AZARATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asia Tuchaj-Bejowicz
w mackach Zła

Re: AZARATH

25-09-2026, 20:05

Zwolnili nieco, ale to nie jest zarzut. Miód w chuj albo na odwrót :) że tak powiem. Czekam na kolejne strzały.
olgims
rasowy masterfulowicz

26-09-2026, 09:16

nuda jak chuj
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

26-09-2026, 09:31

Mi się podoba ale szkoda, że nawet nie próbują wrócić do tego co było na 1-3. To na tych płytach opiera się status, legenda i absolutna supremacja Azarath na polu polskiego DM. Dla mnie tylko AD, Yattering i Damnation osiągnęły ten poziom.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-09-2026, 10:11

Betreyer z dema kasuje to wszystko
olgims
rasowy masterfulowicz

26-09-2026, 10:13

hcpig pisze: ↑
Mi się podoba ale szkoda, że nawet nie próbują wrócić do tego co było na 1-3. To na tych płytach opiera się status, legenda i absolutna supremacja Azarath na polu polskiego DM. Dla mnie tylko AD, Yattering i Damnation osiągnęły ten poziom.
jakimś fanem polskiego dm nigdy nie byłem, pewnie z sentymentu (do starych kasetek) wspomnialbym wiadera, imperatora, yattering właśnie, damnation ,anime, hazaela (ale wiadomka, że tylko Thor) wszystko się zgadza. Ale te wszystkie behemoty, embrional, armagedon, lost soul, hate, decapitated itd itp to był dla mnie ziew. Z azaratha faktiko 1-3 to solidny napierdol zagrany z jakimś tam pomysłem zwłaszcza jak na tamte czasy z tym, że jak mam ochotę na napierdol to sobie puszczę angelcorpse "exterminate". W sumie z polskiego dm ostatnio najczęściej słucham throneum :D
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Gothmog666
rozkręca się

26-09-2026, 12:33

Cudownie tu brzmi perkusja Inferno. Niby prosto zagrane, ale z feelingiem. Kompozycyjnie trochę mi się kojarzy to z kriegsmaschine momentami.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

26-09-2026, 14:03

hcpig pisze: ↑
Niepopularna opinia, ale moim zdaniem Azarath przez cała karierę trzyma bardzo wysoki poziom, nieosiągalny dla większości kabel dm (wychodząc poza rodzimy rynek). Ogólnie jest tendencja, że ceni się tylko pierwsze płyty kapel tego typu, w domyśle, że niby późniejsze mniej radykalne, odcinanie kuponów itp. Ja nie potrafię wskazać ich najlepszej, ale sporo czasu poświęciłem In Extremis, które zdecydowanie zalicza się już do nowszej ery. A np. czwórka, czyli "Praise the Beast" to dla mnie ta sama seria co 1-3.

Jedynie trochę Saint Desecration mi uciekło, ale to chyba mój żal po tym, że już bez Marka, który moim zdaniem świetnie pasował tam.
Obrazek
Obrazek

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ