JUNGLE ROT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: JUNGLE ROT

08-12-2022, 17:40

Nasum pisze:
08-12-2022, 17:34
No dobra misie, bo widzę, że temat niemrawy..... Właśnie słucham sobie z placka - w przepieknej kolorystyce - nowego albumu i dochodzę do wniosku, że to dobry kandydat na płyte roku. Serio. Naprawdę wielką niespodziankę wprawili mi panowie z Jungle Rot.
No dobra też wrzucę, bo jesteś tu jedną z niewielu osób godnych zaufania.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

08-12-2022, 17:48

Nie słyszałeś jeszcze? To przesłuchaj i podziel się wrażeniami. Ciekaw jestem czy tylko mi JR zrobił tak dobrze. A może płyta jest do bólu przeciętna i mam problemy ze słuchem?
Pacjent

08-12-2022, 17:51

Nasum pisze:
08-12-2022, 17:48
Nie słyszałeś jeszcze? To przesłuchaj i podziel się wrażeniami. Ciekaw jestem czy tylko mi JR zrobił tak dobrze. A może płyta jest do bólu przeciętna i mam problemy ze słuchem?
Gdzieś tam minąłem się z tym albumem, ale zespół lubię, więc dam im szansę.
Jest to być może najbardziej klasyczny, metalowy album Jungle Rot. To samo z produkcją. Jeśli ktoś liczy na ciężar i miażdżenie kości do to zapraszam na inną płytę. Sporo tu Unleashed czyli, oprócz wokalu, dziarskiej jazdy do przodu. Pewnie gdybym za chwilę puścił tu sobie, którąś z ostatnich płyt Carcass to też znalazłbym wspólne mianowniki, np. w "Maggot Infested". Z kolei te nieliczne wolniejsze fragmenty należą do najsłabszych ("Death Squad", "Beyond the Grave"). Podejrzewam, że te 10 kawałów może zdecydowanie bardziej zrobić krzywdę na żywo, zwłaszcza w małym klubie w środkowej Europie. Na kolejnej płycie życzę sobie więcej rzezi jaka ma miejsce w pierwszej fazie "Total Extinction" i trochę pierwotnej agresji z debiutu. Album roku to nie jest, ale bardzo dobry materiał szanowanych weteranów jak najbardziej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Żułek

24-03-2026, 23:57

nie tylko koncert się zbliża ;)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ