Nie, może pamięć mi figle płata po prostu i takie krypty kojarzą mi się z kapucynami, widziałem ich już sporo.empir pisze: ↑21-06-2026, 21:16Dupę mijałem przed chwilą. Wcześniej jej nie zauważyłem. Dopiero kilka dni temu o niej się dowiedziałem. Te Ossuarium to na pewno od kapucynów? Bo kapucynki mają tu swoje krypty i się zastanawiam czy do nich pójść. Ossuarium to Krypty pod kościołem SV. Jakuba (Ossuary at the Church of St James, Kostnice u sv. Jakuba).
POGODA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POGODA
Find your flow
- empir
- zahartowany metalizator
W Wiedniu chyba są krypty kapucynów. Byłem rok temu ale nazwy już nie pamiętam.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-06-2026, 21:28Nie, może pamięć mi figle płata po prostu i takie krypty kojarzą mi się z kapucynami, widziałem ich już sporo.empir pisze: ↑21-06-2026, 21:16Dupę mijałem przed chwilą. Wcześniej jej nie zauważyłem. Dopiero kilka dni temu o niej się dowiedziałem. Te Ossuarium to na pewno od kapucynów? Bo kapucynki mają tu swoje krypty i się zastanawiam czy do nich pójść. Ossuarium to Krypty pod kościołem SV. Jakuba (Ossuary at the Church of St James, Kostnice u sv. Jakuba).
Btw. Jeśli chodzi o podziemia w Brnie to te pod targiem są fajne ale te drugie to jeśli 3 animacje w piwnicach na ścianach. Jedna o ich wersji ze smokiem wawelskim, druga o jakimś koniu a trzecia o tym jak w chuja zrobili Szwedów podczas potopu. Za free ok ale za kasę niekoniecznie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No to w Wiedniu jest jednak w pierdut wieksze, i jakos daje bardziej do myslenia przez to, ze jest takie roznorodne - oddzielne sale na kazdy rodzaj kosci, jedna dla kregoslupow, druga dla piszczeli itd. Zona miala tam taka refleksje, ze ci wszyscy ludzie za zycia mysleli, ze sa w jakis sposob wyjatkowi, a teraz leza tak zmieszani bez ladu i skladu.
Find your flow
- empir
A to ja w Wiedniu oglądałem jakieś krypty w których były grobowce. Miałem to z Vienna pass.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-06-2026, 08:03No to w Wiedniu jest jednak w pierdut wieksze, i jakos daje bardziej do myslenia przez to, ze jest takie roznorodne - oddzielne sale na kazdy rodzaj kosci, jedna dla kregoslupow, druga dla piszczeli itd. Zona miala tam taka refleksje, ze ci wszyscy ludzie za zycia mysleli, ze sa w jakis sposob wyjatkowi, a teraz leza tak zmieszani bez ladu i skladu.
-
mocny2_3
Szykuje sie piekło od piątku.
-
mocny2_3
W sobote, niedziele i w poniedziałek już w całym kraju pęknie 40tka.Jak macie ogarniętego pracodawce to wam w poniedziałek zrobi wolne.
W necie jest masa trolli dla których ''jest poprostu lato''.Ustawowo powinien być wprowadzony odstrzał takich delikwentów na centralnym placu za pierdolenie kocopołów i wprowadzanie zamętu.W polsce rzadkością są już temp 30stopni, temp 35-40 to już skrajna rzadkość i niebezpieczne ekstremum.Jeśli ktoś tego nie pojmuje i uważa to za normalność w naszej strefie klimatycznej powinien skoczyć z 4 piętra, zwyczajnie sie odjebać.
W necie jest masa trolli dla których ''jest poprostu lato''.Ustawowo powinien być wprowadzony odstrzał takich delikwentów na centralnym placu za pierdolenie kocopołów i wprowadzanie zamętu.W polsce rzadkością są już temp 30stopni, temp 35-40 to już skrajna rzadkość i niebezpieczne ekstremum.Jeśli ktoś tego nie pojmuje i uważa to za normalność w naszej strefie klimatycznej powinien skoczyć z 4 piętra, zwyczajnie sie odjebać.
-
backslifer
- w mackach Zła
Zgadzam się, takie temperatury nie nadają się już do życia. Już zastanawiam się gdzie wypierdolić na całą niedzielę, bo w stolicy 38 stopni, a odczuwalna przez betonozę pewnie jeszcze wyższa. Dramat. Może biuro z klimą będzie otwarte. 
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ostatnio tyle bylo chyba w 2015, pamietam bo wracalem z Sahary i tamtejsze temperatury nie byly jakos strasznie inne.
Find your flow
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Wracałem w niedzielę z Wrocławia do Krakowa na lotnisko. W pociągu wyłączona klima i temperatura sięgająca 45 stopni.
To ja już wolę skandynawskie lato, 20-22 stopnie i słońce wysoko w zenicie, powodujące, że odczuwalna temperatura jest ze 2-3 stopnie wyższa.
Za tydzień jadę służbowo do Francji i czeka mnie podroż samochodem przez południowo-wschodnie departamenty. Nie wiem jak to przeżyję przy tamtejszej spiekocie.
To ja już wolę skandynawskie lato, 20-22 stopnie i słońce wysoko w zenicie, powodujące, że odczuwalna temperatura jest ze 2-3 stopnie wyższa.
Za tydzień jadę służbowo do Francji i czeka mnie podroż samochodem przez południowo-wschodnie departamenty. Nie wiem jak to przeżyję przy tamtejszej spiekocie.
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
Coś czuję że w weekend na tapecie będzie u mnie płyta Crazy from the heat Lee Rotha 
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Ascetic
Robisz tak. Wsiadasz jutro w samolot:backslifer pisze: ↑23-06-2026, 13:48Zgadzam się, takie temperatury nie nadają się już do życia. Już zastanawiam się gdzie wypierdolić na całą niedzielę, bo w stolicy 38 stopni, a odczuwalna przez betonozę pewnie jeszcze wyższa. Dramat. Może biuro z klimą będzie otwarte.![]()

I masz tak:

Jak się uśmiechniesz, z tytułu tego, że dopiero co nocowałem kilka nocy w Sandefjord, mogę dać tak ze dwa sensowne namiary na noclegi i kilka innych na miłe spędzenie czasu. W tym zajadając rybę czy ich ulubioną i gównianą grandiosę, pijąc to i owo na kolorowo, kibicując i śpiewając norskie-morskie przyśpiewki futbolowe, np:
Nad takim chłodem* wśród nurogęsi, kaczkowatych i innych takich możesz też, jak chcesz mieć wczutę w sandefjordowe klimaty, możesz posłuchać wieczorą porą też jedynego znamienitego przedstawiciela vestfolskiej sceny blekowej. Tj.

Ostatnio zmieniony 23-06-2026, 16:03 przez Ascetic, łącznie zmieniany 4 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
*Właśnie nad takim chłodem, w domu z takim widokiem, z możliwością usiądnięcia dupom w wodzie, z wyjebaniem na polskie turbo-pato-upały z jakiejś diabelskiej pały:

Zasadniczo polecam.

Zasadniczo polecam.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete