CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CANNIBAL CORPSE
z tych sampli wnioskuję, że nowy krążek będzie kolejną identyczną płytą z plastikowym brzmieniem 

Bo pewnie u ciebie znajomość Cannibali sprowadza się do znajomości kilku bardziej chwytliwych i słynniejszych kawałków z ich dyskografii.. takich które szybciej przyswoi mniej wyrafinowane death metalowe ucho
Idż sobie do DsO, nie kalecz tematu.

- Revenant
- postuje jak opętany!
Kiedy Trotzky ma rację całkowitą 
Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. Generalnie nowy album w ogóle mnie nie grzeje, wiadomość o 2 nowych kawałkach Autopsy zelektryzowała me cielsko i napełniła ekstazą, wiadomość o nowym albumie CC skwitowałem jedynie myślą "o znowu beznadziejna okładka".

Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. Generalnie nowy album w ogóle mnie nie grzeje, wiadomość o 2 nowych kawałkach Autopsy zelektryzowała me cielsko i napełniła ekstazą, wiadomość o nowym albumie CC skwitowałem jedynie myślą "o znowu beznadziejna okładka".
-
mam podobnie, ale to nie zmienia faktu, że i tak go kupięRevenant pisze:.Generalnie nowy album w ogóle mnie nie grzeje, .

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.Revenant pisze:
Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. .
- Skaut
Kłopotu pewnie nie sprawia, ale jak kiedyś wielbiłem takie "Vile" czy "Tomb of the Mutilated", tak teraz mam problem z przesłuchaniem jednej płyty w całości. Kompletnie zobojętniał mnie ten zespół.AroHien pisze:No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.Revenant pisze:
Moim zdaniem od czasu "Bloodthirst" , z małym wyjątkiem w postaci bardzo dobrego "Gore Obssessed", ciężko ich płyty rozróżnić od siebie. Można by je wrzucić razem i zrobić jeden mega-album, a ja nie odczułbym różnicy. .
Coś tam było! Człowiek!
- Revenant
- postuje jak opętany!
Nie twierdzę, że tak nie jest, dlatego na początku tego stwierdzenia pojawiło się dość wymowne "Moim zdaniem"AroHien pisze: No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.

All clear?

-
- rasowy masterfulowicz
A jesli chodzi o okres z Fisher'em - Gore Obsessed
- Revenant
- postuje jak opętany!
Chyba porównanie CC do Motorhead trochę na wyrost Mario
Bo o ile w Motorhead w 110% się zgadzam co do różnic pomiędzy płytami i praktycznie większą część ich dyskografii słucham z wielką przyjemnością, tak CC zwyczajnie muli mnie i nie słyszę w ich późniejszych płytach nic a nic co by mnie skłoniło do częstszego sięgania po nie. I nie zrzucałbym tu winy na ich pobieżne odsłuchanie, bo już wcześniej spotkałem się z taką teorią jak Twoja i poświęciłem im sporo czasu ... i dalej nic. Dla mnie wpadli w pułapkę monotonii.

- Kingu
- weteran forumowych bitew
Sample nie zwiastują nie tylko nic ciekawego ale co gorsza nic innego. Wywalili "łysego" bo ponoć za proste numery tworzył. Wypadałoby więc oczekiwać zmian...
- Skaut
ot i cały fenomen kapeli w dupe strzeliłRevenant pisze:Chyba porównanie CC do Motorhead trochę na wyrost MarioBo o ile w Motorhead w 110% się zgadzam co do różnic pomiędzy płytami i praktycznie większą część ich dyskografii słucham z wielką przyjemnością, tak CC zwyczajnie muli mnie i nie słyszę w ich późniejszych płytach nic a nic co by mnie skłoniło do częstszego sięgania po nie. I nie zrzucałbym tu winy na ich pobieżne odsłuchanie, bo już wcześniej spotkałem się z taką teorią jak Twoja i poświęciłem im sporo czasu ... i dalej nic. Dla mnie wpadli w pułapkę monotonii.

Coś tam było! Człowiek!
Maria, nie nuży cię bo to absolutna ekstraklasa i geniusz bije z ich każdego kawałka... ta rytmika, te gitary, te wokale, to brzmienie.. już nie chodzi nawet o to, że posłuchasz 3 sekundy i słyszysz że to Cannibal Corpse bo tą cechę ma conajmniej kilka zespołów death metalowych na świecie, ale o wybitną jakość muzyki. Zgadzam się z tobą że "The Wretched Spawn" to killer wśród ich ostatnich płyt... te zmiany temp.. ta spontaniczność. Ponadto da się zauważyć że odkąd przyszedł do składu Pat O'Brian ich riffy i sporo kawałków nabrały charakterystycznego jakby takiego dusznego i transowego wymiaru. Właśnie na "The Wretched Spawn" wraz z melodyjnymi pomysłami i ciągotkami Owena stworzyło potężną mieszanke wybuchową. Lecz do składu wrócił Barret który za swoją grę na "The Bleding" i grę i kompozycje na "Vile" po prostu rządzi i ta posada mu się należy !! w 100 % pasuje on do Cannibali. Czekam na nową płytę.
- Block69
- zahartowany metalizator
Fajne te sample.
"Kill" to wyjątkowo udana płyta. Dla mnie najlepsza z Fisherem obok "Gore Obsessed". Otwieracz czy kolejny Make Them Suffer rozpierdalają.
Nawet jak już byda starym laciem siedzącym we laubie z oklapniętym kutasem durś Kanibali byda słuchoł.
"Kill" to wyjątkowo udana płyta. Dla mnie najlepsza z Fisherem obok "Gore Obsessed". Otwieracz czy kolejny Make Them Suffer rozpierdalają.
Nawet jak już byda starym laciem siedzącym we laubie z oklapniętym kutasem durś Kanibali byda słuchoł.
PENIS METAL
- Mieszko I
- starszy świeżak
Jakimś wielkim fanem Kanibali nie jestem, ale lubię czasem zmasakrować się "Tomb Of The Mutilated". To był mój pierwszy kontakt z tym zespołem i pewnie dlatego lubię tą płytę. Szanuję ten zespół bo to wciąż żywa legenda US Death Metalu, niech grają jak najdłużej, bo mają dla kogo... 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Luz. Ja tylko nie rozumiem jak ktos, jako tako, osluchany z death metalem moze miec problem z rozroznianiem ich ostatnich plyt. Rozumiem, ze sie moga nie podobac ale uwazac, ze sa identyczne...Revenant pisze:Nie twierdzę, że tak nie jest, dlatego na początku tego stwierdzenia pojawiło się dość wymowne "Moim zdaniem"AroHien pisze: No coz moze Ty masz problem z rozroznieniem ich plyt, mi (a pewnie wielu innych by sie znalazlo) to klopotu nie sprawia.![]()
All clear?
- twoja_stara_trotzky
powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna 

-
- postuje jak opętany!
nie ma jak to zdrowy ładunek przesady ;] pójdzmy dalej - 100% płyt z US dm jest identyczna, nawet z tym nagranym w innych, niż USA krajach
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
To zdanie jest dokladnie tak prawdziwe jak: 'Deathspell Omega to identyczne granie jak Satyricontwoja_stara_trotzky pisze:powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna

-
- postuje jak opętany!
no, tym bardziej, że trocki kreuje tu gusta i pretenduje do miana największego kozeiro na forum - zataz obok Marii
tylko to pierdolenie bzdur czasami, szczególnie przy takiej wiedzy, rzuca cień na ich anielskie dusze 

- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dobretwoja_stara_trotzky pisze:powiem więcej - 99% płyt z amerykańskim death metalem jest identyczna
In a world of compromise...some don't