DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-10-2007, 13:14

ja wlasnie zamierzam dac jej jeszcze jedna szanse. sluchalem jakis czasem temu bardzo pobieznie i calkowicie odrzucily mnie te pedalskie solowki. moze teraz bedzie lepiej. poza masturbacja pana katolika to na pewno co najmniej dobry album.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

31-10-2007, 13:20

Co by tam sobie Maniek pod nosem nie gadał, to od "Serpents..." jest równia pochyła, z małym wyskokiem w postaci "Scars...". Kiedy wychodził "Insineratehymn" dawałem fory temu krążkowi "bo to Deicide i nie mogli przecież dać dupy", a dziś nie chce mi się nawet wkładać tego do odtwarzacza

Niemniej nawet "Serpents..." i "Scars..." razem wziete to nędzne echo debiutu czy "dwójeczki".

Benton powinien wrzucić sobie na luz i pójśc drogą podobną do EXODUS - wziąć 10-letni urlop, zaprosić z powrotem przypakowanych braciszków i przyjebać czymś na miarę "Legion"
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

31-10-2007, 16:42

No kurwa super news bo już sie wystraszyłem, że Master Santolla nie zagra na nowym Deicide a byłaby to wielka strata a tak to moge być spokojny, że nowa płyta zmiażdzy jeszcze bardziej niż poprzednia i na podium z ery Hofmanów zostanie tylko Legion hahaaaaaa !
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-10-2007, 18:29

Solówki Santolli w DEICIDE nie są pedalskie tylko niszczące. O wiele lepsze choćby od tych z dwóch ostatnich płyt VITAL REMAINS. Ten koleś to mistrz (zresztą wystarczy zobaczyć w jakim tonie wypowiada się o nim na przykład Tony Lazaro). W solosach łączy wszystko co najlepsze i niezbędne w muzyce takiej grupy jak DEICIDE. Na to co pokazał w "Desecration" brak mi słów.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2007, 18:52

nie wiem, z tego co pamietam, to ta plyta brzmi tak - miazdzace brzmienie, fajne, brutalne riffy i nagle wszystko spierdolone potokiem tandetnych melodyjek. co do vital remains - Icons of evil jest dla mnie nie do sluchania, ale na Dechristianize te solowki jakos mi nie przeszkadzaja, a wrecz przeciwnie - jest kilka zajebistych. Owszem, sa nie mniej melodyjne, ale nie az tak kiczowate. Poza tym tam one jakos lepiej pasuja do calosci.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-10-2007, 19:38

Nijak zgodzić się nie mogę. Kto powiedział, że brutalny Death Metal nie może być przyozdobiony tak wyeksponowanymi solówkami?
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

31-10-2007, 19:47

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Nijak zgodzić się nie mogę. Kto powiedział, że brutalny Death Metal nie może być przyozdobiony tak [b]wyeksponowanymi solówkami[/b]? [/quote]

Wyeksponowane solówki to zupełnie nietrafne określenie, poszukajmy jakiegoś lepszego... o, na przykład "pedalskie solówki" oddaje istotę rzeczy, co nie Riven? :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2007, 19:49

dokladnie ;]
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-10-2007, 19:50

Jeśli ten kapitalnie kontrolowany chaos jaki Santolla wydobywa ze swojej gitary nazywacie pedalskim to nie mamy o czym dalej gadać.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

31-10-2007, 20:01

Jeśli ten kapitalnie kontrolowany chaos jaki Santolla wydobywa ze swojej gitary nazywacie pedalskim to nie mamy o czym dalej gadać. [/quote]

No w Deicide brzmi to pedalsko, nic na to nie poradzę. Niech se ten swój "kapitalnie kontrolowany chaos" sprzeda innej kapeli.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

31-10-2007, 20:18

Nijak zgodzić się nie mogę. Kto powiedział, że brutalny Death Metal nie może być przyozdobiony tak wyeksponowanymi solówkami? [/quote]

Moze, ale sa solowki i solowki. Santolla ze swoimi popisami pasuje do DM jak gowno do broszki. :)
Obrazek

Obrazek
wolf

31-10-2007, 20:52

z drugiej strony nikt nie wie w jakiej formie zostanie wydany ten album ,moze santolla zmieni swoje przyzwyczajenia i przygrzeje jakims ogniem . ja osobiscie wyczekuje na nowy album deicide z ciekawością a jesli będzie marny to kapela odejdzie w niebyt . nie pierwsza nie ostatnia zresztą...
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

31-10-2007, 21:11

"The Stench Of Redemption" mogła być naprawdę dobrą płytą, lecz niestety pojawił sie ktoś taki jak Santolla. To taka przysłowiowa łyżka dziegciu która zepsuła całą beczkę miodu.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

01-11-2007, 00:08

[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Jeśli ten kapitalnie kontrolowany chaos jaki Santolla wydobywa ze swojej gitary nazywacie pedalskim to nie mamy o czym dalej gadać. [/quote]

No w Deicide brzmi to pedalsko, nic na to nie poradzę. [b]Niech se ten swój "kapitalnie kontrolowany chaos" sprzeda innej kapeli. [/b][/quote]

Już niedawno zdążył sprzedać innej kapeli. Z takim samym, opłakanym skutkiem...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2007, 00:17

kontrolowany chaos to umie stworzyc Trey Azagthoth, Robert Vigna albo Gene Palubicki, a nie ten sweepowy onanista ;) Kurwa, przeciez tu wszystkie solowki brzmia identycznie. Szczytem wszystkiego jest iscie power metalowa melodia w "Crucified for the innocence" od 2:07 i solowka po niej. Zaczyna sie brutalnie, death metalowo, a potem przechodzi w takie pitu pitu w molowej tonacji...
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-11-2007, 01:01

Palubicki też gra na jedno kopyto i jakoś nikomu to nie wadzi. Santolla to żaden sweepowy onanista. Jedynym sweepowym onanistom jest Gambale :)
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-11-2007, 09:38

Moze i gra na jedno kopyto, ale jego solowki zajebiscie pasuja do calosci. Na Reign in blood tez sa raczej malo zroznicowane, a jakos nie wyobrazam sobie tego albumu bez nich ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-11-2007, 09:58

Dobra, chuj wam wszystkim w dupę. Swojego zdania na temat ostatniego DEICIDE nie zmienię, a dzięki takim jaki wy mam ich płyty za grosze.

Jeśli ktoś nie słyszy geniuszu w takich utworach jak "Desecration" to niech się już więcej do mnie nie odzywa, ok? I niech wraca do muzyki "poprawnej ideologicznie".
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

01-11-2007, 10:04

a mnie tam "The Stench..." urwał głowę, zmielił jaja i zgwałcił odbyt i chuj! Mocna rzecz!
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-11-2007, 10:16

Boicie się o swoje odbyty słysząc melodyjne solo? To może trzeba się zgłosić do psychologa/psychiatry?

Melodia jest niezbędna, bo inaczej wychodzą tak "cutoffne" kluchy jak ostatni DEATHSPELL OMEGA.
ODPOWIEDZ