vulture pisze:Teksty - słowa klucze,cytaty z Sepultury (patrz np.The Song Remains Insane,Terrorist - przytoczone sa cale fragmenty)
dokladnie, walkowane non stop ciagle te same pomysly. ktore zreszta nigdy nie byly super.
prostacka? powiedziałbm prosta.on nie jest jakimś technikiem,ale jest dobrym,okazjonalnie doskonałym kompozytorem.
na pierwszych dwoch plytach - tak, imo tak. objechane riffy, zzynki z korn itp... potem jest juz chyba lepiej, ale jak mowilem, nie znam pozniejszych plyt. mam na oryginalach 2 pierwsze i ostatnio wlaczylem sobie zeby zobaczyc, czy cos da sie z tego wyciagnac, ale nie. jedynie instrumentalne kawalki daja rade ; ) btw, Max byl moim zdaniem bardzo dobrym kompozytorem, ale tak do Chaos wlacznie ; ). w ogole ja kocham takie np. Beneath the remains; uwazam, ze jest to jedna z najlepszych plyt thrashowych w ogole, z doskonalymi partiami gitary rytmicznej Maxa. w samym utworze tytulowym jest z tego co pamietam 36 riffow - z czego wiekszosc zajebista ; )
Otoczka? chodzi ci o grupę docelową do której ta muzyka jest/ma byc adresowana/new metal/mtv/ i ten teges?
moze tez, ale nie to jest najwazniejsze. mam na mysli caly ten hujowy 'plemienny' klimat. to bylo dobre na 2 plytach sepultury (chociaz Roots mnie juz teraz strasznie nudzi...), ale ciagnac to w nieskonczonosc to przesada. ale jak widze juz z tym skonczyli - wiec moze byc niezle. poza tym odnosze wrazenie, ze Maxiu bardzo chcial dac swoim wiernym fanom poczucie przynaleznosci do jakiejs solidarnej grupy - plemienia : D wiem, ze to smiesznie brzmi, ale to widac w tekstach i to wlasnie jest smieszne.
Jungle people jungle
Never underestimate our power
Jungle people jungle
Never underestimate our power
z tego co pamietam jest duzo wiecej takich kwiatkow.