POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

18-07-2026, 12:17

SamborWilk pisze:
18-07-2026, 12:11
W mojej okolicy nie było wcześniej problemów ze śmieciami - argument nie trafiony. Być może mentalność twoich sąsiadów jest jaka jest i nie szanujecie waszego "pueblo". Pewno wielkomiastowi mieszkańcy blokowisk?

Jedyny problem jaki jest to szkło po małpkach pod każdą żabką, ale wiadomo, małpki to syf i powinny być zakazane w sprzedaży (utajone pijactwo, budowlanka etc)
Małpki też miały być objęte systemem kaucyjnym, ale lobby zadziałało. No, ale mają wejść do niego, chyba na jesień.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
SamborWilk
w mackach Zła

18-07-2026, 12:30

Hatefire pisze:
18-07-2026, 12:17
SamborWilk pisze:
W mojej okolicy nie było wcześniej problemów ze śmieciami - argument nie trafiony. Być może mentalność twoich sąsiadów jest jaka jest i nie szanujecie waszego "pueblo". Pewno wielkomiastowi mieszkańcy blokowisk?

Jedyny problem jaki jest to szkło po małpkach pod każdą żabką, ale wiadomo, małpki to syf i powinny być zakazane w sprzedaży (utajone pijactwo, budowlanka etc)
Małpki też miały być objęte systemem kaucyjnym, ale lobby zadziałało. No, ale mają wejść do niego, chyba na jesień.
Jak to wprowadzą to zacznę robić objazdówki :lol:
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

18-07-2026, 12:48

jesienio zapadną terminy, na wprowadzenie kałcji na maupki. Może w przyszłym roku wejdzie ten system.
https://www.tvp.info/94352763/system-ka ... o-o-malpki
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

18-07-2026, 13:27

Jakiś użyszkodnik założył temat o systemie kaucyjnym a wy tu pierdolottto.
Adminiiiiii. Zróbta porządek i przeście ten syf do właściwego temate xD
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

18-07-2026, 14:17

SamborWilk pisze:
NoGodsNoMasters pisze:
16-07-2026, 22:53
System kaucyjny działa jeszcze lepiej. Weź się rozejrzyj po zaroślach w swoim pueblo. Wszystko wyzbierane.
Urzekła mnie twoja opowieść o tych śmieciach. Podlasie? Lubelszczyzna? Głębokie Podkarpacie? :D Ja akurat tkwię w lekkim szpagacie pomiędzy wielkomiastowym mieszkańcem nieblokowisk, a mieszczuchem nowowieśniakiem. Formalnie jestem jednym i drugim więc mam porównanie. Takiego syfu jak wzdłuż dróg , którymi z miast wracają krusowcy budowlańcy nie ma w miešcie nigdzie. Co znamienne w rowach lądują gľównie pety i puszki po browcach. Wszystko co można oddać. Inna sprawa, że nie bardzo rozumiem twój lament. Przecież nic się nie zmieniło. Zgniatasz, wrzucasz do żółtego wora, odbierają jak zwykle spod bramy. Ja tak robię. Gdzie problem? Żule ci śmieci rozgrzebują? Czy budżet masz napięty jak plandeka na żuku i wyrzucona kaucja uwiera? Kupuj w promocji 100 plus 100 wyjdzie taniej nawet jsk wyrzucisz opakowania. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe chłopy jęczą jak stare baby, bo za puszkę wprowadzili 50 groszy opłaty. Faktycznie wolność wam odebrali. :D
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

18-07-2026, 18:43

nie no, ich po prostu jak to „wolnosciowcow” uwiera to że ktoś według swojej woli może zbierać i oddawać te puszki i butelki, tak jak szczepić się na choroby czy robić cokolwiek innego na co akurat ma ochotę i będą jęczeć do usranej śmierci tak jakby ktoś kazał im zbierać te opakowania czy poddawać się „eksperymentom medycznym”, tacy to wolnościowcy
SamborWilk
w mackach Zła

18-07-2026, 19:43

NoGodsNoMasters pisze:
18-07-2026, 14:17
Przecież nic się nie zmieniło. Zgniatasz, wrzucasz do żółtego wora, odbierają jak zwykle spod bramy. Ja tak robię. Gdzie problem? Żule ci śmieci rozgrzebują? Czy budżet masz napięty jak plandeka na żuku i wyrzucona kaucja uwiera? Kupuj w promocji 100 plus 100 wyjdzie taniej nawet jsk wyrzucisz opakowania. Nie mogę uwierzyć, że dorosłe chłopy jęczą jak stare baby, bo za puszkę wprowadzili 50 groszy opłaty. Faktycznie wolność wam odebrali. :D
Dokładnie tak, to lament i jęki.
Bo przecież nie chodzi o to że co chwila wprowadzają dodatkowe drobne opłaty, które są na każdym kroku i społeczeństwo albo ma to w dupie i emocjonuje się coraz to nowszymi aferami w mediach i tematami zastępczymi dając się okradać a uśmiechnięci uśmiechają się jeszcze bardziej (jak np w tym wątku).

Jaki problem? Nic się nie zmieniło?
Podwyżka za śmieci i przymus stania w kolejce jak stado baranów o czym było wcześniej, do tego się odnoszę bo to czysty absurd.
ODPOWIEDZ