VOMITORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VOMITORY
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Nasum
Miłego sluchania.
- Żułek
było miło
ale poprzednio jeszcze milej 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- nicram
-
Nasum
Fajny, energetyczny numer. Podoba mi się.
- Żułek
rzeczywiście całkiem przyjemny numer 
- Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
udadny, troszeczki Slayerowy we wolniejzych partyjach
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
-
Nasum
Podoba mi sie.
-
Alter Ego
- zaczyna szaleć
Vomitory jest jak stara japońska firma z surowymi zasadami, zgodnie z którymi odejście od etyki przedsiębiorstwa, sprzeniewierzenie się jej tradycji, a nade wszystko zawiedzenie klientów skutkuje seppuku całego zarządu. Do tej pory nic takiego nie miało miejsca i póki co w ogóle na to się nie zanosi. Album „In Death Throes” jest w 100% zbieżny z gwarancjami jakie Szwedzi dołączali do każdego z poprzednich pełnych materiałów. Skandynawska, skoczna brutalność, niesamowite tempa, ciężki wokal i wpleciona w to wszystko, dyskretna melodyjność są wypisane na kamiennych tablicach tego zespołu i niech to trwa jak najdłużej. Od zawsze mam wrażenie, że istotą Vomitory jest frajda metali-muzyków transmitowana na metali-fanów. Gdy np. leci tytułowy utwór z tego albumu to można odnieść wrażenie, że przybija się piątki z grupą uśmiechniętych Wikingów z instrumentami, którzy z młodzieńczą satysfakcją odnotowują taki odbiór ich twórczości. Przy „Cataclysmic Fleshfront”, z doskonale wypośrodkowaną ścieżką między szybkością a melodią, uzyskujemy potwierdzenie, że Szwedzi nie poszli na żadne kompromisy z nowoczesną produkcją i wszystko to, co właśnie odbywa się w naszych uszach, miałoby miejsce w sali koncertowej. Wolniejszy wstęp w „Erased in Red” daje nam poczuć pełną głębię wokalu Erika, a gdy maszyna rozpędza się nawet osobnik z miodem w uszach doceni jak mięsiście zrealizowano ścieżki bębnów. Ekipa z Karlstad doskonale wie skąd jej wyrastają włosy i łupie po szwedzku aż miło, ale zerka również delikatnie na południe od swojej ojczyzny czego efektem jest np. „Oblivion Protocol”, do którego spokojnie mógłby przyznać się Gorefest. Gdybym miał szczególnie wyróżnić jakiś kawałek to dałbym pierwszeństwo znakomitemu otwieraczowi w postaci „Rapture in Rupture” i równie chwytliwemu „Forever Scorned”, ale najchętniej nie robiłbym tego, bo cały album zasługuje na dyplom uznania.
Na koniec dodam, iż jest to bez wątpienia najlepsza płyta Vomitory po reaktywacji, co oznacza tylko i aż, że Szwedzi przebili bardzo dobry „All Heads are Gonna Roll”. Niech wszystkie głowy toczą się zgodnie z rytmem „In Death Throes”.
Na koniec dodam, iż jest to bez wątpienia najlepsza płyta Vomitory po reaktywacji, co oznacza tylko i aż, że Szwedzi przebili bardzo dobry „All Heads are Gonna Roll”. Niech wszystkie głowy toczą się zgodnie z rytmem „In Death Throes”.
-
Nasum
-
Alter Ego
- zaczyna szaleć
Po namyśle dodać muszę, że to na pewno jeden z ich najlepszych krążków. Soczystość death metalu!