TO CO CZYNI MNIE INNYM OD WAS WSZYSTKICH

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: TO CO CZYNI MNIE INNYM OD WAS WSZYSTKICH

16-09-2008, 09:13

Adrian696 pisze:
Mol pisze:
wolf pisze:dla mnie nr. z HH jest i pozostanie Hemp Gru "Klucz" to dla mnie święty album fakt ,że teksty momentami dziwne ale ważne ,że zawarta na nim muzyka mnie rozwala
O ja jebie...
a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy gra :lol: :lol: :lol:
Tu zapewne chodzilo o wyscigi open-mindu, niektorzy chcieli pokazac jakie maja szerokie horyzonty i wyszlo, ze maja tak szerokie, ze im sie za uszami zeszly posuwajac sie do sluchania skrajnego gowna dla blokersow. Ciekawe czy sluchaniu tego gowna towarzyszy noszenie gaci z kiblem w kroku czy tylko w domu po kryjomu a na ulice koszulka obituary i vital remains :lol:
woodpecker from space
vulture

16-09-2008, 09:38

te teksty są tak tanie i wyświechtane jak dziwki z Bangladeszu. Ale od razu widać kogo ineresuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-09-2008, 09:50

No wlasnie dobrze to ujales, muzyka a nie sepleniace monologi sfrustrowanych blokersow a w Bangladeszu nigdy nie bylem :D
/m\ Death And Black Metal And Hip-hop Maga ZIne /m\
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

16-09-2008, 09:56

Vulture, ale przyznaczej, że w tym razem było więcej chęci sprowokowania niż zwykłej woli pogadania o muzyce :)
Tak wnoszę, bo pamiętam tu taki temat o Dr. Dre i intencje autora (bodaj Zenka) były chyba identyczne :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 10:31

vulture pisze: Ale od razu widać kogo interesuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
skoro tak bardzo interesuje Cie muzyka - to po co udawałeś takie wielkie oburzenie, kiedy Bonny zapytał o Dode i Rubika????
a nawet jeśli kogoś interesuje tylko metal i pochodne - no to co?? czujesz się lepszy bo podskakujesz w rytm szczekania nastolatków po 5 klasach????
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Skaut

16-09-2008, 10:37

Adrian696 pisze:
Mol pisze:
wolf pisze:dla mnie nr. z HH jest i pozostanie Hemp Gru "Klucz" to dla mnie święty album fakt ,że teksty momentami dziwne ale ważne ,że zawarta na nim muzyka mnie rozwala
O ja jebie...
a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy gra :lol: :lol: :lol:
hehe, az dziw, że w LUSTRACJI nikt na ostatnie pytanie nie odpowiedział : "słuchałbym hip-hopowych squadów" :lol:

a poza tym, parafrazując: "Polski raper nie ma luzu. Rusza się jak wóz z węglem, a przydałoby się trochę polotu i finezji w tym smutnym jak pizda mieście... Nie jest tak, Czarnuchu?" ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 11:14

wolf pisze:
Adrian696 pisze: a na końcu sie okaże, że kilku starych kretynów podpuściło dzieci żeby pokazały co im tak naprawdę w duszy gra :lol: :lol: :lol:
świat się zmienia ,ludzie się zmieniają a ty jak zwykle głupi
idz synku sobie pobaunsuj - poskacz jak kangur - i nie zawracaj głowy...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
vulture

16-09-2008, 11:36

Adrian696 pisze:
vulture pisze: Ale od razu widać kogo interesuje muzyka jako taka a kogo tylko metal i jego pochodne.
skoro tak bardzo interesuje Cie muzyka - to po co udawałeś takie wielkie oburzenie, kiedy Bonny zapytał o Dode i Rubika????
a nawet jeśli kogoś interesuje tylko metal i pochodne - no to co?? czujesz się lepszy bo podskakujesz w rytm szczekania nastolatków po 5 klasach????
jesteś w bardzo bojowym nastroju widzę.Oburzenie?Nikt nie zapytał o Dode i Rubika tylko postawil znak równości między tymi..wyrobnikami szoł biznesu a K44.Wrzucił ich do tego samego wora ,co znaczy ze nie posiada nawet elemntarnej wiedzy w temacie.
aryman
postuje jak opętany!

16-09-2008, 11:40

Jak tak przypadkiem się tu wpiąłem i poczytałem o tak szerokich horyzontach muzycznych niekórych forumowiczów, to na usta ciśnie się jeden komentarz: "o ja cież pierdolę (a staram się unikać wulgaryzmów), co tu się, kurwa, dzieje". Joł. I to wszystko w temacie.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 11:52

vulture pisze: jesteś w bardzo bojowym nastroju widzę.Oburzenie?Nikt nie zapytał o Dode i Rubika tylko postawil znak równości między tymi..wyrobnikami szoł biznesu a K44.Wrzucił ich do tego samego wora ,co znaczy ze nie posiada nawet elemntarnej wiedzy w temacie.
obok K44 - pojawia sie tu wiele innych grafomańsko-blokerskich "składów" - jeśli nie dostrzegasz, że to wszystko "muzyczny śmietnik" to chyba Twoja wiedza jest mniej niż elementarna... najpierw belkę u siebie potem patrz na źdźbła u innych...
vulture

16-09-2008, 11:54

nie bardzo rozumiem co masz na myśli...o jakie nazwy chodzi konkretnie?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 11:59

vulture pisze:nie bardzo rozumiem co masz na myśli...o jakie nazwy chodzi konkretnie?
no to przejrzyj wątek od początku - pojawiało sie wiele nazw - nie skończyła sie dyskusja na K44...
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 12:02

k44
paktofonika
grandmaster flash
mc rene
dr dre
fisz
emade
NAS
Hemp Gru

Reasumując :)
Yare Yare Daze
vulture

16-09-2008, 12:05

Ale MNIE interesuje TYLKO K44 I PAKTOFONIKA w tym wątku.moze pomyliłem Ci się z wolfem? :wink:
vulture

16-09-2008, 12:07

Adrian,przyznaj się,słuchałeś tego trochę? gdybyś miał ocenić z najszerszej i możliwie najbardziej obiektywnej perspektywy twórczość wspomnianych przeze mnie kapel to jakby to wyglądało?
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 12:07

Się otwiera puszkę pandory, to się nie dziwi, że różne straszne rzeczy wypływają :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 12:32

vulture pisze:Adrian,przyznaj się,słuchałeś tego trochę? gdybyś miał ocenić z najszerszej i możliwie najbardziej obiektywnej perspektywy twórczość wspomnianych przeze mnie kapel to jakby to wyglądało?
niestety rozczaruje Cie - nigdy sam z nieprzymuszonej woli nie słuchałem HH... z najbardziej obiektywnej perspektywy - tam nie ma muzyki... 3 powtarzające sie sample to nie muzyka, a literacko tez słabo....
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 12:40

A po co Ci Adrian jakieś literackie wzruszenia i inne kity, które są wciskane lumpenkretynom z blokowisk? Wszystkich ulicznych filozofów można jak jeden mąż spuścić w klopie, ale przecież są wyjątki. Ja, przyznam się lubię tylko jeden album hh autorstwa Insane Clown Posse - totalne świry, zaplute, maniackie wokale, teksty horror/bluzgające, kolesie mają ma koncie koncerty m, in. z Misfits czy Genitorturers i to o czymś świadczy, do tego poryty clownowy image... Można podejść do tego jak do rasowego, pochrzanionego rock'n'rolla i cała naciągana "mądrość ulicy" może spierdalać w podskokach :roll:
Wystarczy pokazać środkowy palec wizji tej muzyki prezentowanej i zdominownej przez ulicznych meneli i wszystko staje się proste :wink:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 12:42

ale ponoć HH to przede wszystkim teksty - no a jak tu jest słabo - to po co sobie tym głowe zawracać - muzycznie bieda, literacko też - no to o co chodzi jakby????
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 12:52

No właśnie - "ponoć" - ale pamiętaj, że to kryterium wartości zostało stworzone przez półanalfabeckie kręgi lumpów z blokowisk, więc nie mogą sobie oni zdawać sprawy z wartości tych tekstów, a że liczba ich jest przeważająca to efekt jest jaki jest:)
Dlatego ja wolę teksty ICP nie odbiegające często od misfitsowego wzorca w pokurwionej oprawie muzycznej, bo właśnie nie ma to wiele wspólnego z tym hh, jaki 99% ludzi zna zarówno z TV, jak i z polskiej sceny wielkich myślicieli ulicy. I tyle :)
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ