SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: SEPULTURA

02-12-2008, 08:24

Rattlehead pisze:http://www.myspace.com/sepultura
2 nowe kawałki jakby kogoś interesiło
Hehe, niezłe, słychać, że chłopaki kilka płyt emo-corowców liznęli :) Drugi kawałek to oldskul, nic nowego kompozycyjnie, ale obydwa mają bardzo ciekawe i fajne brzmienie gitary. Sepulturas current songs always indicate the future of heavy metal, kłamczuszki :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

02-12-2008, 10:07

Wieje nudą od tych nowych kawałków.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

02-12-2008, 11:05

Posłuchałem bo za młodu wielkim fanem byłem. Od sledzenia ich wydawnictw na bieżąco odpadłem jakoś tak po Arise... no i te nowe kawałki... są. Wokal Green'a jakos mi nie lezy, brzmienie ciut zmulone (ale głebokiw, w sumie daje radę), ale kompozycje jakies takie mało porywające. Sukcesu to ja im nie wróżę. Jak będę chciał posłuchać czegoś nowego w klimacie Sepy ze "Sredniego okresu" to zapodam Cavalera Conspiracy albo ostatnie Soulfly'e. Może to nie to samo... ale jakoś bardziej jest Sepulturowate niz obecna Sepa
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

02-12-2008, 11:16

Ja przy Sepulturze zatrzymałem się na Roots, z pózniejszych rzeczy praktycznie nie słyszałem niczego. Nagrali jakąs płytę godna starszych wydawnictw? NIe chodzi mi tu o styl, ale o jakość muzyki.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

02-12-2008, 11:27

Gotharus pisze:Ja przy Sepulturze zatrzymałem się na Roots, z pózniejszych rzeczy praktycznie nie słyszałem niczego. Nagrali jakąs płytę godna starszych wydawnictw? NIe chodzi mi tu o styl, ale o jakość muzyki.
Zdarzało im się nagrać rzeczy w porywach dobre, ale po (przed - jak kto uważa ;) ) Roots spadli ligę niżej. Nie ma co ukrywać, że Sepultura gra w Soulfy i CC ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-12-2008, 11:37

Teraz pojada podbic USA z tym czarnym wokalista, to koniec cywilizacji białego człowieka
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

02-12-2008, 11:47

Tak se doszedłem dzisiaj do wniosku, że ten zespół nie jest mi już w ogóle do szczęścia potrzebny. Starsze płyty nie wytrzymały u mnie próby czasu, Roots i Chaos też kiedyś dużo lepiej wchodziły. O płytach z murzynem nawet nie wspominam. Jedynie Dante dało sie posłuchać. Debiut SARCOFAGO zmiata ich wszystkie stare płyty razem wzięte.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-12-2008, 12:06

zawsze mnie dziwila ogromna popularnosc Sepultury... bo w sumie to tak daleko im do Wielkiej Trójcy Thrashu :roll:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

02-12-2008, 12:19

Jakiej Wielkiej Trójcy Thrashu? Afryk..bleh Amerykańskiej czy europejskiej? :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-12-2008, 12:27

Gothmog pisze:Posłuchałem bo za młodu wielkim fanem byłem. Od sledzenia ich wydawnictw na bieżąco odpadłem jakoś tak po Arise... no i te nowe kawałki... są. Wokal Green'a jakos mi nie lezy, brzmienie ciut zmulone (ale głebokiw, w sumie daje radę), ale kompozycje jakies takie mało porywające. Sukcesu to ja im nie wróżę. Jak będę chciał posłuchać czegoś nowego w klimacie Sepy ze "Sredniego okresu" to zapodam Cavalera Conspiracy albo ostatnie Soulfly'e. Może to nie to samo... ale jakoś bardziej jest Sepulturowate niz obecna Sepa
moim zdaniem cavalera conspiracy i soulfly to znacznie gorsza muzyka niz nowa sepultura. przy czym oni sami sa niestety sredni. ale te kawalki wroza plyte, ktorej mozna bedzie posluchac od czasu do czasu, tak dla odmiany.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-12-2008, 12:39

4m pisze:Jakiej Wielkiej Trójcy Thrashu? Afryk..bleh Amerykańskiej czy europejskiej? :)
Trojca Thrasu jest tylko jedna Sodom, Destruction, Kreator... :twisted:
vomit

02-12-2008, 12:42

Riven pisze:moim zdaniem cavalera conspiracy i soulfly to znacznie gorsza muzyka niz nowa sepultura.
tak właśnie. cavalera conspiracy to gówno.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2008, 13:05

po prostu cala otoczka sprawia wrazenie durnej jak cholera. w ogole tak wlasnie prezentuje sie max cavalera, mniej wiecej od czasu roots.

TRIBE!! UNITY!! FUCK OFF! MOTHERFUCKER!! YO!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

02-12-2008, 13:06

zupełnie poza zasięgiem moich zainteresowań te wszystkie cc, soulflye i nowe sepultury.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

02-12-2008, 13:22

Riven pisze: TRIBE!! UNITY!! FUCK OFF! MOTHERFUCKER!! YO!
hehehehehee W sumie trafiłeś w sedno. :D hehehehe Ale z drugiej strony otoczkę mozna olać i po prostu posłuchać muzy. a ta w swej prostocie jest bardzo energetyczna i... no "fajna" taka. I jak masz ochotę na "fajną" muzę to sobie puszczasz i jest git. Mi to od czasu do czasu pasuje. A jak chcesz coś innego to sobie puszczasz coś innego... i też jesteś zadowolony. Niby proste... jak będę chciał otoczki to sobie zapodam Shining albo kurwa DMDS Mayhem:P
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2008, 13:31

jak chce fajnej muzyki to zapodaje sobie Arise albo Beneath the Remains :)

nie chodzi o to, ze przeszkadzaja mi teksty czy okladki (ktore sa fatalne). po prostu klimat tej muzyki jest wlasnie taki YO MUTHAFUCKA... no w koncu slychac co on tam wyspiewuje ; ) poza tym soulfly kojarzy mi sie z nastolatkami w szerokich spodniach i dredach. nie lubie takich :D

na Roots jest jeszcze pare fajnych riffow, ale generalnie calosc bardzo mnie nudzi
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

02-12-2008, 19:14

Block69 pisze:Tak se doszedłem dzisiaj do wniosku, że ten zespół nie jest mi już w ogóle do szczęścia potrzebny. Starsze płyty nie wytrzymały u mnie próby czasu, Roots i Chaos też kiedyś dużo lepiej wchodziły. O płytach z murzynem nawet nie wspominam. Jedynie Dante dało sie posłuchać. Debiut SARCOFAGO zmiata ich wszystkie stare płyty razem wzięte.
uważam tak samo
Awatar użytkownika
Gotharus
postuje jak opętany!

02-12-2008, 19:50

Ja uważam odwrotnie :)
vulture

06-12-2008, 01:03

ja również ,a za najlepszy album zawsze będę uważał ROOTS,tak tutaj opluwany :lol:
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

06-12-2008, 02:22

Jak dla mnie mogli zniknac po arise, ale ja mlody jestem wiec...
ODPOWIEDZ