POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Tomaszm3
zaczyna szaleć

Re: POlitykowanie

12-08-2026, 09:33

7 lat temu jeszcze byli kontrolerzy z organów państwowych i pojawiali się- na szkoleniach,eventach, na co idą środki- na kolanach uzupełnialiśmy wnioski pod salą konferencyjną przed kontrolą a jedna osoba stała przed hotelem i czyhała czy ktoś nie wchodzi w postaci kontrolera. Dzisiaj jest totalna wyjebka. Nie ma nikogo. Czysta samowola.

W czsach pandemi covid kiedy hotele powinni być zamknięte robiłem imprezy na 200 osób. Dotowanie z środków unijnych w czasie pandemii covidowej. Wyobraź sobie że bez względnu na nakładane kary kiedy był lockdown hotelowi opłacało się moje imprezy prowadzić.

Kto kurwa o zdrowych zmysłach przyznaje fundusze na eventy w trakcie padnemii covidowej? Fundusze unijne.
olgims
rasowy masterfulowicz

12-08-2026, 09:50

Nerwowy pisze:
11-08-2026, 20:47
O kurwa - mamy największe, polityczne złote wary w historii forume :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Jednak na tego rozhisteryzowanego debila zawsze można liczyć :youcan:
ja pierdole schizma morawicka dostarczac będzie jeszcze wiele dobrego z obozu rozmodlonych kutasiarzy :lol:
złoto kurwa! Od kilku tygodni mam taką bekę z tych upośledów jak w czasach kiedy umarła bestia z wadowic i katolickie przyglupy manifestowały swoją wielką kurwa wiarę :lol:
madzia kurwo niedojebana rozmodlona kiedy obajtek odda Polakom kasę za sztuczne zęby????
:lol: :lol:
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

12-08-2026, 09:58

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
12-08-2026, 09:22
Wszedłem do tematu z myślą, że może być śmiesznie, bo mad coś pisze, a on zawsze dostaje histerii. Ale jak przeczytałem ten temat, to nie jest mi wcale do śmiechu, bo ktoś prawdopodobnie z nim żyje na co dzień, i poza tekstem musi przeżywać codziennie takie wybuchy, z całą ich intensywnością emocjonalną, językiem ciała i wybałuszonymi oczyma, a to już nie jest zabawne i szkoda mi tych ludzi. Mada też mi trochę szkoda, ale może dojdzie kiedyś do miejsca, w którym zrozumie, że ześwirował, i zacznie coś z tym robić, a wtedy odzyska utraconych w swoim życiu ludzi.
Tak. Z tą różnicą, że mi ich w ogóle nie szkoda. Wszyscy do jednego wagonu.
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

12-08-2026, 18:02

Romanowski spierdala dalej, tym razem do Naddniestrza. Ciekawe jaki będzie kolejny kierunek podróży posła najbardziej antyrosyjskiej partii która nigdy nic nie ukradła okrutnie i niesłusznie gnębionego przez tego diabła - Tuska. Obstawiacie Mińsk czy już bezpośrednio Moskwę? :hehehe: :hehehe: :hehehe:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

12-08-2026, 18:09

Czy pan Romanowski, gnębiony przez reżim kanclerza ukrywa się sam, czy nadal z partnerem?
olgims
rasowy masterfulowicz

12-08-2026, 19:36

Nerwowy pisze:
12-08-2026, 18:02
Romanowski spierdala dalej, tym razem do Naddniestrza. Ciekawe jaki będzie kolejny kierunek podróży posła najbardziej antyrosyjskiej partii która nigdy nic nie ukradła okrutnie i niesłusznie gnębionego przez tego diabła - Tuska. Obstawiacie Mińsk czy już bezpośrednio Moskwę? :hehehe: :hehehe: :hehehe:
można się spodziewać, że za jakiś czas ziobro będzie spierdalał do moskwy przez Alaskę XD
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

13-08-2026, 16:21

empir pisze:
11-08-2026, 20:36
mad pisze:
11-08-2026, 19:49
empir pisze:
11-08-2026, 18:06

Z tym „swojego nie ruszamy” trochę się rozmijasz z rzeczywistością.

Więc możemy się licytować, czy KO jest większą kurwą od PiS-u. Tylko wtedy trzeba już uczciwie porównać nie liczbę afer znalezionych w Google, tylko także to, co partie robiły ze swoimi aferzystami.
Bo jeśli argument brzmi „PiS ma swoje na sumieniu, ale nie tyle co KO”, to poproszę o metodologię tego badania. Liczysz afery na sztuki, na złotówki, na liczbę skazanych, czy według współczynnika „jak bardzo mnie wkurwiła w TVN”?
Niestety, mylisz się. Złodzieje są głównie w KO - i często maja się dobrze. Przykłady? Proszę bardzo:

- Środki z KPO w zasadzie tylko dla swoich. Podobnie środki z konkursów, grantów, itp. Nigdy tak to wcześniej nie wyglądało,
- Król (najnowsza sprawa. 31.07 sejm uchylił mu o prawda immunitet, ale nie zgodził się na tymczasowe aresztowanie posła podejrzanego o łapówkarstwo - chociaż ten ewidentnie mataczy, proponując innemu podejrzanemu w tej sprawie wynajęcie adwokata),

- Gawłowski (bryluje mimo wyroku),

- Nowak (skręcili sprawę mimo oczywistych dowodów, bo to przecież towarzysz Tuska),

- Giertych (naprawdę uwierzy ktoś, że nic nie wiedział o Polnordzie, a za wszystkim stoi Foka? Zresztą Foka chyba też jest pod ochroną / A podła rola Konia w działaniu na szkodę klientów jego kancelarii w sprawach z Czarneckim? ),

- Karpiński (uciekł do PE. Kto wie, czy sam Czask o wszystkim nie wiedział, bo rzecz dotyczyła Warszawy)

- Grabarczyk (skazany prawomocnie za poświadczenie nieprawdy. Przestępstwo nie jest jakieś wielkie, ale i tak przewyższające wszystko, o co SENSOWNIE można oskarżyć pisowców), Co ciekawe, Grabarczyk chyba nigdy nie został formalinie zawieszony w PO, a skazany w tym samym procesie Seliga z PiSu w zasadzie natychmiast.

Są jeszcze pomniejsi, o których nie słyszałem, ale można ich znaleźć (na odpowiedzialność AI):
- Rynasiewicz (wiceminister łapówkarz),
- Szczepiński (wiceprezydent Krakowa, łapówkarz)
- Faliński (pedofilia - czyżby specjalność PO)
itp....

Co do Pisu... W zasadzie PiS nie kradnie. Nie jest mi znana żadna taka sprawa. Owszem, wtopili co nieco kasy przez wątpliwe decyzje (Ostrołęka, wybory kopertowe), ale wszystko da się wyjaśnić. Proszę mi w takim razie napisać, co ukradł PiS?

Sprawy, które aktualnie toczą się przeciwko pisowcom są ŻAŁOSNE - i kompromitują KO:

- Stek bzdur odnośnie oskarżeń Ziobry, Romanowskiego, ks. Olszewskiego i tego wszystkiego, co dotyczy funduszu sprawiedliwości. Nie ma tam nic!

- Kaczyński miał zostać oskarżony o... zniszczenie wieńca szkalującego jego brata. Przecież każdy z nas zachowałby sie tak samo!

- Afera dwóch wież? No bez jaj! Gdzie są te wieże? Co złego zrobił Kaczyński?

- Jaaki jest oskarżony o mowę nienawiści, bo zalajkował i przesłał dalej post, No i drugie oskarżenie: przeniósł pracownika z miejsca A do B.

- Obajtek ma sprawę za słuszne wycofanie ze sprzedaży jednego numeru urbanowego kału,

- Nie było żadnego sprzedawania polskich wiz na bazarach (kurwy m.in. dzięki temu kłamstwu zdobyły władzę), pegazus nie inwigilował obywateli, a w propozycja wyborów kopertowych nie była niezgodna z prawem.

- Reforma KRS była zgodna z prawem. Unia przyczepiła się z zasady (bo robił to PiS) i gdyby trzeba było pogonić PiS, to przyczepiliby się do kodeksu drogowego.

- To PO zrobiła pierwsza "zamach" na TK. PiS popełnił błąd, bo niepotrzebnie poszedł na zwarcie, powołując 2 dodatkowych sędziów (ale też posiadał swoje argumenty!). Jednakże skurwysyństwo PO/KO jest znacznie większe: Tusk nie uznaje TK, bo mu tak wygodnie, a to, co zrobił PiS 10 lat temu to tyko pretekst do tego, żeby Tusk sobie robił jaja z prawa i instytucji państwowych. Zresztą tamte stare kadencje już dawno minęły. Tusk powinien trafić do pierdla choćby za wielomiesięczne blokowanie wyboru nowych członków TK.

Tusk łamie prawo w stopniu niespotykanym wcześniej.

Zatem szacuję proporcje skurwysyństwa PO/KO - PiS mniej więcej 80-20.
No dobra, tylko przy takim sposobie liczenia afer wychodzi Ci bardzo wygodny system: każdy zarzut wobec człowieka z KO = złodziej, a każdy zarzut wobec PiS = stek bzdur. To trochę utrudnia poważne porównanie.
Najbardziej rozbawiło mnie „W zasadzie PiS nie kradnie. Nie jest mi znana żadna taka sprawa.”

Hmm
*Fundusz Sprawiedliwości - NIK w 2026 r. oceniła jego funkcjonowanie negatywnie i wskazała prawie 270 mln zł nieprawidłowości, w tym wydatki niecelowe i niegospodarne. Wcześniejsza kontrola mówiła również o fikcyjnych umowach, naruszeniach prawa, zawyżonych cenach i nawet defraudacji.
*Wybory kopertowe - to też nie była „wątpliwa decyzja”. NIK i UODO stwierdziły nielegalne przetwarzanie danych wyborców przez Pocztę Polską i skończyło się to karą 27 mln zł.
*Nowak - tu też bym uważał, bo jego sprawę sąd w 2026 r. prawomocnie umorzył, uznając brak faktycznych podstaw oskarżenia.

I tak, zgadzam się z jednym: KO trzeba patrzeć na ręce. Jeśli ktoś z KO zrobił wałek, ma za to odpowiadać. Bez taryfy ulgowej.
Dokładnie tego samego oczekiwałbym od Ciebie wobec PiS.
A te Twoje 80:20 to już jest piękne. Skoro PiS według Ciebie właściwie nie kradnie, a większość zarzutów wobec jego ludzi to „bzdury”, to wychodzi na to, że nie robisz bilansu afer, tylko wystawiasz oceny za sympatię polityczną.
Ja bym się więc nie upierał, że KO jest święte. Pytanie brzmi raczej: czy potrafisz przyznać, że PiS również miał realne afery i realne nieprawidłowości, zamiast wybielać każdą z nich?
Jest coraz bardziej prawdopodobne, że tzw. afera Funduszu Sprawiedliwości została wykreowana przez KO tylko po to, żeby poznęcać się nad Ziobrą. Piszesz poważnie o raporcie NIK? Przecież NIK stał się narzędziem Banasia do zemsty na swoich dawnych kolegach. Zdaje się, że to nawet się nagrało...
Tak czy inaczej proces byłby ciekawy i prawdopodobnie Ziobro zmiażdżyłby prokuraturę - i dlatego Tuskowi zależy tylko na gonieniu króliczka. Jeśli go złapie, zakuje go w kajdanki zespolone, pokaże go jak małpę w cyrku, wsadzi do izolatki i zaspokoi instynkty sadystyczne swoje, konia i takich politycznych idiotów jak wy. A jeśli nie złapie, to będzie mógł cały czas podgrzewać nastrój. Potęgę Ziobry wobec aktualnej władzy było widać choćby wtedy, gdy spierdoliła przed nim komisja śledcza.

Sprawa wyborów kopertowych została umorzona w dwóch wątkach - pierwszy za panowania Bodnara, drugi za Żurka. Dęta aferka typowa dla poziomu pewnego konia. Pragnę tylko przypomnieć, że rząd był zobligowany terminem konstytucyjnym i musiał przeprowadzić wybory. Morawiecki dogadał się z PO, że będzie zgoda na przesunięcie terminu wyborów w zamian za możliwość podmiany kandydata PO. No ale gdy Czask na szczęście przepierdolił, pojawiły się fochy...

Co do Nowaka - rozbawiłeś mnie swoją naiwnością. Przypominam tylko, że Nowak wpadł na Ukrainie. Popatrz: w skorumpowanym kraju prawa ręka Tuska została przyłapana na korupcji. Skojarzyło to mi się z... Metalliką: alkoholicy wyrzucili z zespołu Mustainea, jeszcze większego alkoholika :) W domu bliskiego współpracownika Nowaka znaleziono banknoty skrzętnie schowane w tajnych skrytkach w meblach - w przeliczeniu jakieś 4 miliony...

Nie napisałem jeszcze o Grodzkim. Ponad stu świadków zeznało, że wziął łapówki, a mimo to sprawę skręcono. Proces toczy się przeciwko podwładnym i współpracownikom z wyłączeniem bossa całego procederu. Bezczelny i mający poczucie bezkarności Grodzki pozywa do sądu każdego, kto cokolwiek sugeruje. Na szczęście Sakiewicz wygrał z nim utajniony proces. Chyba prawomocnie.

Zgadzam się, że każdy powinien odpowiadać za swoje czyny. Tylko że Tusk kłamie, mówiąc o wypalaniu gorącym żelazem. Owszem, poświęci jakąś jedną czy drugą płotkę (może ich zastrasza albo obiecuje jakąś rekompensatę? Nie wiem, PO to mafia), ale ludzie ze szczytów są chronieni (Nowak, Giertych, Grodzki, Karpiński, a kto wie, jak skończy się sprawa z Gawłowskim). Czask w kampanii chwalił się szpitalem południowym, nie wierzę, że nie znał Kacprzaka. Ten pierdolony tchórz nie potrafił nawet zdymisjonować swojego kolegi odpowiedzialnego za szpital - zamiast niego zwolnił dwie kobiety, którym problemy szpitala nie podlegały.

Próbuję więc znaleźć przykłady złodziejstwa PiSu i nie znajduję. Powtarzam: były błędne decyzje, wtopy - ale kradzież? Czy Ziobro albo Kaczyński przywłaszczyli coś sobie? CZEKAM NA PRZYKŁADY!

Ponad rok temu Tusk na konferencji prasowej ogłosił, że PiS ukradł 100 miliardów i to wszystko zostanie znalezione. Ciekawe, skąd mu się wzięła ta okrągła liczba? Chyba z głupoty, bo dlaczego nie 50 lub 200? Oczywiście temat zdechł.

Moje proporcje 80:20 były chyba zbyt łagodne dla PO/KO. Powinno być raczej 90:10.
Pelson
rasowy masterfulowicz

13-08-2026, 16:36

Jeszcze tylko numery do jutrzejszego Eurolotto poznać i człowiek będzie szcześliwy...

Ktokolwiek odpowie na tego powyższego posta jest głupim chujem i niech spierdala.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

13-08-2026, 17:34

Ascetic pisze:
10-08-2026, 22:16
Obrazek
Jeśli chcemy być tacy bogaci jak norwegia musimy wyjść z lewackiej unii i zacząć kopać SWOJĄ rope :>

MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

13-08-2026, 17:40

tabaluga pisze:
Ascetic pisze:
Obrazek
Jeśli chcemy być tacy bogaci jak norwegia musimy wyjść z lewackiej unii i zacząć kopać SWOJĄ rope :>

Ale zaraz, a ta Norwegia nie jest przypadkiem jeszcze bardziej na lewo? :lupa:
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

13-08-2026, 18:01

no co ty ? kraj który dał światu breivika i burzum ?
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

13-08-2026, 18:05

tabaluga pisze:
13-08-2026, 18:01
no co ty ? kraj który dał światu breivika i burzum ?
Fakt. Mój błąd . Mieliśmy przecież Szczerego. Mamy Roba i Graveland. Czyli chciałbyś, żeby Polska była jak Norwegia?
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

13-08-2026, 18:36

NoGodsNoMasters pisze:
Czyli chciałbyś, żeby Polska była jak Norwegia?
No i wychodzi że w głębi ducha każdy turbowolnorynkowy prawaczek jest socjalistą :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Nowe, nie znałem :super:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

13-08-2026, 18:55

Pelson pisze:
Jeszcze tylko numery do jutrzejszego Eurolotto poznać i człowiek będzie szcześliwy...
Lotto to przesada, ale pewne wyniki na kopaną jak najbardziej.
Pelson pisze:
Ktokolwiek odpowie na tego powyższego posta jest głupim chujem i niech spierdala.
Fakt - ciebie to przerasta. Ale ciebie pewnie wszystko przerasta.
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

13-08-2026, 19:18

Nerwowy pisze:
13-08-2026, 18:36
NoGodsNoMasters pisze:
Czyli chciałbyś, żeby Polska była jak Norwegia?
No i wychodzi że w głębi ducha każdy turbowolnorynkowy prawaczek jest socjalistą :hehehe: :hehehe: :hehehe:

Nowe, nie znałem :super:
Mnie bawi zupełnie inna kwestia, bo akurat siedziałem w Oslo podczas , gdy decydowały się ważne sprawy dla pewnych środowisk. Widziałem powszechną radość z rezultatu. Pawełek nie jest brawurowo nieroztropny. Nie zaryzykuje odpowiedzi na tak zadane pytanie. 8)
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-08-2026, 19:37

NoGodsNoMasters pisze:
13-08-2026, 17:40
tabaluga pisze:
Ascetic pisze:
Obrazek

Ale zaraz, a ta Norwegia nie jest przypadkiem jeszcze bardziej na lewo? :lupa:
Dla tabalug to raz na prawo, raz na lewo. Najpewniej jak mu pasuje w danym momencie.
08.07.2026
ODPOWIEDZ