TYPE O NEGATIVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Evil tylko koledze pewniej bardziej chodzi o to, że "Life is killing me" jest płyta taką bardziej radosną w porównaniu do innych, no bo przecież nie zmienili sposobu gry.
A nie umieściłem w ankiecie "The Origin of the Feces" bo uznałem to za album koncertowy (wiem, wiem że publike dograli w studiu).
A nie umieściłem w ankiecie "The Origin of the Feces" bo uznałem to za album koncertowy (wiem, wiem że publike dograli w studiu).
- cumchrist
- zaczyna szaleć
Kurwa, właśnie się zreflektowałem, że cholernie trudno mi opisać dlaczego właśnie "World Coming Down". Na potrzeby sondy - za zajebiście przytłaczający a zarazem niesamowity klimat, za ciężar i za wstawkę gdzie ktoś umiera (na raka płuc?) - słychać płacz kobiety i dziecięce wyliczanki. Zawsze mam ciary jak tego słucham. Lubię też "Bloody Kisses" ale mimo wszystko to zupełnie inny album, mimo ze "typowy".
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
TYPE O NEGATIVE
Postanowiłem założyć temat o zespole którego twórczosć intryguje mnie od dawien dawna..zdaje sobie sprawę iż ów band może być przedmiotem niewybrednych żartów ze strony wszystkich "prawdziwków" i zwolenników muzycznej ekstremy, ale mam to w dupie;) ..ok, do rzeczy więc..TYPE O NEGATIVE to dla mnie twór który bardzo umiejętnie połączył wplywy BLACK SABBATH, THE BEATLES , z klimatem , atmosferą jaka panowała na plytach takich zespołów jak COCTEAU TWINS, SISTERS OF MERCY czy CLAN OF XYMOX..wzbogacając to wszystko o zupełnie nowe elementy..
Niewątpiwie jest to zespół charakterystyczny i wyróżniający się, który potrafi pisac dobre piosenki, nie obawia sie sympatyzowac z tzw. muzyką popularną , nie popadając przy tym w śmieszność.
Największe atuty Typów to wg. mnie.1) wspaniałe wyczucie kompozycji , niebywały talent w tworzeniu świetnych melodii, 2)rewelacyjny wokal, 3) własne brzmienie, którego nie można pomylić z żadnym innym..
no i kilka pytań do was muzyczni szaleńcy..
1) Co sądzicie o poprzednim zespole Petera, Carnivore?
2) TON..lubicie? nienawidzicie? jeśli tak to dlaczego?
3) najlepsza i najgorsza plyta?
Niewątpiwie jest to zespół charakterystyczny i wyróżniający się, który potrafi pisac dobre piosenki, nie obawia sie sympatyzowac z tzw. muzyką popularną , nie popadając przy tym w śmieszność.
Największe atuty Typów to wg. mnie.1) wspaniałe wyczucie kompozycji , niebywały talent w tworzeniu świetnych melodii, 2)rewelacyjny wokal, 3) własne brzmienie, którego nie można pomylić z żadnym innym..
no i kilka pytań do was muzyczni szaleńcy..
1) Co sądzicie o poprzednim zespole Petera, Carnivore?
2) TON..lubicie? nienawidzicie? jeśli tak to dlaczego?
3) najlepsza i najgorsza plyta?
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
-
- rozkręca się
Lubię Typów. Najlepszy jak dla mnie jest "Bloody kisses". Bez wątpienia jest to zespół ze swoją osobowością, i też jestem zdania, że nie przekraczają granic śmieszności. Za co ich lubię? A za całokształt tego zespołu i za ich płyty. Carnivore słyszałem, ale dla mnie brzmi to jak okres prób przed założeniem T`O`N.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
CARNIVORE to jeden z moich ulubionych zespołów metalowych z lat 80, a jeżeli chodzi o łączenie klasycznego thrashowego łojenia, ducha Venom i równie klasycznego amerykańskiego h/c, to w zasadzie mój ulubiony zespół z lat 80 
Retaliation jest tak genialna, że mnie aż kolana napierdalają od ustawicznego klęczenia przed ołtarzykiem, jaki wybudowałem temu krążkowi - nie ma tam ani jednej zbędnej nuty i ani jednej zbędnej linijki tekstu. zresztą debiut też kocham bezgranicznie.
co do Type O Negative... to niestety to już nie ten poziom... no może World Coming Down to ten sam poziom dla mnie - absolutnie masakrująca płyta. co do reszty, to bardzo lubię debiut i Origin Of The Faces, nico mniej Bloody Kisses (bardzo nierówny to album), Life Is Killing Me w zasadzie nie lubię, a October Rust, to poza jednym numerem - SKRAJNE GÓWNO

Retaliation jest tak genialna, że mnie aż kolana napierdalają od ustawicznego klęczenia przed ołtarzykiem, jaki wybudowałem temu krążkowi - nie ma tam ani jednej zbędnej nuty i ani jednej zbędnej linijki tekstu. zresztą debiut też kocham bezgranicznie.

co do Type O Negative... to niestety to już nie ten poziom... no może World Coming Down to ten sam poziom dla mnie - absolutnie masakrująca płyta. co do reszty, to bardzo lubię debiut i Origin Of The Faces, nico mniej Bloody Kisses (bardzo nierówny to album), Life Is Killing Me w zasadzie nie lubię, a October Rust, to poza jednym numerem - SKRAJNE GÓWNO

- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
nie, nie chodzi
[/quote]
teraz będzie zgaduj zgadula :]
apropos TYPE O`NEGATIVE, zawsze dażyłem sentymentem ich twóczość, ale po "World Coming Down" jakoś nie czułem potrzeby zagłębiania się w ich kolejne nowe krążki mimo, że wszystkie (chyba z przyzwyczajenia) mam na oryginałach. Sentyment największy mam do "Bloody Kisses", pamiętam swego czasu ten album narobił strasznie dużo szumu na scenie metlowej, choć szczerze powiedziawszy parę numerów z tego albumu bym powycinał ...
Lubię ich muzykę, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz słuchałem :]
nie, nie chodzi

teraz będzie zgaduj zgadula :]
apropos TYPE O`NEGATIVE, zawsze dażyłem sentymentem ich twóczość, ale po "World Coming Down" jakoś nie czułem potrzeby zagłębiania się w ich kolejne nowe krążki mimo, że wszystkie (chyba z przyzwyczajenia) mam na oryginałach. Sentyment największy mam do "Bloody Kisses", pamiętam swego czasu ten album narobił strasznie dużo szumu na scenie metlowej, choć szczerze powiedziawszy parę numerów z tego albumu bym powycinał ...
Lubię ich muzykę, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz słuchałem :]
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz