Rzadko ją kupuję i nie chcę kupować półproduktu bo nie mam czasu na przyrządzanie. Wolę tabsy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 15:17Ale kurkuma chyba ogólnie nie powinna być specjalnie droga? To przyprawa jak curry.
Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Kłopoty ze zdrowiem
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Ale jak półproduktu, to jest normalna przyprawa:D 20 zł za kilo kosztuje. To jak powiedzieć, że pieprz w zwykłej formie to ,,półprodukt", dopóki nie zostanie uformowany w tabletkę. Normalnie może wziąć kilo o będziesz miał łyżeczką czubek dziennie w czystej formie, a starczy do 80-tych urodzin. W tabletkach to tak jakby z marchewki zrobić małe tabletki zamiast ugryźć marchewkę.SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 16:37Rzadko ją kupuję i nie chcę kupować półproduktu bo nie mam czasu na przyrządzanie. Wolę tabsy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 15:17Ale kurkuma chyba ogólnie nie powinna być specjalnie droga? To przyprawa jak curry.
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
Jeśli Bóg jest dawno zaspal. I jest okrucicicielem.
-
- postuje jak opętany!
Powtórzę się, rzadko ją kupuję. Z tego co czytałem jedzenie samej przyprawy niewiele daje, bo kiepsko się wchłania. Trzeba z piperyną.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 16:42Ale jak półproduktu, to jest normalna przyprawa:D 20 zł za kilo kosztuje. To jak powiedzieć, że pieprz w zwykłej formie to ,,półprodukt", dopóki nie zostanie uformowany w tabletkę. Normalnie może wziąć kilo o będziesz miał łyżeczką czubek dziennie w czystej formie, a starczy do 80-tych urodzin. W tabletkach to tak jakby z marchewki zrobić małe tabletki zamiast ugryźć marchewkę.SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 16:37Rzadko ją kupuję i nie chcę kupować półproduktu bo nie mam czasu na przyrządzanie. Wolę tabsy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 15:17Ale kurkuma chyba ogólnie nie powinna być specjalnie droga? To przyprawa jak curry.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
a tez ciezko zagryzc pieprzem?SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 17:27Powtórzę się, rzadko ją kupuję. Z tego co czytałem jedzenie samej przyprawy niewiele daje, bo kiepsko się wchłania. Trzeba z piperyną.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 16:42Ale jak półproduktu, to jest normalna przyprawa:D 20 zł za kilo kosztuje. To jak powiedzieć, że pieprz w zwykłej formie to ,,półprodukt", dopóki nie zostanie uformowany w tabletkę. Normalnie może wziąć kilo o będziesz miał łyżeczką czubek dziennie w czystej formie, a starczy do 80-tych urodzin. W tabletkach to tak jakby z marchewki zrobić małe tabletki zamiast ugryźć marchewkę.SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 16:37
Rzadko ją kupuję i nie chcę kupować półproduktu bo nie mam czasu na przyrządzanie. Wolę tabsy.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
- postuje jak opętany!
Że tak powiem nie chce mi się pieprzyć z tym i wpieprzać paszy codziennie bo piszą że od pół do 1,5 łyżeczki. Tabsy zdecydowanie wygodniejsze.Rejwan pisze: ↑28-07-2024, 17:42a tez ciezko zagryzc pieprzem?SamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 17:27Powtórzę się, rzadko ją kupuję. Z tego co czytałem jedzenie samej przyprawy niewiele daje, bo kiepsko się wchłania. Trzeba z piperyną.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 16:42
Ale jak półproduktu, to jest normalna przyprawa:D 20 zł za kilo kosztuje. To jak powiedzieć, że pieprz w zwykłej formie to ,,półprodukt", dopóki nie zostanie uformowany w tabletkę. Normalnie może wziąć kilo o będziesz miał łyżeczką czubek dziennie w czystej formie, a starczy do 80-tych urodzin. W tabletkach to tak jakby z marchewki zrobić małe tabletki zamiast ugryźć marchewkę.
Wątek zamknięty, tabsy zamówione.
Kiedyś nie znosiłem kefiru, z wiekiem smak się zmienia i jest ok.mocny2_3 pisze: ↑28-07-2024, 16:33Drink z kefiru to dla mnie codzienność niemal od 30lat, tak jestem nauczony ale jednak cześciej jest to maślanka, zawsze do obiadu pije maślanke no chyba że dostanę jakieś owoce od kogoś jak ostatnio mnie zasypali papierówką to sobie kompotu narobie.
Maślana, ziemniory w plastry z patelni i jajo sadzone + mizeria to jest kurwa to xD
Co do soku pomidorowego zaobserwowałem w pracy jego spożywanie przez bardziej spostrzegawcze jednostki, sprawdzimy czy coś mi się polepszy. Widzę że na płodność też wpływa, muszę moją ostrzec
-
- rasowy masterfulowicz
Powedzcie wy mi jedno, czy ja moge kilka supli brać na raz w ciągu dnia? czy trzeba to jakoś podzielić że np jedno na czczo a inne do posiłku albo na noc?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sypiesz do kefiru pol lyzeczki kurkumy (albo curry), lyzeczke soli, pieprzu, chili, czosnku, beltasz i jest miazga. Pije tak od lat. Oczywiscie krul kefirow jest tylko jedenSamborWilk pisze: ↑28-07-2024, 16:37Rzadko ją kupuję i nie chcę kupować półproduktu bo nie mam czasu na przyrządzanie. Wolę tabsy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-07-2024, 15:17Ale kurkuma chyba ogólnie nie powinna być specjalnie droga? To przyprawa jak curry.
woodpecker from space
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
To zależy. Oczywiście od tego co to za suple. Niektóre świetnie się wzajemnie uzupełniają, a niektóre, brane razem niwelują lub ograniczają swoje działanie.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak. Niektóre walczą o te same receptory, np. wapń i magnez, więc brane razem wykluczają się wzajemnie. Więc musimy wpierw wiedzieć, jakie.
-
- rasowy masterfulowicz
Biorę na razie to
https://allegro.pl/oferta/aliness-witam ... 2136210505
to
https://allegro.pl/oferta/ashwagandha-z ... 4089069162
to
https://allegro.pl/oferta/morwa-biala-e ... 2371811730
to
https://allegro.pl/oferta/swanson-mocny ... 4129141875
to
https://allegro.pl/oferta/swanson-selen ... 4110491868
i to https://allegro.pl/oferta/swanson-witam ... 4099428431
Zastanawiam sie nad tymi ziołowymi buzdyganek, maca itd ale kompletnie nie znam sie i nie chce niepotrzebnie wyjebać kasy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kurde, ale zadanie domowe:D
- chrom z tej morwy intereferuje z żelazem, cynkiem i wapniem i kwasem fitynowym, dobrze brać razem z witaminą C
- omega-3 dobrze żeby miały wit. E, albo żeby było brane razem z wit. E; te które podałeś mają dobrą, wysoką dawkę EPA, dobrze byłoby brać 4 dziennie żeby przekroczyć 1 g, bo to w połączeniu z aktywnością fizyczną działa mocno antydepresyjnie (źródło: Huberman Lab, jak chcesz to dam linka, ale ostrzegam, że to 2 godziny słuchania:-)
- selen dobrze się czuje z wit. C i E, interferuje z cynkiem, żelazem, miedzią; generalnie lepiej jednak moim zdaniem lepiej zjeść sobie dziennie 2-3 orzeszki brazylijskie, które mają mnóstwo selenu
- wit. D3 dobrze się czuje z wapniem i magnezem, interferuje z żelazem, fosforem, bierze się z posiłkiem, bo rozpuszcza się w tłuszczu
- co do multiwitaminy, każda multiwitamina będzie zlepkiem sprzeczności, bo liczba receptorów jest ograniczona, a organizm nie ma oddzielnego receptora na każdy mikroelement; więc po mojemu, jak już bierzesz multiwitaminę, to przy innym posiłku, niż wszystko inne, może z wyjątkiem wit. E
Jak coś to można mnie poprawiać oczywiście:-)
- chrom z tej morwy intereferuje z żelazem, cynkiem i wapniem i kwasem fitynowym, dobrze brać razem z witaminą C
- omega-3 dobrze żeby miały wit. E, albo żeby było brane razem z wit. E; te które podałeś mają dobrą, wysoką dawkę EPA, dobrze byłoby brać 4 dziennie żeby przekroczyć 1 g, bo to w połączeniu z aktywnością fizyczną działa mocno antydepresyjnie (źródło: Huberman Lab, jak chcesz to dam linka, ale ostrzegam, że to 2 godziny słuchania:-)
- selen dobrze się czuje z wit. C i E, interferuje z cynkiem, żelazem, miedzią; generalnie lepiej jednak moim zdaniem lepiej zjeść sobie dziennie 2-3 orzeszki brazylijskie, które mają mnóstwo selenu
- wit. D3 dobrze się czuje z wapniem i magnezem, interferuje z żelazem, fosforem, bierze się z posiłkiem, bo rozpuszcza się w tłuszczu
- co do multiwitaminy, każda multiwitamina będzie zlepkiem sprzeczności, bo liczba receptorów jest ograniczona, a organizm nie ma oddzielnego receptora na każdy mikroelement; więc po mojemu, jak już bierzesz multiwitaminę, to przy innym posiłku, niż wszystko inne, może z wyjątkiem wit. E
Jak coś to można mnie poprawiać oczywiście:-)
- Żułek
ja bym inwestował w przeszczep wątroby
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- rasowy masterfulowicz
Dzięki ŚBK
Żulek wątrobie może zagrozić tylko chlanie a dla mnie alko przestał istnieć
Żulek wątrobie może zagrozić tylko chlanie a dla mnie alko przestał istnieć
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Zdróweczko!
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Triceratops
-
- rasowy masterfulowicz
Nie słyszałem, poczytam - dzięki Triceps i sorry że sie kiedyś odpaliłem jak jakiś niedojebaniec
A tak apropo wątroby.Ja sobie poleciałem z życiem jak jakiś jebany szczeniak bo nie wiem czy już o tym kiedyś wspominałem, nie mam śledziony.Śledzione wycieli mi w 96, miałem sferocytoze, było produkowanych za dużo białych krwinek czy co w tym stylu.Przez rok po operacji przyjmowałem kwas foliowy.
A dlaczego sobie poleciałem? bo w zasadzie do końca życia powinienem chronić tą wątrobe, przetrzegać diety chociaż w jakimś stopniu to ja sie kurwa rozpiłem w LO, jakbym całkowicie zapomniał że nie mam tej jebanej śledziony.Potem doszła cukrzyca i nadal było chlanie.Oprzytomniałem dopiero niedawno i cieszę się że żyje i moja wątroba jest w stanie bardzo dobrym, wszystkie wyniki mam ostatnio zajebiste i hemoglobina glikowana zjechała mi na 6.9 a miałem wcześnie ponad 9 i miałem w to wyjebane.Człowiek stary a głupi jak but
A tak apropo wątroby.Ja sobie poleciałem z życiem jak jakiś jebany szczeniak bo nie wiem czy już o tym kiedyś wspominałem, nie mam śledziony.Śledzione wycieli mi w 96, miałem sferocytoze, było produkowanych za dużo białych krwinek czy co w tym stylu.Przez rok po operacji przyjmowałem kwas foliowy.
A dlaczego sobie poleciałem? bo w zasadzie do końca życia powinienem chronić tą wątrobe, przetrzegać diety chociaż w jakimś stopniu to ja sie kurwa rozpiłem w LO, jakbym całkowicie zapomniał że nie mam tej jebanej śledziony.Potem doszła cukrzyca i nadal było chlanie.Oprzytomniałem dopiero niedawno i cieszę się że żyje i moja wątroba jest w stanie bardzo dobrym, wszystkie wyniki mam ostatnio zajebiste i hemoglobina glikowana zjechała mi na 6.9 a miałem wcześnie ponad 9 i miałem w to wyjebane.Człowiek stary a głupi jak but
-
- postuje jak opętany!
Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
Czekam na odpowiedzi forumowych koksów i speców od fizjo
Szczerze to średnio do nadgarstków przykładałem uwagę, bardziej pomijałem a wiem że są słabe. Od dzisiaj zaczynam je maltretować żeby je nieco pobudzić. Sprawa się tyczy lewej dłoni, czyli tej która na co dzień jest mniej eksploatowana, z tego co czytałem cieśń nadgarstka pojawia się częściej w prawej ręce ze względu na pracę na kompie.
- Sybir
Jak dobijesz do 666 postów to pochylę się nad Twoim problemem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Hellion
- w mackach Zła
Mi dretwiala prawa ręka wraz z dlonia w czasie snu, po rezonansie magnetycznym kręgosłupa szyjnego wyszły liczne wypukliny w kręgach c4-c6. Dźwiganie w pracy i wymuszona pozycja ciała, to był powód w moim przypadku. Zastrzyk, tzw. blokada, pregabalina i diklofenak w tabsach pomogły zdecydowanie.SamborWilk pisze: ↑31-08-2024, 12:06Ostatnio po ostrych treningach zacząłem odczuwać drętwienie lewej dłoni, które najwięcej problemów sprawia podczas snu. Szybki research i to coś w stylu cieśni nadgarstka. W środę mam już zaklepanego fizjo. Aczkolwiek pytanie do forumowych koksów, mieliście tak kiedyś?
Idź do ortopedy albo neurochirurga z tym tematem.