Odszumiasz też?
Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Re: Kłopoty ze zdrowiem
Objawy trwały długo?Hellion pisze: ↑31-08-2024, 12:54Mi dretwiala prawa ręka wraz z dlonia w czasie snu, po rezonansie magnetycznym kręgosłupa szyjnego wyszły liczne wypukliny w kręgach c4-c6. Dźwiganie w pracy i wymuszona pozycja ciała, to był powód w moim przypadku. Zastrzyk, tzw. blokada, pregabalina i diklofenak w tabsach pomogły zdecydowanie.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 12:06Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
Czekam na odpowiedzi forumowych koksów i speców od fizjo
Idź do ortopedy albo neurochirurga z tym tematem.
W moim przypadku to wynika zdecydowanie z ćwiczeń, odstawiłem je na parę dni i objawy zdecydowanie złagodniały. Odczuwam też ulgę po wykonywaniu ćwiczeń na cieśń nadgarstka. Drętwienie ustępuje kiedy ręka jest w pozycji dolnej, pewnie ułożenie nerwów lub dokrwienie jest wtedy lepsze. Wstrzymam się z lekarzem póki co, na obrąbek stawu też miałem iść ale wyleczył mnie fizjo + przerwa w ćwiczeniach + zmiana pozycji na zdecydowanie lepszą przy wyciskaniu.
Z tego co zasięgnąłem opinii, chwyt podczas ćwiczeń ma ogromny wpływ na przeciążenia w stawie nadgarstka, podejrzewam że tu tkwi problem. Zobaczę co powie fizjo.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
@Ascetic: Proszę Pana, odszumiam, odkażam, okadzam i nakłuwam - oferuję szeroki wachlarz możliwości. A już na poważnie, to Sybirowa jest przecież fizjoziomem i stąd jednym ze źródeł mojej wiedzy.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
Pamiętam, że Twoja urocza Małż fizjonaprawia. Ja akurat miałem na uwadze, innego rodzaju przypadłość/ problemy. Wiem, że się rozumiemy się.
Poro
- Hellion
- w mackach Zła
Długo i zdecydowanie się nasilały po okresie wzmożonego wysiłku.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 13:37Objawy trwały długo?Hellion pisze: ↑31-08-2024, 12:54Mi dretwiala prawa ręka wraz z dlonia w czasie snu, po rezonansie magnetycznym kręgosłupa szyjnego wyszły liczne wypukliny w kręgach c4-c6. Dźwiganie w pracy i wymuszona pozycja ciała, to był powód w moim przypadku. Zastrzyk, tzw. blokada, pregabalina i diklofenak w tabsach pomogły zdecydowanie.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 12:06Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
Czekam na odpowiedzi forumowych koksów i speców od fizjo
Idź do ortopedy albo neurochirurga z tym tematem.
W moim przypadku to wynika zdecydowanie z ćwiczeń, odstawiłem je na parę dni i objawy zdecydowanie złagodniały. Odczuwam też ulgę po wykonywaniu ćwiczeń na cieśń nadgarstka. Drętwienie ustępuje kiedy ręka jest w pozycji dolnej, pewnie ułożenie nerwów lub dokrwienie jest wtedy lepsze. Wstrzymam się z lekarzem póki co, na obrąbek stawu też miałem iść ale wyleczył mnie fizjo + przerwa w ćwiczeniach + zmiana pozycji na zdecydowanie lepszą przy wyciskaniu.
Z tego co zasięgnąłem opinii, chwyt podczas ćwiczeń ma ogromny wpływ na przeciążenia w stawie nadgarstka, podejrzewam że tu tkwi problem. Zobaczę co powie fizjo.
Dodatkowo cierpiałem też na łokieć golfisty, ale tu też pomógł zastrzyk w łokieć
Moim zadaniem warto zrobić w Twoim przypadku chociaż rentgen odcinka szyjnego kręgosłupa, ewentualne zmiany i tu już będą widoczne.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Niezupełnie to samo, ale przypomniałeś mi o tym, że coś podobnego wyeliminowało mnie z machania kettlem - po każdym treningu męczył mnie nerw przy krzyżu po prawej stronie, okazuje się, że prawdopodobnie od zawsze mam troszkę skrzywiony tam kręgosłup i intensywne ćwiczenia w tym odcinku powodowały dyskomfort. Przerzuciłem się na inne ćwiczenia, bo z tym niewiele dało się zrobić.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 13:37
Objawy trwały długo?
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
Jeśli Bóg jest dawno zaspal. I jest okrucicicielem.
-
Nie znam się na tym ale jak coś służę namiarami na wybitnych fizjo na Śląsku i w Opolskim.
Takich co z każdego gówna wyciągają.
Takich co z każdego gówna wyciągają.
-
- postuje jak opętany!
Czy może ktoś z forumowiczów ma jakąś wiedzę na temat torbieli Tarłowa? Jak sobie radzić z bólami lędźwi, kręgosłupa i drętwieniem rąk na przykład? Oprócz operacji oczywiście, która jest ryzykowna, bardzo droga i niewiele placówek na tym lez padole ja wykonuje. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, które choć trochę pomogą radzić sobie z takim schorzeniem.
-
- postuje jak opętany!
Update:
w środę byłem u fizjo, stwierdził że to pseudocieśń nadgarstka, nic groźnego tylko coś dziwnego powodującego duuży dyskomfort.
Wykonał masaż obu wewnętrznych stron przed ramion bliżej nadgarstków. Ból jak cholera, prawie zwieracze puściły, mówił o opuchliźnie w najbliższych dniach.
Do dzisiaj czuję ból w miejscach masażu, ale efekt jest zajebisty. Wszystko co mi dolegało ustało. Poradził co robić w razie nawrotów, które pewnie prędzej czy później będą.
Znowu mogę spać normalnie, ręce już nie drętwieją.
Jutro zaczynam znowu ćwiczyć, jest ekstra. Koleś jest mega, jeszcze mnie nie zawiódł.
w środę byłem u fizjo, stwierdził że to pseudocieśń nadgarstka, nic groźnego tylko coś dziwnego powodującego duuży dyskomfort.
Wykonał masaż obu wewnętrznych stron przed ramion bliżej nadgarstków. Ból jak cholera, prawie zwieracze puściły, mówił o opuchliźnie w najbliższych dniach.
Do dzisiaj czuję ból w miejscach masażu, ale efekt jest zajebisty. Wszystko co mi dolegało ustało. Poradził co robić w razie nawrotów, które pewnie prędzej czy później będą.
Znowu mogę spać normalnie, ręce już nie drętwieją.
Jutro zaczynam znowu ćwiczyć, jest ekstra. Koleś jest mega, jeszcze mnie nie zawiódł.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Chyba covida zlapalem, wczoraj caly dzien chcialo mi sie minimalnie rzygac, tak jakby cos powodowalo odruch wymiotny bez nudnosci, a w nocy bylo mi bardzo zimno, mialem mase koszmarow, w koncu zbudzil mnie ten odruch wymiotny o 6 rano, ale jak wzialem ibuprom i krople zoladkowe, to sie uspokoilo troche. Dzisiaj jest juz OK w miare, minimalny bol glowy, podraznione gardlo i troszke slaby jestem, ale to wszystko.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Niedoleczone podniebienie. Flegma zbierała się całą noc. 5 rano pobudka duszeniem się. Kolega z pokoju pobiegł po pielęgniarzy. Ja tylko się budzę, uderzyłem z pięści w klatę, wyplułen tyle kurestwa, ile się tylko dało. Zaraz poprosiłem o wodę z solą do przepłukania gardła, na to leki na gardło i tabletka do ssania.
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Triceratops
- TheDude
- zahartowany metalizator
Dzieci, zgaście patefon. Dobrodziej nadchodzi.
- Triceratops
Sprawa Karkasa spowodowala, ze musze przelamac post i wypic symbolicznego sztakana za jego zdrowie.
woodpecker from space
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
*przeziębienieBonecrusher pisze: ↑27-09-2024, 12:49Niedoleczone podniebienie. Flegma zbierała się całą noc. 5 rano pobudka duszeniem się. Kolega z pokoju pobiegł po pielęgniarzy. Ja tylko się budzę, uderzyłem z pięści w klatę, wyplułen tyle kurestwa, ile się tylko dało. Zaraz poprosiłem o wodę z solą do przepłukania gardła, na to leki na gardło i tabletka do ssania.
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
-
Mnie czeka w końcu operacja hemoroidów. Uwłączające. Przypadłość od pokoleń rodzinna. Wycieli, znów odrosło.
-
Leczył się ktoś z Was na hemoroidy.? Ręce załamuje już. Tak mnie to wkurwia ze mam ochotę wziąść nuż a la Rambo i to wyciąć. Co to za kurestwo.
Myślałem że pozbyłem się tego na dobre.
Myślałem że pozbyłem się tego na dobre.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mialem od 15 roku zycia, ale wyleczylem... Dieta w miare lekkostrawna, zero alkoholu, fajka raz na miesiac, glodowka od czasu do czasu zeby sie zaleczylo, mniej stresu... To nie jest cos takiego, co mozna od tak sie pozbyc przy twoim trybie zycia
-
No. Kurde chyba tak. Pierwszy raz czuje bezsilność. Boli w chuj mówiąc po chlopsku.
Wycinałem w klinice z końcem grudnia zeszłego roku.
Wycinałem w klinice z końcem grudnia zeszłego roku.
Ostatnio zmieniony 07-10-2024, 13:47 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.