ANIMA DAMNATA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

03-10-2006, 21:09

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
[quote] Teraz możecie się z niego śmiać, ale kiedyś był to najbardziej bluźnierczy(nie twierdzę, ze inteligentny) koleś na całej scenie. [/quote]

Chyba nie poznałeś pozascenicznej wersji włodarzy z AD ;) [/quote]

A ty poznałes "pozasceniczną" wersję Bentona? Mam w dupie to, co robią poza sceną.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-10-2006, 23:13

Wysłane przez ultravox
Chyba dawno nie słuchaliście ani "Deicide", ani "Legion", ani nawet "Once...".
Faktycznie, kilka tygodni będzie. ;)
Wysłane przez ultravox
Po pierwsze - riffy, po drugie - wokal, po trzecie - perkusja, po czwarte - brzmienie.
Po piąte jakość papieru na którym drukowano książeczki.
Wysłane przez ultravox
Każda z wymienionych rzeczy wymiata AD w kąt pokoju.
E tam. Jak dla mnie sprawa nie jest wcale tak oczywista.
Wysłane przez ultravox
Nie twierdzę, że Anima to syf, wręcz przeciwnie, ale dajcie spokój i nie porównujcie ich do najlepszych
Dlaczego nie? Ja robię to bez większych zahamowań już od premiery "Agonizing Journey...". Dla mnie ten album to arcydzieło satanistycznego Death Metalu na miarę XXI wieku. Ludzi chyba krępuje fakt, że to polska kapela, której płyt nie trzeba sprowadzać z najbardziej egzotycznych zakątków świata i jakoś głupio ich tak chwalić. Ja o to nie dbam.
Wysłane przez ultravox
Nawet pod względem ekstremalności Benton przebija chłopaków z Animy. Teraz możecie się z niego śmiać, ale kiedyś był to najbardziej bluźnierczy(nie twierdzę, ze inteligentny) koleś na całej scenie.
Z tym nie trafiłeś, bo zwracasz się głównie do mnie, a ja jestem jednym z najgorliwszych obrońców tego Pana na Masterfulu.
Wysłane przez ultravox
Daleko za nim było Blasphemy, Impaled Nazarene
Tak jak Kanadyjczycy i Finowie (w początkach działalności) nikt nie bluźnił i nikt nie będzie.
Wysłane przez ultravox
No i przynajmniej nie wyjeżdżał z tekstami o stolcu (= mega wiocha
Co ludziom ten stolec przeszkadza? Ja nie wiem. Wszak zasiadali na nim królowie, książęta i inni dostojnicy w przeszłości. AD potrafi o tym pisać w na tyle sensowny sposób, że czytam to bez zażenowania.
Wysłane przez ultravox
tylko Autopsy może robic to z klasą).
Tu sporo u mnie nadrabiasz, bo ten zespół uwielbiam od zawsze. ;)Bogowie obsceny.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

04-10-2006, 16:44

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Bez sensu dyskusja, Anima i Deicide to dwa różne zespoły, tego sie nie porównuje[/quote]

i pod tym sie moge podpisac.
dyskusja do niczego nie dorowadzi, chociaz np. wole nowe dziecko AD niz 'The Stench of Redemption'. Anima ciagle sie rozwija i to widac a z dyskografii Deicide moge wybrac ze cztery plyty i mi to absolutnie wystarcza.
Obrazek
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

03-11-2006, 13:26

'Tormenting Pale Flesh of the Syphilic Holy Whore' obecnie pruje moje uszy i stwierdzam,iż ta oto muza zajebała mi kopa w pysk!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

03-11-2006, 14:22

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Dlaczego nie? Ja robię to bez większych zahamowań już od premiery "Agonizing Journey...". Dla mnie ten album to arcydzieło satanistycznego Death Metalu na miarę XXI wieku. Ludzi chyba krępuje fakt, że to polska kapela, której płyt nie trzeba sprowadzać z najbardziej egzotycznych zakątków świata i jakoś głupio ich tak chwalić. Ja o to nie dbam.
[/quote]

Ja w sumie dziwię się, że ten album tak Ci się podoba, wydawać by się mogło że to nie Twoja bajka, jeśli pominąć satanistyczną otoczkę. Jeśli zna się troche amerykańska scenę death/grind, z której w dużym stopniu AD czerpią na swojej pierwszej płycie, to naprawdę nie słychac tam nic odkrywczego, a do tego niewiele ma to wspólnego z mroczną odmiana death metalu(Immolation, Incantation), no może niektóre riffy można by podciągnąć, ale perkusja pierdoli wszystko i czuję się jakbym słuchał Devourment. To, ze zespół jest z Polski nie stanowi dla mnie zadnego problemu, wręcz przeciwnie, nie raz mówiłem, ze zespoły takie jak Damnation czy Tenebris niszczą większość zagranicznych kapel.
pr0metheus

03-11-2006, 21:42

moze i nic odkrywczego ale AD wdeptuje mnie w ziemie duzo szybciej i mocniej niz inni. gospel to juz jest jakas histeria,ta plyta zabije
Awatar użytkownika
Impious
zaczyna szaleć

04-11-2006, 09:33

Anima Damnata owszem wdeptuje w ziemie szybko i bardzo boleśnie. Zobaczymy co pokażą na nowym albumie. Inna sprawa, że ciężko im będzie nagrać coś szybszego, cięższego i bardziej bluźnierczego od Agonizing...
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

04-11-2006, 21:36

Momentami brakuje mi jakiegoś,choćby minimalnego, urozmaicenia wokali. Cała reszta to mistrzostwo.

Edit:Wszystko fajnie panie Woland ale swą ojczyznę nazywaj z dużej litery gdyż zalatuje to tzw. 'gimnazjalizmem' :)
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

05-11-2006, 14:31

Znam tylko "Agonizing...", które mocno kopie po twarzy. Wokół tej płyty wyraźnie czuć odór zgniłego mięsa i świeżych fekaliów, co powoduje, że wybornie się tego słucha. Mam nadzieję, że następna płyta będzie równie dobra.
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-11-2006, 20:44

[quote] Momentami brakuje mi jakiegoś,choćby minimalnego, urozmaicenia wokali. Cała reszta to mistrzostwo. [/quote]

Zgadzam się. W takim "Sraj na grób" aż się prosi o podniosłe, żeńskie chórki.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

05-11-2006, 20:46

Chórki,chórki...i co jeszcze? Może klakson?:)
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-11-2006, 20:48

Tamburyn i tam-tam i byłaby gitara. Wpadnij w piątek się przekonać jak na scenie będą mordować i wspólnym chórem, w 1 szeregu zakrzykniemy "CIAS NA PIZ DA MARY JI"!
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Kaligula
rozkręca się

07-11-2006, 23:32

Anima damnata unplugged na MTV, he, he.. Taka na poważnie dla mnie animki są jednym z lepszych polskich zespołów, wykurw konkretny, uważam że kapela ma szanse zabłysnąć na arenie międzynarodowej, sam jestem ciekaw co pokażą na następnej płycie, mam nadzieję że przez swoją szybkość nie wpędzą się w kozi róg, tak jak stało się to z Deicide swego czasu.
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-11-2006, 18:53

Antigod wiesz cos o merchu na koncercie?
Nowa plyta Animy? Jakies t-shirty?
Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-11-2006, 23:46

Na oficjalnej stronie AD jest okładka nowej płyty i spis utworów.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

10-11-2006, 00:02

okladka dobra w chuj!
Obrazek
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-11-2006, 03:45

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
kiedyś był to najbardziej bluźnierczy(nie twierdzę, ze inteligentny) koleś na całej scenie [/quote]

Sporo w tym racji. Na początku lat 90. pojawiały się głosy, że to takie nowe, death metalowe wcielenie Blackie Lawlessa, w czym jest jeszcze więcej prawdy.
Mort
rasowy masterfulowicz

15-01-2007, 23:17

Last update: 13 January 2007

!!! New album out now through Morbid Moon Records !!!
"Atrocious Disfigurement of the Redeemer's Corpse
at the Graveyard of Humanity"

1. Proclamation of Reign of the Antichrist
2. The Gospel of Debauchery (listen)
3. The Promethean Burden
4. Cum On Christ
5. Celebracja ascezy
6. No Glory In Heaven
7. Towards the Black Throne at the Centre of Chaos
8. Those Who Don’t Wear the Devil’s Mark Shall Burn In Crematories of Eternal Hell (listen)
9. Insulter of the Heavenly Whore
10. Der Hurenbock von Sancta Sedes
11. My Blood and Flesh Belong to Hell
12. Nuclear Lucifer
13. Dawn of the Black Shining Moon

Recorded in September at Studio-X, Olsztyn, Poland.
Cover drawing by Venefizius.

slyszal juz to ktos z Was? Wlasnie slucham 2 utworow ze strony, wszystko fajnie, szybciej niz na debiucie, brzmienie konkretne, zapowiada sie swietnie
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

16-01-2007, 01:11

Ja miałem okazję wysłuchać fragmentów podczas Black Flame Rebellion vol. 2 w Szczecinie. Może być niezły wykurw.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

16-01-2007, 09:35

Zajebiście sie zapowiada, szczególnie ten Those Who Don’t Wear the Devil’s Mark Shall Burn In Crematories of Eternal Hell miło wali po mordzie. Bydzie gitez.
PENIS METAL
ODPOWIEDZ