CONVERGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: CONVERGE
Kurde, bardzo mi siadł ten album, muszę bardziej przysiąść do tego zespołu. Wiem, że ma reputację jednego z najbardziej genialnych, ale miałem okazję poznać tylko kilka ich rzeczy - Jane Doe (ten najbardziej kultowy, dla mnie chyba zbyt HC, ale dobry) i All We Love We Leave Behind (ten akurat mega mi się spodobał), albumu z Chelsea Wolfe nie liczę, bo to skok w bok. Które w dalszej kolejności warto sprawdzić, jeśli lubię melancholię i wolniejsze fragmenty? I bardziej metalowo, niż punkowo.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- wonsz
- zahartowany metalizator
przedostatnie LP, No Heroes i Unloved and Weeded Out. ten skok w bok z Chelsea był koszmarnie chujowy.
rzułf
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
No heroes!!
Bloodmoon świetny album
Bloodmoon świetny album
- nagrobek
- zahartowany metalizator
płyty od „jane doe” do „axe to fall” sa raczej bez wtop. ale genialny to był Rorschach, Converge z nich dość mocno zrzynali w swym najlepszym okresie, który mają już chyba raczej za sobą.Anzhelmoo pisze: ↑17-02-2026, 13:05Kurde, bardzo mi siadł ten album, muszę bardziej przysiąść do tego zespołu. Wiem, że ma reputację jednego z najbardziej genialnych, ale miałem okazję poznać tylko kilka ich rzeczy - Jane Doe (ten najbardziej kultowy, dla mnie chyba zbyt HC, ale dobry) i All We Love We Leave Behind (ten akurat mega mi się spodobał), albumu z Chelsea Wolfe nie liczę, bo to skok w bok. Które w dalszej kolejności warto sprawdzić, jeśli lubię melancholię i wolniejsze fragmenty? I bardziej metalowo, niż punkowo.
check this shit:
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Dzięki za polecenia, może jeszcze w lutym ogarnę te wszystkie rzeczy, dopóki "na fali" u mnie jest ich nowy album.
https://jacobbannon.substack.com/
Tutaj blog Bannona, o kulisach najnowszej płyty mówi.
https://jacobbannon.substack.com/
Tutaj blog Bannona, o kulisach najnowszej płyty mówi.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.