Panowie! Wracajcie!
Moderator: Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Panowie! Wracajcie!
Rozumiem sama idee tego cyklu ale ogolnie to biorac pod uwage, ze Marian pisze do gowniazerii to tam nie ma zadnej merytoryki tylko durnowate historyjki. Nie ma nic o drogowskazach, inspiracjach, zapozyczeniach, podobienstwach itp czyli rzeczach typowych dla recenzji pisanych pod katem zachecania do muzyki. Jest epatowanie przymiotnikami typu potezny, surowy, niesamowity, argesywny, taneczny itp. Pisanie o Nirvanie, ze to polaczenie "agresywnej muzyki gitarowej, punka i popowej wręcz chwytliwości " to mozna to i do Blink182 czy Offspring dopasowac i pewnie jeszcze do ulubiencow Plastka i paru tuzinow tego gownianego pop punka. NIe ma nic o Killing Joke, Sub Popie, Green River, no niczym co by moglo choc wskazac kierunek. Wiem, ze sie przypierdalam, byc moze to staropolskie wychowanie na obu Wieskach i Beksinskim ale kiedys to wszystko bylo lepsze. Ignorowanie petardy jaka bylo Mother's Milk, no kurwa a ten hip-hop to juz kurwa przegiecie. No dobra, ulalo mi sie, choc niz tego nie wynika.
woodpecker from space
- Lukass
No Panie Kolego, to uroda pisania do szerokiej publiczności na otwartych kanałach. W zupełnie innym kontekście (nie oryginalnym, dotyczył komunikowania się z tzw. opinią publiczną oraz oficjelami różnej maści), ale nadal ma zastosowanie, widziałem poradę mieszczącą się w akronimie KISS: keep it simple, stupid lub keep it silly, stupid. Pogłębiona analiza znajdzie może uznanie u koneserów, ale nie u większości odbiorców. A lajki się same nie zbiorą.Triceratops pisze: ↑24-09-2025, 20:09Rozumiem sama idee tego cyklu ale ogolnie to biorac pod uwage, ze Marian pisze do gowniazerii to tam nie ma zadnej merytoryki tylko durnowate historyjki. Nie ma nic o drogowskazach, inspiracjach, zapozyczeniach, podobienstwach itp czyli rzeczach typowych dla recenzji pisanych pod katem zachecania do muzyki. Jest epatowanie przymiotnikami typu potezny, surowy, niesamowity, argesywny, taneczny itp. Pisanie o Nirvanie, ze to polaczenie "agresywnej muzyki gitarowej, punka i popowej wręcz chwytliwości " to mozna to i do Blink182 czy Offspring dopasowac i pewnie jeszcze do ulubiencow Plastka i paru tuzinow tego gownianego pop punka. NIe ma nic o Killing Joke, Sub Popie, Green River, no niczym co by moglo choc wskazac kierunek. Wiem, ze sie przypierdalam, byc moze to staropolskie wychowanie na obu Wieskach i Beksinskim ale kiedys to wszystko bylo lepsze. Ignorowanie petardy jaka bylo Mother's Milk, no kurwa a ten hip-hop to juz kurwa przegiecie. No dobra, ulalo mi sie, choc niz tego nie wynika.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- empir
Czyli trzeba się poziomem dostosować do odbiorcy bo inaczej poziom odbiorcy dostosuje się do mówcyLukass pisze: ↑24-09-2025, 21:28No Panie Kolego, to uroda pisania do szerokiej publiczności na otwartych kanałach. W zupełnie innym kontekście (nie oryginalnym, dotyczył komunikowania się z tzw. opinią publiczną oraz oficjelami różnej maści), ale nadal ma zastosowanie, widziałem poradę mieszczącą się w akronimie KISS: keep it simple, stupid lub keep it silly, stupid. Pogłębiona analiza znajdzie może uznanie u koneserów, ale nie u większości odbiorców. A lajki się same nie zbiorą.Triceratops pisze: ↑24-09-2025, 20:09Rozumiem sama idee tego cyklu ale ogolnie to biorac pod uwage, ze Marian pisze do gowniazerii to tam nie ma zadnej merytoryki tylko durnowate historyjki. Nie ma nic o drogowskazach, inspiracjach, zapozyczeniach, podobienstwach itp czyli rzeczach typowych dla recenzji pisanych pod katem zachecania do muzyki. Jest epatowanie przymiotnikami typu potezny, surowy, niesamowity, argesywny, taneczny itp. Pisanie o Nirvanie, ze to polaczenie "agresywnej muzyki gitarowej, punka i popowej wręcz chwytliwości " to mozna to i do Blink182 czy Offspring dopasowac i pewnie jeszcze do ulubiencow Plastka i paru tuzinow tego gownianego pop punka. NIe ma nic o Killing Joke, Sub Popie, Green River, no niczym co by moglo choc wskazac kierunek. Wiem, ze sie przypierdalam, byc moze to staropolskie wychowanie na obu Wieskach i Beksinskim ale kiedys to wszystko bylo lepsze. Ignorowanie petardy jaka bylo Mother's Milk, no kurwa a ten hip-hop to juz kurwa przegiecie. No dobra, ulalo mi sie, choc niz tego nie wynika.

- Triceratops
Zalezy kto po co pisze, bo tutaj bylo, ze Marian to taki true maniax, ze odjebac sie od niego, bo ona dla sceny tylko i nic poza tym. Trociniak z tego co rzucilem okiem ciagle pisze z kolei bardzo (Zeby nie powiedziec za bardzo) intelektualnie i zawsze znajdzie okazje zeby wrzucic Kanta, Hegla czy Nietzchego oraz idee transgresywnosci w kontekscie dualizmu korpuskularno-falowego. Tak, ze da sie.Lukass pisze: ↑24-09-2025, 21:28No Panie Kolego, to uroda pisania do szerokiej publiczności na otwartych kanałach. W zupełnie innym kontekście (nie oryginalnym, dotyczył komunikowania się z tzw. opinią publiczną oraz oficjelami różnej maści), ale nadal ma zastosowanie, widziałem poradę mieszczącą się w akronimie KISS: keep it simple, stupid lub keep it silly, stupid. Pogłębiona analiza znajdzie może uznanie u koneserów, ale nie u większości odbiorców. A lajki się same nie zbiorą.Triceratops pisze: ↑24-09-2025, 20:09Rozumiem sama idee tego cyklu ale ogolnie to biorac pod uwage, ze Marian pisze do gowniazerii to tam nie ma zadnej merytoryki tylko durnowate historyjki. Nie ma nic o drogowskazach, inspiracjach, zapozyczeniach, podobienstwach itp czyli rzeczach typowych dla recenzji pisanych pod katem zachecania do muzyki. Jest epatowanie przymiotnikami typu potezny, surowy, niesamowity, argesywny, taneczny itp. Pisanie o Nirvanie, ze to polaczenie "agresywnej muzyki gitarowej, punka i popowej wręcz chwytliwości " to mozna to i do Blink182 czy Offspring dopasowac i pewnie jeszcze do ulubiencow Plastka i paru tuzinow tego gownianego pop punka. NIe ma nic o Killing Joke, Sub Popie, Green River, no niczym co by moglo choc wskazac kierunek. Wiem, ze sie przypierdalam, byc moze to staropolskie wychowanie na obu Wieskach i Beksinskim ale kiedys to wszystko bylo lepsze. Ignorowanie petardy jaka bylo Mother's Milk, no kurwa a ten hip-hop to juz kurwa przegiecie. No dobra, ulalo mi sie, choc niz tego nie wynika.
Ale moze Trociniak nie jest taki maniax co gromadzi tony badziewia na polkach.
woodpecker from space
- Lukass
Otóż to. Choć musiałem przez chwilę zastanowić się nad Kolegi wypowiedzią, bo jest taka z gatunku "głębokich"

Muszę przyznać, że zupełnie nie śledzę. A jak tam wyglądają zasięgi obu Panów?Triceratops pisze: ↑24-09-2025, 21:47Zalezy kto po co pisze, bo tutaj bylo, ze Marian to taki true maniax, ze odjebac sie od niego, bo ona dla sceny tylko i nic poza tym. Trociniak z tego co rzucilem okiem ciagle pisze z kolei bardzo (Zeby nie powiedziec za bardzo) intelektualnie i zawsze znajdzie okazje zeby wrzucic Kanta, Hegla czy Nietzchego oraz idee transgresywnosci w kontekscie dualizmu korpuskularno-falowego. Tak, ze da sie.
Ale moze Trociniak nie jest taki maniax co gromadzi tony badziewia na polkach.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
Nie wiem, nie znam sie na tym, na trociniaka rzucilem teraz z ciekawosci, czy on tez cos tam produkuje. i cos tam produkuje, widze podnieca sie tym co prosiak ostatnio tu wrzucal, jakies jazzy chyba
woodpecker from space
- Bonecrusher