III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

17-11-2022, 10:20

Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:15
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 10:14
No wlasnie. To gdzie spadl i dlaczego temat nagle zupelnie zniknal, to mnie ciekawi. Przeciez nie mogl spasc daleko, obrona przeciwlotnicza jest generalnie zajebiscie dokladna.
Gdyby była, to nikt by niczego nie atakował rakietami.
No to wlasnie obserwujemy to na Ukrainie, wiekszosc rakiet jest zestrzeliwywana, a ruscy strzelaja nimi no bo co innego mieliby robic? Te systemy SA dokladne, trajektorie sa bardzo dokladnie obliczane i polegaja na ekstremalnych obliczeniach, chodzi mi tylko o to, ze chociaz moga jie trafic, to nie ma bata by ten drugi pocisk spadl gdzies w pizdu daleko
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:19
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 10:14
Przeciez nie mogl spasc daleko, obrona przeciwlotnicza jest generalnie zajebiscie dokladna.
Nie zestrzelony mógł spaść np jakieś 100 km dalej w okolicach Lwowa, generalnie na całym obszarze zachodniej Ukrainy będącej celem ataku Rosji.
Ok czyli po prostu nie wiesz o czym mowisz, zazwyczaj Ci sie to nie zdarza wiec zalozylem ze teraz tez.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2022, 10:21

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 10:17
Zartujesz chyba, wiesz jak dokaldna sa te pociski obrony przeciwlotniczej? Jak pomyla sie z ocena o 1/3 sekundy to juz sa bezużyteczne. Nie ma bata zeby byla taka rozbieznosc. Tymczasem mowi sie o drugim dole 800 m.dalej.
No a co dzieje się z takim, który przestrzeli o te 1/3 sekundy? Wyparowuje?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 10:22

WaszJudasz pisze:
Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:11
Jak nie ma twardych danych, to można wysnuć różne, w tym zupełnie odjechane tezy, bo są nieweryfikowalne.
Zgadzam się, ale przecież teza, że to była zbłąkana rakieta RUS nie jest jakaś wielce odjechana, a w takim razie można postawić pytania: jak byłaby reakcja? Jak zareagowałoby NATO na incydent, gdzie wie na 100%, że pocisk był rosyjski i jednocześnie na 99.99%, że nie został wystrzelony w PL celowo, tylko np. uszkodziła go (ale nie strąciła) UKR obrona p-lot, albo po prostu był fabrycznie koślawy? Skoro latają rakiety ukraińskie i rosyjskie, to opcja przedstawienia tego jako wariantu mniej kłopotliwego i nieobarczonego potencjalnie daleko idącymi i nie do końca przewidywalnymi konsekwencjami mogłaby być kusząca, a takim wariantem jest właśnie wersja "to była rakieta ukraińska".
TAK! Dokladnie o to mi chodzi.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 10:23

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ok czyli po prostu nie wiesz o czym mowisz, zazwyczaj Ci sie to nie zdarza wiec zalozylem ze teraz tez.
No to powiedz co dzieje się z pociskiem/rakietą plot który nie trafi w cel? Znika, czy co? Chyba, że zakładasz, że mają 100% skuteczności.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 10:24

Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:21
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 10:17
Zartujesz chyba, wiesz jak dokaldna sa te pociski obrony przeciwlotniczej? Jak pomyla sie z ocena o 1/3 sekundy to juz sa bezużyteczne. Nie ma bata zeby byla taka rozbieznosc. Tymczasem mowi sie o drugim dole 800 m.dalej.
No a co dzieje się z takim, który przestrzeli o te 1/3 sekundy? Wyparowuje?
Wlasnie to co zdarzylo sie prawdopodobnie tutaj, pada kilkaset metrow dalej od pociaku ktory mial zestrzelic. Chodzi tylko o to ze ruski pocisk tez gdzies tam spadl tylko jest to zajebiscie niewygodne, no bo, wojne o to rozpetac ze trafil przypadkiem gdzies w pole kukurydzy? Glupia sprawa. Zaczynasz rozumiec o co mi chodzi, widze.to.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 10:26

WaszJudasz pisze:
Zgadzam się, ale przecież teza, że to była zbłąkana rakieta RUS nie jest jakaś wielce odjechana, a w takim razie można postawić pytania: jak byłaby reakcja? Jak zareagowałoby NATO na incydent, gdzie wie na 100%, że pocisk był rosyjski i jednocześnie na 99.99%, że nie został wystrzelony w PL celowo, tylko np. uszkodziła go (ale nie strąciła) UKR obrona p-lot, albo po prostu był fabrycznie koślawy? Skoro latają rakiety ukraińskie i rosyjskie, to opcja przedstawienia tego jako wariantu mniej kłopotliwego i nieobarczonego potencjalnie daleko idącymi i nie do końca przewidywalnymi konsekwencjami mogłaby być kusząca, a takim wariantem jest właśnie wersja "to była rakieta ukraińska".
No ale to nadal hipoteza nie poparta dowodami. Co czyni ją bardziej prawdopodobną, od ukraińskiej plot (pominę już oficjalne twierdzenia w tej sprawie)?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 10:28

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wlasnie to co zdarzylo sie prawdopodobnie tutaj, pada kilkaset metrow dalej od pociaku ktory mial zestrzelic. Chodzi tylko o to ze ruski pocisk tez gdzies tam spadl tylko jest to zajebiscie niewygodne, no bo, wojne o to rozpetac ze trafil przypadkiem gdzies w pole kukurydzy? Glupia sprawa. Zaczynasz rozumiec o co mi chodzi, widze.to.
No właśnie, ja nie widzę, więc proszę nie baw się tanią erystykę przypisując mi coś czego nie napisałem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 10:29

Hatefire pisze:
WaszJudasz pisze:
No ale to nadal hipoteza nie poparta dowodami. Co czyni ją bardziej prawdopodobną, od ukraińskiej plot (pominę już oficjalne twierdzenia w tej sprawie)?
Generalnie chodzi o to ze wedle wszelkiego prawdopodobieństwa powinny tam spasc dwa pociski, jeden ruski i jeden ukrainski. Jeden trafil w traktor i zabil dwoch ludzi, drugi trafil gdzies w dupe w pole. teraz pytania brzmia: ktory byl ktory i jakie sa tego implikacje?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-11-2022, 10:30

Hatefire pisze:
Co czyni ją bardziej prawdopodobną, od ukraińskiej plot (pominę już oficjalne twierdzenia w tej sprawie)?
Nic. Dla mnie nie jest to hipoteza, którą należy przedkładać nad wersję powiedzmy oficjalną, tylko taka, którą dobrze mieć z tylu głowy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 10:32

Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:28
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
No właśnie, ja nie widzę, więc proszę nie baw się tanią erystykę przypisując mi coś czego nie napisałem.
Ale nic Ci nie przypisuje tutaj, mowie serio,.spadniecie rosyjskiego pocisku i zabicie ludzi na terenie NATO.to zajebiscie niewygodna sprawa gdy padlo stwierdzenie, ze bedziemy bronic kazdego cala natowskiej ziemi. Po prostu byloby o wiele wygodniej, gdyby akurat ta rakieta ktora zabila ludzi byla ukrainska, bo Ukraincom kazdy wybaczy i okaze zrozumienie, bo sie bronia. Jedyny slaby link to to ze ktos zjebal i im tego nie wytklumaczyl zanim przekazano to swiatu, jak dla mnie typowy fakap jednego czlowieka.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 10:33

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wlasnie to co zdarzylo sie prawdopodobnie tutaj, pada kilkaset metrow dalej od pociaku ktory mial zestrzelic.
No, ale niby czemu? Pociski S-200 np są w stanie łapać obiektu o prędkości 3 500 km/h, to prawie 1 km w sekundę. Policz jak może to przestrzelić jak miśnie trajektorię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

17-11-2022, 10:34

WaszJudasz pisze:
17-11-2022, 10:30
Nic. Dla mnie nie jest to hipoteza, którą należy przedkładać nad wersję powiedzmy oficjalną, tylko taka, którą dobrze mieć z tylu głowy.
No ok, z tym jestem w stanie się zgodzić, z zastrzeżeniem, że równie można mieć w tyle głowy szereg innych hipotez.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-11-2022, 10:35

Hatefire pisze:
17-11-2022, 10:33
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wlasnie to co zdarzylo sie prawdopodobnie tutaj, pada kilkaset metrow dalej od pociaku ktory mial zestrzelic.
No, ale niby czemu? Pociski S-200 np są w stanie łapać obiektu o prędkości 3 500 km/h, to prawie 1 km w sekundę. Policz jak może to przestrzelić jak miśnie trajektorię.
Moze, jest tylko jedno ale: praktycznie wszyscy mieszkancy wsi mowili o dwoch wybuchach. Z wyjatkiem ksiedza ale on mogl klamac odruchowo bo jest ksiedzem. Hehe
Awatar użytkownika
Ascetic

17-11-2022, 10:38

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 10:04
Ascetic pisze:
17-11-2022, 09:46
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
17-11-2022, 09:27
Ktos poszedl krok dalej na wykopie i dosc niezle argumentuje za tym, ze rakieta jednak byla ruska, tylko Biden specjalnie zwala to na Ukraincow zeby nie wyjsc na miekkiego, gdy nq ziemie Nato spadly pociski, problem w tym ze Ukraincom nie powiedzieli najpierw co maja zamiar naklamac i ci sie wkurwili i ida teraz w zaparte. Zabijcie mnie, ale to ma sens, biorac pod uwage wiecej wymienionych przez niego czynnikow, nad ktorymintez uuz wcześniej sie zastanawialem.
Mówisz, że Ukraina jest jednak samodzielna? Że dla jednego potencjalnego kłamstwa zaryzykują brak dostaw broni, albo np. brak danych wywiadowczych. Hoho! To jest dopiero wielka, honorowa polityka w wykonaniu Ukrainy! Trzeba nabrać podwójnego szacunku do nich :lol:

I jeszcze jedno. Taki tok myślenia implikuje to, że NATO nie było przygotowane na potencjalny wypadek przy pracy, obrony przeciwlotniczej Ukrainy. Czyli w domyśle nie przewidzieli tego co się musiało stać (jak jeden generał wczoraj powiedział, dziwne, że tak późno coś spadło po naszej stronie. Choć była przecież już Mołdawia z tego co pamiętam). Bardzo bez procedur, zupełnie jak dzieci we mgle Ci NATOwscy generałowie xD

Dobra już bez dworowania. Daj nick tej russkiej onucy z wykopu co Tobą tak zakręciła. Musi być dobry. Warto takiego majstra poczytać. Trzeba podpatrywać najlepszych w logice i pokrętnym myśleniu.
W ten sposob ciezko sie rozmawia jak ktos ewidentnie patrzy na ciebie z gory i wysmiewa, odpuszczam
Klasyczna Twoja reakcja, co nie zmienia postaci, że dalej nie mam "źródła". Twoje wywody są twoimi wywodami, czyli przetrawionymi, przez Ciebie, czyli standardowe dywagowanie, które tutaj prezentujesz regularnie. Mnie bardziej interesuje ten wpis, tego magika, co zasiał i zrobił takie spustoszenie. Zakładam, że typ jest dobry. Lubię dobrych typów.

Podsumowując nick, albo cały wpis, do wyrobienia sobie zdania.

ps. Trudno się nie ubawić tym, że NATO nie poinformowało Ukraińców co mają robić, jak na drugą rękę dzień w dzień prowadzą ich za rączkę i pokazują paluszkiem w której dziurze siedzi kacap do rozjebania xD Podsumowując tu nie ma żadnej ekstraordynaryjnej sytuacji, której każda ze stron nie mogła przewidzieć.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2022, 10:59

Pacjent pisze:
17-11-2022, 08:28
Co do mnie to chyba nigdy nie pochwaliłem tu za nic Rosji, zawsze odcinałem się od Azji pisanej cyrylicą
Nie jest to prawda, wyrażałeś zaniepokojenie wzrostem 'rusofobii na niespotykaną skalę', jak gdyby nie było żadnej wojny a niechęć do FR wzięła się z kosmosu a w każdym razie z jakichś niskich pobudek, tak było.

Udało mi się wygrzebać np. to
Pacjent pisze:
04-05-2022, 20:01
hcpig pisze:
04-05-2022, 19:16
Pacjent pisze:
03-05-2022, 21:23
Przecież popierasz wszelkie akcje dyskryminacyjne wobec Rosjan, dehumanizaujesz ich, wyzywasz i poniżasz ze względu na pochodzenie. Nie ma dla Ciebie znaczenia czy popierają ten reżim, czy nie.
Proszę się nie wykrecać ogólnikami tylko konkretami, cytaty. Na razie to konfabulacje.
Już tłumaczę. Jesteś w miarę aktywny w tematach politycznych ostatnich tygodni. Nie widziałem, żebyś dystansował się od ww. trendów, a wręcz przeciwnie, jesteś im co najmniej przychylny. Tymczasem dzieją się tu rzeczy, przy których termin rusofobia jest bardzo delikatny.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

17-11-2022, 11:19

WaszJudasz pisze:
Hatefire pisze:
Jak nie ma twardych danych, to można wysnuć różne, w tym zupełnie odjechane tezy, bo są nieweryfikowalne.
Spokojnie. Dziedek Joe zadzwoni do Załenskiego i powie, ze albo się przyzna do niefortunnej pomylki, albo koniec z dostawami broni na Ukrainę. Rozejdzie się po kościach. No chyba, że Załenski honor stawia na najwyższym szczeblu...
Awatar użytkownika
Ascetic

17-11-2022, 11:24

frankmullen pisze:
17-11-2022, 11:19
WaszJudasz pisze:
Hatefire pisze:
Spokojnie. Dziedek Joe zadzwoni do Załenskiego i powie, ze albo się przyzna do niefortunnej pomylki, albo koniec z dostawami broni na Ukrainę. Rozejdzie się po kościach. No chyba, że Załenski honor stawia na najwyższym szczeblu...

xD

Obrazek

Swoją drogą genialnie się stało, oczywiście nie mówię o śmierci dwóch Polaków. Idealny moment, aby ustawić do pionu Zalenskiego. Co by nie mówić, sraczka na twittach, wpisach, tuż po zbombardowaniu Hrubieszowa i okolic, panów z Ukrainy mocno nieelegancka była. Niesmak do tej pory pozostaje. Ewidentny liść się należy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

17-11-2022, 12:24

Długość geograficzna Kijowa: 50°27′16″N Szerokość geograficzna Lwowa 24°01′23″E

Współrzędne Przewodowa: 50.4709, 23.9343.

Ruski naprawdę mógł pojebac koordynaty, a teraz Biden zmusza naciska na Zelenskiego żeby zmienił śpiewke. Słowa o bronieniu każdego cala terytorium NATO nie zostana rzucone na wiatr. Wiarygodność nie ucierpi. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
bartwa

17-11-2022, 12:32

Fajne te cyferki, ale chyba zbyt grubymi nićmi szyte.
ODPOWIEDZ