Cos przeoczylem? Czy chodzi o naszego biznesmena co pluje na maryje rzyduwe i jezusa dziada a potem pisze, ze codziennie sie modli do bozi??ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-09-2024, 11:11
W sumie na forume też mamy jeden taki przypadek, który raz obraca milionami, a raz mówi, że jest spłukany.
czy da się zarobić na metalu?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: czy da się zarobić na metalu?
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Teraz ja z kolei nie wiem, o kim mowaTriceratops pisze: ↑26-09-2024, 11:43Cos przeoczylem? Czy chodzi o naszego biznesmena co pluje na maryje rzyduwe i jezusa dziada a potem pisze, ze codziennie sie modli do bozi??
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A to tak, ten sam
If you do everything right, there will be no struggle.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Skąd Ty bierzesz chłopak te rewelacje?Triceratops pisze: ↑26-09-2024, 11:43Cos przeoczylem? Czy chodzi o naszego biznesmena co pluje na maryje rzyduwe i jezusa dziada a potem pisze, ze codziennie sie modli do bozi??ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-09-2024, 11:11
W sumie na forume też mamy jeden taki przypadek, który raz obraca milionami, a raz mówi, że jest spłukany.
-
Spłukany w kontekście większych inwestycji na coś PRYWATNIE. Nie mieszaj do tego pieniedzy firmowych, bo to inna inszość. TO tak jakbym z któreś moich firm chciał na swoje fanaberię wyciągnać np 100 tys złotych. Otóż to tak się nie odbywa:)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-09-2024, 11:11Stary post, ale rzucił mi się w oczy jako ciekawy przykład błędu poznawczego, bo częściej niż rzadziej jest odwrotnie: ci, którzy obnoszą się z bogactwem i kupują wszystkie te złote łańcuchy do imponowania gawiedzi, nie mają na koncie prawie nic; podczas gdy ci, po których nikt by się nie spodziewał, że mają grosza przy duszy, mają zaskakująco wiele. Ten przytyk do Varga wydaje mi się wyjątkowo nieuzasadniony. Nie mam sposobu tego udowodnić, oczywiście, ale jestem prawie pewien, że pieniędzy mu nie brakuje, tylko woli zabezpieczyć przyszłości swoich dwudziestu ośmiu dzieci i żyje jak żyje z wyboru.
Mamy taki przykład w rodzinie też. Pewien człowiek zawsze żył ponad stan, wybudował wielką chałupę na nie do końca jasnym interesie. Chałupa jak stodoła, samochód za 60 koła, potem w leasingu za 100 koła, wszystkim dawali do zrozumienia swoje wielkie zadowolenie i śmiali się z tego, że mam tani samochód, nie to co oni. Znajomi ich w większości zostawili, bo kto by coś takiego zniósł.
Ostatnimi czasy ci sami ludzie zrobili się nagle o wiele cichsi i spokojniejsi na spotkaniach, dużo przyjemniej się z nimi rozmawiało, byłem zaskoczony.
Przy ostatnim spotkaniu okazało się, że już w kwietniu dojechała ich skarbówka, do zapłacenia 200 koła ukrytych dochodów z "interesu". Byłoby więcej, gdyby próbowali się kłócić, ale spuścili głowy. Okazało się, że na koncie nie było nic. 50 koła musieli pożyczyć od kolegi, a 150 k wziąć kredytu z banku.
True story.
Jakbyś prowadził firmę np Sp ZOO to np jak masz pieniadze na koncie sp zoo to od kazej wypłaconej kworty masz podatki. Pytanie czy zrobisz to dywidenda czy jakimś innym tytułem zawsze wiąże się to z obciążaniem fiskalnym. A ja nie chce mieszać z innymi inwestycjami prywatnymi swoich firm.
- Triceratops
No z internetow Tomek xd, no chyba, ze byles najebany to wybaczam xdtomaszm pisze: ↑26-09-2024, 12:45Skąd Ty bierzesz chłopak te rewelacje?Triceratops pisze: ↑26-09-2024, 11:43Cos przeoczylem? Czy chodzi o naszego biznesmena co pluje na maryje rzyduwe i jezusa dziada a potem pisze, ze codziennie sie modli do bozi??ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-09-2024, 11:11
tomaszm pisze: ↑26-12-2023, 09:29To był bardzo dobry rok. Za dużo imprezowałem. To na pewno. Zarobiłem w chuj pieniedzy. Za dużo. Modle się do bozi żeby już więcej w tym roku nie zarobić bo zaraz będeę miał w dwóch spółkach cit na 19%. Jestem na pograniczu. Zostały 3 dni robocze. Jak się wpierdole to się wpierdole.
życzę Wam wszystkiego dobrego. Realizujcie to na co macie ochoctę + masa muzyki.
woodpecker from space
-
Triceratops pisze: ↑26-09-2024, 13:03No z internetow Tomek xd, no chyba, ze byles najebany to wybaczam xdtomaszm pisze: ↑26-09-2024, 12:45Skąd Ty bierzesz chłopak te rewelacje?Triceratops pisze: ↑26-09-2024, 11:43
Cos przeoczylem? Czy chodzi o naszego biznesmena co pluje na maryje rzyduwe i jezusa dziada a potem pisze, ze codziennie sie modli do bozi??tomaszm pisze: ↑26-12-2023, 09:29To był bardzo dobry rok. Za dużo imprezowałem. To na pewno. Zarobiłem w chuj pieniedzy. Za dużo. Modle się do bozi żeby już więcej w tym roku nie zarobić bo zaraz będeę miał w dwóch spółkach cit na 19%. Jestem na pograniczu. Zostały 3 dni robocze. Jak się wpierdole to się wpierdole.
życzę Wam wszystkiego dobrego. Realizujcie to na co macie ochoctę + masa muzyki.
No faktycznie można wywnioskować poza zartobliwym "do bozi" ze gorliwy ze mnie katolik.