SUFFOCATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Mort
rasowy masterfulowicz

18-09-2006, 23:29

ze szwedzkich zespołów lubię General Surgery, Nasum i Regurgitate. Spodobało mi się też Crimson Edge of Sanity.
nan
postuje jak opętany!

18-09-2006, 23:39

Powiem wam, że po 10 piwkach sweden i usa se rekę podają
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

18-09-2006, 23:43

[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
Nasum i Regurgitate. [/quote]
Tylko czy to jeszcze death metal jest?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

19-09-2006, 00:36

A ten na calego za Szwecja! ;-) Ja za Stanami! Moze kolejna ankieta? Szwecja vs Stany???

edit : W sumie Szwecja moze byc, ale jesli mowimy o Spawn of Possession, Visceral Bleeding, Soils of Fate, Stabwound albo Imperious. :-p
Obrazek

Obrazek
esq
postuje jak opętany!

19-09-2006, 07:59

nowego Suffocation jeszcze nie słyszałem, ale raczej znając ich to mnie nie porwą specjalnie
co do offtopa--> Szwecja ssie , US stajl rządzi---> ze Szwecji, ogółem z tamtych stron to może z kilka kapel słucham które dają rade, ale to pewnie dlatego że właśnie grają w amerykańskim stylu, od bidy raz na rok Kaamos albo Verminous zarzuce..a Stany to już kompletnie inna bajka :)
o,tego głównie słucham ze szwedzkiej sceny: Spawn of possession, Visceral bleeding,The shattering, Theory in practice, czasem Luciferion i jeszcze kilku
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Mort
rasowy masterfulowicz

19-09-2006, 10:07

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Bez żartów, gdzie im do Death Metalu? [/quote]
bo ja nie pisałem, że to death metal, wymieniałem tylko te zespoły ze Szwecji które lubię, a Domination i Formulas przez okno nie polecą :+), dzisiaj może będę mógł dać jeszcze jedną szansę debiutowi Unleashed
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 17:19

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Sam jesteś kiepski dowcip:) Wiadomo, że to moja subjektywna ocena, osobiście nigdy nie trawiłem wynalazków z Florydy typu CC (tfuuuu), Obituary i co tam jeszcze grzebało w śmietnikach. Pierwsze dwa Possessed, Deicide i Autopsy, Incantation plus Immolation to jedyne wyjatki, wiadomo genialne wyjątki, jeżeli chodzi o USA. Do nich w życiu bym sie nie przyczepił, ale tampa i jej wynalazki była gówno warta. Pierwszy Entombed to absolut, debiut Grave wgniata ciężarem w ziemię do tej pory. W tych płytach było więcej Death Metalu niż w całej dyskografii jakiegoś marnego nocturnus i im podobnych wynalazkach. Anglia również miażdży ich jednym beknięciem Walkera ze starych albumów. Suffocation - tak jak pisałem, okładki mieli wielkie i to wszystko. Osobiście nie znajduję w tym w ogóle tego czego oczekuję i szukam w Death Metalu, technika, spiewanie o flakach, blasty i bulgoty są przereklamowane, a gdzie klimat? Na pewno nie w tym, co wyszło ze studia morrisound...Nie powiem, żeby to było największe gówno, ale rozumiem pojęcie Death Metal trochę inaczej. [/quote]

Przykro mi, ale najlepszy METAL pochodzi z USA. Najwieksze i najważniejsze zespoły to zespoły amerykańskie. Jedynie w black metalu amerykanie są cieniasami, ale jeśli uznać Absu za zespół black, to i tak niszczą resztę świata. Anglia i Szwecja mimo kilku genialnych zespołów nie mogą mierzyć sie z siłą ogniową takich potęg jak Deicide, morbid Angel, Suffocation, Malevololent Creation, Immolation, Obituary, a do tego jeszcze Nocturnus z absolutnie rozpierdalajacym wszystko w drobny mak "The Key"!!!
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

19-09-2006, 17:59

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Przykro mi, ale najlepszy METAL pochodzi z USA.
[/quote]

żartujesz?

[quote]jeśli uznać Absu za zespół black, to i tak niszczą resztę świata.[/quote]

to to już nawet pod żart nie podchodzi, Absu to nuda i miernota

[quote]Anglia i Szwecja mimo kilku genialnych zespołów nie mogą mierzyć sie z siłą ogniową takich potęg jak Deicide, morbid Angel, Suffocation, Malevololent Creation, Immolation, Obituary, a do tego jeszcze Nocturnus z absolutnie rozpierdalajacym wszystko w drobny mak "The Key"!!! [/quote]

a teraz puść sobie dwójke Entombed i posłuchaj jak powinien brzmieć death metal ;)
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

19-09-2006, 18:05

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Przykro mi, ale najlepszy METAL pochodzi z USA.
[/quote]

żartujesz?
.[/quote]
Chłop ma rację ==> SLAYER
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 18:11

Znam doskonale dwójkę Entombed. To wspaniała płyta, ale osobiście wolę np"Amon:Feasting the Beast". Absu to zespół wybitny. Metallica, Slayer i Morbid Angel są z USA(nie żartuję).
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

19-09-2006, 18:17

[quote][i]Wysłane przez Zenek[/i]
Chłop ma rację ==> SLAYER [/quote]

Slayer to Slayer, ja mówie o death metalu. Szwecja tak w tym gatunku jak i wielu innych jest kurewsko płodnym krajem, wykształcił sie tam styl grania który jest dla mnie wyznacznikiem dobrego deathu. Stany widze jako kilka zajebistych kapel i w chuj dużo wtórności, nudy i płycizny.
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 18:18

[quote][i]Wysłane przez Inhuman[/i]
Ja również stawiam na szwecje chociaż stany bardzo się starały. [/quote]

To raczej Szwecja starała się dogonić Autopsy. Ja kocham Dismember, Entombed, Unleashed, Grave, Merciless, Seance, dwójkę Dissection, ale w USA powstało najwięcej wybitnych płyt metalowych. Sam Slayer wystarczy tu jako argument.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 18:20

Szwecja tez jest ostatnio nudna i wtórna. Stare kapele nagrywaja dobre płyty, ale reszta potrafi tylko nieudolnie kopiować.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 18:26

Możemy tak bez końca. Jeden woli to, drugi tamto i nikt nikogo nie przekona. Kropka.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-09-2006, 21:10

I żeby nie było ciągle nie na temat - Suffocation rozpierdala, od pierwszej do ostatniej płyty(nowej jeszcze nie słyszałem, poza dwoma numerami, które są zabójcze). "Breeding..." wcale tak źle nie brzmi, ta surowość dodaje jej uroku. W oczekiwaniu na "Suffocation" zapuszczę sobie "Souls to Deny" - klasa.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

19-09-2006, 21:14

ja tez nie wiem co ludzie chca od "breeding the spawn", akurat moja ulubiona i powtorze sie byc moze ale wolalbym, zeby nie nagrywali jej ponownie:-)
NECRO SKINS SOCIETY
ODPOWIEDZ