Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Czy masz dosyć mody na alt-prawicę?

TAK
39
54%
NIE
20
28%
CZEKAM NA ROZWÓJ WYDARZEŃ
13
18%

Liczba głosów: 72
olgims
weteran forumowych bitew

Re: Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?

11-09-2025, 07:39

Ascetic pisze:
11-09-2025, 07:36
Wzburzony Obserwator pisze:
11-09-2025, 05:33
Ascetic pisze:
11-09-2025, 00:07
Jeden gumę naciągnął, ona puściła i dostał nią, ten co naciągał. Tak to wszędzie działa, tylko nie tutaj, akurat.
Co by nie sądzić o gościa poglądach (przyznaję, że znam je powierzchownie) to właził uparcie w paszczę smoka (w sensie, jeździł po campusach uniwersyteckich) i konfrontował się słownie z wrogim tłumem. Ktoś go zabił. Nie widzę tu symetrii, która usprawiedliwiałaby metafory o naciągniętej gumie.
Abstrahując od tego, że w tym konkretnie przypadku to wygląda mi na „mit założycielski” (impreza, jak można wynieść z filmiku z morderstwa, była stricte MAGAowa), a Ty skwapliwie pomijasz zaczadzenie ideowe uniwerku w Utah, które pozwala na odbywanie się ideologicznych imprez, to posługując się kolejną metaforą
Horst Wessel :D
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-09-2025, 07:49

olgims pisze:
Ascetic pisze:

Co by nie sądzić o gościa poglądach (przyznaję, że znam je powierzchownie) to właził uparcie w paszczę smoka (w sensie, jeździł po campusach uniwersyteckich) i konfrontował się słownie z wrogim tłumem. Ktoś go zabił. Nie widzę tu symetrii, która usprawiedliwiałaby metafory o naciągniętej gumie.
Abstrahując od tego, że w tym konkretnie przypadku to wygląda mi na „mit założycielski” (impreza, jak można wynieść z filmiku z morderstwa, była stricte MAGAowa), a Ty skwapliwie pomijasz zaczadzenie ideowe uniwerku w Utah, które pozwala na odbywanie się ideologicznych imprez, to posługując się kolejną metaforą
Wiek też zbliżony. Huj wie dlaczego, pada na znów około 30 latka. Jakiś manual ktoś ma spisany? Punkt 12, z paragrafu 3 - „wiek wymagany to pomiędzy 20 a 35 lat”.
lys på slutten av lys
olgims
weteran forumowych bitew

11-09-2025, 07:54

Ascetic pisze:
11-09-2025, 07:49
olgims pisze:
Ascetic pisze:

Wiek też zbliżony. Huj wie dlaczego, pada na znów około 30 latka. Jakiś manual ktoś ma spisany? Punkt 12, z paragrafu 3 - „wiek wymagany to pomiędzy 20 a 35 lat”.
ale za to mogą sobie jakąś fajną piosenkę na ten temat napisać np. "Das Charlie Kirk-Lied" :D
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

11-09-2025, 15:06

Ascetic pisze:
Ascetic pisze:
11-09-2025, 00:07
Jeden gumę naciągnął, ona puściła i dostał nią, ten co naciągał. Tak to wszędzie działa, tylko nie tutaj, akurat.
Abstrahując od tego, że w tym konkretnie przypadku to wygląda mi na „mit założycielski” (impreza, jak można wynieść z filmiku z morderstwa, była stricte MAGAowa), a Ty skwapliwie pomijasz zaczadzenie ideowe uniwerku w Utah, który pozwala na odbywanie się ideologicznych imprez, to posługując się kolejną metaforą, ja jeżdżenie bez kasku na motorze z prędkością 200 h na godzinie przy oblodzonej nawierzchni, odbieram za głupotę, a Ty stawiasz mu w głowie kolejny pomnik jako temu „co wchodził w paszczę lwa”. Czyli tak jak tutaj trollujesz, tak postawy bycia zadymiarzem, postrzegasz jako chwalebne. O ile rzeczywiście inne imprezy odbywały się na skłotach i w obecności lewicowej młodzieży w Portland czy Oregonie. Sporo to o Tobie mówi, panie kolego, jak tylko to wyłuskujesz z tej sprawy. Że był prawackim rozmonontowywaczem ładu społecznego i polaryzatorem. W pewnym sensie realizował tym samym główny postulat polityki MAGA, taki mało proamerykański, raczej wschodni jednak.
Nie mam pojęcia, gdzie odbywała się impreza, nikomu nie stawiam pomników. Co mam wyłuskiwać? Człowiek został zamordowany, bo najwyraźniej gadał coś, co się komuś nie podobało. To jest sedno sprawy. Jeśli podżegał do nienawiści, to karę powinien był wymierzyć mu sąd.

Ideologiczne zaczadzenie w stylu wschodnim? Odjebanie przeciwnika politycznego oraz śmichy chichy z tragedii to by było coś w ten deseń, nie?
Mam prawo reagować.
Awatar użytkownika
Ascetic

11-09-2025, 15:22

Ascetic pisze:

Abstrahując od tego, że w tym konkretnie przypadku to wygląda mi na „mit założycielski” (impreza, jak można wynieść z filmiku z morderstwa, była stricte MAGAowa), a Ty skwapliwie pomijasz zaczadzenie ideowe uniwerku w Utah, który pozwala na odbywanie się ideologicznych imprez, to posługując się kolejną metaforą, ja jeżdżenie bez kasku na motorze z prędkością 200 h na godzinie przy oblodzonej nawierzchni, odbieram za głupotę, a Ty stawiasz mu w głowie kolejny pomnik jako temu „co wchodził w paszczę lwa”. Czyli tak jak tutaj trollujesz, tak postawy bycia zadymiarzem, postrzegasz jako chwalebne. O ile rzeczywiście inne imprezy odbywały się na skłotach i w obecności lewicowej młodzieży w Portland czy Oregonie. Sporo to o Tobie mówi, panie kolego, jak tylko to wyłuskujesz z tej sprawy. Że był prawackim rozmonontowywaczem ładu społecznego i polaryzatorem. W pewnym sensie realizował tym samym główny postulat polityki MAGA, taki mało proamerykański, raczej wschodni jednak.
Nie mam pojęcia, gdzie odbywała się impreza, nikomu nie stawiam pomników. Co mam wyłuskiwać? Człowiek został zamordowany, bo najwyraźniej gadał coś, co się komuś nie podobało. To jest sedno sprawy. Jeśli podżegał do nienawiści, to karę powinien był wymierzyć mu sąd.

Ideologiczne zaczadzenie w stylu wschodnim? Odjebanie przeciwnika politycznego oraz śmichy chichy z tragedii to by było coś w ten deseń, nie?
Klasyczne reakcje. Jak przychodzi do dyskusji to nic nie wiem, ale zaopiniuję. Nie wiem gdzie się to odbywało, nie wiem kto zamordował, bo tego nikt nie wie, ale wiem, że lewak, co nie? Dla odmiany, przed tym jak nikogo nie złapano, a nawet jak złapano, nie ma pewności, jaki jest jego udział w winie, sąd chyba sprawą się jeszcze nie zajął, znasz motywację mordercy, morderców. Jak wcześniej. Klasyczne gadki trolla.

Druga kwestia. Nie wiem w przeciwieństwie do ciebie kto to zrobił, nie wiem, też z jakich pobudek, ale wiem, że gość jako produkt MAGA zajmował się tym czym się teraz ty tutaj zajmujesz.

Co do podśmiechujek, rzeczywiście jest w sytuacji coś przewrotnego, że apolegleta dostępu do broni sam się nie obronił, ziomki od niego go nie obroniły, zginął od broni palnej. Czy śmieszne? Dla mnie nie, natomiast w kilku postach powyżej starałem się wyrysować jak takie nienawistne zabawy mają się do rzeczywistości. Zresztą dotyczy to jeszcze kilku innych spraw. Np. denialistów różnej maści przy weryfikacji z faktami, rzeczywistością właśnie. Jak ostatnio słyszałem u Lichnerowicz, przychodzi czas na weryfikację, zadanie pytania, gdzie są granice wmawiania debilom debilizmów. Takich jak: "no są, będą, bo muszą być ofiary, nieograniczonego dostępu do broni". Dotyczy to też hasła: "nie nasza wojna", czy ....

Zresztą. Jak się coś dowiesz, to wpadaj, bo póki co to wiesz, że nic wiesz, ale wiesz, że lewag zły i wyimaginowane podśmiehujki też.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2025, 16:28

Oddzielmy pewne sprawy. Sprawca powinien być złapany i skazany zgodnie z prawem. Natomiast jak koleś twierdzi, że prawo do posiadania broni jest wartę iluś ofiar. No był osobą publiczną, aktywistą politycznym, no i jego przeciwnicy mają prawo do Schadenfreude i heheszków. Jak decydujesz się być osoba publiczną w polityce, to musisz się liczyć z tym, że ludzie będą postrzegać cię przez pryzmat twoich poglądów i jakaś cześć cię będzie nie lubić. Na tej samej zasadzie wybierając karierę zawodowego boksera nie przywiązuj się do zębów.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tabaluga
w mackach Zła

11-09-2025, 17:31

to tak jakby sie śmiać że lewak umar na aids czy przedawkował.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

11-09-2025, 17:48

Na YT jest z bliska nagranie jak koleś dostaje. Strzał w szyję i fontanna krwi, zmarł chyba w 10 sekund. Nie oglądam filmów z egzekucji hobbystycznie, ale nie wyglądało jakby miał jakiekolwiek szanse na przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire

11-09-2025, 18:05

tabaluga pisze:
11-09-2025, 17:31
to tak jakby sie śmiać że lewak umar na aids czy przedawkował.
To się śmiej kto ci broni?

Oczywiście umyka ci kwestia, że zabiło poniekąd ,o co walczył. Przypominam, że sam twierdził, że powszechny dostęp do broni, to coś tak fundamentalnie ważnego, że należy pogodzić się z ofiarami.
Ostatnio zmieniony 11-09-2025, 18:08 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

11-09-2025, 18:06

Zaraz wjedzie prawackie równanie, a nawet znak wyższości. Rozerwana aorta > hiv, hpv/ brodawczaki, złoty szczał, albo „szczypawka”. I tak się żyje w tym uniwersum prawakoidalnym. Powolutku, w oderwaniu.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
hcpig

11-09-2025, 18:57

Kiedy zakładalem ten temat x lat temu, wielu nie wierzyło w problem jaki stanowi alt-prawica, śmiali się i heheszkowali. Dzisiaj tkwimy w tym po uszy.
Yare Yare Daze
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

11-09-2025, 19:38

hcpig pisze:
11-09-2025, 18:57
Kiedy zakładalem ten temat x lat temu, wielu nie wierzyło w problem jaki stanowi alt-prawica, śmiali się i heheszkowali. Dzisiaj tkwimy w tym po uszy.
Miałeś rację. Właśnie alt-prawaki zabiły chłopa, a ctrl+shift+delete prawaki robią prześmieszne memy.
Mam prawo reagować.
ODPOWIEDZ