Bo zasadniczo wspieram Dżihad Butleriański
LEWACTWO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LEWACTWO
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
backslifer
- w mackach Zła
No ale przeciez tu sam bardziej prezentujesz postawe takiego wlasnie nastolatka. Jak cos sie nie podoba, to jest zjebane. Pozbawione niuansow zero-jedynkowe myslenie. Dla zasady odmowie komus dazenia do lepszego samopoczucia, bo to dla mnie spierdolenie. No polaczenie nastolatka z moherem jak sie patrzy.
Koledzy wyzej ladnie to wylozyli. Jak komus ma byc lepiej po tranzycji, to chuj z tym, moge sie nawet zwracac do niego tak jak mu sie podoba, bo nic mnie to nie kosztuje i tyle.
A Ty sprowadzasz wszystko do tych najbardziej skrajnych rzeczy w stylu trazycji dzieci (zasadniczo instyntkownie jestem przeciwko), czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego. Wszystko, zeby wysmiac calosc, i tu wlasnie sie klania to, ze rzeczywistosc jest bardziej zniuansowana, a pomiedzy 100% konserwatywnym podejsciem a tym skrajnie mlodziezowo-lewicowym jest jeszcze cale spektrum.
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 13:26 przez backslifer, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A co jest złego w ubraniu w zgrabne podsumowanie przez AI na podstawie i po podaniu naukowych źródeł?
Rozumiem, że żaden qrva forumowy Paracelsus i Che nie korzystają?
Rozumiem, że żaden qrva forumowy Paracelsus i Che nie korzystają?
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 13:29 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja się odniosłem do KONKRETNEGO cytatu, stwierdzenia dotyczącego BIOLOGII.
A na co wy tam rozkminiacie i dzielicie tę biologię "uwarunkowaną kulturowo" to ja już nie chcę wiedzieć.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- zekke
- rasowy masterfulowicz
belkot totalny. pomijaj niewygodne watki (a jak sie okazuje jestes im przeciwny) ale to ja upraszczam temat XD. pomijaj cale socjologiczno-kulturowe pranie lbow bo tak, upraszczaj "jak komus dobrze to co z tego" czyt sprowadzanie wszystkiego do odczuc, emocji, jak tu lewactwa. masz zerowe pojecie o temacie, strzelam ze przesluchales/przecytales na ten temat totalne nic. pozdrawiam cieplutko. 2XbisdzenderPLbackslifer pisze: ↑20-04-2026, 13:24No ale przeciez tu sam bardziej prezentujesz postawe takiego wlasnie nastolatka. Jak cos sie nie podoba, to jest zjebane. Pozbawione niuansow zero-jedynkowe myslenie. Dla zasady odmowie komus dazenia do lepszego samopoczucia, bo to dla mnie spierdolenie. No polaczenie nastolatka z moherem jak sie patrzy.
Koledzy wyzej ladnie to wylozyli. Jak komus ma byc lepiej po tranzycji, to chuj z tym, moge sie nawet zwracac do niego tak jak mu sie podoba, bo nic mnie to nie kosztuje i tyle.
A Ty sprowadzasz wszystko do tych najbardziej skrajnych rzeczy w stylu trazycji dzieci (zasadniczo instyntkownie jestem przeciwko), czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego. Wszystko, zeby wysmiac calosc, i tu wlasnie sie klania to, ze rzeczywistosc jest bardziej zniuansowana, a pomiedzy 100% konserwatywnym podejsciem a tym skrajnie mlodziezowo-lewicowym jest jeszcze cale spektrum.
bardziej juz sie nie da, to nie robie ja tylko sama lewica. problem jest taki ze lewacy nie potrafia przynac ze jest to spierdolenie totalne i nowogowno moda, na szczescie nie wszyscy bo masa z tego srodowiska zachowala reszki rozumu aby cisnac z takimi farmazonami, za co oczywiscie sa szkalowani przez te srodowisko przez...wymslanie na nich nowych kolejnych terminow XD np jak feministka ma dosc szopki trans, wykolejencow w damskich kiblach czy biologicznych facetow klepiacych baby po mordzie i zgarniajacych wszystkie medale w sporcie to postepowe lewactwo wymyslilo na nie termin - TERF (skrót od ang. trans-exclusionary radical feminist) to termin określający osoby o poglądach radykalnie feministycznych, które wykluczają kobiety transpłciowe z ruchu feministycznego i nie uznają ich tożsamości płciowej.czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego.
Takich rzeczy jest pierdyliardy, ofc trzeba troche sluchac/czytac o tym co sie dzieje na swiecie i miec jakies pojecie o gownie ktore idzie z zachodu z 1-2-3 letnim opoznieniem do polski. np jak w polsce nie wykreujesz rasizmu odnosnie czarnych bo nie ma takiej liczby czarnych no to rozkrecone w ostatnich latach masz gender wars, trend ktory przewidzialem w rozmowach ze znajomymi jakies pierdyliard lat temu, wszystko to kopia kopii wykreowane sztucznie w mediach przeze pieniadze danych srodowisk, ale o tym pewnie tez nie masz pojecia.
zeby nie bylo, wrazliwe platki sniegu - jak dla mnie to oczywiscie kazdy tam moze wyciac sobie chuja i przykleic do czola popierdalajac jak jednorozec, a ja moge miec zdanie na ten temat jakie bedzie mi sie chcialo miec.
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 14:23 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.

- wonsz
- zahartowany metalizator
- zekke
- rasowy masterfulowicz
ototo, kako demonX - dont assume his/her/they/them/joko/ono gender u bigot. baby demony tez moga miec brode + jakas skaryfikacje na klacie widac, moze boobX zostaly usunieteX

-
Wzburzony Obserwator
- zaczyna szaleć
Kolego trupie, cóż za wspaniała odpowiedź, tak bardzo naukowa. Nie tylko obudowana solidnie cytatami ze spełniających najwyższe, akademickie standardy opracowań badawczych ale i uderzająca w samo sedno problemu.trup pisze: ↑20-04-2026, 12:08Już się Panie LukaSS nie zasłaniaj uwarunkowaniami kulturowymi bo to nie ma nic do rzeczy.
-------------------------------
Dwupłciowość i wielopłciowość w świecie zwierząt i ssaków
Dwupłciowość (gonochoryzm): Większość ssaków, w tym człowiek, jest dwupłciowa – istnieją osobniki męskie (samce) i żeńskie (samice), które różnią się budową anatomiczną, fizjologiczną i funkcją rozrodczą. Płeć jest determinowana genetycznie (np. układ XY u człowieka) lub hormonalnie.
Wielopłciowość: W świecie zwierząt występują gatunki, u których płeć nie jest binarna.
- Przykłady:
Hermafrodytyzm (obojnactwo): Niektóre gatunki (np. ślimaki, dżdżownice, niektóre ryby) posiadają zarówno męskie, jak i żeńskie narządy rozrodcze. U ssaków hermafrodytyzm jest niezwykle rzadki i nie występuje naturalnie u ludzi.
Zmiana płci: U niektórych ryb (np. wargacze) płeć może ulegać zmianie w zależności od warunków środowiskowych lub struktury społecznej.
Czy u ludzi występuje dwupłciowość lub wielopłciowość?
Biologicznie: U ludzi płeć jest dwupłciowa (mężczyzna/kobieta), ale nie jest binarna w sensie absolutnym. Istnieją interseksualne wariacje rozwojowe, które mogą prowadzić do cech anatomicznych lub genetycznych niepasujących do typowej definicji męskości lub kobiecości.
Interseksualizm: To zbiór stanów, w których cechy płciowe (chromosomalne, hormonalne, anatomiczne) nie pasują do typowych definicji męskości lub kobiecości. Przykłady:
- Zespół niewrażliwości na androgeny (AIS)
- Zespół Klinefeltera (XXY)
- Zespół Turnera (X0)
Osoby interseksualne mogą mieć cechy obu płci, ale nie są "trzecią płcią" w sensie biologicznym – są to wariacje rozwojowe w obrębie dwupłciowego systemu.
- Hermafrodytyzm prawdziwy (niezwykle rzadki)
Napisałeś:
"Bo mężczyzna to kategoria biologiczna, analogiczna do samca w biologii innych gatunków. [...] jeśli osobnik jest w stanie być matką, to nie jest biologicznie mężczyzną, po prostu. U osób pomiędzy jest o wiele trudniej, ale one raczej nigdy potomstwa nie spłodzą, również ze względów biologicznych."
Co jest prawdziwe?
Mężczyzna jako kategoria biologiczna: Tak, w większości przypadków płeć męska u ssaków (w tym u ludzi) jest zdefiniowana przez obecność chromosomu Y, produkcję plemników i zdolność do zapłodnienia.
Matka = nie mężczyzna: Z biologicznego punktu widzenia, jeśli osobnik jest w stanie urodzić dziecko (posiada macicę, jajniki, zdolność do donoszenia ciąży), to nie jest mężczyzną w klasycznym rozumieniu. To stwierdzenie jest prawdziwe dla typowych przypadków.
Co jest uproszczone lub nieprecyzyjne?
Nie zawsze prawda. Niektóre osoby interseksualne (np. z zespołem Klinefeltera) mogą mieć ograniczoną płodność, ale nie zawsze są całkowicie bezpłodne. Ponadto, dzięki technologiom wspomaganego rozrodu (IVF, ICSI), niektóre osoby interseksualne mogą mieć potomstwo."Osoby pomiędzy [...] raczej nigdy potomstwa nie spłodzą":
Płodność ≠ płeć. Płodność nie jest jedynym wyznacznikiem płci biologicznej. Istnieją mężczyźni (np. po usunięciu jąder) i kobiety (np. z zespołem Turnera), którzy nie są płodni, ale nadal są klasyfikowani jako mężczyźni lub kobiety.
Podsumowanie biologiczne
- Płeć u ssaków (w tym u ludzi) jest dwupłciowa, ale nie binarna – istnieją wariacje (interseksualizm).
- Mężczyzna = samiec w sensie biologicznym, ale definicja ta nie obejmuje wszystkich przypadków (np. osób interseksualnych).
- Zdolność do rozrodu nie jest jedynym kryterium płci – płeć jest złożonym zestawem cech genetycznych, hormonalnych i anatomicznych.
Mam prawo reagować.
- uglak
- Hatefire
AI trenujące się na inbach na Forume, we're doomed 
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych