PayPal - czym to się je
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PayPal - czym to się je
Spotkała mnie dziwna rzecz. Zamowiłem wczoraj w Godz ov war płyty, zapłaciłem (nie przez paypal tylko bez zakladania konta wpisalem dane karty). Kazało wejść w aplikację banku i tam wpisałem kod. I informacja ze wszystko super. Wchodze na rachunekbankowy wczoraj i zdjeło te 200zł. Dzisiaj wchodze i kwota wrociła do tej sprzed przelewu. W sklepiej GOW nie ma informacji o tym zamowieniu. Co ciekawe dzisiaj jak probuje zrobic przelew z karty tak samo odrzuca mi karte huj wie czemu... Ktos cos podpowie?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- SODOMOUSE
możesz nie mieć uruchomionych na koncie, ustawieniach karty, możliwości płatność online do tej karty.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- maciek z klanu
ale wczesniej robilem platnosci teraz cos sie zjebalo
zaplacilem normalnym przelewem internetowym jak emeryt

- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Takie pytanie mam do obytych z discogs, , opłaciłem zakupy przez paypal dostałem maila z potwierdzeniem, natomiast status na discogs jest nadal oczekiwanie na płatność. jak to wygląda? sprzedający musi potwierdzić płatność żeby zmienił się status czy jak?
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- postuje jak opętany!
Czasem to chwilę trwa, może nie sprawdza na bieżąco. Ja zazwyczaj melduję sprzedającemu, że zapłaciłem i podaję datę mojej płatności. Zazwyczaj zaraz potem zmienia status na "płatność otrzymana ".
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Ok dzieki
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
chciałem sobie dzisiaj doładować paypalla przelewem natychmiastowym (opcja trustly, czy jak się to chujstwo nazywa) i nie da rady, nie idzie, nie da się wybrać banku z którego chcę zrobić przelew (nieaktywne ikony banku), ostatnio, fakt że kilka miesięcy temu, działało
też tak macie ? czy nie wiem o jakimś myku ?
ktoś coś ?
edit:
sprawdzałem na dwóch przeglądarkach - opera i firefox.
edit 2:
sprawdziłem jeszcze na drugim komputerze - też nic (win10 i win11)
też tak macie ? czy nie wiem o jakimś myku ?
ktoś coś ?
edit:
sprawdzałem na dwóch przeglądarkach - opera i firefox.
edit 2:
sprawdziłem jeszcze na drugim komputerze - też nic (win10 i win11)
- uglak
Jeśli to bank w domenie . ru to mam pewne podejrzenie 

Guilty of being right
- maciek z klanu
Msm adres paypal gościa któremu chce zapłacić. Da się to zrobić karta kredytowa beż konta PayPal?
- Stoigniew
noto wklejam jeszcze raz tutaj 
doładowałem sobie paypala i chciałem zapłacić za bilet na ticketamster, po wybraniu opcji "zapłac przez paypall" wyskakuje mi takie okno:

nie mam absolutnie zamiaru wiązać z paypalem mojej karty ani konta, upewniłem się że w ustawieniach paypala mam opcję że wiodąca funkcją do płacenia jest saldo konta na paypal, a tu taki przypał
w grudniu również kupowałem bilet na ticketmaster i płaciłem paypalem i nie było problemów, a teraz jest zonk.
problem leży po stronie paypala czy ticketmastera ??
da się to jakoś obejść ??
będę wdzięczny za jakieś informacje

doładowałem sobie paypala i chciałem zapłacić za bilet na ticketamster, po wybraniu opcji "zapłac przez paypall" wyskakuje mi takie okno:

nie mam absolutnie zamiaru wiązać z paypalem mojej karty ani konta, upewniłem się że w ustawieniach paypala mam opcję że wiodąca funkcją do płacenia jest saldo konta na paypal, a tu taki przypał
w grudniu również kupowałem bilet na ticketmaster i płaciłem paypalem i nie było problemów, a teraz jest zonk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To jest dziwne ale możliwe ze zmienili polityke, chodzi o to ze jakbys jednak nie miał dość pieniędzy na PayPal to pobierze z konta. Potencjalnie mogli to wprowadzić by w razie gdy sprzedawca okaże się oszustem, można było ściągnąć kasę z jego konta bankowego. To taki educated guess. Twój PayPal i tak jest powiązany z kontem bankowym bo musiałeś jakieś podać na które ma być w razie czego wypłacana kasa z PayPal.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- trup
Dodaj sobie jakąś kartę przedpłacona za 50, 100 zl. typu "edenred" albo coś. Powinno zadziałać.Stoigniew pisze: ↑01-02-2025, 09:53noto wklejam jeszcze raz tutaj
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Stoigniew
Właśnie o to chodzi że mój paypal nie jest powiązany ani z kontem ani tym bardziej z kartą. Nie wypłacam z paypala tylko wpłacam na zakupy zagraniczne (discogs, bandcamp). Zawsze mam tam jakieś kilkadziesiąt złotych rezerwy, i przed planowanymi zakupami sobie doładowywuję. Nie wiem czy to nie jest polityka ticketmastera, bo coś mi migło że chyba tam był jakiś komunikat w stylu "sprzedawca wymaga ...." itpŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-02-2025, 11:02To jest dziwne ale możliwe ze zmienili polityke, chodzi o to ze jakbys jednak nie miał dość pieniędzy na PayPal to pobierze z konta. Potencjalnie mogli to wprowadzić by w razie gdy sprzedawca okaże się oszustem, można było ściągnąć kasę z jego konta bankowego. To taki educated guess. Twój PayPal i tak jest powiązany z kontem bankowym bo musiałeś jakieś podać na które ma być w razie czego wypłacana kasa z PayPal.
troszkę się "przestraszyłem" że tak już będzie przy każdej transakcji, ale jak nie kupiłem biletu to zaraz kupiłem sobie płytę na discogs i tam przeszło bez problemu... więc to może faktycznie wymysł sprzedawcy, a nie paypala? ... cholera wie ...
Co do zasady jestem cholernie nieufny i wycofany jak chodzi o podawanie takich danych w internecie jak dane karty czy inne wrazliwe, wiem że może w tym przypadku bezpodstawnie, ale tak juz mam i tego nie zmienię, nie zamierzam niczego wiązać z paypalem

a dlaczego chciałem zapłacić paypalem za bilet - bo już kilka razy kupowałem i ticketmaster w przypadku paypala nie brał prowizji jak przy przelewie natychmiastowym

- Stoigniew
bardzo chetnie, tylko że ja jestem cyfrowym analfabetą, nawet nie wiem co Ty do mnie piszesz

jedyna kartę jaka mam to tę do bankomatu co nią płacę w sklepie

żadnych blików, fejsbuków, mesendżerów, konta w telefonie - nic
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jeśli Twoj PayPal nie jest powiązanych z kontem, to w jaki sposób wpłacasz na niego pieniądze?Stoigniew pisze: ↑01-02-2025, 12:07Właśnie o to chodzi że mój paypal nie jest powiązany ani z kontem ani tym bardziej z kartą. Nie wypłacam z paypala tylko wpłacam na zakupy zagraniczne (discogs, bandcamp). Zawsze mam tam jakieś kilkadziesiąt złotych rezerwy, i przed planowanymi zakupami sobie doładowywuję. Nie wiem czy to nie jest polityka ticketmastera, bo coś mi migło że chyba tam był jakiś komunikat w stylu "sprzedawca wymaga ...." itpŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-02-2025, 11:02To jest dziwne ale możliwe ze zmienili polityke, chodzi o to ze jakbys jednak nie miał dość pieniędzy na PayPal to pobierze z konta. Potencjalnie mogli to wprowadzić by w razie gdy sprzedawca okaże się oszustem, można było ściągnąć kasę z jego konta bankowego. To taki educated guess. Twój PayPal i tak jest powiązany z kontem bankowym bo musiałeś jakieś podać na które ma być w razie czego wypłacana kasa z PayPal.
troszkę się "przestraszyłem" że tak już będzie przy każdej transakcji, ale jak nie kupiłem biletu to zaraz kupiłem sobie płytę na discogs i tam przeszło bez problemu... więc to może faktycznie wymysł sprzedawcy, a nie paypala? ... cholera wie ...
Co do zasady jestem cholernie nieufny i wycofany jak chodzi o podawanie takich danych w internecie jak dane karty czy inne wrazliwe, wiem że może w tym przypadku bezpodstawnie, ale tak juz mam i tego nie zmienię, nie zamierzam niczego wiązać z paypalem
a dlaczego chciałem zapłacić paypalem za bilet - bo już kilka razy kupowałem i ticketmaster w przypadku paypala nie brał prowizji jak przy przelewie natychmiastowymniby tylko kilka złotych, ale wolę to wydać na dwa-trzy piwa niż dać złodziejom
![]()
- Stoigniew
jest tam funkcja przelewu błyskawicznego - "trustly...." coś tam
faktycznie jest błyskawiczny, działa jak payu a nawet szybciej
faktycznie jest błyskawiczny, działa jak payu a nawet szybciej
- empir
Jak masz jakiegoś revoluta to dodaj sobie kartę. Może przejdzie z jednorazową.
A jeśli nie masz to sobie załóż bezplatnego a potem wywal PayPala. Imho lepsze rozwiązanie.
No chyba że PayPal coś daje o czym ja nie mam pojęcia (co jest całkiem możliwe).
A jeśli nie masz to sobie załóż bezplatnego a potem wywal PayPala. Imho lepsze rozwiązanie.
No chyba że PayPal coś daje o czym ja nie mam pojęcia (co jest całkiem możliwe).
- trup
EDENRED lub EDENRED+. Karta podarunkowa (przedpłacona) oparta na systemie Mastercard. Mozna takimi zasilac PayPal Inne (NIE wszystkie) też powinny.
Tu jeszcze jakies dodatkowe info.
https://www.paypal.com/us/cshelp/articl ... es-help533
https://prime-soft.pl/pl/p/Doladowanie- ... 0-PLN-/181
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
W sumie to zwykłe banki też oferują karty jednorazowe, mBank przynajmniej.
- empir
A to mój (ING) raczej nic takiego nie ma.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-02-2025, 18:08W sumie to zwykłe banki też oferują karty jednorazowe, mBank przynajmniej.