nie ma co ukrywac że wraz z Roots Sepultura pozyskała bardzo dużą grupę zwolenników z poza metalowego świata sensu stricte,do tego nowomodne wpływy a nawet kwestia image i stąd już niedługa droga do odsądzenia od czci i wiary
SOULFLY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
vulture
Re: SOULFLY - CONQUER
zupelnie inny zespół,wiadomo,dla wielu tamto oblicze pozostaje wciąż jedynym słusznym i akceptowanym.
nie ma co ukrywac że wraz z Roots Sepultura pozyskała bardzo dużą grupę zwolenników z poza metalowego świata sensu stricte,do tego nowomodne wpływy a nawet kwestia image i stąd już niedługa droga do odsądzenia od czci i wiary
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
okres 15-letniego "trv" metalowca-neofity mam juz 5 lat temu za soba i rzeczy, o ktorych wspomniales raczej mi nie przeszkadzaja ; ) po prostu duzo wiecej poweru slysze (ale tez widze!) w wystepie z 91 anizel w tym nagranym 5 lat pozniej.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
mialem wrzucic jedna z moich definicji poweru, mianowicie CELTIC FROST - Synagoga Satanae, ale wtedy napisalbys, ze na Roots slychac CF, ze tez jest wolno, ciezko i walcowato. i co najgorsze, mialbys w sumie racje ; ) tyle, ze jednak Monotheist ma nieporownywalnie lepsze riffy, zajebisty klimat i w ogole jest piekny ; )))
dlatego podam nieco inne oblicze MOCY w rock n rollu:
Dusted sie moze schowac przy tym riffie ; )
dlatego podam nieco inne oblicze MOCY w rock n rollu:
Dusted sie moze schowac przy tym riffie ; )
-
vulture
a tam pierdolenie
ale jak generalnie mam alergie na przytoczony przez Ciebie zespól -tak ten utwór jest ok.
a odnośnie bohaterów topicu; z takimi tematami to chyba czas sie żegnać powoli bo 3 osobom sie spodoba, a 100 innych sie wyleje nawet nie słuchajac.
ale jak generalnie mam alergie na przytoczony przez Ciebie zespól -tak ten utwór jest ok.
a odnośnie bohaterów topicu; z takimi tematami to chyba czas sie żegnać powoli bo 3 osobom sie spodoba, a 100 innych sie wyleje nawet nie słuchajac.
- Riven
- Kontakt:
ale zacheciles mnie do tej nowej plyty i na pewno jej poslucham. wiec nie pierdol i jedz pod prad ;] \m/
-
vulture
daj spokoj,a jak nowy Slipknot okaże sie zajebisty,to co,znowu mam kopac piłke przeciwko całemu światu?
choć z drugiej strony coś sie dzieje,opinie są krańcowo różne a nie jest tak że np.wysmarujesz topic o Ofermod ,wszyscy sie zgadzaja i temat idzie sie jebać po 5 sekundach
choć z drugiej strony coś sie dzieje,opinie są krańcowo różne a nie jest tak że np.wysmarujesz topic o Ofermod ,wszyscy sie zgadzaja i temat idzie sie jebać po 5 sekundach
- Riven
- Kontakt:
nie ma sie co przejmowac. nawet jak wiekszosc oleje, to chyba liczy sie, ze ktos skorzysta. co do slipknot - sluchalem jakis sampli i naprawde jest srogo, brutalnie i z blastem - i byloby zajebiscie gdyby nie te slodziutkie partie z czystym wokalem. nie ze czysty wokal mi przeszkadza - gorzej z jego ckliwa melodyjka. no ale musze posluchac tego stuffu jeszcze raz, bo juz teraz nie bardzo pamietam jak to lecialo. generalnie ta kapela ma pare dobrych numerow i tak jak jej nie lubie, tak dajmy na to Peope=Shit mnie rozdupcza.
- akall
- zaczyna szaleć
popieram w 100%Riven pisze:nie ma sie co przejmowac. nawet jak wiekszosc oleje, to chyba liczy sie, ze ktos skorzysta. co do slipknot - sluchalem jakis sampli i naprawde jest srogo, brutalnie i z blastem - i byloby zajebiscie gdyby nie te slodziutkie partie z czystym wokalem. nie ze czysty wokal mi przeszkadza - gorzej z jego ckliwa melodyjka. no ale musze posluchac tego stuffu jeszcze raz, bo juz teraz nie bardzo pamietam jak to lecialo. generalnie ta kapela ma pare dobrych numerow i tak jak jej nie lubie, tak dajmy na to Peope=Shit mnie rozdupcza.
opcionganie jest w pyte
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
The sateless, wandering serpent curls and glides
- Riven
- Kontakt:
-
walther
- świeżak
??
Ostatnio zmieniony 29-07-2008, 21:56 przez walther, łącznie zmieniany 1 raz.
Only True, Fucking, Grim, Pagan, Satanik, Evil, Necro, Norwegian, Brutal, Symphonic, Atmospheric, Industrial BLACK METAL
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ten zespół może i wali ale raczej konika rączką a Fedor nie wkurwia się. Poczytaj wywiady z tym panem.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
to byłoby super ale z tego co na razie przeczytałem o tym albumie to może być różnie, w każdym razie tytułowy wałek jest świetny, 25.08 sprawdzi się jak resztavulture pisze:a jak nowy Slipknot okaże sie zajebisty:
sprawdź kawałek "All Hope is Gone"Riven pisze:tak dajmy na to Peope=Shit mnie rozdupcza.
I AM MORBID
- 4m
- weteran forumowych bitew
Fajnie słyszeć, że Massimiliano Antonio ciągle w niezłej formie, a przecież w poniedziałek 39-ka mu strzelivulture pisze:na zachęte dla zainteresowanych;
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Tu jest podobno Vincent, ale po tym, co usłyszałem myślę, że nie powinien firmować swoim zasłużonym nazwiskiem tej małpiej muzyki. Na cały album nie ma czasu, ochoty i siły.
Yare Yare Daze
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
rzeczywiście jest wychwyciłem, drze się w refrenie( właściwie cały utwór brzmi jak refren ), a sam kawałek nużący ale obciachu nie majester pisze:Tu jest podobno Vincent, ale po tym, co usłyszałem myślę, że nie powinien firmować swoim zasłużonym nazwiskiem tej małpiej muzyki. Na cały album nie ma czasu, ochoty i siły.
I AM MORBID
- 4m
- weteran forumowych bitew
No to napisz Vincentowi co powinien robić, a co niejester pisze: Vincent [...] nie powinien firmować swoim zasłużonym nazwiskiem tej małpiej muzyki.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
wolf
ja juz szykuje kesz na tą płytę,słucham od wczoraj mp3 i kurwa jest zajebiscie w takim "Fall of the Cycophants" powiało klimatem z czasów "Arise" ostro jadą non stop