WARPATH (Ger)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: WARPATH (Ger)

11-09-2008, 22:55

Adrian696 pisze:Triceps - ale oni Wielka Trójca zostali okrzyknięci wieki temu :D a że określenie zostało dla potomnych :D zreszta - gdyby nie ta trasa koncertowa kilka lat temu to chyba nikt by tego określenia nie pamietal....
i nie zapominaj o jednym - to oni inspirowali setki zespołów a nie WARPATH (aczkolwiek mnie w tę awanturę kto lepszy nie mieszajcie, ja lubie oba nurty germanskiego thrashu i ten prosty jak cep i ten finezyjny jak kokardka)...
No zgadza sie, ale na poczatku nja zaznaczylem ze wedlug mnie jest inaczej, to znaczy ze ja inaczej uwazam, znaczy ze mam inne zdanie na ten temat etc. Niektorzy za swieta trojce do dzisiaj uwazaja te z biblii a inni sex alcohol i rokendrol :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 08:22

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: Niby jakimi a ze Maria pisze ze kto nie lubi Sodom ten pedal to ci jakos nie przeszkadza.
bo to prawda :))) hehehehe! wyluzujcie chłopaki, przecież wiadomo w jakim tonie ta rozmowa była utrzymana ;)
Ale ja to wiem ale rob najwyrazniej nie. ;))
PS. I nieprawda ;))
Maria Konopnicka pisze:Warpath-Crematory-Lacrimosa. Co ja na to poradzę?
Maria-remiza-ziemniaki ;)
Maria Konopnicka pisze:Ups! WARPATH już dawno nie istnieje. Ups!
Znasz cos takiego jak "koncz wasc wstydu oszczedz" ? :lol: Chlopaki wiedzieli kiedy zejsc ze sceny a nie ciagnac zalosne widowisko zeby tylko kase ciagnac :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

12-09-2008, 08:26

Triceratops pisze: Maria-remiza-ziemniaki ;)
:lol:
Awatar użytkownika
hcpig

12-09-2008, 10:09

Po kliku odsłuchach debiutu to gitara ten Warpath, nie nuży ani trochę, ale łeb straciłem całkiem dopiero przy coverze (jest śliczny).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 10:30

jester pisze:Po kliku odsłuchach debiutu to gitara ten Warpath, nie nuży ani trochę, ale łeb straciłem całkiem dopiero przy coverze (jest śliczny).
moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-09-2008, 10:41

aryman pisze:Niesamowicie zabawne jest, że niektórzy usiłują się dowartościować lub zaleczyć kompleksy za pomocą internetowego forum. :lol:
np. przez wmawianie wszystkim innym DLACZEGO sluchaja chujowej, wg. Ciebie, muzyki - przeciez wiesz lepiej :lol:
uwielbiam internetowych psychoanalitykow
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

12-09-2008, 10:55

Niepotrzebnie odfajkowałem przedwczoraj ignora z tych postów, był miesiąc spokoju, teraz zakładka foes i już przejrzyściej się zrobiło.
Adrian696 pisze:moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...
.

Ale kierunkek generalnie ten sam?
Ostatnio zmieniony 12-09-2008, 10:58 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 10:58

jester pisze:Niepotrzebnie odfajkowałem przedwczoraj ignora z tych postów, był miesiąc spokoju, zakładka foes i już przejrzyściej się zrobiło.
Adrian696 pisze:moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...
.

generalnie tak - ale bardziej Carnivore'owo
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 10:58

Adrian696 pisze:
jester pisze:Po kliku odsłuchach debiutu to gitara ten Warpath, nie nuży ani trochę, ale łeb straciłem całkiem dopiero przy coverze (jest śliczny).
moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...
:shock: Ej no szoke, czworka najslabsza, ale poza tym to nie zgodze sie apsolutnie.

Jak kto chce to moge zmontowac z 1 czy 2 pogladowego ripa , oczywiscie tajnego.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 11:00

Adrian696 pisze:
jester pisze:Niepotrzebnie odfajkowałem przedwczoraj ignora z tych postów, był miesiąc spokoju, zakładka foes i już przejrzyściej się zrobiło.
.

generalnie tak - ale bardziej Carnivore'owo
Calkowita rezygnacja z solowek, zbrutalizowanie brzmienia, wyciagniecie basu do przodu, mniej stricte thrashowych struktur, wiecej dzikosci i kapitalne wokale.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

12-09-2008, 11:04

Bitte schon das Ripen, naturlich.
Ogłuchłem, że ten album czasami lekko pankuje?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 11:04

Triceratops pisze:
Adrian696 pisze: moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...
:shock: Ej no szoke, czworka najslabsza, ale poza tym to nie zgodze sie apsolutnie.

jak sie nie zgodzisz???? wg Ciebie jednyka jest lepsza od 2 i 3???
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 11:12

Adrian696 pisze:
Triceratops pisze:
Adrian696 pisze: moim zdaniem debiucik jest najsłabszy - zdecydowanie najsłabszy - to takie 25% dwójeczki i trójeczki...

jak sie nie zgodzisz???? wg Ciebie jednyka jest lepsza od 2 i 3???
Tak. Ogolnie to pomiedzy jedynka a dwojka moge postawic znak rownosci tylko ze jezeli bede ukladal jedna na drugiej to uloze na szczycie debiut :lol: Dwojka jest kapitalna, ja nawet pierwsza uslyszalem kiedys w rzeszowskim Bescie jeszcze jak przegrywali pylty ale debiut IMHO niszczy krajobrazy, zwlaszcza te pojebane wstawki Forest Of.. daja klimatu.

@ aha i bez sęsu pokolorowales to na czerwono :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 11:20

nie no błagam - jedynka to album dobry ale dopiero dwójka ukazała prawdziwe oblicze WARPATH...
DCI Hunt

12-09-2008, 11:49

Ja niestety słyszałem tylko "Massive" i swego czasu bardzo mi się podobał, ale słabo już pamiętam muzykę. Chętnie bym sobie przypomniał, ale nie chce mi się szukać taśmy w pufach, wersalkach, kartonach tylko po to, żeby się potem wkurwiać jakością dźwięku. Jeśli ktoś ma jakieś linki to chętnie sobie odświeżę.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 12:06

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze:
Calkowita rezygnacja z solowek, zbrutalizowanie brzmienia, wyciagniecie basu do przodu, mniej stricte thrashowych struktur, wiecej dzikosci i kapitalne wokale.
innymi słowy - zaczęli grać taki thrash, jaki był wówczas w modzie :)
w tym czasie Thrash juz nie był w modzie :D juz w czasie debiutu nie był :D zasadniczo to co oni grali nigdy nie było w modzie :D
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 12:15

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze:
innymi słowy - zaczęli grać taki thrash, jaki był wówczas w modzie :)
No tak Carnovire zaczynalo byc wowczas w modzie :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-09-2008, 12:19

Maria Konopnicka pisze: Thrash przestawał być modny i kapele zaczynały upraszczać, grać ciężej, bardziej groove. Chyba tylko Sodom cały czas był wierny prawdziwemu thrashowi.
hmmm - ale w tym okresie to chyba tylko Sodom i Kreator (który nie uprościł swojej muzyki tylko zaczal eksperymentowac) coś jeszcze nagrywały - reszta zdechła wcześniej - zostajac cały czas w Germanii...
Awatar użytkownika
Triceratops

12-09-2008, 12:57

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: No tak Carnovire zaczynalo byc wowczas w modzie :lol:
Porównanie WARPATH do Carnivore jest zupełnie nie na miejscu. Dla mnie to zupełnie inny klimat
No to do czego ma sens jezeli nie do Carnivore? (ktorego nawet cover popelnili jako wyraz inspiracji)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

12-09-2008, 13:17

FLAC może? Z debiutu zrobiłbym sobie ładny bezstratny cd-r z drukowaną okładką, skoro cd is out of range. Chciałbym to przetestować na normalnym sprzęcie.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ