Doskonała recenzja dowolnej płyty Hate Eternal.Riven pisze:lol , przed chwila sluchalem, wylaczylem - i juz nie pamietam jak to brzmialo ; ))
HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Bez przesady. To bardzo dobra grupa, ale nie na kilka przesłuchań. To nie wpada od razu w ucho i w głowe. Trzeba dać temu czas. Mają swój styl od początku - furiacki, agresywny i do przodu. Po prostu nie w waszym guście.longinus696 pisze:Doskonała recenzja dowolnej płyty Hate Eternal.Riven pisze:lol , przed chwila sluchalem, wylaczylem - i juz nie pamietam jak to brzmialo ; ))
- Husar
- weteran forumowych bitew
Madrze prawisz:). Dodam ,ze "King..." to jeden z najbardziej intentyswnych i miesistych albumow jakie znam. Miazga i rozpierdol. Inne plyty tez masakruja dlatego po nowym albumie tez spodziewam sie tej intensywnosci. Dobrze ,ze chlopaki grzeja tak jak grzeja i nie zmieniaja sie w jakies pitu pitu dla pedalskiej masy:)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Racja, na jedno, góra dwa.długopisyyyyyyyyyy pisze: Bez przesady. To bardzo dobra grupa, ale nie na kilka przesłuchań.
Wpada od razu, wypada jeszcze prędzejTo nie wpada od razu w ucho i w głowe.
Jak się podpalić nie chce, trzeba poczekać aż się zajmie.Trzeba dać temu czas.
Nie ma w tym ani furii, ani agresji, i są "do przodu ale w miejscu". Aha, stylu też za grosz nie mają.Mają swój styl od początku - furiacki, agresywny i do przodu.
HE to zespół dla ludzi bez gustu.Po prostu nie w waszym guście.
Płyty Hate Eternal mają chyba wszystkie cechy, których nienawidzę w muzyce metalowej.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
Zamiast wieRZyć innym na słowo wolę sam posłuchać i stwierdzić, że ta muzyka jest gówno warta, zdanie swoje podpieram przesłuchanym materiałem, nie wziąłem go z powietrza.Nie odkryłeś intensywności Hate Eternal, nie poczułeś jej. Dla ciebie nie bo nie! wszystko jest proste jak u ośmiolatka... Uwież innym na słowo... ta muzyka jest bardzo wartościowa.
- przewidywalnośćmógłbyś wymienić te cechy?
- wyrachowanie
- zachowawczość
- przerost formy nad treścią (zasypywanie słuchacza toną technicznych smaczków, za którymi się nic nie kryje)
- miałkość
Give birth to something dead
- Morph
- Kontakt:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
nowy kawalek kojarzy sie z ostatnimi dokonaniami naszego Deception - podobny klimat. Od dawna wiadomo ze dokonania Rutana sa inspiracja dla grajkow z Mielca, ale tym razem nasz zespol muzyczny wyprzedzil HE( nie chodzi mi o jakosc muzyki, ale o podobny styl gry, ten utwor spokojnie moglby sie znalezc na Nails Sticking Offensive )
ja najlepiej pamietam Powers that Be z King of all Kings - do tego utworu jak do zadnego innego pasuje wyraz intensywnosc
Riven pisze:Dwa utwory HATE ETERNAL zapadly mi w pamieci - Behold Judas i instrumentalny The Faceless One (?). slyszalem 3 plyty ; )
ja najlepiej pamietam Powers that Be z King of all Kings - do tego utworu jak do zadnego innego pasuje wyraz intensywnosc
-
- rasowy masterfulowicz
- lucass
- weteran forumowych bitew
-
- w mackach Zła