Wasze sporty
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Wasze sporty
to wychodzi ok 50 minut dziennie, nie jest to specjalne duzo. Na pewno nie robi ciezkich treningow silowych tylko raczej jakies takie sylwetkowo-wydolnosciowe. W zimie i jesieni mi czesto wychodzi czasami niemal codziennie praca z kettlami po ok 45 minut, a ten facet na brak czasu nie narzeka wiec jest to do ogarniecia
woodpecker from space
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Test Coopera, biegliście dzisiaj? u mnie truchtem 1800 m/ 12 minut,
nie biegam od lat, więc nieźle, z tabeli średnio, ale były rezerwy, żeby zrobić pół okrążenia więcej, to rozgrzewka przed jutrzejszą siłką.
nie biegam od lat, więc nieźle, z tabeli średnio, ale były rezerwy, żeby zrobić pół okrążenia więcej, to rozgrzewka przed jutrzejszą siłką.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Tak jak juz te rozkminy o longevity to u Stiga blek frejdaj
50% OFF on Breatheology ESSENTIALS & ADVANCED
https://www.breatheology.com/cyber-mond ... cda98e77a2
The breathwork framework that has helped thousands people:
Increase their energy
Improve their sleep
Optimize their heath
Recover faster from workouts
Enjoy a happy, healthier life
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Napisal jakas ksiazke? Ostatnio robie codziennie rano Wima Hofa 10 minut + jakis inny breathwork 30 min wieczorem. Przyznam, ze po 50 minutach raz mialem przelom podobny do opisu dzialania substancji roznych.Triceratops pisze: ↑03-12-2024, 09:14Tak jak juz te rozkminy o longevity to u Stiga blek frejdaj
Increase their energy
Improve their sleep
Optimize their heath
Find your flow
- Triceratops
No przeciez wklejalem link do jego darmowej ksiazki Breathology
woodpecker from space
- Triceratops
Kiedys jak sam wlazilem to robilen i tez mialem cos takiego, zreszta Hof pisal, ze tak moze byc. Samemu w przereblu troche strachŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-12-2024, 09:34Napisal jakas ksiazke? Ostatnio robie codziennie rano Wima Hofa 10 minut + jakis inny breathwork 30 min wieczorem. Przyznam, ze po 50 minutach raz mialem przelom podobny do opisu dzialania substancji roznych.Triceratops pisze: ↑03-12-2024, 09:14Tak jak juz te rozkminy o longevity to u Stiga blek frejdaj
Increase their energy
Improve their sleep
Optimize their heath
Caly czaz robisz te cwiczenia co wjlejales z tematu o pompkach?
woodpecker from space
-
bartwa
Umiecie przysiady na jednej nodze? Gość zobaczył na siłce jak je robię i powiedział, że jestem dopiero druga osobą, którą widział, że to potrafi. Bez jaj, to aż takie trudne?
- Triceratops
Tzw "pistolety" rozpropagowane przez Caculina. I owszem,trudne dla wiekszosci.
woodpecker from space
-
bartwa
Ciekawe, czy ze względów siłowych, czy stabilizacyjnych? Stawiam na to drugie. Nie jestem mańkutem, ale lepiej mi idą na lewej nodze.
- Triceratops
I takich i takich. Mi lepiej ida na prawej, bo w lewej mam zerwane wiezadla i "pistolety" (+martwe ciagi) znaczaco mi pomogly przywrocic funkcjonalnosc w nodze, tak, ze biegam i gram w pilke, choc ortopeda powiedzial, ze jestem szalony, ze chce je robic bez stabilizacji kolana. Pistolety pokazuja prawde o sile nog
woodpecker from space
-
bartwa
Nie trenuję ich regularnie, wolę jednak zwykłe siady z obciążeniem. Tyle, że raz mam sztangę na plecach, a innym razem z przodu. Oczywiście z przodu mniejsze obciążenie, niż na plecach. Fantastyczne ćwiczenie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie pamietam o ktorych mowaTriceratops pisze: ↑03-12-2024, 19:39
Caly czaz robisz te cwiczenia co wjlejales z tematu o pompkach?
Find your flow
- Triceratops
-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
Ćwiczyłem dwa lata Taekwon-do bez wiązadła krzyżowego. Da się ale nie polecam. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że nie byłem świadomy, że jest zerwane.Triceratops pisze: ↑16-12-2024, 09:55I takich i takich. Mi lepiej ida na prawej, bo w lewej mam zerwane wiezadla i "pistolety" (+martwe ciagi) znaczaco mi pomogly przywrocic funkcjonalnosc w nodze, tak, ze biegam i gram w pilke, choc ortopeda powiedzial, ze jestem szalony, ze chce je robic bez stabilizacji kolana.
Celem życia nie jest przeżycie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak, robie codziennie o 7 rano na balkonie, niezaleznie od pogody, ale w krotkiej wersji, 10 min. Czasami robie dluzsze wersje jego albo troche inne, 20-50 minut.
Find your flow
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Trudne ćwiczenie, fakt.
Dla mnie bardziej ze względów stabilizacyjnych i anatomicznych.
Pełnego (ass to grass i chwyt za palce) nie robię bo podnoszę piętę i za bardzo obciążam kolana. Ale do poziomu uda równoległego do podłogi i utrzymania pozycji- jestem w stanie zejść.
- Triceratops
Dlugo tak tegularnie robisz? Jakies zauwazalne efekty?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-12-2024, 11:01Tak, robie codziennie o 7 rano na balkonie, niezaleznie od pogody, ale w krotkiej wersji, 10 min. Czasami robie dluzsze wersje jego albo troche inne, 20-50 minut.
Ja robie zawsze przed wlazeniem do wody, mialem to wdrozyc jako codzienna rutyne ale jakos nie moge sie zebrac
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Teraz to już ciężko mi powiedzieć, bo robię to już ze dwa lata, a przez przynajmniej ostatnie pół roku codziennie... Robiąc to na balkonie, zgarniam wiele różnych benefitów. Oddychanie rozbudza mnie razem z zimnem, wystawianie się na słońce dobrze robi na cykl snu (był moment, że zasypiałem w 5 minut i budziłem się sam 15-20 minut przed budzikiem o 6.30 bo już po prostu byłem wyspany, teraz to trochę zaprzepaściłem gdy uparlem się dalej wstawać o 6.50, bo nie ma wtedy jeszcze słońca), oraz mogę poobserwować pogodę i zjawiska atmosferyczne (jak zmieniają się kolory chmur przed świtem na przykład, róże i pomarańcze), ostatnio widziałem strasznie fajne zjawisko. Zacząłem oddychanie zaraz przed świtem, powietrze między blokami było czyste. Potem na chwilę zamknąłem oczy. Wtedy słońce wychynęło zza bloku. Otwieram oczy, a pomiędzy blokami morze mgły. Promienie słoneczne ścięły powietrze w mgłę w kilka, może kilkanaście sekund.Triceratops pisze: ↑16-12-2024, 18:27
Ja robie zawsze przed wlazeniem do wody, mialem to wdrozyc jako codzienna rutyne ale jakos nie moge sie zebrac
Find your flow
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA