AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
MANOWAR
postuje jak opętany!

19-01-2007, 16:59

Cała płytka miażdży jaja ale zdecydowanie najbardziej podobał mi się "Screamin' Legions Death Metal" i "For Satan My Blood".
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-02-2007, 22:08

Słucham od kilku dni. Thrufel świetnie się wdrożył. Jest dla AZARATH tym kim O'Brien dla CANNIBAL CORPSE. Godnie zastąpił Długiego. Umiejętności ma na pewno niemniejsze, a do tego pół palca więcej i to słychać. Zespół z pewnością na tym nie stracił - świetne, przebojowe, pokręcone, dzikie partie gitar dowodem. Nie interesował mnie nigdy YATTERING sam w sobie, ale uznanie budziły umiejętności tworzących go person. Solówki najlepsze jakie mieli. Reszta odwaliła najlepszą robotę w karierze. Wokale potworne jadowite, bezlitosne, a przy tym niezwykle czytelne. O gitarach w zasadzie wszystko już było. Bębniarz ciekawie, gęsto, potwornie precyzyjne, ale w tej precyzji się nie zatracający. Słychać kreatywne podejście do zestawu. Polot i finezję nawet przy najgwałtowniejszych nawałnicach. W paru momentach fajne jechanie pod KRISIUN (wiem, że Inferno jest fanem tego co prezentuje bębniarz Brazylijczyków).

Najlepsza płyta w ich karierze, a jeśli chodzi o polskie podwórko wypiera z TOP 5 "Infernal Blasting", ocena 9,5/10.

Nie rozumiem biadolenia nad okładką. Świetny klimat w stylu demosów sprzed dwóch dekad sam w sobie, a jej prawdziwy sens wychodzi na jaw kiedy się zestawi znaczenie obrazka z tytułem płyty, "zaszyfrowanym" w nim przekazem i momentem w którym zespół z tym konceptem wyskoczył.

Jak miło, że nie digipack.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

12-02-2007, 22:27

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Nie rozumiem biadolenia nad okładką. Świetny klimat w stylu demosów sprzed dwóch dekad sam w sobie(...)[/quote]
Dokładnie!
Mort
rasowy masterfulowicz

12-02-2007, 23:26

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
...ale Azarath są chujowi bo grali na koncercie dla Docenta. [/quote]
ale grali tylko piosenki z Infernal Blasting i Demon Seed, tej nowej plyty chyba mozna sluchac
I AM MORBID
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

12-02-2007, 23:51

poprzednie dwie musicie niestety spalic. przydaloby sie miec 'DIE' na winylu..
Obrazek
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

13-02-2007, 08:57

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Ciekawe gdzie by zaszli gdyby byli na przykład z zachodu Europy i wydawało ich Osmose. [/quote]
kurwa , dokladnie nad tym sie zastanawialem pare dni temu. mam "diabolic..." od dwoch miesiecy i chyba nie przesadze jesli napisze, ze przesluchalem te plyte ze 100 razy. przeciez to jest niemal plyta idealna pod kazdym wzgledem. pierdolony pomnik DEATH METALU, jakkolwiek to nie brzmi. ta plyta kasuje (przynajmniej w moim rankingu) wszystko co sie ukazalo w 2006 roku i baaaardzo wiele rzeczy sprzed lat. pokazali kazdym elementem jak powinien wygladac, brzmiec i kruszyc kosci prawdziwy Opus Piekla... a co kurwa.
poza wspomnianym Krisiun, niektore partie bebnow przypominaja mi Disgorge "forensick", chodzi mi o takie krotkie petardy, ktore przewijaja sie tu i owdzie.
alfa i omega. pierdolic reszte.
w Terrorizer porownano ich oprocz Krisiun, rowniez do Angelcorpse, Axis of Advance i poznego Gorguts, przwdopodobnie jedna z najbardziej ekstremalnych death metalowych plyt na ziemi. no i dostali tylko 7/ 10
Ołtarz
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

13-02-2007, 10:52

Spośrod czerni gęstej jak maź z murzyńskiej dupy rodem z Tobago, wynurzyl sie bezkształtny bies a smród dobywający sie wokolo nie zwiastowal nic dobrego. Zapach wszędobylskiej siarki gryzl w nozdrza a niebiosa spowiła sinoczerwona łuna. Słońce przygasło, ziemia się zatrząsła, zapanowała niepokojąca głucha cisza. Od strony zachodniej dało sie słyszeć miarowe jednostajne bicie, które bardzo szybko przybierało na sile. Wtórował temu niesamowity przeszywający pisk swidrujacy narzady sluchowe i nie pozostawiajacy zbyt wiele watpliwosci z czym mamy do czynienia. Rwany wrzask, na przemian z glebokim rykiem przybieral na sile a z dala dalo sie slyszec gluchy lopot.... Cos co przypominalo odglos ogromnych skrzydel. Pomyslalem "Ki licho" gdy nagle me cialo przeszedl dreszcz a krew bryznela z mych i tak juz sinoczerwonych ust. Odwrocilem sie wtenczas gdy zza moich odartych z szat plecow ujrzalem........ Bestie!! "O kurwa!!! jednak to prawda". Mą ucieczke uniemożliwiła lepka smoła pod stopami i wszędobylska dusząca woń siary. Ostatnimi siłami brnałem w tym piekielnym gruncie za wszelką cene probujac uwolnic się od tego co nastąpi..... Pluca bolaly, krew wrzala a BESTIA z loskotem i świstem skoczyla ku mnie....
Obudziłem sie zlany potem , a mimo to szczesliwy ze to tylko sen. Czy aby napewno? Zrobilem sobie grzańca z nurkiem + dwa ząbki czosnku a w pokoju "slodko" pobrzmiewaly dzwieki z "DIE" :)
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

13-02-2007, 11:02

Tośmy im nasłodzili Maria hehehehe ]:=>
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-02-2007, 11:49

[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
w Terrorizer porownano ich oprocz Krisiun, rowniez do Angelcorpse[/quote]
Rzeczywiście, choćby perkusja miejscami brzmi jak to co zrobił Laureano na "The Inexorable" (praca stóp). KRISIUN najbardziej słyszę w "Screamin'...".

Co do oceny 7/10. Czy ja wiem? W tym piśmie chyba za bardzo nastawiają się na to, że recenzowany zespół zrobi rewolucję, albo zaskoczy czymś nowym. Ale w sumie mogę ich zrozumieć. Jak się słucha dziesiątek promosów miesięcznie można być nieco znużonym. Mi wystarczy, że AZARATH miesza to co już było z największym kunsztem i wyczuciem. Wystarczy spojrzeć na samą okładkę- oni po prostu oddają hołd Death Metalowi. Nic więcej.
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

13-02-2007, 12:03

Zeby dane bylo mi jeszcze posluchac czegos swietnego Damnation. Pamietam z jakimi wypiekami na twarzy sluchalem "Rebel Souls", po dziś dzień uważam tą płytę za bardzo dobrą i wyjątkową na naszej scenie. Inferno stawiał tam pierwsze kroki ale juz wtedy dał sie poznać jako znakomity Kanonier!!!
długopisyyyyyyyyyy

13-02-2007, 12:21

Ogólnie bardzo podoba mi się Azarath, ale nie za bardzo podchodzi mi wokal Bruna.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-02-2007, 12:51

Może polaczkom w tej "wielkiej, wpływowej gazecie" wyższe noty nie przysługują? Jak się teraz zastanawiam to widziałem tam recenzje kilkudziesięciu materiałów od nas i ocena żadnego nie była wyższa niż właśnie 7/10. W większości przypadków słusznie, ale w kilku to było przegięcie. 7/10 to płyta niezła/dobra w swoim gatunku. "Diabolic Impious Evil" to huragan, który bez wysiłku zmiata sporo kapel pierwszoligowych.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

13-02-2007, 14:36

a w tym samym numerze Parricide dostali 4/ 10 za "patogen"hehehe
NECRO SKINS SOCIETY
Mort
rasowy masterfulowicz

13-02-2007, 14:44

a w tym samym numerze Parricide dostali 4/ 10 za "patogen"hehehe [/quote]

to przesada, "Patogen" to IMO najlepsza polska plyta 2005 roku :+)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-02-2007, 14:49

Pamiętam też, że EPITOME dostało jakąś kompletnie groteskową ocenę w stylu "2/10".
MANOWAR
postuje jak opętany!

13-02-2007, 15:03

[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
a w tym samym numerze Parricide dostali 4/ 10 za "patogen"hehehe [/quote]

to przesada, "Patogen" to IMO najlepsza polska plyta 2005 roku :+) [/quote]
zdecydowanie uważam podobnie;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-02-2007, 15:31

Wracając do tematu:
"D.I.E." to dla mnie taka mieszanka REBAELLIUN (głównie z "Annihilation"), ANGELCORPSE (z "The Inexorable"), KRISIUN (gdzieś tak z okolic "Conquerors Of Armageddon"), DIABOLIC (piszę to na podstawie pojedynczych utworów, które znam) i nowszego oblicza VITAL REMAINS (tak od końca lat 90-tych do teraz). Może jeszcze ORIGIN/DERANGED? Głównie obie Ameryki tu słyszę jak widać. Cały czas jednak mam wrażenie, że o jakichś "składnikach" jeszcze zapomniałem. No i ryków Bruna nigdzie nie mogę przypasować. Wychodzi na to, że gówno słyszałem albo koleś naprawdę ma oryginalny wokal.
MANOWAR
postuje jak opętany!

13-02-2007, 15:37

ja dodałbym jeszcze do tego IMMOLATION, bo na "D.I.E." czuć podobny feeling, tylko zagrany trochę bardziej brutalnie.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

13-02-2007, 16:09

ja caly czas mysle o fragmentach Disgorge hehehe, no i Immolation na pewno
NECRO SKINS SOCIETY
MANOWAR
postuje jak opętany!

13-02-2007, 16:16

Disgorge jakoś tam nie słyszę, ale włącze sobie "D.I.E." a potem Disgorge i może wychwycę jakieś podobieństwa;)
ODPOWIEDZ