ... i dalej nic. Dla mnie wpadli w pułapkę monotonii.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

17-12-2008, 20:17

Sample nie zwiastują nie tylko nic ciekawego ale co gorsza nic innego. Wywalili "łysego" bo ponoć za proste numery tworzył. Wypadałoby więc oczekiwać zmian...
Awatar użytkownika
Skaut

17-12-2008, 20:31

Revenant pisze:Chyba porównanie CC do Motorhead trochę na wyrost Mario ;) Bo o ile w Motorhead w 110% się zgadzam co do różnic pomiędzy płytami i praktycznie większą część ich dyskografii słucham z wielką przyjemnością, tak CC zwyczajnie muli mnie i nie słyszę w ich późniejszych płytach nic a nic co by mnie skłoniło do częstszego sięgania po nie. I nie zrzucałbym tu winy na ich pobieżne odsłuchanie, bo już wcześniej spotkałem się z taką teorią jak Twoja i poświęciłem im sporo czasu ... i dalej nic. Dla mnie wpadli w pułapkę monotonii.
ot i cały fenomen kapeli w dupe strzelił ;)
Coś tam było! Człowiek!
długopisyyyyyyyyyy

17-12-2008, 21:09

Maria, nie nuży cię bo to absolutna ekstraklasa i geniusz bije z ich każdego kawałka... ta rytmika, te gitary, te wokale, to brzmienie.. już nie chodzi nawet o to, że posłuchasz 3 sekundy i słyszysz że to Cannibal Corpse bo tą cechę ma conajmniej kilka zespołów death metalowych na świecie, ale o wybitną jakość muzyki. Zgadzam się z tobą że "The Wretched Spawn" to killer wśród ich ostatnich płyt... te zmiany temp.. ta spontaniczność. Ponadto da się zauważyć że odkąd przyszedł do składu Pat O'Brian ich riffy i sporo kawałków nabrały charakterystycznego jakby takiego dusznego i transowego wymiaru. Właśnie na "The Wretched Spawn" wraz z melodyjnymi pomysłami i ciągotkami Owena stworzyło potężną mieszanke wybuchową. Lecz do składu wrócił Barret który za swoją grę na "The Bleding" i grę i kompozycje na "Vile" po prostu rządzi i ta posada mu się należy !! w 100 % pasuje on do Cannibali. Czekam na nową płytę.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-12-2008, 00:05

Fajne te sample.
"Kill" to wyjątkowo udana płyta. Dla mnie najlepsza z Fisherem obok "Gore Obsessed". Otwieracz czy kolejny Make Them Suffer rozpierdalają.
Nawet jak już byda starym laciem siedzącym we laubie z oklapniętym kutasem durś Kanibali byda słuchoł.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Mieszko I
starszy świeżak

18-12-2008, 14:56

Jakimś wielkim fanem Kanibali nie jestem, ale lubię czasem zmasakrować się "Tomb Of The Mutilated". To był mój pierwszy kontakt z tym zespołem i pewnie dlatego lubię tą płytę. Szanuję ten zespół bo to wciąż żywa legenda US Death Metalu, niech grają jak najdłużej, bo mają dla kogo... :D
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

20-12-2008, 12:37

Revenant pisze:
AroHien pisze: No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.
Nie twierdzę, że tak nie jest, dlatego na początku tego stwierdzenia pojawiło się dość wymowne "Moim zdaniem" :wink:

All clear? :wink:
Luz. Ja tylko nie rozumiem jak ktos, jako tako, osluchany z death metalem moze miec problem z rozroznianiem ich ostatnich plyt. Rozumiem, ze sie moga nie podobac ale uwazac, ze sa identyczne...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-12-2008, 12:47

powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna :lol:
Some serious shit?
postuje jak opętany!

20-12-2008, 12:59

nie ma jak to zdrowy ładunek przesady ;] pójdzmy dalej - 100% płyt z US dm jest identyczna, nawet z tym nagranym w innych, niż USA krajach
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

20-12-2008, 13:17

twoja_stara_trotzky pisze:powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna :lol:
To zdanie jest dokladnie tak prawdziwe jak: 'Deathspell Omega to identyczne granie jak Satyricon :wink: '
Some serious shit?
postuje jak opętany!

20-12-2008, 13:22

no, tym bardziej, że trocki kreuje tu gusta i pretenduje do miana największego kozeiro na forum - zataz obok Marii :) tylko to pierdolenie bzdur czasami, szczególnie przy takiej wiedzy, rzuca cień na ich anielskie dusze :)
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

20-12-2008, 13:50

twoja_stara_trotzky pisze:powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna :lol:
dobre
In a world of compromise...some don't
ODPOWIEDZ