CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-04-2006, 14:47

Wysłane przez stary
bardzo.
bardzo.
Brawo.
Brawo.

yhyhyhy
Wysłane przez stary
zapomniałes zapytac jak bardzo mam to w dupie.
bardzo.
Właśnie widzę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

17-04-2006, 18:16

To już jest przechodzenie ze skrajności w skrajność ;)
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-04-2006, 18:17

Wysłane przez antigod
W jakim sensie?
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

17-04-2006, 22:52

Wysłane przez Gore_Obsessed
Wysłane przez antigod
W jakim sensie?
W takim, że temat ten polega na wypowiedzi albo osób skrajnie uwielbiających CC albo skrajnie nienawidzących. I to jest logiczne, że z tego nie wyjdzie nic więcej, niżeli obrzucanie się błotem.
stary

18-04-2006, 00:01

dobrze ,ze nie kupą bo w innym topicu niektórzy ujawnili swoje fascynacje....
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-04-2006, 08:53

Spoko, narazie tylko zgodnie stwierdziliśmy, że fekalia od farb akwarelowych różnią się wonią.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

18-04-2006, 08:57

i częstotliwością oblizywania pędzla
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
helmik
rozkręca się

18-04-2006, 13:37

idź do mechanika z głosnikami.albo ze soba do laryngologa.
jakie to bardzo ubogie i uproszczone.i jak bardzo ukazuje stosunek mańka do innych zespolow.
Stary po chuj tu piszesz skoro nie masz juz zupelnie nic ciekawego do powiedzenia? Popisales troche, stwierdziles ze Kanibale to dla Ciebie dno - ok, ale po co te bezsensowne docinki? Nie wiem po co robic burdel z tego forum, powysylajcie sobie u2u lub pokloccie sie na gg, a nie zasmiecajacie tematy, ktore wbrew temu co napisal Brzachwo wcale nie jest chujowy, gdyby dotyczyl lubianej przez was kapeli to bylby swietny? W sumie ja tu sie bardzo rzadko pojawiam i nie powinno mnie to obchodzic, ale chyba przyznacie, ze poziom forum spadl i duza czesc wypowiedzi mozna by przeniesc do tematu "Twoja stara i inne ścierwa czyli masterfulowy hyde park dla wtórnie ograniczonych i uzależnionych" i nikt by nie zauwazyl roznicy. Dlatego tez w pelni popieram Manka, ktory tu porzadkuje, bo jaki sens ma wypisywanie wciaz tych samych debilizmow zamiast ciekawych rozmow o muzyce?
Nie bądź fiutem - zdejmij czapę!!!

WBZFM!
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

18-04-2006, 13:43

popieram tego pana... wszelakie burdy pomiedzy w/w osobnikami proponuje zażegnać.. bo tworzenie oddzielnego topiku tylko po to by mogli tam sobie docinac mija sie z celem... szkoda transferu...
co do CC... "The kill" jest dobry, na poziomie,ale jak narazie mi nie wchodzi... irytuja mnie rowniez czeste pitch shiftery na wokalu Fishera...to nie jest najlepszy sposob na maskowanie niedyspozycji glosu...
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

18-04-2006, 13:54

no, niestety starość nie radość, a eksploatacja Fishera też jest niczego sobie. muszę Kill posłuchać na spokojnie, bo jak pojawi się coś fajnego, to od razu ktoś mi włazi do biura :/ pitchshiftery rzeczywiście denerwujące...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
jax1982
zaczyna szaleć
Kontakt:

31-05-2006, 22:45

KILL jest bardzo fajnym krazkiem, klimatem kojarzy mi sie z galeria... po wretched spawn troche sie zrechabilitowaly chlopaki
...
Mort
rasowy masterfulowicz

05-09-2006, 14:58

Cannibal Corpse to znakomity zespół, jeden z moich ulubionych, wszystkich płyt nie znam, ale postarałem się napisać co nieco o tych, które mam:

"Eaten Back to Life" - bardzo dobra płyta, "Shredded Humans" i "Skull Full of Maggots" to utwory niemalże doskonałe, proste, ale wspaniałe, reszta też trzyma poziom. 7/10

"Butchered at Birth" - mam obiekcje czy ją czy następną uznać za opus magnum tej grupy. Płyta ma klimat, brzmienie jest niesamowite, mimo że to 1991 rok, to taki ciężar mało kto później osiągnął (może nikomu się to nie udało). Wszystkie utwory mi się podobają. Jedna z najlepszych w historii death metalu. 10/10

"Tomb of the Mutilated" - kolejna kopalnia hitów, kontynuacja grania z "BaB", brzmienie bardziej czytelne, dobrze słychać bas, gitary nie są nastrojone tak nisko, ale rekompensuje to Barnes które nagrał najbardziej "nieludzkie" wokale w swojej karierze. Ciężaru nie brak, tajemnicą poliszynela jest to, że Mazurkiewicz nie powala techniką i komplikacją gry, ale za czasów Chrisa to właśnie tu nagrał najszybsze i najlepsze partie garów. Najbardziej w pamięci utkwiły mi: "Necropedophile", "Hammer Smashed Face" i "I Cum Blood", ale reszta oczywiście poziomem nie odstaje. 10/10

"Gallery of Suicide" - najwolniejsza płyta Cannibal Corpse, 14 utworów na bardzo wysokim poziomie, jest "klimat", produkcja nie powala, ale jest OK. prawie 9/10

"Bloodthirst" - najlepsza płyta z Fisherem na wokalu. Najszybsza w historii grupy, chwytliwe utwory, nie ma się do czego przyczepić. 9/10

"The Wretched Spawn" - znowu bardzo udana produkcja, chwytliwe piosenki, jedynym mankamentem brzmienia jest to, że nie słychać basu. To od tej płyty zacząłem doceniać CC. 8,5/10

"Kill" - dokładnie nie znam "Vile" i "Gore Obsessed", ale na razie "Kill" to dla mnie najsłabsza płyta z Fisherem, właściwie nie ma się czego czepiać, ale chwalić też nie ma za co, solidne brzmienie, utwory na poziomie prawie takim jakich oczekuje się od zespołu tego kalibru, a jednak czegoś brakuje. 8/10
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-09-2006, 15:20

Wysłane przez Mort
dokładnie nie znam (...) Gore Obsessed
Mistrzostwo świata. Najlepsza obok "Butchered At Birth" i "The Bleeding" płyta w ich dorobku.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

05-09-2006, 16:21

Wysłane przez Mort
jeden z moich ulubionych, wszystkich płyt nie znam
Resztka włosów na mojej głowie się zjeżyła, gdy w opisie zabrakło "The Bleeding" (najlepsza w ogóle, obok "Buczera") i "Vile" (najlepsza z Fiszerem).
Chłopie musisz to nadrobić! Oszalejesz!

edit:
A gdzie jest "Live Cannibalism"?
Doskonała koncertówa jak dla mnie.
Mort
rasowy masterfulowicz

05-09-2006, 18:07

Słyszałem wszystkie płyty, ale napisałem coś tylko na temat tych które mam. Live Cannibalism to koncertówka( ale chyba w studio też nad nią popracowali ) i rzeczywiście bardzo dobra - najlepsza z death metalowych. Co do Bleeding, jest dobra, ale czekam aż będzie dostępna remasteryzowana reedycja, która już powinna być w sklepach - wtedy bardziej się z tym osłucham i ocenię.

Gore Obssessed też jest w porządku( kilka razy słyszałem ), ale musiałbym jeszcze trochę posłuchać, żeby coś na ten temat napisać.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

06-09-2006, 19:41

Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

06-09-2006, 19:42

Wysłane przez Bonny
http://youtube.com/watch?v=fc-V3NYckOI" onclick="window.open(this.href);return false;

hehehe dobre
bylo juz gdzies
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-09-2006, 19:50

Koleś rządzi. Kupiłbym płytę z coverami jego autorstwa. :D
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-10-2006, 14:37

Wysłane przez Brzachwo Wój
czy to ta nudna kapelka od przeraźliwie nudnych płyt ?
tylko pytam, bo z reguły nie zarzucam sobie głowy podobnymi gównami, słucham te pozostałe 5% inteligentnego metalu(...)otóż kanibale to największy knot jaki mógł zdarzyć się death metalowi...
Moim zdaniem to jest właśnie inteligentny metal. Może nie koniecznie w kwestii liryków i oprawy graficznej, ale jest to dość trudna do zagrania muza, z pewnością przemyślana i wyróżniająca się na tle innych zespołów. Z pierwszych pięciu płyt każda jest zupełnie inna, pod względem brzmienia, aranżacji czy nawet samego wokalu. Później było już bardziej jednorodnie i nie zawsze chciało mi się słuchać tych płyt w całości, ale i tak dają radę, zwłaszcza "Gallery of Suicide". Można nie lubić, ale żeby zaraz "knot"? Nie przesadzajmy, takie teksty świadczą tylko o nieznajomości tematu.
ODPOWIEDZ